|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  221 222 [223] 224 225   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
23.2.2011 17:53:02   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: MALA1994

IZVORNA PORUKA: felix

nije za zeljezo, ja sam samo rekla da slabo jede i propisala je feroglobin , zeljezo je o.k kod nas evo ovo
user posted image

felix duso ovdje ti pise liquid iron a to znaci tecno zeljezo, a ja sam ovo pila u trudnoci za zeljezo koje je bilo nisko

hebiga ondauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Malenaoduvijek)
  Neposredna veza do poruke: 5551
23.2.2011 17:53:44   
Anoniman
marinciuser posted image user posted image user posted image
Dadada bravo za A.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5552
23.2.2011 18:53:08   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: marinčii

Mi se još ubijek borimo s temp,nije prelazila 38 sa 2 al se tako teško skida i djelovanje lijeka bude kratko ma brufen ne drži ne dva sata i opet krene rasti,ajde mi recite koliko vi dajete ml?ja dam 2,5 ml jel to malo

Ja recimo na temp. od 38,8 dam 5ml...kad je prelazila 39 dala sam i 6ml...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 5553
23.2.2011 19:05:48   
Mya_81 RR
Jelena, jeste li bili na kontroli uha...spominjala si da idete neki dan..nadam se da je sve OK user posted image

Felix, nemoj da očajavaš...sad znaš šta je u pitanju jer se i ovako i onako već odavno kljuka antibioticima...sad ćete bar dobiti antibiotik koji ide za candidu i riješiti se tog sr*** jednom zauvijek user posted image

Lady, sretna godišnjica user posted image

Eh, vidim dajete tog voltarena po pola?! Koliko imaju kila vaši pačići?
Sad kad smo bili u bolnici jednom dječaku od nekih 9 kila dali su cijeli voltaren od 12,5mg...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 5554
23.2.2011 19:06:42   
Anoniman
Meni je dr racunao na 10kg kilaze, jer tada je Ana imala toliko propisao dalsiy-a 3ml. Marinci Matej sigurno ima vise kilograma, tako da mislim da mozes vise i da das.

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 5555
23.2.2011 19:14:04   
Mya_81 RR
Ne vjerujem da Matej ima više kilica od 10...mi smo negdje na 10,5...

Ja sam dalsy davala na početku isto 2,5ml kao što i piše na uputstvu, ali nije imalo dugo djelovanje...isto ovako sat, dva i onda se opet popne...u bolnici su mi na kraju rekli da joj slobodno na visokoj temp. dam 5,6ml jer ne možemo isto tretirati temp. od 37,5 i 39...ja sad tako dajem...nažalost, ovdje biram manje zlo od dva zla user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5556
23.2.2011 19:18:52   
Anoniman
Mi dalsy koristimo za bol usiju, evo bas sad gledam na nalazu od prije dva dana na njenih 13kg napisao nam 4ml na sest sati.
A ja kad vidim da ne pada temperatura i ja povecam dozu, samo dajem vise tecnosti, jer i ako je visak organizmu da izbaci tecnoscu. Ja kombinujem i paracetamol i dalsy, meni je jedan stari dr davno rekao da ako vidim da posle pola sata ne reaguje neki lijek za temperaturu da odmah drugim lijekom presjecem i nama to bas pomaze.

Neposredna veza do poruke: 5557
23.2.2011 19:20:01   
nanika
Moj maleni ima 13,5 kg i rekao mi  je dr da mu dajem 5ml dalsiya

Curica 2006
Dečko 2009

Neposredna veza do poruke: 5558
23.2.2011 19:23:13   
Anoniman
Meni je rekla jedna kasikica puna da dam a ima 10.700gr.

(odgovor članu nanika)
  Neposredna veza do poruke: 5559
23.2.2011 19:25:26   
nanika
Felix jedna puna kasika je 5ml, ako ti je rekla tako mu i daj

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5560
23.2.2011 19:26:21   
Mya_81 RR
Jelena, kod nas je problem što nam se paracetamol nijednom nije pokazao kao dobar...zaista joj niti jednom nije pomogao, a rekli su mi da baš ne smijem kombinirati voltaren i dalsy. 

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 5561
23.2.2011 19:28:06   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Mi dalsy koristimo za bol usiju, evo bas sad gledam na nalazu od prije dva dana na njenih 13kg napisao nam 4ml na sest sati.
A ja kad vidim da ne pada temperatura i ja povecam dozu, samo dajem vise tecnosti, jer i ako je visak organizmu da izbaci tecnoscu. Ja kombinujem i paracetamol i dalsy, meni je jedan stari dr davno rekao da ako vidim da posle pola sata ne reaguje neki lijek za temperaturu da odmah drugim lijekom presjecem i nama to bas pomaze.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5562
23.2.2011 19:28:30   
marinčii
MA slabo mu spada temp,imo 38 dala mu čepić lupocet i evo nakon sat i pol pala na 37 sa 7 ,dala sam ga u 6 sati....sinoć u 8 sam stavljala voltaren čepić kad smijem opet?i jeli oblozi od krompira i sirćeta imaju vajde ako su nogice hladne

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5563
23.2.2011 19:40:12   
ema_28
hej nanika sta ima?? hocemo li sutra kod mame :)))))

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 5564
23.2.2011 19:43:13   
Anoniman
Marinci prvo mu masiras nogice i rukice dok ne "dovuces" toplotu u nji, tek onda kad budu tople imaju vajde krompir i senf. Masiraj ga alkoholom (znam da ce reci nemoj, omami dijete), stavi 2/3vode i 1/3 rakije i masiraj, ja sam Anu masirala od sest mjeseci pa je nije omamilo, naprotiv dijete doslo sebi odmah.

(odgovor članu ema_28)
  Neposredna veza do poruke: 5565
23.2.2011 19:44:43   
marinčii
 jelena  da ga masiram po cijeom tijelu ili samo rukice i nogice ?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5566
23.2.2011 19:46:34   
Anoniman
Cijelo tijelo, naravno ne glavu. mozes umocis ruke u to i masiras, a mozes namocis pamucnu pelenu pa ga dobro istrljaj njom. 

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 5567
23.2.2011 19:59:19   
Anoniman
marinci ne stavljat oblogu dok tura ne sidje u noge i ruke tj. kad se zagriju tad oblog stavljati....
Jel ti jede danas ??..
Kakva  vam je noc sinoć bila?.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5568
23.2.2011 20:12:43   
marinčii
hvala svima na savjetima,
felix jede dobro hvala bogu,pojeo danas dvi zdjelice čokolina,pun tanjur zelja i puding i pio je nije baš puno al poprvlja se,samo neće da doji valjda mu nosić smeta

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5569
23.2.2011 20:20:15   
Anoniman
ajd drago mi je da jedeuser posted image ..samo da tura spadne i nevraca se vise.....
Jestel mirno spavali sinoc.

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 5570
23.2.2011 20:20:34   
R&T@
IZVORNA PORUKA: dadada

marinciiiiiiii...za Matejauser posted image user posted image

ja pravo hepiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiuser posted image user posted image user posted image user posted image ...A jeo supicuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuser posted image user posted image user posted image user posted image ...aj kant beliv ituser posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image  kuc, kuc, da ne ureknem user posted image user posted image user posted image user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5571
23.2.2011 21:09:29   
dafri
veče
marinčii user posted image nadam se da večeras neće biti temp.,važno je i što dobro jede teže ga savlada

felix pa možda je i bolje da su napokon otkrili šta mu uzrokuje česte upale,sad ćete se  riješiti baja i izvora problema a za sestre i takvo ponašanje nemam riječi
Lady sretna godišnjicauser posted image
dadada user posted image za druga,sad će on početi sve klopati

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 5572
23.2.2011 21:20:08   
tekja
pozdravcekuser posted image ...nismo se javljali ovih dana, a vidim svi pitate za nasuser posted image user posted image
..bili smo kolektivno bolesni, sada je hb sve bolje, radimo na vracanju apetita i ponovnom uspostavljanju reda...on ozdravio i postao neko drugo dijeteuser posted image

felix, marinci, vidim i vama je bilo lose ovih dana...joooj...ici ce nabolje aBd

ostali, veliki user posted image

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 5573
23.2.2011 21:23:58   
Anoniman
dadada bravo za djecaka i neka odsad krene faza jela user posted image ja sam malo bolje,kako me muzic citav dan pazi ma moram bit boljeuser posted image nikola samo jede,vec 2 dana u vrticu traži duplu porciju rucka a danas je kuci jos 2 puta rucao, e sad je ovo previse , nikako mjeru nacuser posted image marinci  nadam se da ce vec sutra viroza biti iza vasuser posted image lady sretna godisnjicauser posted image

(odgovor članu dafri)
  Neposredna veza do poruke: 5574
23.2.2011 21:37:50   
Mya_81 RR

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Marinci prvo mu masiras nogice i rukice dok ne "dovuces" toplotu u nji, tek onda kad budu tople imaju vajde krompir i senf. Masiraj ga alkoholom (znam da ce reci nemoj, omami dijete), stavi 2/3vode i 1/3 rakije i masiraj, ja sam Anu masirala od sest mjeseci pa je nije omamilo, naprotiv dijete doslo sebi odmah.

Upravo tako!

Već sam pisala neki dan da su i meni savjetovali nikako alkohol zbog isparavanja, ali nama se to pokazalo kao super stvar i odsada samo to i radimo. Nama su noge i ruke koliko god ih masirali (čak smo nosali i vunene čarape) uvijek hladne za vrijeme temp. tako da nam oblozi nemaju koristi.

Ja masiram trup (ledja i stomak) i cijele ruke dlanovima prema dole...naravno tako hladim i sve pregibe (ispod pazuha, ispod vrata, i na nogama)...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  221 222 [223] 224 225   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  221 222 [223] 224 225   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mlijeko.
Admin

Koje je mlijeko zdravije davati djetetu nakon godinu dana:

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *