Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
hvala mila procitala sam tu pise da nesmije slatko mlijeko a on ga bas puno pio/pije .... znao je popit po 3/puta po 200ml nekad i 4 .. Sad slabo jede skroz slabo,zdrijelo upaljeno jos Zinat rekla da dajem jos danas pa ce mu sutra ukljuciti novi sirup pa dusa me boli Lady Bogami dragog, pa opet sirup a nije se stomak ni odmorio ......a kad mora....Kako mu Zinat nije pomogao.....tako me strah Bogami kad rece da nal. nije UREDU ....Sad samo mislim sta ce biti sa Urinom i Urinokulturom uspjela sam pi pi uhvatiti jedva bas sam se napatila...... Njega je tako ovo sve izmorilo, ispatilo djete samo spava .... Cudo ne jede kad se samo kljoka lijekovima, ma samo da ozdravi.....Ta nam je bakt ustvari uzrokovala svaki mjesec upale grla,i krajnika....A i jest slabasnog imuniteta , pa tako da mu je samo malo falilo.....
Ma sto Bogdom nije sve to,na meni ....Nikad mi nije bio gori mjesec nego ovaj citav mjese .neke upale i bolesti Gadi mi se na bol.vise
Felix draga bolje da ste saznali sta je u pitanju, tj da cete saznati sta je pa po antibiogramu da primi antibiotik, jer ovo do sad mu ocigledno nista nije pomagalo, jer bakterija ne reaguje na tu vrstu antibiotika. Znam mila da ti je tesko, ali nadam se da ce sad vise da se zavrsi ta agonija sa ovom terapijom. Ja sad uvijek prije antibiotika trazim bris, jer i nama se desilo da smo Zinat pili, a nije nam pomogao, cak upala posle zinata bila i veca. Ne znam sto su toliku frku digli oko urinokulture kad prilikom pregledavanja uzorka, reagens fino pokaze koje su bakterije iz spoljne sredine, samo treba oprati pisu da ne bi na pisi bilo bakterija iz fekalija, jer npr echerihija je normalna u stolici, a nije u urinu, maltretiraju djecu da se pere posebnom tecnoscu da bi oni malo svoju guzicu spasili, d ane bi vise deset minuta ostali nad mikroskopom i razlucili bakterije iz spoljne i unutrasnje sredine.
da bas , joj ja i mene pored briga svoji zaboravi na druge bas sam neka..... I ja se pitam kako je matej marinci se nije javljala vidim??? Mya , ma mila to je samo ruzan san .....nebrini Nanika zao mi je druga joj zubici ti vise dosadni ......ljubimo ga
Marinci nadam se da je noc uredno protekla, a sto se tice zubica nanika, ako imas koga u Njemackoj nek ti nadje granule Osanit, mi smo muku mucili dok nismo njih dobili, sad ih zovemo apaurini za zubice , ne da pomognu, nego istog trena cim joj ih dam dijete kao novo.
Felix draga bolje da ste saznali sta je u pitanju, tj da cete saznati sta je pa po antibiogramu da primi antibiotik, jer ovo do sad mu ocigledno nista nije pomagalo, jer bakterija ne reaguje na tu vrstu antibiotika. Znam mila da ti je tesko, ali nadam se da ce sad vise da se zavrsi ta agonija sa ovom terapijom. Ja sad uvijek prije antibiotika trazim bris, jer i nama se desilo da smo Zinat pili, a nije nam pomogao, cak upala posle zinata bila i veca. Ne znam sto su toliku frku digli oko urinokulture kad prilikom pregledavanja uzorka, reagens fino pokaze koje su bakterije iz spoljne sredine, samo treba oprati pisu da ne bi na pisi bilo bakterija iz fekalija, jer npr echerihija je normalna u stolici, a nije u urinu, maltretiraju djecu da se pere posebnom tecnoscu da bi oni malo svoju guzicu spasili, d ane bi vise deset minuta ostali nad mikroskopom i razlucili bakterije iz spoljne i unutrasnje sredine.
jelena , mene nesto strah dal ce i ovaj sirup drugi pomoc kod te bakt.iskreno jer kazu da je zinat jak a ocito ne djeluje nam I da jos nesto, kad ispije ovaj drugi antib. ocul ja traziti da mi Opet ponovi bris grla posle terapije da vidim jel se bakt. povukla ?? Hvala mila
Draga cim izoluju bakteriju u brisu moraju raditi antibiogram, to se gleda koji antibiotik djeluje na tu bakteriju, ne djeluje kod svakoga isti antibiotik na istu bakteriju. Ako dobro urade bris i antibiogram definitivno ce pomoci djetetu, naravno kontrola brisa, ali tek par dana posle prestanka uzimanja antibiotika, jer u vrijeme uzimanja antibiotika nalaz mutira. Isto tako sam antibiotik zna izazvati candidu, meni se ani od zinata pojavila kandida vaginalno, a jos fino kazem dajte mi nesto da sprijecim, jer ipak je ona djevojcica od sest mjeseci, kad sam vidjela na kokici tackice posle par dana uzimanja sokirala sam se, imala sam im se najebati svega da oprostite, pa kao nismo znali, pa reko fino sam trazila. Hvala bogu jedna kremica rijesila sve. Radila sam u laboratoriji i mikrobiologiji i znam kako ide procedura, tako nemoj me praviti budalom. Zato ja sada fino kad trebam bris vodim privatno i fino kazem na sta treba da mi se obrati paznja, ne zalim cijenu, necu dijete da kljukam svim i svacim jer neko niej uradio kako treba ili je neko samo ustanovio bakteriju, a eto nije bilo dovoljno materijala za antibiogram, ma grozim se na nase zdravstvo. MM 450km mjesecno odbiju na zdravstveno, a ja privatno idem zbog nesposobnog naseg osoblja. Cak sam docekala da mi u Drzavnoj bolnici dr kaze idite privatno ako ikako mozete, ovi ovdje nemaju aparaturu kako treba.
Ma vjerujem ti draga sve sto kazes jer mi se slicno desilo.U cetvrtak vadila bris grla kaze dodjite u utorak u 1. po bris ja odem kad ce ona meni ko gluho krme , kakv bris trazite reko grla kad si vadila u cetvrtak kaze nije ovdje kod nas odnesen na ped. Ajd nista reko ne penjala se gore do treceg sprata sad svejedeno cu sutra po nal(tj. danas dzaba da nehodam) odem danas gore tako kazes sestri da je kod vas nal.rekli mi iz lab .ona ce ma nije otkud im to ja ljuta ko ris ma sta me zahebavate mislim koji vam je k.....vise kao da mi je lako samoj sa djetom hodat gore-dolje....Pitam imal ped.nase kaze da ,ajd reko sad cu ja da idem ponovo provjeriti nal dole -. Ja ko koza s djeom u ruci jedva tesko mi dole do mikrobiologije, reko nije kod njih nal.bolan sta me setate tam -vam ...ljuta ja...
ONA Ce opet ko biba , pa kad si bila hejjj pa htjela sam ih poslat znas gdje , koje pitanje reko u cetvrtak vadila bris, rekli ste u utorak a vidi niti je gotovo niti vi znate gdje je nalaz uopce sta radite mislim si.... Kad pozva drugu sestru pa ce ,daj provjeri jel gotovo nal.D. anela kaze nije treba neki potpis nal.nije uredu Dodjite sutra oko 1. ako odem sutra a moram ujutro a dzaba nebude gotovo majkemi ima da dignem hampu ....hajd sto ja hodam a na ovoj zimi djete vodat stalno pa nisam luda.. uhhhh......
e mame dobar vam dan...jest hladno.. kako ste mi vi i bebice,nadam se da nema mali bolesnika ... vidim da Anel još nije ozdravio a duša draga baš mi je zao malenog... mi moramo na bocu u petak zvali nas danas da su stigle vakcine pa da dođemo,al nisam sigurna da će ju dobiti jer zabalio je pravo,nema turu hB al pomalo je počeo kašljati .. pono vas ljubimo i želimo brz oporavak svim bolesnim bebicama
joooj felix misa mu i baje vise kao sto ti rece jelena ajd bolje da znaju koja je bakterija pa ce dati odgovarajuci antibiotik, ma bice on dobro daji mu sto vise tecnosti, supica,jogurta zbog silnih antibiotika
nema marinci vidim M imao temperaturu, nadam se da je danas bolje
mi standardno samo pravimo zijane po kuci, pricamo i sto treba i sto ne treba a nesto mi jutros i preksinoc u snu kasljala ali samo jednoms e zakaslje mozda 4-5 puta i to je to nije da kaslje cijelu nos, a ono ko suh kasalj, moracu potraziti na RR da napravim koji caj ili sirup
pozzzz
Ma vjerujem ti draga sve sto kazes jer mi se slicno desilo.U cetvrtak vadila bris grla kaze dodjite u utorak u 1. po bris ja odem kad ce ona meni ko gluho krme , kakv bris trazite reko grla kad si vadila u cetvrtak kaze nije ovdje kod nas odnesen na ped. Ajd nista reko ne penjala se gore do treceg sprata sad svejedeno cu sutra po nal(tj. danas dzaba da nehodam) odem danas gore tako kazes sestri da je kod vas nal.rekli mi iz lab .ona ce ma nije otkud im to ja ljuta ko ris ma sta me zahebavate mislim koji vam je k.....vise kao da mi je lako samoj sa djetom hodat gore-dolje....Pitam imal ped.nase kaze da ,ajd reko sad cu ja da idem ponovo provjeriti nal dole -. Ja ko koza s djeom u ruci jedva tesko mi dole do mikrobiologije, reko nije kod njih nal.bolan sta me setate tam -vam ...ljuta ja...
ONA Ce opet ko biba , pa kad si bila hejjj pa htjela sam ih poslat znas gdje , koje pitanje reko u cetvrtak vadila bris, rekli ste u utorak a vidi niti je gotovo niti vi znate gdje je nalaz uopce sta radite mislim si.... Kad pozva drugu sestru pa ce ,daj provjeri jel gotovo nal.D. anela kaze nije treba neki potpis nal.nije uredu Dodjite sutra oko 1. ako odem sutra a moram ujutro a dzaba nebude gotovo majkemi ima da dignem hampu ....hajd sto ja hodam a na ovoj zimi djete vodat stalno pa nisam luda.. uhhhh......
a dusa draga sve mu se sastavilo. bice on dobro aBd, samo da vam daju terapiju odgovarajucu, ali ne bi bilo lose da mu nesto za imunitet prirodno ukljucis kad ima i kandidu i vjerovatno jos neku bakteriju. ali ne smijete med to si vjerovatno procitala u onom tekstu sto ti je lady postavila pa ih pitaj sta bi mogao piti.ali sta ti nije lose i za crijeva su one ab kulture ili jogurt da se regenerise od tih silnih antibiotika. cuvajte se i sretno sutra sa nalazom
felix žao mi je sto se patite,nadam se da ce djecak brzo ozdraviti ja sam bolesna, sve me boli,temperatura od jutros visoka, strah me zbog Nikole da se ne razboli
jutrooo isla sam jutros moj anel ima neke bakterije u grlu znam da je jedna candida , tako mi rekla sestra u lab. nal.nije gotovo jos jer nije uredu Bit ce sutra gotovo anela vodila ped.pregledala ga jos upaljeno zdrijelo, nos pun dala kapi nisita i feroglobin sirup vitaminski.... Sutra kad dobije nal. dat ce nam novi Antibiotik opet ili inekcije nema apetita nikako slabo skroz , ma bas ga nesto sve safatalo neda mu se pa hajd uspjela sam jutros uhvatiti urin kakav li ce on biti Bog zna .. eto bas sam danas tuzna jako,tuzna:(((
hvala tajra . A. zaspo sam za sek. dok sam se okrenula on spava otvoreni usta opet ne volim to onda kad se budi usta se speknu sva suha kako dise na njih al boze moj.. Kako su tvoje cure .... Marijanna brzo ozdravljenje ...
Mi se još ubijek borimo s temp,nije prelazila 38 sa 2 al se tako teško skida i djelovanje lijeka bude kratko ma brufen ne drži ne dva sata i opet krene rasti,ajde mi recite koliko vi dajete ml?ja dam 2,5 ml jel to malo
Mi se još ubijek borimo s temp,nije prelazila 38 sa 2 al se tako teško skida i djelovanje lijeka bude kratko ma brufen ne drži ne dva sata i opet krene rasti,ajde mi recite koliko vi dajete ml?ja dam 2,5 ml jel to malo
a smijes li mu dati voltaren cepic ako se bojis konvulzija, ja imam isti problem i ja ne rizikujem puno, prerezem cepic voltarena na dva ili tri dijela poprecno i mozda mu to skine turu.sretno
sinoć sam mu stavila malo više od pola voltaren čepića i bome i on je tek za sat i po spustio temp od 38 sa 2 i nije držo svega 3 sata i opet krenula rasti