|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  218 219 [220] 221 222   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
22.2.2011 13:08:38   
Anoniman
ivancice meni su rekli da nista nije higenski kad kuci sam radis vadis urin, pa mi je sestra dala neku sterilnu vodu  da stim cunu ocistim .....nasula mi u dvije sprice...
Ma uvijek mi izadje iz kesice ....   jA se budim rano dam flasu mlijko, pa posle caja moze kod njega sveuser posted image ocistim cunu stavim kesicu jedva vrti se...neda da se dira iz polusna

i zaspi al piski on valjda ode na stranu kad piski izlije se u pempu....
Nego cu probat ujutro kad stavim da mu none drzim pravo da se ne okrece  vrti da uhvatim vise.....
Joj a gdje su jos 2 urinokulture a ja nisam jos nijedneuser posted image

Ivancice , i kakav mu bude urin i urinokultura???

< Poruku je uredio felix -- 22.2.2011 13:09:23 >

(odgovor članu iv@ncica)
  Neposredna veza do poruke: 5476
22.2.2011 13:19:30   
iv@ncica
a  kako  kad...npr.  prvi  nalaz- kontaminiran, drugi  nalaz- sterilan,  terci  nalaz bakaterijeuser posted image ..znaci  to  su  od 
3  jutra  nalazi..koje  sam  sve  redom  radila  isto..drugi  put  2-konatminirana-jedan  sterilan, pa  treci  put 2-sterilna,  jedan kontaminiran..uvijek  je  nesto,,..a  sve  isto  radim..nekad  i  oni znaju  koksat  pa  slucajno  zagadit  urin  i  onda  ne  pika..obicni  urin  nam  bude ok..ali  eto  cim  nam  pokaze  d aje  barem jedno  jutro  bio  sterilan, nemoramo  ponavljati  vise  taj  mjesec,  vec  tek  za  mjesec  dana...obavezno  stavi  ruin  u  frizider  ili  na  hladno..da  se  bakterije  ne  nakote  dok  ne  odneses u  lab.

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5477
22.2.2011 13:23:01   
Anoniman
po pravilu bi ga trebala oprati...pustiti malo da pisne (znaci ne uhvatiti bas, bas prvi urin) pa onda hvatati ostatak...a to jedino mozes u kadi

(odgovor članu iv@ncica)
  Neposredna veza do poruke: 5478
22.2.2011 13:25:02   
iv@ncica
jest kad vec  nesto  znaju,  ali  oni  piske  jos  u  pelene..ali tako  nema  sanse  da  piski  vec  zalipari  kesicu i pripremi  sve  koliko  je  moguce  sterilno..

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5479
22.2.2011 13:27:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: iv@ncica

jest kad vec  nesto  znaju,  ali  oni  piske  jos  u  pelene..ali tako  nema  sanse  da  piski  vec  zalipari  kesicu i pripremi  sve  koliko  je  moguce  sterilno..
ovaj moj se popiski par minuta nakon budjenja...znaci, cim se probudi u kadu...ne znam kako vasi, ali Andrej i kad se tusira cim cuje vodu pocne piskiti.

(odgovor članu iv@ncica)
  Neposredna veza do poruke: 5480
22.2.2011 13:27:58   
Anoniman
ma zalijepim ja al ono mi izadje iz kese jer spava na strani skupi none.....
Imam onu sterilnu kutijcu u nju presut urin ,.....
Ma joj , samo da ulovim koliko toliko....Od prilike kad provjeravas jel piskio.?

(odgovor članu iv@ncica)
  Neposredna veza do poruke: 5481
22.2.2011 13:29:22   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: iv@ncica

ovaj moj se popiski par minuta nakon budjenja...znaci, cim se probudi u kadu...ne znam kako vasi, ali Andrej i kad se tusira cim cuje vodu pocne piskiti.

anel je jutros ja ga presvukla malo raslahorila na lezaj i sve mi popiskio lezeciuser posted image lokva ispod njega on kad spava ne piski to,sam primjetila kad se budi tad piski....

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5482
22.2.2011 13:31:48   
Anoniman
pa felix, probaj ga cim progleda u kadu staviti...to znaci da ti sebi navijes sat malo prije nego sto se anel budi da budes prisebnauser posted image i pusti vodu...taman da ga malo operes...trebao bi poceti piskiti u kadi

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5483
22.2.2011 14:20:17   
iv@ncica
kod  nas  to  ne  pije  vode  daaaaadddauser posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5484
22.2.2011 14:51:42   
Anoniman
e hebi ga ondauser posted image user posted image

(odgovor članu iv@ncica)
  Neposredna veza do poruke: 5485
22.2.2011 14:59:57   
Anoniman
anelko zaspo danas je bolje hb a i ja sam user posted image ....uh neponovilo se vise nikad.
Ma ja cu  ako treba da ustanem u 4. samo da ulovim pi piuser posted image .....

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5486
22.2.2011 16:16:13   
nanika
Felix drago mi je da je Anel boljeuser posted image . mi imamo problem sa trojkama, sve su krenule u isto vrijemeuser posted image

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5487
22.2.2011 16:19:46   
marinčii
Matej ima temp 37,8 dala mu dalsy sirup i evo nakon sat nije skroz spala,teško se skida neznam šta ću ako počne rast a ne smijem mu dati ništauser posted image ,baš me strah a sreća on jede dobro samo neće da pije ništauser posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 5488
22.2.2011 16:22:22   
Lady26
Marinci, ja bih njega na tako malu temp samo tusirala, jer ne daj boze da naraste temp vise ne smijes mu nista dati...
Mozda grijesim ali tako bih ja...ja tek od 38 i preko dajem sirupe ili cepice....na nizu temp tusiranje, masiranje...
Natjeraj ga da pije, pa sta bilo, daj mu sta voli....lakse ce prebroditi temperaturu, da ne dehidrira ne daj boze....
Puno pozitivnih vibri user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Lady26 -- 22.2.2011 16:24:18 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 5489
22.2.2011 16:26:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lady26

Marinci, ja bih njega na tako malu temp samo tusirala, jer ne daj boze da naraste temp vise ne smijes mu nista dati...
Mozda grijesim ali tako bih ja...ja tek od 38 i preko dajem sirupe ili cepice....na nizu temp tusiranje, masiranje...

Ma smije dat kako da ne.Ovako ako je tura visoka recimo da cepic a vrati se tura slobodno cepic drugi moze dat na 8 sati ali samo u iznimnim situacijama.
Ako je tura 38,5 smijes dat paracetamo.+ipubrufen istovremeno

Ili davat paracetamol na 6 sati a ipubrufen na 8. sati.
Tusirat ga 3.min vodom niz tjelo gore-dolje .....Eto ja se nakupila savjeta ovi dana od ped dostauser posted image

< Poruku je uredio felix -- 22.2.2011 16:27:11 >

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 5490
22.2.2011 16:29:10   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: marinčii

Matej ima temp 37,8 dala mu dalsy sirup i evo nakon sat nije skroz spala,teško se skida neznam šta ću ako počne rast a ne smijem mu dati ništauser posted image ,baš me strah a sreća on jede dobro samo neće da pije ništauser posted image
ama kako nesmijes SMIJES BOLAN imasli ipubrufen kuci ma to je preki lek bar kod nas on je za bolove i turu ma hej da ga nisam imala neznam sta bi od njega tura ko rukom spane ......

Nije visoka tura ako bude veca rekla sam ti stas da neponavljam user posted image

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 5491
22.2.2011 16:31:00   
nanika
Marinci i ja bi ga samo tusirala. Jesi li ga vodila kod dr,jeli grlo?

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 5492
22.2.2011 16:34:05   
marinčii
ma kod njega se uvik teško skida evo felix dala mu ibuprofen spala je na 37 sa 1 valjda neće brzo rasti a tuširam ga stalno i po 10 min to najbolje pomaže,lady mi moramo na 37 sa 5 regirati zbog konvulzija,
nanika vodili smo ga nema nikakve upale pluća čista ,grlo isto kaže doktorica viroza,ako ne prođe za 3 dana da opet dođemo

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 5493
22.2.2011 16:47:28   
Anoniman
daji ipub. on je stvarno dobaruser posted image nadam se da se nece vise vracat ta dosadna turauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 5494
22.2.2011 18:01:33   
Mya_81 RR
Marincii, kako je Matej?

Nadam se da neće rasti nikako više...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5495
22.2.2011 18:15:01   
dafri
pozz
marinčii nadam se da se temp.neće više vraćatiuser posted image

poslala sam  curu sa mm vani da malo odmorim od Fifi,Pocoya i ostale bratije,čim dođe kući pali dvd i non stop šalta,malo gleda jedan pa drugi i to hoće recimo kod Pocoya  epizodu mali oblak a ne nešto drugo,smori nasuser posted image
pričamo svašta,naučila je brojati od jedan do deset

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 5496
22.2.2011 18:54:11   
Anoniman
puhice na licu su mu prosle, al sad mu desno oko crveno kao da mu cmicak iskace, ma valjda prljavim rukama po licu pa odmah reakcijauser posted image vani pravo hladno ,nismo mogli setati ni jucer ni danas, samo cekam da otopli ma necu ulaziti u kucu nikakouser posted image marincii nadam se da ce mateju brzo proci.. tura svima veeeliki

(odgovor članu dafri)
  Neposredna veza do poruke: 5497
22.2.2011 19:05:10   
Anoniman
marijanna , nece od skoro otoplitiuser posted image .....jedva cekam toploooo vrijeme bez virusa
Marinci kako je M. ???

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5498
22.2.2011 19:08:49   
chuci
poz svima
ne mogu da nađem a negdje sam pročitala neke recepte za suhi kašalj kod beba. ko u glavi mi da je hanabanana pisala recept, nešto sa lukom, pa se sirup napraviuser posted image user posted image user posted image

može li mi neko pomoćiuser posted image user posted image

hvala puno

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5499
22.2.2011 19:16:48   
Mya_81 RR
Je li misliš na ovaj recept:

Ispržiti tri kašike šećera i zaliti s pola litre vode. Dodati dvije glavice luka i pustiti na blagoj vatri da vrije pola sata. Dobićete fini sirup, luk se takoreći istopi. Nama je ovaj sirup super.
Mora se potrošiti u roku od tri dana.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  218 219 [220] 221 222   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  218 219 [220] 221 222   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mlijeko.
Admin

Koje je mlijeko zdravije davati djetetu nakon godinu dana:

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *