|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  240 241 [242] 243 244   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
2.3.2011 8:55:14   
rose 87
jutro,evo i nas malo
felix kako je A. cini mi se da ste bolje i bas mi je drago
mya sretan rodjendan zelimo ti sve najbolje user posted image
E. sinoc dobio temp. 38,5,dajem mu paracetamol i obloge,neznam od cega je nije prehladjen,nema proljev a ne vodi mi se dok. da nebi pokupio jos nesto vise,nadam se da je zakasnjela reakcija na vakcinu ili jos neki zubuser posted image
hocccccu i ja recepte za user posted image hranuuuu,joj neznam vise sta da mu pravim,voli povrce i meso a tjesteninu,pite i sl. nevoli nikako

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 6026
2.3.2011 9:00:23   
Anoniman
Mya...HEPI...HEPI...B- DEJuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

rose...sto mu ne pravis sve sto pravis i vama...pa vec je veeeeeeeeeliki

(odgovor članu rose 87)
  Neposredna veza do poruke: 6027
2.3.2011 9:06:20   
mojbebac
Dobro jutro.....
Mya srecan rodjendan user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mi bi sutra trebali da primimo onu vakcinu koju smo trebali primiti sa 18 mjeseci, ali malo kasnimo ( to nam je poslednja za sada pa smo se malo razlijenile ) pa me interesuje da li ima reakciju, s obzirom da do sada nikad nismo imali reakciju, nadam se da ce i ova proci bez problema .....
posto vidim da pricate o hrani, moram da kazem da, od kako smo poceli piti onaj sirup dr. thiasis vitamol ( nadam se da sam dobro napisala ) nas apetit je mnogo mnogo bolji, kolicinski puno vise jede, a slatkise skoro nikako .... mozda kinder svaki drugi -treci dan .... s obzirom da je moji cuvaju, oni vode racuna o tome user posted image

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6028
2.3.2011 10:03:33   
Mya_81 RR
Hvala vam, curice moje user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 6029
2.3.2011 10:08:39   
Anoniman
Sta vi mislite...da li ja smijem danas Andreja izvesti malo na snijeg...4 dan od kako smrce...poprilicno mu je nos zacepljen...malo okice se cakle...a nemamo temp. niti kaslje???

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 6030
2.3.2011 10:12:52   
Anoniman
Mya srecan rodjendan i sve najljepse od srca od nas dvoje-troje user posted image

Dadada ja bih ga izvela, ja Anu izvedem u takvim slucajevima pogotovo kad je snijeg, jeste da je ona mala pa bude u kolicima i ne kvasi se, ali joj ova zima i pomogne da malo prodise. Ali ti najbolje znas user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 6031
2.3.2011 10:17:08   
N_N
dadada, izvedi ga. Ja B uvijek izvodim, samo ne ako ima temp.
B opet kašlje user posted image  Nosić ok, nema temperaturu ali kašlje zrelo, ono baš baš pravo user posted image  Doduše ne tako često, možda se 5x nakašlje tokom dana. Pih više i zima, kako mi je dooooosadila user posted image user posted image

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6032
2.3.2011 10:22:08   
marinčii
mya sretan rođendan i sve najbolje ti želim
Mi smo dobro spavali jutros i nas snijeg iznenadio al evo već je presto padati 
rose nadam se da će temp, prestati ma sigurno neka viroza a možda i zubići
N_N i Matej kašlje tako po nekoliko puta  dnevno ,baš me brine a sirup neće da pije i neće

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 6033
2.3.2011 10:27:25   
N_N
marinčii, ma on je pio Macropen sirup prije 20-tak dana, prospan prije 1 mj. i sad opet kašlje a meni više ne pada na pamet da ga vodim dr. jer znam da će mu prepisati opet neki sirup, odnosno antibiotik ili uključiti inhalaciju a sirupi nisu ciljani, uvijek neki širokog spektra, tako da mi ne pada na pamet! Pravim mu domaće preparate za kašalj, tipa jabuke i luk, limun i sol, karamel i mlijeko isl. Nešto razmišljam danima da mu stavim svinjsku mast samo nisam sigurna kako to ide, kako se stavlja user posted image  moram progooglat.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 6034
2.3.2011 10:29:16   
DM
Ako je nos začepljen-čisti zrak će mu pomoći da se pročisti; kad bi još mogao na planinu....Moj stariji sin ima problema sa začepljenim nosom često(v jerovatno zbog 3.krajnika) i boravak na čistom zraku ga tako dobro pročisti-izbaci jako puno sekreta nakon toga!

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6035
2.3.2011 10:30:18   
Lady26
N_N da se ubacim kao padobranac user posted image
Svinjsku mast namazes u tankom sloju i OBAVEZNO preko toga lanenu krpu ako imas (onu cvrscu) ili ako nemas stavi novinu ali je doooobro izbockaj iliti izbusi...

< Poruku je uredio Lady26 -- 2.3.2011 10:32:05 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 6036
2.3.2011 10:32:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: N_N

marinčii, ma on je pio Macropen sirup prije 20-tak dana, prospan prije 1 mj. i sad opet kašlje a meni više ne pada na pamet da ga vodim dr. jer znam da će mu prepisati opet neki sirup, odnosno antibiotik ili uključiti inhalaciju a sirupi nisu ciljani, uvijek neki širokog spektra, tako da mi ne pada na pamet! Pravim mu domaće preparate za kašalj, tipa jabuke i luk, limun i sol, karamel i mlijeko isl. Nešto razmišljam danima da mu stavim svinjsku mast samo nisam sigurna kako to ide, kako se stavlja user posted image  moram progooglat.
koliko ja znam...nanese se na pluca tj. bronhijalni dio pa se preko toga stavi folija ..ona providna....pitacu mm tacno...on ce znati...ako do tad ne skontas

(odgovor članu N_N)
  Neposredna veza do poruke: 6037
2.3.2011 10:34:37   
DM
N.N.Ja sam svojim dječacima stavljala koziji loj zbog kašlja-po preporuci jednog pedijatra(sigurno zvuči nevjerovatnouser posted image )i nakon nekoliko noći moj stariji sin je znao iskašljati šlajm izjutra i po malo povratiti(uz to iskašljavanje)!
Ja sam to radila ovako:istopila koziji loj u mikrovalnoj, i u to namočila pamučnu pelenu, koju sam izvadila da se osuši i ukruti loj! Tu krpicu sam stavljala jednu noć na prsa, jednu noć na leđa i tako naizmjenično 10-tak dana!
Ja sam se uvjerila da djelujeuser posted image Ovaj postupak mi je sam doc objasnio-i još nešto,ne stavljati pretoplu krpicu na kožu, samo sa sobne temp,eventualno je maaaaalo zagrijati,tako da se ona od tjelesne temp. zagrijava...

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 6038
2.3.2011 10:39:14   
marinčii
IZVORNA PORUKA: Lady26

N_N da se ubacim kao padobranac user posted image
Svinjsku mast namazes u tankom sloju i OBAVEZNO preko toga lanenu krpu ako imas (onu cvrscu) ili ako nemas stavi novinu ali je doooobro izbockaj iliti izbusi...
a jeli mast treba ugrijati ili?ja je imam a neznam kako i šta

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 6039
2.3.2011 10:39:58   
Anoniman
Najbolje je na lanenu krpu namazati svinjsku mast, ali pazite NESLANU niposto slanu i priviti na prsa, a ledja ili prethodno dijete istusirati ili mokrom pelenom istrljati da se ociste pore dobro, da bi imalo gdje isparavati. Nama je pedijatrica reklaniposto folija kod djece jer samo moze mast potpariti pa na upalu da odvuce.

(odgovor članu DM)
  Neposredna veza do poruke: 6040
2.3.2011 10:40:03   
N_N
Hvala vam puno!
Eh sad, još jedno pitanje, možda je smiješno ali.....
Da li ta mast ima rok trajanja?

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 6041
2.3.2011 10:42:27   
bebacha
ma kakav rok trajanjauser posted image user posted image user posted image user posted image imas odg na temi prehlada

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 6042
2.3.2011 10:42:31   
Anoniman
Najbolje je da mas stoji na sobnoj temperaturi ili eventualno malo istopiti pa namazati, ali ne mora. Pogotovo sto en koristite mast u prehrani ne preporucujem vam topljenje jer se onda osjeti u kuci, meni pravoslavki pa smeta iskreno. Mast moze da uzegne, ali onda strasno smrdi isto kao uzeglo ulje i onda potamni kad je pokvarena. Ako je ko iz Sa a treba mu svinjske masti za obloge, neslane ima kod mene u zamrzivacu toga.

(odgovor članu N_N)
  Neposredna veza do poruke: 6043
2.3.2011 10:44:19   
Anoniman
jutro
kako ste nam ,. Mya sretan rodjendan sve najbolje . Danas je i mojoj seki rodjendan nevjerujem da cemo ici jer snijeg pada i napado je .
A. je dobro slabo spavali eto.
pusa

(odgovor članu rose 87)
  Neposredna veza do poruke: 6044
2.3.2011 10:46:41   
N_N
Imam punu teglu te masti koja mi stoji u frižideru pa sigurno već 2 god.
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6045
2.3.2011 10:48:33   
Anoniman
Ako je u frizideru trebalo bi da je ok, a i ako je uzegla osjetices, a i ne smeta na prsima nista.

(odgovor članu N_N)
  Neposredna veza do poruke: 6046
2.3.2011 10:52:02   
Lady26
Ma ne moze joj nista biti, nek se malo ugrije sa sobnoj temp da ne stavljas ledenu djetetu na pluca...
niposto foliju, koze treba da dise, znaci ili lanenan krpa ili novine izbusene, ako ces staviti u toku noci ujutro obavezno kupaj/tusiraj bebaca...
Jelena ti je bas fino objasnila...
Ja inace ne konzumiram nista od toga, ali recimo kad sam dojila, bradavice su mi bile zive rane i sveki (katolkinja) mi je kuhala svinjsku mast u ne znam koliko voda (velik neki broj user posted image ) i to sam mazala, spasila mi je sike user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 6047
2.3.2011 10:55:13   
tekja
dobro jutro zenice...vidim prehlade prolaze, nek' odu daleko od nasih bebauser posted image

N_N, za iskasljavanje slajma je takodje dobro iscijediti limun, dodati jednaku kolicinu maslinovog ulja i meda, sve pomijesati i davati nekoliko puta na dan...pravis kolicinu koju zelis - jednostavan, a dobar receptuser posted image

V. je fino spavao, ali nas je MM jutros u 6 "slucajno" probudio kad je krenuo na posaouser posted image user posted image user posted image  (vidjet ce on to svoje slucajno kad dodje kuci)... V. je nesnosan ovih dana, zijan na zijan, poceo je toliko da vristi, prodorno, glasno, automatski me glava zaboli, kaze MM, nabavit ce nam cepice za usiuser posted image ...Vedadeuser posted image ...zeljno cekamo proljece...user posted image

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 6048
2.3.2011 10:58:26   
Anoniman
tekja, pricaj mi o tome i A. se zna deratiiiiiiiiiiiiiiii iz sveg glasa jos kad ima djece s njim , al on to od dragosti ja mu nedam da se dere ne zato, sto nije lijepo za usiuser posted image vec podera grlo bezzzzuser posted image !!!!!
A . je od jutrosuser posted image nezna gdje udara toliko nervozan dosadno mu , ma ova zima vise tako mi dosadila a njemu jadnom jos vise ..
Tjesimo se sad ce proljece abd . na vratima zakucat jos malo.Nikad mi nije bila gora ,zima.!!!!

(odgovor članu tekja)
  Neposredna veza do poruke: 6049
2.3.2011 11:11:16   
Lady26
Lana se probudila u 6,40 user posted image user posted image user posted image user posted image , nisam mogla odmah ustati....ustala sam tek oko 7,10...jedva i tada, ona se malo bunila, malo kunjala, malo se bunila user posted image i ustadoh...
Evo krmeljam...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  240 241 [242] 243 244   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  240 241 [242] 243 244   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mlijeko.
Admin

Koje je mlijeko zdravije davati djetetu nakon godinu dana:

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *