|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  247 248 [249] 250 251   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
3.3.2011 12:48:00   
Lady26
IZVORNA PORUKA: MALA1994

lady ja ti juce razgovarala sa psihologom i pitam zenu za to isto bacanje stvari, kaze ona ta faza moze trajati i do 3 godine i ne mozes nista uraditi, jedino mozes pokusati dijete da nagradis necim ako zelis da nesto uradi ili ne uradi. ali to nesto mora uslijediti odmah neposredno poslije da oni skontaju da je to radi toga.to moze biti hrana, sok, igra neka bilo sta.bas sam te utjesila predpostavljam.

a gdje bude bumbo crtic, ja se nesto ne mogu sjetiti?

3 godine?!?! Dotad cu ja uveliko posjecivati psihijatra, za sebe mislim user posted image user posted image ...
Jednom mi je Dadada savjetovala da joj skrenem paznju nekom igrackom, da se zabavi necim drugim...aha pali, ali kad to zavrsi vrati se stoluuuuu user posted image user posted image user posted image

Nego kono, sve hocu da pitam, a gdje si u NG?Koji dio?Ja sam zloglasno Svr. selo user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 6201
3.3.2011 12:48:39   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: marinčii

felix i Matej je u ruku primao imao braunilu kako smo bili u bolnici,primo od srijede do ponedeljka po dvije dnevno,
user posted image user posted image joj dusa draga .
pa vi ste bili u bol. naravno da ce vam dat braunilu
anel bi to iscupo kuciuser posted image nebi se smjela usuditi da to stave
nama ce guza mala sigurno da bude na repertoaru.

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 6202
3.3.2011 13:08:43   
iv@ncica
dadada ,noa,lady - stavila  sam  vam  dobar  link  o  hrani  na  malim  odbijacima  hrane......
MI vam  gledamo  crtice  pravo, potraga  za  nemom  je  opet  nam  IN,jedno  vrijeme  mu bio  dodijao, mali  tarzan,  ledeno  doba, linea, pingu   i  sve  ostalo  prati  ko  veliki  i sad  kopira  sve  sto  rade.-..,  papko -pato  i  pokojo su  nam  opet  in...inace  crtica  imamo  tonu,   pokoyo  i  sve  ostalo sam  kupovala  u  cd-sopovima  ili  bi  dizala  u  videoteci pa  presnimila..ii    skidala  sa youtbea  imas  ih  masu..tamo  user posted image
a  sto  se  tice  agrsivnosti, udaraca,  bacanja,pljuvanja,vristanja  ne  price,  ja sam  stala  u kraj  onda  kad  sam  jednom  mu  pokazala  sipkicu i pucnula  ga  po  peleni jednom  samo..a  sad  kad  kazem  sipka  stane  i  ne udara  me  vise....tocno  me  bilo  stid  sto  mi  je  radio,  pa  ono  s  hitnom  i  okom......pa  kad  dođem  u  vrtic  po  njega  jedno  vrijeme  me  lijepo  docekivao samarcinom  da  bi  me  glava  zabolila i bilo  bi  me  stid...e  sad  jeli  to  faza  prosla..ili  sam  ja  dosla sebiuser posted image ..inace  sad  se  naucio  stipati...pa  boliii  za  poludit  kad  mi  kozu  zavrne..
felix i marinci- ja  uvijek  brisem  maramicama samo  sto  ga  poslije   obrisem jos kuci  pelenom mokrom pa  posusim  i  namazem  sudokremom, pred spavanje  ga  tusiram,  a  i u vrtic    moram  slati  maramice, i  neizbjezne su  nam,  felix  urin  je  tesko  izvaditi  da bude  bas  sterilan,  cim  malo  stane  baje  se  kote  i  mnoze,  zato  u  frizider  dok  ne  odeneses  u  lab....aa i  oni  dobro  znaju  u  procesu  kontaminirati  urin i  ko  zna  koliko  kod  njih  stoji  dok  ga  ne  obrade..pa  zato  polako  i ne  brini.
mya -  sretan  rođendan,  mene  nikako  tu  pa  se  svega  kasno  sjetimuser posted image .

andreja  jucer  odusevio  snijeg..valjda  one  pahulje  vjetar  nosi...puse..a  njemu  smijesno..kako  se  kovitlaju..toliko  je  urao  i  vristao  i  lovio  ih  da  mi  ga  zao  bilo  u  kucu  nositiuser posted image ..ali  je  prehladno
e  sad jedno  pitanje,  ko  daje  djeci  zeljezo..mi  pijemo legofer 2x9 ml.  ..jedva  da ga popije  na  spricu..pjljuje..dobili  smo  u  startu  2  boce..e  sad nesto  mi  se  doza  cini  povelika,  i  brzo  nestaje  prva   boca,    a  tek  pijemo   7 dana..zna  li  neko sto  i  kako  dalje  kad  se  pšopiju  odve  2  boce   i  jeli  doza  velika  za 13,5-14  kg*?

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6203
3.3.2011 13:18:00   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Lady26

lady ja ti juce razgovarala sa psihologom i pitam zenu za to isto bacanje stvari, kaze ona ta faza moze trajati i do 3 godine i ne mozes nista uraditi, jedino mozes pokusati dijete da nagradis necim ako zelis da nesto uradi ili ne uradi. ali to nesto mora uslijediti odmah neposredno poslije da oni skontaju da je to radi toga.to moze biti hrana, sok, igra neka bilo sta.bas sam te utjesila predpostavljam.

3 godine?!?! Dotad cu ja uveliko posjecivati psihijatra, za sebe mislim user posted image user posted image ...
Jednom mi je Dadada savjetovala da joj skrenem paznju nekom igrackom, da se zabavi necim drugim...aha pali, ali kad to zavrsi vrati se stoluuuuu user posted image user posted image user posted image

Nego kono, sve hocu da pitam, a gdje si u NG?Koji dio?Ja sam zloglasno Svr. selo user posted image

cvila kod bosmala, kod tatka sam jos uvijek prijavljena, a sad sam u gradu, a ljepse u mom selu doleuser posted image .

a mozemo svi pod ruku kod psihologa pa ako ne upali kod psihijatra.
ovaj mali od jutros razbio teglu praznu srecom (dijete obozava tegle), prosuo moju mafu, usao u wc i dirao vodu i prevrnuo tanjir i prosuo mrvice ( sad sam morala usisati).
ja otisla sa starijim i vratim se u roku od sat kaze sveki on spavao i naspavao se, divno se naspavao evo ga meni divlja ovdje.u kolicima naravno da ne moze spavati duze od 45 sati jer on mora da se baca po krevetu.a nece u kreveticu kazu da spava, ne znam kako meni spava uh.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 6204
3.3.2011 13:21:26   
koka i po
dan..
mi danas punimo 2 god user posted image user posted image user posted image user posted image ..
tacnije 3.3 ..u tri i pedeset tri minute rodio se S sa tri kile i tristotrideset tri grama user posted image ..
sram vas bilo niko da mi djetetu cestita rodjendan user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

Neposredna veza do poruke: 6205
3.3.2011 13:23:41   
mala mu
SRETAN ROĐENDANuser posted image user posted image user posted image ...
puno sreće zrežavlja i veselja oduser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ahmed -11.07.2009.
mrvica mamina

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 6206
3.3.2011 13:26:36   
koka i po
hvaaaaaaala.user posted image

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu mala mu)
Neposredna veza do poruke: 6207
3.3.2011 13:38:09   
Anoniman
Sretan rodjendan sve najboljeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
nama danas 19mjesecova user posted image

Neposredna veza do poruke: 6208
3.3.2011 13:40:07   
marinčii
iv@nčice  mi kad smo vadili nalaz bila nam doktorica Moro i ona nam dala taj Legofer ma Matej ga nije htio piti nema šanse ,ja odem ponovo i potrefi doktorica Vukoja(ona mi je super) i urade nam nalaz ponovo(jer ovaj prvi je bio kad je imo temp,pa je bio 103 hemoglobin)a drugi je već bio bolji 112 jer je dijte tada bilo zdravo i ona nam veli bolje da pije ferrum lek jer je on ukusniji pa ga djeca rađe piju,i to je htio piti ,dvije bočice su nam propisali,,i sve je popio ,posle nismo išli na kontrolu jer ga nisam htjela izlagati virusima bez potrebe ..tako da i sad mu ponekad dam sirup pevencije radi dok ne odemo ponoviti nalaze 

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 6209
3.3.2011 13:41:28   
marinčii
koko sretan rođendan velikom dječaku,neka nam je uvik zdrav i nasmijan ,ljube ga Matej i mama

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 6210
3.3.2011 13:45:54   
koka i po
user posted image user posted image

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 6211
3.3.2011 13:57:24   
rose 87
dan
koko sve najbolje momku zelimo user posted image user posted image user posted image
mi nemamo vise turu,sinoc je bila 38,8 i posto je noc mi njemu damo cepic lupocet,malo ga tusirala i stavila obloge od sirceta i pocela opadati,tako da citav dan je nema,nadamo se da se nece ni vracati,a od cega je bila user posted image user posted image user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 6212
3.3.2011 13:59:01   
Malenaoduvijek
e sad jedno pitanje, ko daje djeci zeljezo..mi pijemo legofer 2x9 ml. ..jedva da ga popije na spricu..pjljuje..dobili smo u startu 2 boce..e sad nesto mi se doza cini povelika, i brzo nestaje prva boca, a tek pijemo 7 dana..zna li neko sto i kako dalje kad se pšopiju odve 2 boce i jeli doza velika za 13,5-14 kg*?

nesto mi se to cini mnogo, moj je pio 5 ml ali je bio puno manji, ali samo ujutro jer kazu da je zeljezo tesko za resorpciju uvece.jesu vama rekli da uzimate i c vitamin da bi se apsorbovalo i nemojte mlijeko sat poslije i 2 prije.

ali pogledaj sta pise jer oni inace daju dozu prema tezini
a pazite i zubice, mom starijem otisle jedinice od zeljeza jer ga je dugo pio, skoro 2 mjeseca.

pridruzujem se cestitkama za rodjendan, sve najboljeuser posted image user posted image

< Poruku je uredio MALA1994 -- 3.3.2011 14:00:54 >

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 6213
3.3.2011 14:28:56   
Anoniman
mi pijemo feroglobin , ja dajem poslijepodne poslije jela i posle sirupa nedajem nista .
Limun cjedim u caj.
Ovaj feroglobin je malo tezak za stomu zato dajem poslijepodne

Neposredna veza do poruke: 6214
3.3.2011 14:33:22   
tekja
IZVORNA PORUKA: koka i po

dan..
mi danas punimo 2 god user posted image user posted image user posted image user posted image ..
tacnije 3.3 ..u tri i pedeset tri minute rodio se S sa tri kile i tristotrideset tri grama user posted image ..
sram vas bilo niko da mi djetetu cestita rodjendan user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sretan rodjendan Seade, zdravlja ti zelimo, a ostalo sve ce ti mama i tata kupitiuser posted image ...koko draga, pa ti vise nemas bebu, sad ste vejikiuser posted image ...

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

Neposredna veza do poruke: 6215
3.3.2011 14:36:03   
Lady26
Ja se borim kao lavica za stvarcice na temi baby bazar user posted image user posted image user posted image user posted image pa ne stignem i ovdje.....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 6216
3.3.2011 14:38:26   
Lady26
Kako (osim vadjenja nalaza) se moze uociti kod djeteta da je slabo zeljezo?
Jel glupo pitanje? user posted image
Vidim skoro sva djeca malokrvna, slabo zeljezo...utripovala i ja da nije i kod Lane tako user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 6217
3.3.2011 14:40:17   
Anoniman
mi smo nal. vadili i najprije bilo o.k kad se razbolio nal.ponovila i malokrvan je i zato dala feroglobin .
nevjerujem da moze dat bez nal. za zeljezo sirupuser posted image neznam
Neka samo se ti bori user posted image user posted image user posted image tako treba ljubni lanci.

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 6218
3.3.2011 14:44:27   
Lady26
Ma ne bih ja da joj daju ista, nego onako pitam mogu li ja na njoj primjetiti da li joj je zeljezo slabo...

Borim se moja Felix  user posted image user posted image user posted image
Ljubi mi Anelka i nadam se zaista od srca da ce to sve brzo biti iza vas...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6219
3.3.2011 14:45:32   
Malenaoduvijek
moju djecu da vidis i b rekla obojica malokrvnim, bijeli ko sir i jedan i drug.tako mislila i dr i izvadili krv kad ono super (da kucnem cekaj), dijete moze biti umornije nego inace, blijedo (iako ne mora da znaci) slabiji apetit.
a sve to ne mora da znaci, zato kono neka te dijete zdravo pravo.user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 6220
3.3.2011 14:48:25   
megi
Koko sretan rodjendan, da bude zdrav veseo i da ga svi slusaju user posted image user posted image user posted image

Lady vidim ja ti se boris, mozda se i vidimo u subotu na BB i ja sam planirala da dodjem
a ako procackam mozda nadjem i ja koju haljinicu i suknjicu posto ih mi ne volimo, cim joj obucem ona govori ckiniiiiiiiiiii (skini)

pozzzz

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6221
3.3.2011 14:50:03   
bebac2

joj kako mene moj izludi zbog tog bacanja svega i svačega. trazi da mu nesto dohvatim i čim mu dam on to tresne o pod. Ali sada mi je lakse jer vidim da je vjerovatno prolazna faza, pa makar trajala i tri godine user posted image drago mi je sto sam procitala i to da se jos neke bebe zabavljaju hodanjem unatrag, samo ne znam kad ta faza prodje user posted image user posted image user posted image

dva djecaka,.2006. i 2009.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 6222
3.3.2011 14:58:48   
Anoniman
koko ,nek je sretan rodjendan djecakuuser posted image user posted image felix nadam se da ce injekcije pomoci i da  cete se rijesiti baja user posted image anidla ,rose drago mi je da djeca nemaju ture i nadam se da se nece vracati viseuser posted image moj nestasko je u vrticu,uskoro  cu po njega, danas necemo vani,hladno je , kupila sam mu nove kockice jer ih voli slagati pa se nadam da ce se zabaviti.. pusa svima

(odgovor članu bebac2)
  Neposredna veza do poruke: 6223
3.3.2011 15:03:39   
Lady26

moju djecu da vidis i b rekla obojica malokrvnim, bijeli ko sir i jedan i drug.tako mislila i dr i izvadili krv kad ono super (da kucnem cekaj), dijete moze biti umornije nego inace, blijedo (iako ne mora da znaci) slabiji apetit.
a sve to ne mora da znaci, zato kono neka te dijete zdravo pravo.user posted image

Jel de? Lupam gluposti.... necem vise....

IZVORNA PORUKA: megi
Lady vidim ja ti se boris, mozda se i vidimo u subotu na BB i ja sam planirala da dodjem
a ako procackam mozda nadjem i ja koju haljinicu i suknjicu posto ih mi ne volimo, cim joj obucem ona govori ckiniiiiiiiiiii (skini)

Hajde hajde user posted image ...bude nam lijepo, jest da ja nisam isla od ljeta na bb ali dobro, i'm baaaack user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 6224
3.3.2011 15:05:36   
Anoniman

Kako (osim vadjenja nalaza) se moze uociti kod djeteta da je slabo zeljezo?
Jel glupo pitanje? user posted image
Vidim skoro sva djeca malokrvna, slabo zeljezo...utripovala i ja da nije i kod Lane tako user posted image

kažu da je dijete anemicno ako su mu usi blijede ,skroz bez ružicaste boje. moju susjedu doktorica poslala da vadi maloj nalaze zbog toga i stvarno dijete bilo anemicno.

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 6225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  247 248 [249] 250 251   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  247 248 [249] 250 251   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mlijeko.
Admin

Koje je mlijeko zdravije davati djetetu nakon godinu dana:

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *