|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  246 247 [248] 249 250   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
3.3.2011 11:49:13   
Mya_81 RR

IZVORNA PORUKA: anidla

samo da vas pozdravi moje zlato sa trenutnom turom 36.8 user posted image user posted image user posted image

Uh, nadam se da je sad sve to iza vas user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 6176
3.3.2011 11:50:19   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Felix, je li ista bakterija u pitanju?
ma jasta je nego mya ista dosadna proteus mirabilus isto 10sa5 bakt . ni jedan se posto nije br. bakt smanjilouser posted image
Zao mi ga ionako je plahljiv a boce je ujutro i uvecer al se bojim sta izreda ih i one ne pomognu toga se najviseeeeeeeeeee bojim mya moja....
Jer kad sirupi nisu pomogli ocel boce.

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 6177
3.3.2011 11:51:45   
anidla

samo da vas pozdravi moje zlato sa trenutnom turom 36.8 user posted image user posted image user posted image

i ja se toplo nadam.... previse je ova tri dana bila visoka tura.....

evo ga sad se igra nove igre, hoda unazada, pa mu smjesno user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 6178
3.3.2011 11:53:11   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: felix

ma jasta je nego mya ista dosadna proteus mirabilus isto 10sa5 bakt . ni jedan se posto nije br. bakt smanjilouser posted image
Zao mi ga ionako je plahljiv a boce je ujutro i uvecer al se bojim sta izreda ih i one ne pomognu toga se najviseeeeeeeeeee bojim mya moja....

boce su trebali domah djetetu id ati...
samo su bezveze slabiti imunitete sirupima antibiotskim...
rzalika između ulaska antibiotika muskilarno u organiazm i oralno na suat kašikom je drastična razlika...
i pomoći će mu sigurno...
čak i ako doktorica kaže da opet d aneki sirup ja bih na tvome mjestu rekla inekcije...plakat će, malo će da boli ali je to bolja opcija za nejga...biće prije zdrav sa manjim šansamama da se to opet vrati....
i ne sikiraj se...sva djeca plaču kad šprimaju inekciju, sva djeca su kenjakava kad su boelsna...al ti si mama i moraš da znaš to je za njegovo dobro...
user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6179
3.3.2011 11:53:58   
marinčii
felix miša mu baš mi je žao,mi smo primali iste te geramicine i pomogli su ,znam da je patnja i da će ih ištrecati ali kad se mora ,mora se
anidla drago mi je da ste bez ture,nadam se da će tako i ostatiuser posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 6180
3.3.2011 11:54:34   
Anoniman
drago mi je da je noica dobro ma sve je to iza vas sada sigurno nebrini .
MOj hoda u papaucama pokucnicama slomice se zivuser posted image ....!!!!!
E jesam ja blesava fino mi rekli sestra med i ped. da nebrinem al dzaba meni ludoj glavi dokazati ....
jbg. nije ugodno pogledat da jos jedan nal nije o.k
Al nadam se uz Boziju Pomoc da cemo sve to brzo prevazici i da vise necemo nikad otic u bol. toliko su mi se ogadileuser posted image nevidile ih moje oci vise.....

(odgovor članu anidla)
  Neposredna veza do poruke: 6181
3.3.2011 11:55:45   
Mya_81 RR

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

rzalika između ulaska antibiotika muskilarno u organiazm i oralno na suat kašikom je drastična razlika...
čak i ako doktorica kaže da opet d aneki sirup ja bih na tvome mjestu rekla inekcije...plakat će, malo će da boli ali je to bolja opcija za nejga...biće prije zdrav sa manjim šansamama da se to opet vrati....
i ne sikiraj se...sva djeca plaču kad šprimaju inekciju, sva djeca su kenjakava kad su boelsna...al ti si mama i moraš da znaš to je za njegovo dobro...

Eto, da se ne ponavljam user posted image

Boce će sigurno pomoći...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 6182
3.3.2011 11:56:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja sam nju odma drugi put kad je sirup davala rekla DAJ MI BOCE DJETU kaze dala bi ja al mi ga zao istraumirat ce se ionako je plahljiv neka reko daj aj kaze dat cu da vidimo ocel ovaj sirup pomoc
znala sam da nece pomoci.
al se nadam da ce boce sutra pomoc abd.

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 6183
3.3.2011 11:57:14   
tekja

user posted image user posted image user posted image

felix, boce ce sigurno pomoci, samo sto od garamicina boli guza...obavezno mu stavljaj obloge i blago masiraj nakon boceuser posted image

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6184
3.3.2011 11:57:30   
Hanady RR

i ja se toplo nadam.... previse je ova tri dana bila visoka tura.....

evo ga sad se igra nove igre, hoda unazada, pa mu smjesno user posted image

znači haman trodnevna opetuser posted image

ma bitno je d aje iza vas...
on je baš na turi osjetljiv...mislim kad s epojavi dok se ksine treba vremena...al ne brini....

neka je iza vas to je najbitnijeuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 6185
3.3.2011 11:58:40   
tekja

user posted image user posted image user posted image  nek' tako i ostaneuser posted image

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 6186
3.3.2011 12:09:35   
mojbebac
evo samo da javimo da smo primili bocu ( onu sa 18. mj.sto smo trebali ) ..... dobra je bila, nije puno plakala.... stavili smo odmah oblogu, ali sestra rece da nije od nje bas jaka reakcija, pa se nadam da nece biti ture, jer do sada nismo nikad imali .....
zelim svima da sto prije ozdrave, samo da nam dodje proljece, i odu ovi strasni virusi .....

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 6187
3.3.2011 12:14:06   
Malenaoduvijek
felix nemoj se sekirati ( joj jesam ja sega ) samo polako, pa ako treba i boce ali da mu konacno bude bolje aBd.
kod nas je cirkus bio sa posljednjim nalazom, meni rekli nalaz eserihija 10na 7, ok ja zvala dokt kaze ona dodjite sa nalazom.mm otisao po nalaz nema nalaza na njegovo ime i prezime nego pogresno, tuka mu da taj nalaz, ja poludila.na kraju sam ja otisla po nove uputnice da ponovimo nalaz i evo jutros smo ponovili pa cemo vidjeti.
to je nesposobno da Bog mili sacuva.
bilo mi glupo da djetetu daju boce a nisam sigurna jeli njegov nalaz ili ne mislim stvarno!!!
zato felix nemoj mi se sekirati vidis da je decko rasspolozen da pravi zijane, bice on ok.

anidla bas mi je drago da nema ture user posted image user posted image

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 6188
3.3.2011 12:16:30   
Anoniman
Pozz i od nas user posted image
felix draga zao mi je, ali kad ste izdrzali do sada izdrzacete, samo strpljenja i snage.
Ostalim bolesnim bebicama brzo ozdravljenje.
Mi smo kao ludi, i ja bih da se upism u ovu skolu sa dadadauser posted image . Evo vec 5-6 dana kod nas malo ima temperature, malo nema, ali ne prelazi 37,5 i odmah posle sirupa spadne, posto ona odavno kaki na tutu juce dva puta uredno kakila i ja je uvijek fino operem i obucemo pelenu i juce strasno nervozna cijeli dan samo 10 minuta zaspala, znaci cijeli dan prevristala i ja da je skinem da izmjerim temperaturu jer vise ne znam je li od huje vruca ili od ture kad ona se ukakila i gdje god je kaka dofatila to je ziva rana, sve se osulo, ma samo sto ne prokrvari, strasno mi bilo i za pogledati, jedva dala da je operem, da je dugo bila ukakana nije, jer prije toga poal sata je oprala i obukla joj pelenu, znaci i da se odmah opet pokakila to bi bilo maximum pola sata na njoj. hajde namazala ja to, oprala jedva jer neda dotaci, valjda je pece i stvarno brzo se pocelo smirivati, jutros jos samo malo oko kokice crveno. Cijelu noc je prejecala i prevristala, dok spava jeca u snu, dok je budna vristi toliko da je zaovu na trecem spratu probudila. kad se sve sastavi ne znam je li dva sata spavala i u pola tri se probudila i evo jos budna, nervozna, samo se dere, vristi, kenka za sve zivo, temperature nema. Vodila je Ademovick jutros, kaze po njoj sve ok se cini, vadili urin, urin ok, kaze jedino da je od zuba. Vise ne znam da mislim od cega je. Od kako se rodila ne znam je li i jedno jutro spavala duze od pola sest ujutru.

(odgovor članu tekja)
  Neposredna veza do poruke: 6189
3.3.2011 12:26:27   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: MALA1994

felix nemoj se sekirati ( joj jesam ja sega ) samo polako, pa ako treba i boce ali da mu konacno bude bolje aBd.
kod nas je cirkus bio sa posljednjim nalazom, meni rekli nalaz eserihija 10na 7, ok ja zvala dokt kaze ona dodjite sa nalazom.mm otisao po nalaz nema nalaza na njegovo ime i prezime nego pogresno, tuka mu da taj nalaz, ja poludila.na kraju sam ja otisla po nove uputnice da ponovimo nalaz i evo jutros smo ponovili pa cemo vidjeti.
to je nesposobno da Bog mili sacuva.
bilo mi glupo da djetetu daju boce a nisam sigurna jeli njegov nalaz ili ne mislim stvarno!!!
zato felix nemoj mi se sekirati vidis da je decko rasspolozen da pravi zijane, bice on ok.

anidla bas mi je drago da nema ture user posted image user posted image

jestel vi boce ikako primali za bakt i jestel posle ponavljali nal posle boca
a svasta im bozeuser posted image user posted image user posted image i ustanova da bog sacuva mila
Ma pokusat cu da ne mislim
MARINCI  mila vi ste boce jel da primali i posle kad ste nal.ponovili jel bio uredu plizzzz odg ???
Izvini ako dosadjujemuser posted image

(odgovor članu Malenaoduvijek)
  Neposredna veza do poruke: 6190
3.3.2011 12:27:20   
megi
jelena nadam se da ce A danas bolje slusati

nama se od zubica skoro uvijek ospe guiza, prosli put je bilo tako crveno ko da je neko oprzio, probali sve kreme, prali hipermanganom, na kraju nam pomogla krema za ojede sto prave u apotekama sarajevo, hanady preporucila i nama je stvarno pomogla, tako da ako se nastavi obavezno je kupi

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6191
3.3.2011 12:30:13   
marinčii
felix mi smo ponovili nalaz posle boca i bio je uredan hvala Bogu,bit će i kod vas ne brini vidit ćeš,samou nas je bila neka druga bakterija enteroccocus spp.
jelena nadfam se da će Anuška danas biti bolja i da će se ti zubići više pojaviti pa da je prestanu mučiti

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 6192
3.3.2011 12:35:02   
Anoniman
ja namazala onom kremom Nivea za ojede i istog trena stvarno pocelo da se povlaci, juce oko pet joj se pojavilo, ja mozda do sada jedno pet-sest puta mazala i evo jos vrlo malo ima i to smao oko kokice. Ja sam se bila prepala urina, jer oko samog smara nije bilo, vec vise oko kokice.

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 6193
3.3.2011 12:36:51   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Pozz i od nas user posted image
felix draga zao mi je, ali kad ste izdrzali do sada izdrzacete, samo strpljenja i snage.
Ostalim bolesnim bebicama brzo ozdravljenje.
Mi smo kao ludi, i ja bih da se upism u ovu skolu sa dadadauser posted image . Evo vec 5-6 dana kod nas malo ima temperature, malo nema, ali ne prelazi 37,5 i odmah posle sirupa spadne, posto ona odavno kaki na tutu juce dva puta uredno kakila i ja je uvijek fino operem i obucemo pelenu i juce strasno nervozna cijeli dan samo 10 minuta zaspala, znaci cijeli dan prevristala i ja da je skinem da izmjerim temperaturu jer vise ne znam je li od huje vruca ili od ture kad ona se ukakila i gdje god je kaka dofatila to je ziva rana, sve se osulo, ma samo sto ne prokrvari, strasno mi bilo i za pogledati, jedva dala da je operem, da je dugo bila ukakana nije, jer prije toga poal sata je oprala i obukla joj pelenu, znaci i da se odmah opet pokakila to bi bilo maximum pola sata na njoj. hajde namazala ja to, oprala jedva jer neda dotaci, valjda je pece i stvarno brzo se pocelo smirivati, jutros jos samo malo oko kokice crveno. Cijelu noc je prejecala i prevristala, dok spava jeca u snu, dok je budna vristi toliko da je zaovu na trecem spratu probudila. kad se sve sastavi ne znam je li dva sata spavala i u pola tri se probudila i evo jos budna, nervozna, samo se dere, vristi, kenka za sve zivo, temperature nema. Vodila je Ademovick jutros, kaze po njoj sve ok se cini, vadili urin, urin ok, kaze jedino da je od zuba. Vise ne znam da mislim od cega je. Od kako se rodila ne znam je li i jedno jutro spavala duze od pola sest ujutru.

jelena bas mi je zao ljepotice.

probaj je prati hipermanganom i mazati sa kremom koja ima dosta cink oxid-a kao ova iz apoteka galas ili penaten ona je bas onako cvrsta.a da ti nije od sokica od narandze ili nesto drugo iz hrane.

sto ne uradite nalaz stolice, mozda je u njoj nesto.

ja sam od dr dobila odlicnu kremu koja se pravi kad smo imali problema sa guzama i pomogla je a imala je i bivacina u sebi.

felix, mi smo pili sirup i ponovili nalaz i desilo nam se sto sam gore pisala, a sad ima 4 dana da nije na antibiotiku pa smo ponovili jutros i jos cemo dvije pa cemo vidjeti nadam se da nece trebati boce.

< Poruku je uredio MALA1994 -- 3.3.2011 12:37:55 >

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6194
3.3.2011 12:39:42   
Anoniman
kod nas dva urina losa ista ....nece ni treci biti bolji  ubjedjana sam u to...
kazu da su bilo koje baje u pitanju tako dosadneeeee boze sacuvaj tesko se istjeravaju
Nije nam dala nista da pije, prekinila esbesul , pa sutra ce prema antibiogramu dat boce nema sta drugo mislim ima sigurno na antb jos antib koji su pod S.
al ja necu da dajem vise antib. jesu boce strasne al sta cu ja
valja nam svako jutro u pola 8 raniti i uvecer isto tako i plus svaki dan se penjat na treci sprat ......bolnice ufff boze samo da mu bude bolje.

Neposredna veza do poruke: 6195
3.3.2011 12:40:14   
Lady26
Joj Jelena....bas mi zao Ancike...
Moja Lana nevjerovatno ima osjetljivu kozu, zato ja cim kaka odmah na presvlacenje i pranje, inace odmah se izaspe...

Mislim da ce joj ubrzo 3 krenuti, samo su joj prsti u ustima i sta god da uzme u ruke samo trpa u usta i trlja...

< Poruku je uredio Lady26 -- 3.3.2011 12:43:57 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 6196
3.3.2011 12:41:48   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: marinčii

felix mi smo ponovili nalaz posle boca i bio je uredan hvala Bogu,bit će i kod vas ne brini vidit ćeš,samou nas je bila neka druga bakterija enteroccocus spp.
jelena nadfam se da će Anuška danas biti bolja i da će se ti zubići više pojaviti pa da je prestanu mučiti

marinci, kod nas je kaze najdosadnija baja sto moze biti i ja sam je u trudnoci istjerala bocama al sam ja boce dobivala u venu ruku 14kom jedna boca bila 50km.
Morala jer sam bilauser posted image posle boci nije bilo bakt te vise....
Eto ona kaze da mi odrasli i djeca nije isto, pa se nadam da ce njemu geramucin pomoci ,.
Koliko ste ukupno primili boca mila

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 6197
3.3.2011 12:42:33   
HAHA
JelenaT,da ti nije curica jela kivi,narandzu,limun,takvo što.Moj sin je uvijek imao problema s tim.Jednom je pojeo pola malog kivija-prvi put mu bilo,imao oko 2 god.kad se pokakio,gdje god mu je kakica dotakla kožu rane ostavila,sve kapljice krvi bileuser posted image .Također,najbolja mu je bila krema iz apoteke,namijenski pravljena,a kad je nisam imala,super mi je bila dm-ova za bradavice u koju se inače kunem(za usne,pete,opekotine),uvijek je imam.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 6198
3.3.2011 12:45:34   
marinčii
felix i Matej je u ruku primao imao braunilu kako smo bili u bolnici,primo od srijede do ponedeljka po dvije dnevno,

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6199
3.3.2011 12:46:43   
Anoniman
Sve je jela sto inace jede, nije juce nista od citrusa jela, jedino sto je juce probala, a do sada nije to je jaje przeno na oko, do sad je jela cijelo jaje, te przeno, te kuvano, a juce ja doruckovala i dara joj par zalogaja, tako da bas ne vjerujem da je od toga, a ostalo sto je jela je sve uobicajeno. Neste zitarice za dorucak, pa jabuku i breskvu(breskve ja pasterizovala i jedemo ih gotovo svakodnevno), posle joj skuvala na pari karfiol, brokule, mrkvicu na pari i dodala par kasika pavlake i malo piletine kuvane, onda jogurt pojela, onaj cvrsti dukatov i posle toga se to desilo, da i ujutru posle njenog dorucka tih par zalogaja jajeta.

(odgovor članu HAHA)
  Neposredna veza do poruke: 6200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  246 247 [248] 249 250   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  246 247 [248] 249 250   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mlijeko.
Admin

Koje je mlijeko zdravije davati djetetu nakon godinu dana:

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *