Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kod mene je jedna i to curica a kuca kao da bomba padne....
ovo mora MM da procita Jer anel isto je tornado. Jedno vecer mi rece kao : da je anel zensko bio bi miran igrao bi se sa bebama , kao djevojcice su tihije , umiljatije. ...tako on zamislja neznam reko nemam pojma . A vidim da nije tacno
moja sestra je bila tornado, a i moja zaova tako da to nema veze jeli musko ili zensko. mm je bio miran kao mali a i ja .
jelo, .jelena imas lijepo ime bas ono ad zovese jelena prelijepo i Ana takodje kratko,slatko,..... Ja sam sve mislila da ce kod mene biti bila sam sama ubjedjena u to zato sto me mm. ubjedio imam 2. sestre on sve govorio ma gdje ces imat musko kao ja sa mamine strane imam seke .Tj sa oceve strane sva mu braca ima musko djete i zensko samo on 3. cure.Ma jok ba reko nemoguce, tako me na kraju ubjedio da ja isto cu mozda roditi curu.Meni nije bilo krivo jer sam imala 2. seke mladju sam odhranila ja , i volim curice umiljate , jednostavno volim. A tek sveki,ona je imala curu tj.osla roditi dok. je nesto zahebali i na porodu rodi mrtvu curicu .Od tad je rodila jos 2. sina ...nema zensko. Kad je cula da cu ja roditi musko nije joj bilo drago, rekla je samo: drago mi je zbog MM. i zbog moga oca jer on kao nije imao musko sad ce imat unuka." Ja nista ono sta cu....Mislim se pa boze neka je od boga je sta god je neka jezivo i zdravo. I danas dan zna rec sto mene izludjuje taj komentar : da je voljela da sam rodila curu .ah reko sta cu nisam ja kriva .
nista ruznije od toga, ja kako sam puno bila na pedijatriji sa lukom nagledala se svega, aposebno na neuropedijatriji i kazem samo neka je dijete zdravo, a to koji je spol nije bitno. kod mm on ima stariju sestru i svekrov brat ima curicu i djecaka ali starije a ostalo su sve muski tako da ja nisam puno ni morala razmisljati pretpostavila sam da ce biti decko drugi iako sam se malo nadala cujici
i ja sam negdje u sebi mislila da je al secam se kad sam isla na uzv. rekla kad ce utvrdit pol isla i sveki s nama i mm. Bili usli samnom da vide kad je dokt. rekla evo vidim ovo je Musko ona nista samo suti . A mm. razvuko osmjeh ko Hanka Paldum od uha do uha drago mu .
Nije nije....vjeruj....slikat cu jednom pa ces vidjeti...
Juce se zarovila ispod sudopera, istersla mi sve trulexe i skodzbrajte iz celofana i trljala pod, uzela veeeliku dzezvu i vozala je po sobi, trpala krpu i kapu u nju ... Rijeci mm : draga Lana, ti sama a vidi sta si uradila od kuce.... a ti sto si joj pustila , ja sam oplakala
Odem ukljuciti masinu kod sveki i vracam se kad cujem mm pokazi mami sta radis, kad ona u tutu stavila cipelu, ona obucena sjeda na nju i govori pis pis, a mm vidi, Lana pokakila cipelu umjesto go''no
Kod mene je jedna i to curica a kuca kao da bomba padne....
ovo mora MM da procita Jer anel isto je tornado. Jedno vecer mi rece kao : da je anel zensko bio bi miran igrao bi se sa bebama , kao djevojcice su tihije , umiljatije. ...tako on zamislja neznam reko nemam pojma . A vidim da nije tacno
moja sestra je bila tornado, a i moja zaova tako da to nema veze jeli musko ili zensko. mm je bio miran kao mali a i ja .
Kod nas obrnuto ja sam bila tako mama kaze (gora nego 100 muski) a dok je MM bio uvjek povucen ko neka curica. Ja bila veliki bandit, tukla se u skoli sa muskim, igrala nogometa sa muskim, nosila sorceve ko muski , u skoli dobro ucila al sam bila Teski lopov bjezala sa casova, lagala... Dok mm bio mirnica u skoli slabo ucio al je bio mirna pa mu progledali kroz prste Nije se nikad tukao,bjezao sa casova. Tajo mi j jednom rekao, da si bogdom musko pa hajd pa ti si zensko a tako se ponasati nidje nema Kao beba nikad spavala,nisam Tajo me htjeo jednu noc kroz prozor baciti ninali me u dekici do jutra cim spuste kmecim Slabo jela, ispocetka kad sam se rodila bila 1.mjes u bol zbog odbijanja hrane . Napatili se stobom ko beba a bome i kad si odrasla u curetak MM. samo veli na to da sam znao da si bila toliki lopov razmislio bi dva puta bil ti prilazio (izasao samnom)
Nije nije....vjeruj....slikat cu jednom pa ces vidjeti...
Juce se zarovila ispod sudopera, istersla mi sve trulexe i skodzbrajte iz celofana i trljala pod, uzela veeeliku dzezvu i vozala je po sobi, trpala krpu i kapu u nju ... Rijeci mm : draga Lana, ti sama a vidi sta si uradila od kuce.... a ti sto si joj pustila , ja sam oplakala
Odem ukljuciti masinu kod sveki i vracam se kad cujem mm pokazi mami sta radis, kad ona u tutu stavila cipelu, ona obucena sjeda na nju i govori pis pis, a mm vidi, Lana pokakila cipelu umjesto go''no
ja sto su se ove zene danas raspricale pravo,nemogu sve iscitati,ovo da nadoknadite sto juce niste bile aktivne moja Esma ima malo ture od sinoc i evo sad joj davala sirup tri kasike, jedva je sta ostalo u ustima,dere se otima uzima mi kasiku a sve govori necu,necu i mm joj cuvao ruke i opet slabo sirupa uslo u usta
Eh eto....tako je nama po cijeli dan...veselo , osim kad sam ja namrgodjena.... Samo da hoce vise ovo lijepo vrijeme da mogu navece izlaziti.... Lana je toliko uzivala sinoc u setnji, raja je gleda a ona brblja li brblja, jede smoki i svako malo daj daj...pa pjeva kukuka i tajaja ori se sve...i sve bilo super do auta, kad ga je ugledala, vriska nece da udje....cvilila je do kuce....
Sto se tice genetike, kod nas je sa tatine strane jedna generacija muski sa jednom djevojcicom, jedna zenski sa jednim djecakom i sve tako unazad sedam koljena, moji baka i deda su imali 18-oro unicadi samo jedno musko i od to 18.oro unucadi dok ja nisam ostala trudna bilo je desetoro muskih i jedna djevojcica i ja sam zato bila ubjedjena da ce i kod mene biti djecak, tako da sam ja prekinula to sa koljena na koljeno sto je bilo . Ja imam dvije starije sestre, jedna ima tri sina, druga dva sina, moj tata kad mu se prvi unuk rodio mislim da srecniji nije bio u zivotu, ali sad kaze da mu je Ana najveca sreca medju mudonjama . Meni je bas bilo svejedno da li bio djecak ili djevojcica, a i sada je. I mm je goorio da mu je svejedno, ali posto su nam prvo rekli da je djecak obradovao se bio, ali posle kad su rekli djevojcica tek se tada obradovao i priznao da je potajno se nadao djevojcici . Sto se tice djevojcica, mirnica...nigdje veze...cist primjer moja Ana, gora nego ikakav djecak
ja sto su se ove zene danas raspricale pravo,nemogu sve iscitati,ovo da nadoknadite sto juce niste bile aktivne moja Esma ima malo ture od sinoc i evo sad joj davala sirup tri kasike, jedva je sta ostalo u ustima,dere se otima uzima mi kasiku a sve govori necu,necu i mm joj cuvao ruke i opet slabo sirupa uslo u usta
A da probas u vrlo malo caja ili vode da joj stavis, tek onoliko koliko mislis da ce popiti? Ode cega ima turu?
Zaha i kod nas je tako sa sirupima, ali ja fino uzmem spricu i odsjecem joj gore onaj vrh i onda fino ako nije mm tu ja je uzmem u narucje, noge medju moje noge, sisnem obraze i dam joj, a ako je on kuci ona ide lakse, ovako spricom znam koliko je popila, pogotovo kad je antibiotik u pitanju.
i ja radim isto kao Jelena . Lady pa daj mi sad kazi imal iko mrsavije none od anela " Jutros "taze " slikano , samo zanemari datum anel cacko aparat pa pobrko
Zaha i kod nas je tako sa sirupima, ali ja fino uzmem spricu i odsjecem joj gore onaj vrh i onda fino ako nije mm tu ja je uzmem u narucje, noge medju moje noge, sisnem obraze i dam joj, a ako je on kuci ona ide lakse, ovako spricom znam koliko je popila, pogotovo kad je antibiotik u pitanju.
kod nas je paracetamol i sinoc na spavanju ja joj na spricu dala ali i u snu ona je sve ispljuvala,ma mali zafrkanti kako rastu tako ih sve manje mozes prevariti
a tek da nas vidis bez helanki salim se...... mrso moj mali.... Smjesan je jutros nasao kapu obuko papuce naso i djete kulira po kuci Zao mi je cure, mora da se nahladila varljivo ovo vrijeme bilo skroz. Ja dam na silu al popije nemam bas toliko problema oko sirupa Lady, daj slike odma ajde nemoj zezat nema da nema ima da ima .....Ocu da vidim nasu "dvojnicu" u nogama istim jedva cekam slikice.
Felix sad cu da te ruzim i izruzim kao kakva nana , djetetu das vode da prosipa, da kvasi carape da bi ti popila kafu...pa samo se jos jednom upitaj od cega se prehladio. Doci cu ti tamo u taj tvoj grad da te po guzi malo , ovo ti je odgovor na ono na temi slike nasih beba, da tamo ne idem OT
Ja joj juce obukla helankice, onako fino joj "sjele" uske kako treba, malo krace do pola lista, i ja pogledam etiketu - za 6mjeseci A hlace nosi 18-24, taman duzina, jedne samo moramo malo podvrnuti.... I kod svakog bodija rukavi negdje na pola....kao trofrtaljni a duzina ok ...
Ja joj juce obukla helankice, onako fino joj "sjele" uske kako treba, malo krace do pola lista, i ja pogledam etiketu - za 6mjeseci A hlace nosi 18-24, taman duzina, jedne samo moramo malo podvrnuti.... I kod svakog bodija rukavi negdje na pola....kao trofrtaljni a duzina ok ...
bogami je anle i lana brat i sestra Anel ce ovo ljeto uc u svu robicu od prosle god sto smo dobili od rodice zena poslal za 12 mjes a njemu prosle god moglo od 10mjes roba ovo visilo.Sad ce nositi sa 12mje i bit ce knap. Hlace nosi br 80.tako i bodice 80,81. br. Helanke ove pise na njima 74 br nama taman