|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  446 447 [448] 449 450   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
8.4.2011 17:50:16   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Niina

imam i ja pitanje apropo te cetkice za zube...stavljatel vi kaladont na cetkicu i koji ako da?

ja sam kupila neki u dm kao sa manje fluora za bebe od prvih zubica do 6 godina, mislim da je colgate.
a dadada znam da je pisala da u chiccu ima pasta sa 0 fluora

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 11176
8.4.2011 17:52:32   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: felix

mala puno te puno ljubimuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ljubim i ja tebe, idi sa tom bebom napolje nista mu nece biti, moji eno spavaju ne znaju gdje su koliko smo bili vani

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11177
8.4.2011 17:55:31   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: MALA1994

IZVORNA PORUKA: dadada

chuci...haj malo popusti i ti...rekla si sto si mislila...vjerovatno je tvoj komentar pogresno protumacen...ali sad polako dobijam utisak da ti se svadja...da namjerno provociras

helo vi, ja pitam za vas maloprije a vi nas na ignoreuser posted image

kako napreduje trening samo da pitam, jesi se uspjela pribliziti sa cetkicom

nisam, majkemiuser posted image user posted image user posted image
jos nisam nazvala logopedicuuser posted image jer mi je rekla da joj dodjem nekad popodne...a ja se moram prvo organizirati da ostavim A. mami...tj. da ona bude jutarnja smjena...pa da ja kod nje trknem...za sad samo radim s njim ono sto mi je rekla bez cetkice...a cetkicu mu dam da glodje nebil je sam upaliouser posted image

al nam dobro ide puhanje sapunice...stalno pijemo na slamku i lizemo slatko...s tim nemamo problemauser posted image user posted image ...a mogu ti reci da je poceo neke nove glasove ispustati pa sam ko na iglama kad ce prelomiti

(odgovor članu Malenaoduvijek)
  Neposredna veza do poruke: 11178
8.4.2011 17:55:34   
mala86
mi jos nismo poceli koristit pastu
neko mi rece tek od 2 godine,a vidjela sam pravo ukusnih user posted image user posted image

ja se spremam za rr kaficu sa zenicama user posted image ,malog ostavljam tati nek se malo zabavljaju,joj on je doso u neku fazu kad me stalno zove,ali stalno-mama,mamamaaa,bas se fino zadere,ljudi mi se danas smijali u gradu user posted image user posted image user posted image user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 11179
8.4.2011 17:56:13   
Anoniman

mala puno te puno ljubimuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ljubim i ja tebe, idi sa tom bebom napolje nista mu nece biti, moji eno spavaju ne znaju gdje su koliko smo bili vani

evo odo mila pusa djeci lijepoj .

Neposredna veza do poruke: 11180
8.4.2011 17:58:05   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: chuci

ja nisam imala lošu namjeru kao ni druge forumašice. ne razumijem kako se moj komentar jedini negativno protumačio, a ima forumašica koje su mnogo ''''teže'''' stvari napisale. i naravno sad provociram jer sam napisala poslije mog prvobitnog posta ovo isto.
hele neise

ja ne stavljam kaladont, iako imamo neki dječiji. a tri puta dosada smo na ajšino insistiranje morali staviti i njoj kaladonta, tog dječijeg, i bila je to kolicina pa recimo kad tri končiča uvrneš da dobiješ deblji konac, a dužine 7- 8 mm user posted image ili malo ružnija uporedba, veličine odrezanog dječijeg nokta user posted image znači baš malo

optuzujes znaci i druge ebiga povuce me za jezik a nisam htjela pisat .
user posted image user posted image user posted image i da ja niti u jednom postu od ostali zena nisam vidjela da su napisale da ja pise negativno o svom rodjenom djetu ...
Ja jesam plahljiva,panicar al ako ja napisem kao i ostale sto pisu al samo si mene pratila pa nisi mogla ostale uhvatiti , da anel lopov anel ne slusa bla bla i ostale su pisale to nije kukanje DRAGA MOJA .
to je tako u prici , neznam kako da objasnim a kamoli da sam ja mislila sta lose. To me povrijedilo ....
Ostale nisu sigurno.
Al nema veze necu se svadjat opet ti kazem samo, da ti objasnim zbog cega i sta:)

haj dosta vas dvije...nemojte da vas u cosak posaljemuser posted image user posted image user posted image ...mir, mir...mir...niko kriv...ja krava...user posted image user posted image ...dosta...vidite danauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 11181
8.4.2011 17:59:25   
Malenaoduvijek

chuci...haj malo popusti i ti...rekla si sto si mislila...vjerovatno je tvoj komentar pogresno protumacen...ali sad polako dobijam utisak da ti se svadja...da namjerno provociras

helo vi, ja pitam za vas maloprije a vi nas na ignoreuser posted image

kako napreduje trening samo da pitam, jesi se uspjela pribliziti sa cetkicom

nisam, majkemiuser posted image user posted image user posted image
jos nisam nazvala logopedicuuser posted image jer mi je rekla da joj dodjem nekad popodne...a ja se moram prvo organizirati da ostavim A. mami...tj. da ona bude jutarnja smjena...pa da ja kod nje trknem...za sad samo radim s njim ono sto mi je rekla bez cetkice...a cetkicu mu dam da glodje nebil je sam upaliouser posted image

al nam dobro ide puhanje sapunice...stalno pijemo na slamku i lizemo slatko...s tim nemamo problemauser posted image user posted image ...a mogu ti reci da je poceo neke nove glasove ispustati pa sam ko na iglama kad ce prelomiti

odlicno, bas mi je drago.bice to ubrzo samo ti nastavi.
ja sam odusevljena sta moj L. svaki put novo nauci i kako sada stalno nesto hoce da nam kaze, brblja nesto ne mogu ga prepoznati.

a mi smo jutros trebali ici,a li je ona imala neku obavezu pa nam je otkazala user posted image , samo smo jednom bili ove sedmice.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11182
8.4.2011 18:00:37   
chuci

ja nisam imala lošu namjeru kao ni druge forumašice. ne razumijem kako se moj komentar jedini negativno protumačio, a ima forumašica koje su mnogo ''teže'' stvari napisale. i naravno sad provociram jer sam napisala poslije mog prvobitnog posta ovo isto.
hele neise

ja ne stavljam kaladont, iako imamo neki dječiji. a tri puta dosada smo na ajšino insistiranje morali staviti i njoj kaladonta, tog dječijeg, i bila je to kolicina pa recimo kad tri končiča uvrneš da dobiješ deblji konac, a dužine 7- 8 mm user posted image ili malo ružnija uporedba, veličine odrezanog dječijeg nokta user posted image znači baš malo

user posted image user posted image user posted image

hoš se ti bona pomiriti ili nećeš?
ja se izvinjavam što nisam na ljepši način napisala da mi je žao što se toliko sikiraš, ia da se trebaš pokušati manje sikirati, da trebaš pokušat biti pozitivnija.

a ovo boldirano sam napisala jer je neko napisao da si razmazila anela do bola, da si ti naivna, nesigurna i tako. nebitno sada. meni je to teže nego što ja napisah da ti postovi zrače negativnošću. možda da napisah da pokušaš biti pozitivnija ovo se ne bi desilo. ljudi su prirodno osjetljivi na riječi sa negativnim prizvukom.

eto ja se izvinuh.

čisto radi info. ja sam pozitivna osoba. barem se trudim biti. moja je od nove godine tri puta bila bolesna teže. i sad kašlje i puna je šlajma. tek što joj je nos prestao proizvoditi zelenštinu gustu i ružnu. sve joj se to spustilo na pluća, iako izvlačimo grozote babyvacom. u to vrijeme sam i ja bila bolesna dva puta pod temperaturom i imala jednom bronhitis. istovremeno s njom. kad je bolesna kao i većina djece samo mene traži, i to da je nosam. spava na meni i slično. 
da ne mislite da ja ne proživljavam isto što i vi ostale. pa da pričam a pojma nemam kako je to imati bolesno dijete.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11183
8.4.2011 18:06:02   
chuci
felix draga moja nigdje nisam napisala da ti negativno o djetetu svom

to si možda u brzini čitanja zaključila

kažem ti ponovo nikad ne bih ni jednoj majci rekla da je nešto negativno o svom djetetu govorila. na negativnost sam mislila u smislu da češće pišeš o svom umoru i tome nego o uživanju kad si s njim vani i slično.

dadada nisam se puno susretala s tobom na temama. mene je uvrijedilo što si rekla da ja pokušavam da svađu započnem. nisam. samo sam pokušavala da razjasnim situaciju

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 11184
8.4.2011 18:11:28   
chuci

ja nisam imala lošu namjeru kao ni druge forumašice. ne razumijem kako se moj komentar jedini negativno protumačio, a ima forumašica koje su mnogo ''''teže'''' stvari napisale. i naravno sad provociram jer sam napisala poslije mog prvobitnog posta ovo isto.
hele neise

user posted image user posted image user posted image i da ja niti u jednom postu od ostali zena nisam vidjela da su napisale da ja pise negativno o svom rodjenom djetu ...
Ja jesam plahljiva,panicar al ako ja napisem kao i ostale sto pisu al  samo si mene pratila pa nisi mogla ostale uhvatiti , da anel lopov anel ne slusa bla bla i ostale su pisale to nije kukanje DRAGA MOJA .
to je tako u prici , neznam kako da objasnim a kamoli da sam ja mislila sta lose. To me povrijedilo ....
Ostale nisu sigurno.
Al nema veze necu se svadjat opet ti kazem samo, da ti objasnim zbog cega i sta:)

nisam ni mislila da ti misliš loše o svom djetetu ponavljam.

valjda si mi draga pa pamtim stvari o tebi. općenito najbolje pamtim postove forumašica koje znam sa razgovora u očekivanju, dok smo sve trudnjače bile, i forumašica sa kojima sam se susretala na drugim temama na kojima sam više pisala.
sad ću sve da vas sa beba 1-2 godine popamtiti. odlučila sam da ovdje visim. nemojte se uvrijediti kada nekad spomenem nešto što ste nekad pisale.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11185
8.4.2011 18:39:49   
Malenaoduvijek

evo ja nasla i ovo, znaci nisam poludila ni ja ni ti noa

Nicanje zubi počinje uglavnom od šestog mjeseca života.
Najprije se pojave donji srednji sjekutići.
U dobi od 8 - 10 mjeseci niču gornji srednji sjekutići,
a zatim od 10 - 14 mjeseci donji,
pa gornji bočni sjekutići. Iza 12 mjeseci niču gornji i donji prvi kutnjaci,
iza njih oko 16 - 18 mjeseci slijede očnjaci, te na kraju oko druge godine života, kao posljednji mliječni zub niče drugi kutnjak. Do kraja druge godine dijete bi trebalo imati sve mliječne zube. user posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 11186
8.4.2011 18:49:47   
N_N

Onda sam ja poludila user posted image user posted image
Šalu na stranu moja S je do 1 rođ. imala sve zube, osim petica. One su nikle kad sam i napisala a znam da su i ostalima (prijateljima koji imaju djecu) od prilike tako u tom periodu nikli.

I nogom u guzicu je korak naprijed!

Neposredna veza do poruke: 11187
8.4.2011 18:52:54   
Anoniman
evo da vas nesto pitam sta cu opet jauser posted image user posted image user posted image Zasto Moj A. kako se razbolio nepodnosi carape ni danju a kamloi nocu. Po citavu noc on je OTKRIVEN neda dekice jesam ga pokrila isti trena ju baca sa sebe a led ledeni user posted image ...
Nije toplo u kuci gdje spavam bar, nije puno obucen!
Hajd posavjetujte meuser posted image user posted image user posted image .

Neposredna veza do poruke: 11188
8.4.2011 18:53:51   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: N_N

Šalu na stranu moja S je do 1 rođ. imala sve zube, osim petica. One su nikle kad sam i napisala a znam da su i ostalima (prijateljima koji imaju djecu) od prilike tako u tom periodu nikli.
ej blago se vama , mi jos nemamo ni P od pola zubiuser posted image ......

(odgovor članu N_N)
  Neposredna veza do poruke: 11189
8.4.2011 18:54:02   
tekja
joj ove nase temeuser posted image  odlucila da sve iscitam, al' slabo ja sta zapamtiuser posted image user posted image user posted image

felix, pisah ti vecuser posted image  javi kako je bilo u setnji, je l' legenda ista bolje?

ja se razboljela, uho, grlo, nosuser posted image ...hocu ja ovih nekoliko dana da u majcici setkamuser posted image  eto mi sad....

Anciki sretni prvi koraci, da je noge samo po dobrom putu noseuser posted image

N_N, procitah B. se budio samo jednom, ha? Da se tako ako Bog da nastavi...

I ja sam citala da 5 trebaju do 2. rodjendana da izadju..nekako mi prekasno sa 4, 5 godinauser posted image ...mi navece stavimo malkice kaladonta, mrvicu, bas mi fino zamirise beba mojauser posted image ...nego u nasem dm nema ona el. cetkica za djecu..jeste negdje skoro kupovale?

Amani, ti na Dbr...mogle smo nekad u setnju sa nasim djecacimauser posted image ...Lady, Lanci fino jela, jeeeeeuser posted image
Mala djecaci dobro hB...eto nisam vise nista zapamtila...user posted image user posted image user posted image

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

Neposredna veza do poruke: 11190
8.4.2011 19:01:33   
N_N

ej blago se vama , mi jos nemamo ni P od pola zubiuser posted image ......

B ima sve osim petica. Hajde vidjet ćemo kad će one niknuti user posted image  Inače njega nije mučilo nicanje zuba hB. Ma sa njim je, sad kad razmislim, sve nekako lakše išlo (osim spavanja po noći user posted image ) nego sa S.
tekja, i ja se nadam da će tako nastaviti, vidimo....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11191
8.4.2011 19:01:38   
Amani12
IZVORNA PORUKA: tekja

Amani, ti na Dbr...mogle smo nekad u set_nju sa nasim djecacimauser posted image

Jesmo li to kone? user posted image
Mozda se i sretnemo vrlo cesto,mi smo bas set_aci...user posted image
A obavezno da se dogovorimo za set_nju.
Ja sam na petici,ali cijelu Dobrinju obidjemo user posted image user posted image

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 11192
8.4.2011 19:01:43   
megi
tekja dobro si ti pomamtila ja nisam ni toliko

elem i ja sam prehladjena, samo se nadam da necu curici prenijeti
a ona je kenjkava zubici, jedna trojak izasla, druga samo sto nije, a kad li ce donje
o peticama necu jos da mislim
a i mi smo na dobrinji user posted image user posted image

felix  ne znam ti reci za carapice, moja spava u vreci a i kad nije spavala u vreci nije spavala u carapicama, ako mislim da mu je hladno i ako nece deku zasto mu ne kupis vrecu koja je kao gegice, ili malo deblje gegice i sa budes mirna kad spava ako se otkrije
zao mi je sto je A opet lose,

Lady Lana pocela jesti, svaka cast i moja je jucer valjd aogladnila jela rizu sve iz serpe user posted image

user posted image user posted image  za Anu hodalicu

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 11193
8.4.2011 19:06:39   
tekja
IZVORNA PORUKA: Amani12

Amani, ti na Dbr...mogle smo nekad u set_nju sa nasim djecacimauser posted image

Mozda se i sretnemo vrlo cesto,mi smo bas set_aci...user posted image
A obavezno da se dogovorimo za set_nju.
Ja sam na petici,ali cijelu Dobrinju obidjemo user posted image user posted image

pa jesmo, ja sam na 2 kod KS-a...i mi smo veliki setaci, po dva puta dnevno, a i ja sam desperate housewifeuser posted image user posted image user posted image , vremena na pretak...a evo i megi nam je kona, mozemo sve tri na malu RR kafu na Dbr, sta veliteuser posted image user posted image user posted image  

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 11194
8.4.2011 19:09:39   
Amani12
Mozeee user posted image user posted image user posted image

Megi jesmo li se mi vidjele na zadnjem bb ili sam te zamjenila s nekim?user posted image

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 11195
8.4.2011 19:09:41   
Malenaoduvijek

kod mog L. su zubi izasli jako kasno, prvi sa 13 mjeseci, ali onda kao gljive poslije kise isto user posted image
nisam nikada nesto pratila kad je sta nicalo samo znam da su cetvorke prije trojki narasle kod I.ja mislila sta je sada kada mi rekose to tako ide.
a bi mi nesto kasno oko 4 godine kad si rekla pa ja malo potrazila i nasla da pisu ovako a to je naravno individualno kao i sve drugo.

felix ne znam sto se otkriva, moji su non stop otkriveni obojica zato imaju vrece jer drugacije bi imali upalu pluca.L.je uvijek hladnih rukica i nogica ali je opet otkriven jer se vrti non stop i nema sanse da deka ottane na njemu a o I. da ne govorim.

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 11196
8.4.2011 19:13:24   
Malenaoduvijek
..nego u nasem dm nema ona el. cetkica za djecu..jeste negdje skoro kupovale

dadada je kupovala negdje mozda na otoci a i meni rece logoped da ih nesto nema prije jedno 3 sedmice, a mozda su dosla.
a ja juce bila u dm-u i nisam obracala paznjuuser posted image

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 11197
8.4.2011 19:14:28   
Malenaoduvijek

IZVORNA PORUKA: Amani12

Amani, ti na Dbr...mogle smo nekad u set__nju sa nasim djecacimauser posted image

Mozda se i sretnemo vrlo cesto,mi smo bas set__aci...user posted image
A obavezno da se dogovorimo za set__nju.

pa jesmo, ja sam na 2 kod KS-a...i mi smo veliki set_aci, po dva puta dnevno, a i ja sam desperate housewifeuser posted image user posted image user posted image , vremena na pretak...a evo i megi nam je kona, mozemo sve tri na malu RR kafu na Dbr, sta veliteuser posted image user posted image user posted image  

joj dobrinjaca al vas ima masala user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio MALA1994 -- 8.4.2011 19:19:44 >

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 11198
8.4.2011 19:16:20   
N_N

a to je naravno individualno kao i sve drugo.

Ma naravno user posted image

Neposredna veza do poruke: 11199
8.4.2011 19:20:07   
megi
Amani jeste vidjele smo se, ti sa Lady bila, a ja sa djevojciom sa crvenom trakom, sto je zvala Lanu da setaju user posted image user posted image

moze kafa, setnja, ja sam poslije 17 sati slobodna
A se taman tad budi tako da se mozemo dogovoriti za zajednicko trcanje za djecicom user posted image  a kafa za ponijeti
ja sam u onim malim zgradama preko puta mercatora

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

Neposredna veza do poruke: 11200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  446 447 [448] 449 450   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  446 447 [448] 449 450   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *