Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
mala pipelice su lijepe uh evo ja izludi s njim danas ,još najavljuju ružno vrijeme pa ćemo stalno morat biti u kući danas je odbio ručak cijeli dan samo pojeo čokolino x2 ,i puding
Poz drage moje a BAMBI mojoj posebno . Eh da znas da sam te trazila puno i mislila na tebe. Drago mi i za Naneta i Sabinu curu veliku. Moji indijanci su opasni posebno mali djaba 2009-ta je to. Felix ja cu ti maksuz slat savjete na pp da znas neces ti mene zezat . Tajra suti, ti barem svoju R. razumijes moj sve na mandarinskom prica uglavnom i satra se bude tu i vristanja i plakanja bez veze. I ja sam njima kupovala obucu a sebi NISTA nit je bilo sta za siroku nogu moju nit je bilo cjena normalnih hehe.
amani sretan rodjendan mila sve najbolje ti zelim u zivotu najvise zdrvalja da nam drug vise nikad ne bude bolestan . Mala cipelice su superiska slatke. Tajra, ljubi oko pametno. Moj A. ima novu rijec od veceras ja mu palim lap. i ceka on da dodje slika i ceka ja u kuhinji on sjedi na stolici a ja vicem anel jel dosla duso slika na lap.on vice nije nije. Kad ce za par sekund. mama ejo pika reko sta A. pika,pika,pika dere se on kad vice me dosla slika da mu nadjem crtani da gleda
Poz drage moje a BAMBI mojoj posebno . Eh da znas da sam te trazila puno i mislila na tebe. Drago mi i za Naneta i Sabinu curu veliku. Moji indijanci su opasni posebno mali djaba 2009-ta je to. Felix ja cu ti maksuz slat savjete na pp da znas neces ti mene zezat . Tajra suti, ti barem svoju R. razumijes moj sve na mandarinskom prica uglavnom i satra se bude tu i vristanja i plakanja bez veze. I ja sam njima kupovala obucu a sebi NISTA nit je bilo sta za siroku nogu moju nit je bilo cjena normalnih hehe.
eh to od tebe ne mogu odbiti ljubni indijance ...lijepe ...od mene i mog indijanca dzonsa
Amani duso, zao nam je druga sto se tako razbolio. Dusa moja mala medena. Nadam se iskreno da ce ubrzo ozdraviti i biti veselica kao sto inace i jeste. Ljubimo ga puno
Ella_H, mila kako su tvoji momci? Kako si mi ti? Duse moje drage, pozeljela sam vas puno.
marincii draga, kako je tvoj djecak, jeli porastao veliki? kako si mi ti?
Lady mama2009
Mala1994 i ja se nadam da cemo ostvariti pozitivno druzenje i usput cipe su prelijepe
megi pa draga kako si, kako nam je drugarica? Neki dan sam gledala slike i Nane odmah na A pokazuje prsticem, reko "jeste Nane to je tvoja prva drugarica sa RR"
dadada ma mislim stvarno... al stvaaaaarno sam te pozeljela Kako je drug? Jel poceo da rucki ili jos uvijek sikira mamu?
salmy ljepoto moja... Kako nam je drug A? Frajko pravi
tekja I'll stay 4ever
pcelice, pa zar si i ti ovdje? Ih koliko puta sam pitala za tebe, gdje nestade, sta bi s tobom? Kako su ti princeze? Ljubi ljepotice za nas puno
jelena ja cekam da mi se javis
felix draga moja... sve sam ti kazala...
srculence, mila moja, kako je drug D? Sta ima novoga kod vas?
bebacha kako su tvoji pilici?
lila25 w.pooh
Mya duso draga, kako mi je princeza? Jel sve pod kontrolom?
Ma muski su inace "polijeni" I ovaj moj svasta nesta prica na tom nekom mandarinskom. Al najveca mi je sega bila neku noc, kad sam gledala onaj video kada blizanci razgovaraju, na youtube se vrti ovih dana, i ono kao nesto pricaju "dadadadadadaaaaadaa" drugi odgovara "daadaaadadadaa" a Nane se zavalio od smijeha i onda i on pocne s njima kao da razumije sta to oni "dadaju"
ovo moje djete je tako smjesno gleda crtnai kad skace sa stolice nezna gdje ce u koji cosak pobjec pod stol,ili za trosjed ode djete da kaki obavi nuzdu hahhaha i vice meni caooooo hahahahha..... trenutno kaki a mama se dokopala lap
samo da pozdravim bambi drago mi je da si se vratila ,htjela sam ti pisat poruku ovih dana na fb al nedade se,al neka tebe tu
jel se javljala apotekarka ne mogu upratit,kako je maleni?
amani
Sto se tice vakcinacije Lady, a i ostale, ako dijete nije redovno vakcinisano moze se upisati u skolu, ali dobije epitet dijete sa posebnim potrebama... sad je trenutno inkluzija aktivna pa ta djeca i ako nisu sa posebnim potrebama idu zajedno sa ostalom djecom u skolu, a prije su to bila posebna odjeljenja. Takodje dijete ne mozes u vrtic upisati ako nije redovno vakcinisano, jedino ako imas stelu kod pedijatrice itd... MM nije nikad vakcinisan posto je rodjen sa smanjenim imunitetom i u vrtic je isao jer je bukvalno sveki imala vezu, ali se zato sokirala kad je pred polazak u skolu dobila poziv da dijete odvede da kategorizuje jer nije vakcinisano i onda pripada toj skupini djece sa posebnim potrebama i ako je sasvim normalan, zdrav i prav...sreca pa je po izjavama teta iz vrtica da nikad nije donio ni jednu zaraznu bolest drugoj djeci uspjeli su ga upisati u u skolu sa djecom bez posebnih potreba.
ja sad predpodstavljam da ti pišeše o prošlom sisitemu i zakonima kada je tvoj suprug bio dijete... jer sada ovako nije... u vrtić se može upisati dijete koje nije redovno vakcinisano... moja farah kasni sa vakcinacijom i odlučila sam zajedno sa doktoricom njenom da MMR neće ni primiti tako da znate ja je upisah bez problema... meni je samo doktorica u domu zdravlja na osnovu svih nalaza napisala ljekarko uvjerenje tj svoje mišljenje da su svi nalazi u redu i da je dijete spremno za vrtić bez ikakvih tegoba...da karton dijeteta ne pamti bilo kakve posebne napomene u vezi sa zdravljem istoga. a škola...nikada nisma čula da se bilo koje dijete kategoriše na ovaj ili onaj način... prije su preko štele djeca sa posebnim potrebama išli u redovno obrazovanje a ne u škole specijalizirane za isto... sda je savim normalno da su sva djeca zajedno...ali ih se ne ketegoriše uopšte...ni njih niti onu djecu koja su potpuno zdrava.
mislim kako je moguće da neko dijete koje je prošlo testiranje i nema nikakave znakove eventualnih poremećaja karakterizira kao dijete sa posebnim potrebama
Nevakcinisano dijete moze redovno ici u skolu/vrtic. Jedino ako je epidemija neke bolesti a dijete nije vakcinisano, onda ne moze dolaziti u vrtic dok ne prodje epidemija ili dijete ne primi tu vakcinu. A u skoli niko o tome ne vodi racuna. Ovo govorim iz iskustva meni jako bliske osobe cije dijete nije vakcinisano. I o sadasnjem vremenu
Ja sam kad je pocela inkluzija u skolstvu radila na tom radnom mjestu za OSCE koji je i poceo inkluziju, to je bilo prije 4-5 godina i tada je to bilo aktuelno 100%...djete sa posebnim potrebama nije samo dijete sa retardacijama Hanady ali nije bitno, znam da u Bihacu isto to jos vazi, Srednje bosanskom i zenicko-dobojskom kantonu, zato i salju pozive za vakcinaciju i vode evidenciju...mislim da je takav poziv dobila felix, to isto vazi za RS. Ok mozda u Sa kantonu drugacije vazi.
Ja sam kad je pocela inkluzija u skolstvu radila na tom radnom mjestu za OSCE koji je i poceo inkluziju, to je bilo prije 4-5 godina i tada je to bilo aktuelno 100%...djete sa posebnim potrebama nije samo dijete sa retardacijama Hanady ali nije bitno, znam da u Bihacu isto to jos vazi, Srednje bosanskom i zenicko-dobojskom kantonu, zato i salju pozive za vakcinaciju i vode evidenciju...mislim da je takav poziv dobila felix, to isto vazi za RS. Ok mozda u Sa kantonu drugacije vazi.
pa oni pozive dobivaju na opsnovu zakona o zdravstvenom osiguranju toga kantona a pozivaju se u preambuli na član zakona koji je iz zakona o zaštitit i prevenciji od zaraznih bolesti. ja znam šta je dijete sa posebnim potrebama...al nije dijete s aposebnom potrebom dijete koje nije vekcinisano...bar stavrno al stavrno nisma nigdje u zakonu to srela ako znaš koji je zakon u pitanju i član molim te d ami kažeš jer baš me zanima... dijete sa posebnim potrebama da je dijete koje nije redovno vakcinisano...baš me to zanima
Ne znam koji zakon stvarno, ali nije uopste ni bitno ja sam iznijela svoje misljenje... Ja cu dijete vakcinisati i to je moj stav, naravno iz vise razloga...a na ostalima je da odluce o svome djetetu... jer kao sto sam navela pedijatar je kljucni faktor u vakcinaciji, tj pregled koji pedijatar obavi.
jesam ja sam dobila plavu kovertu da A. dovedem na vak. tj da su boce dosle jer nisu ih bili nabavili tako ide kod nas, sta ja znam i moja prijet. je dobivala koverte evo ovi dana ocekujem poziv na tel. jer, uzmu odma i br. tel ... Naravno mi imamo opravdanje, bolestan a nije zdrav je sacekat cu dok svi virusi prodju i baje . Ja nemam nista protiv ni tko hoce da daje ni tko hoce da ne daje svom djetu boce . Vas izbor sviu postujem sasvim mi svejedno.
nije mi jasno kako mogu kazniti roditelja ako dijete nije vakcinisano...valjda je os obavezna...i valjda se trebaju kazniti roditelji koje svoje dijete ne upisu u skolu..pa tako ne vidim razlog ni za stele...a i sumnjam da bi iko zdrave pameti dozvolio da dijete koje nema apsolutno nikakvih poteskoca u razvoju, samo zato sto nije vakcinisano, pohadja specijalnu skolu
mislim da se vise radi o zastrasivanju da bi sto vise djece bivalo vakcinisano...jer ipak znamo svi koliko je vakcinacija bitna...a narod koji je malo primitivniji...pa tako i ne vodi racuna nesto posebno o vakcinaciji, jer nije svjestan rizika, njega na taj nacin "tjeraju" da vakcinise dijete...ja na to tako gledam...a ljudi koji su dovoljno educirani...i znaju svoja prava...ako ne zele vakcinisati dijete...mislim da ih na to niko ne moze natjerati...jer fala bogu, niko nece preuzeti sutra odgovornost
ovo je moje misljenje...ofkorz ...tj. cisto zastrasivanje naroda...jer ipak kod nas veci dio stanovnistva zivi u primitivnim i siromasnim uslovima gdje se vrlo lako svakakve bolesti razvijaju i isto ztako prenose