Lady26
|
kod mene "drama" jutros.... Dosla teta i ja se pocela spremati, udjem u kupatilo, osjeti mi se nesto i to jako....zovnem nju (kontajuci zena ce me razuvjeriti), ona udje kaze jaaaooooo plin i izleti ko metak iz wc-a, poce panicariti, otvaraj vrata, Lana poce plakati, ona je uze i zatvori se u dnevnu...ja ostala ....otvorim ulazna vrata i udjem u sobu : Sta vam bi ? Pa kaze, ja sam panicar, jako me strah, a plin je opasan...Kao prvo nikad vise nemojte tako, pogotovo pred Lanom, traumirate mi dijete (a drzi je na krilu i cupka), kako da je ja vama ostavim moju bebu ako panicarite tako?! plin nije jer se cuje na benzin, a plina u kuci nema...Kaze ja sam takva....Eh ne moze tako!!! Pa mi kaze ja cu se sad spakovati i nas dvije odosmo iz kuce , rekoh NECETE nigdje iz kuce i izadjem iz sobe...Nazovem svekrvu i kazem tako cuje mi se nesto, kaze nije plin jer ga nema u kuci, samo je voda u cijevima (ja to i znam, a pogotovo jer se cuje kao benzin, petrolej...), pricam ja s njom a cujem tetu kako Lani govori : gdje je ona S. sta sad radi tamo ja udjem, kaze pa gdje si ti dosada, sta radis tamo, rekoh spremam se na posao , ona me blijedo gleda, pa sta cemo sad, jesi li koga zvala, rekoh nemam koga da zovem, ona preblijedila ... Posaljem mm poruku da zove svekra samo nek pogleda (a radi blizu sreca), rekoh ja joj Lanu ne smijem ostaviti u ovakvom stanju nema sanse, kad eto njega brzo, svekar izmicao masinu, kaze nije plin, jer ga nema bla bla bla....kaze iz odvoda dolazi miris, jer se osjeti stvarno u naletima.... I hajd pozatvarao je on sve dole, i bojler i glavni ventil i sve.... Ja pitam tetu hocu li ostati, kaze ma nema potrebe evo manje se cuje i ja se spremam....kad ce ona mojoj svekrvi : sad je jel de sve zatvoreno, ne moze nista biti , ja prevrnula.... Ja sam vam morala prenijeti jutrosnje dogadjaje