|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  737 738 [739] 740 741   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
19.5.2011 12:31:26   
Lady26
IZVORNA PORUKA: felix
pa ima i anel 3 obroka doruckuje mlijeko u 9 . oko 11 . jaje jutros jeo skoro jeo povrce grasak i kad ustane u 4 je flasa mlijeko.
Vecera kasica vocna ,i pred spavanje mlijeko
Znam da ne ukidas vec joj jedan obrok oduzimas mlijeko jel .user posted image user posted image .
Ja ne racunam vise vec otprilike znam kad je gladan pa dam , a jede i snama isto za stolom.
Tako da nemogu dobro ni s racuna sta sve jede user posted image

Kako mu je flasica obrok?
Po meni je obrok dorucak (jaje, pura, griz...bilo sta), rucak se zna, vecera kao dorucak ili nesto slicno...
Ja ne racunam tu flasicu kao obrok, nidje veze....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18451
19.5.2011 12:34:19   
Anoniman
eto ja racunamuser posted image jer popije koliko moze . Sta sad da ga posle flasa trpam nece znaci nije gladan a plazma zasitna .
Ja dam ujutro mlijeko cim oko progleda 8ili 9 . Oko 11 je jaje sa kajmakom i udrobljenim hljebom.
Idemo van , umori se dodjemo rucki oko 1 ili pola 2 . Povrce sa mesom.
Zaspi, oko 4 pola 5 zavisi kad ustane . Dam flasu to je za mene obrok... Popije Oko pola 6  veceramo i on s nama nabada jede ...Dam posle soka.
Oko 7. dam vocnu kasicu ....
I nema nista do spavanja opet flasa.
Medju obroke ne racunam izmedju jela, cokoladica, smoki, sok , stapici, ....

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 18452
19.5.2011 12:38:28   
Lady26
Ti si se bas promijenila...to hocu odavno da ti kazem....
Svima nam udaras kontru i podhebavas....ne valja ti to....
A jako si mi draga, ne bih da se to promijeni....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18453
19.5.2011 12:43:25   
Amani12
Nama su grickalice samo grisini i ribice...
I nista vise...
Doduse,jede i ''bobe'' odnosno susenu brusnicu,grozdjice,ostalo suseno voce.
Jucer probao tresnje,bas mu se svidjele,misli da su i to ''bobe''.user posted image

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 18454
19.5.2011 12:45:58   
Lady26
Djecak na "bobama" user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Sad pokazala mm onaj link, vidim da mi je ime poznato, ovaj je fitnes bio na alipasinom ili tako nesto...kaze i mm da je bas dobar - po slikama....
Eto draga, aBd cim mognem javim se....nadam se da cemo ici, da necemo zabusavati...meni treba cvrsta ruka da me "gura"...znaci ne daj mi izgovore user posted image user posted image user posted image user posted image
A ni ti da meni ne zabusavas... user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 18455
19.5.2011 12:48:55   
Amani12
Jeste,decko je bas na ''bobama'' user posted image
E moze,dogovreno!
Ma nema zabusavanja,kad krenemo ,ima da idemo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Fakat,jedva cekam user posted image

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 18456
19.5.2011 12:53:03   
bebacha
mi smo ajli s 2,5 godine okinuli flasicu it razloga sto je jako slabo jela.popije mlijeko i jako dugo bude sita,a otprilike poslije godine dana flasica nije obrok i svi znamo sta moze doprinjet puno mlijeka kad se konzumira.nakon ukidanja flasice ona punooo bolje jede a mlijeko pije navece po solju

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 18457
19.5.2011 12:55:17   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lady26

Ti si se bas promijenila...to hocu odavno da ti kazem....
Svima nam udaras kontru i podhebavas....ne valja ti to....
A jako si mi draga, ne bih da se to promijeni....

ja ne vidim nigdje kontru ni podhebavanje. Ja samo iznosim svoje znaci kako ja radim a vama ili smeta ili ne valja .Al o.k . svakom svacije user posted image .
Drugo za mene je flasa obrok ne sad obrok da ga drzi 3 sata al je  2 sata ako nista .
Mada flasa mi ne igra neku ulogu naravno, . Al eto opet dajem , i meni je bitnije na kasiku naravno da jede .

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 18458
19.5.2011 12:58:42   
Lady26
Ok sad za ovo (oko hrane) ali u posljednje vrijeme bas znas bocnuti...nisi prije nikad...jel to otkako si bila otisla sa foruma, pa si se "vratila" samouvjerenija ne znam, ali nisi ista...to se primjeti na postovima...
Ali nije bitno, kazem jako si mi draga, ja dosta toga sto mene bocnes presutim....
A svakom svacije....imamo svi svoje misljenje, na drugima je da ga postuju.... user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18459
19.5.2011 13:00:38   
Anoniman

Ok sad za ovo (oko hrane) ali u posljednje vrijeme bas znas bocnuti...nisi prije nikad...jel to otkako si bila otisla sa foruma, pa si se "vratila" samouvjerenija ne znam, ali nisi ista...to se primjeti na postovima...
Ali nije bitno, kazem jako si mi draga, ja dosta toga sto mene bocnes presutim....
A svakom svacije....imamo svi svoje misljenje, na drugima je da ga postuju.... user posted image

Dobro si procjenila user posted image
user posted image user posted image user posted image . Ljubim te .

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 18460
19.5.2011 13:02:54   
Lady26
Npr. ja ili evo Ticerka napisemo da nam Lane ne jedu....ti napises moj Anel hvala Bogu jede (i hvala Bogu kad je tako) ali to nije utjeha nama niti nam je od pomoci.....ne znam jel me razumijes....
Meni je drago cuti da bilo cije dijete jede, svaka majka je sretna kad je tako...
Ja bih sve dala kad bi iz Laninih usta izaslo daj njam njam... user posted image user posted image user posted image sve sto jede onako slasno je hljeb....i njega trazi uvijek....

< Poruku je uredio Lady26 -- 19.5.2011 13:03:55 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 18461
19.5.2011 13:09:03   
Anoniman

Npr. ja ili evo Ticerka napisemo da nam Lane ne jedu....ti napises moj Anel hvala Bogu jede (i hvala Bogu kad je tako) ali to nije utjeha nama niti nam je od pomoci.....ne znam jel me razumijes....
Meni je drago cuti da bilo cije dijete jede, svaka majka je sretna kad je tako...
Ja bih sve dala kad bi iz Laninih usta izaslo daj njam njam... user posted image user posted image user posted image sve sto jede onako slasno je hljeb....i njega trazi uvijek....

user posted image neznam kako mozes stim nazvat podbadanjem na taj nacin nikad se nebi niskim zezala niti bi se necijoj muci smijala .Ja stvarno nisam nista lose mislila majkemi neznam eto da mi ne reces nebi ni primjetila jer ne vidim nista uvrjedljivo.
Ja kazem da moj jede hb . ja dam to to recimo ili dajem sve i svasta sto neeke nece da daju .
Pa pokusavam rec ako djete hoce, salame , sudzuka suhog mesa(bubam) ja bi dala recimo.
Ako bas nece nista drugo ...
Meni je zao sto dvije L. nece da jedu jer niko NIJE prosao vise muke s A. kao ja bar dok je beba bio Gorki sam Suza lila i lila. SJeden pored njega i doc sebi nemogu od placa jer vidim da druge bebe popiju 200ml a moj jedva 100ml
Nije htjeo kasice , jest al hej namucila sam se dok je poceo da jede .
Tako da vas potpuno razumijem .
Znaci , nikad se nebi NIKOME podrugivala tome ako kome sta mislim neka se meni vrati .
Znaci sta mislim svom djetu neka je tako i drugima.

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 18462
19.5.2011 13:13:23   
Lady26

user posted image neznam kako mozes stim nazvat podbadanjem na taj nacin nikad se nebi niskim zezala niti bi se necijoj muci smijala .Ja stvarno nisam nista lose mislila majkemi neznam eto da mi ne reces nebi ni primjetila jer ne vidim nista uvrjedljivo.
Ja kazem da moj jede hb . ja dam to to recimo ili dajem sve i svasta sto neeke nece da daju .

Ma neeeeeee, ne mislim na ovo kao podbadanje....ma kakvi....samo sam rekla da to stvara kontraefekat....mi se zalimo u crnjaku smo, ti ili neko drugi napise e moje dijete jede....pogotovo to drugacije zvuci ovako napisano a ne kad se licno kaze....
Nisam ja mislila da je ovo podbadanje...Meni nista nece biti lakse sto drugo dijete jede, samo ce mi biti gore, jer moje nece a voljela bih da je drugacije....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18463
19.5.2011 13:13:27   
koka i po
ccccc joj vas dvije....
nijedno dijete nije isto.
neko pojede vise neko manje...i na kraju debljina nije mjerilo zdravlja.
logicno je da djecaci jedu vise nego djevojcice mada nije ni to pravilo.
lday ..moj Sejo ima dvije godine i dva mjeseca...pije oko pol litre cistog mlijeka dnevno i ima tri obroka,dorucak ,rucak i veceru.uzine mu ne dajem(ali i ne zabranjujem ako hoce izmedju obroka kakav slatkis i sl.)jer dobije uvjek vocku ili nesto slatko iza obroka.
jucer sam ti rekla da su to jednostavno faze u odrastanju....na kraju...kad bi djeca od rodjenja jela istu kolicinu do pete godine bi imala sto kila garant.
prema tome...normalno je da ponekad dodje do zasicenja organizma.ali to ce proci.
moje dijete user posted image ....ospe se suse....kuce je puno pozelio a i kuca njega user posted image ..
ja cekam frizerku pa da izvucem pramenove...vala je i vrijeme izgledam user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 18464
19.5.2011 13:14:54   
Anoniman
tako je koko user posted image .
Drago mi je da je drug dobro user posted image user posted image user posted image user posted image cim se suse , sad ce on kuci abd .

(odgovor članu koka i po)
  Neposredna veza do poruke: 18465
19.5.2011 13:16:31   
Anoniman

Ma neeeeeee, ne mislim na ovo kao podbadanje....ma kakvi....samo sam rekla da to stvara kontraefekat....mi se zalimo u crnjaku smo, ti ili neko drugi napise e moje dijete jede....pogotovo to drugacije zvuci ovako napisano a ne kad se licno kaze....
Nisam ja mislila da je ovo podbadanje...Meni nista nece biti lakse sto drugo dijete jede, samo ce mi biti gore, jer moje nece a voljela bih da je drugacije....

PA  dobro hajd ako ce ti biti lakse necu pisat vise da jede .
A ja od srca zelim L. da projede vise  joj mama mama , ne sekiraj se toliko user posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 18466
19.5.2011 13:19:27   
Bambi09

Evo hajd mi pojasni, ili ga popila u flasici ili ga pojela na kasiku, u cemu je razlika, samo je ovaj na kasiku zasitniji....
Pogotovo ova par dana jer slabo ruca....

Sorry ljepoto, ja te shvatila da hoces svakako joj ukinuti mlijeko... Al u ovom slucaju ma bitno je da ga unosi a sad hoce li kasikom, flasicom, lopatom, ovim onim, ovako onako, to je najmanje bitno... Bitno je da jede user posted image

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 18467
19.5.2011 13:19:53   
Lady26
Felix ne idi u krajnost, istuci cu te majke mi...samo ti pisi da jede hB....i ja cu cim i moja pocne....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18468
19.5.2011 13:24:17   
Anoniman

Felix ne idi u krajnost, istuci cu te majke mi...samo ti pisi da jede hB....i ja cu cim i moja pocne....
user posted image user posted image user posted image   jbg sad vidi ti odma svati nesto drugo a ja rekla lijepo  joj joj  .....
Pa hajd sad kazi nije sad da ti nejede nista jede jel da ?
I ako npr. napravis ti rucak joj ona nece jesil pokusavala je zaigrati ili s necim je zanimati da pojede ili ako to nece daj joj sta ona onda hoce voli.
Samo ti pokusavam pomoci user posted image .....
user posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 18469
19.5.2011 13:29:38   
Lady26
Samo cu reci, moje dijete drzi zalogaj u ustima po 20 minuta....ili je natjeram da proguta ili ga pljune....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18470
19.5.2011 13:29:46   
Honey3
dobar vam dan narode,mi samo malo da vas pozdravimo,da vidimo misli li ko na nasuser posted image pa jurim kuhati pitu dok mala spava,veliki u skoli odose po peticeuser posted image Amani ima nas jos kome su tresnje bobe,juce me u samoposluzi mala obrukala pravo,hoce bobe vristi,dere se bobe i bobe,a grabi za tresnje,ja sam stavila u korpu ali ne mogu joj dati dok ne operem,kad jedna zena uze onih iz gajbe tresanja i pruzi joj da jede i morala od njih vode malo iz flase uzeti da jede,kad nesto hoce ma to odmah na licu mjesta mora biti njeno,tvrdoglavac mojuser posted image ljubimo vas sve redomuser posted image user posted image user posted image user posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 18471
19.5.2011 13:32:05   
Anoniman

Samo cu reci, moje dijete drzi zalogaj u ustima po 20 minuta....ili je natjeram da proguta ili ga pljune....

ovo mi je jako poznatouser posted image ja ludila,sekirala se al džabauser posted image od kad joj nikose petice ona je drugo djeteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ne jede ko prije al pojede sta joj se servirauser posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 18472
19.5.2011 13:33:07   
Anoniman

neznam onda  sta da ti kazem jer nisam nikad se nasla u takvoj situaciji da drzi zalogaj. A. je znao odbijat tj nece da zine okrece glavu vristi,place vise necu necu necu i nema sanse da jede ,.Tako i mlijeko nece da usta otvori ili otvori popije 20ml i nece vise (mlijeko kad je bio beba to radio).
Zeznuto sigurno user posted image .
Nista pametno neznam ti rec sem da od srca sve brzo bude iza vas to da projede i nezeza vise  stim.

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 18473
19.5.2011 13:33:32   
koka i po
IZVORNA PORUKA: noa

ovo mi je jako poznatouser posted image ja ludila,sekirala se al džabauser posted image od kad joj nikose petice ona je drugo djeteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ne jede ko prije al pojede sta joj se servirauser posted image

potpisujem....kod starijeg djecaka dok je bio mali.
nisi jedina lady...kazem ti....bice sve ok user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18474
19.5.2011 13:40:45   
Lady26
user posted image
user posted image user posted image

< Poruku je uredio Lady26 -- 19.5.2011 13:42:23 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 18475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  737 738 [739] 740 741   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  737 738 [739] 740 741   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pranje guze.
пеперутка16

Da li vaš muž presvlači djetetu odjeću, mislim na pranje guze i mijenjanje pelena?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *