Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Dobro su hB. Cak smo sinoc sve tri zajedno bile u setnji u trznom centru
Jede li Anel?
Meni nesto otvorilo apetit. Ili sunce ili onaj B vitaminac
jede mila hb da ne ureknem puno i ne pricam o tome super proradio b.vitamin sto kazes Neka jedi, samo jedi kad mozes i kod tebe b.vitamin proradio .... Drago mi je da su curke dobro
Joj moram vam ispricati...danas za malo jednu tetu nisam pretukla na dobrinji Stoji mo mi ispred poliklinike i cekamo da nas prozovu i tu golubova ima dosta, ja kupila smoki i hranim ih. Ide neka teta sa djecakom od 2-3 godine i staje sa nekom gospodjom blizu nas i govori toj gospodji kako cuva tog malog, kako je dobro placaju, kao roditelji dosta rade, pa ona nekad duze i ostane, ali svaki sat joj dobro i naknadno plate i tako one zavrsile razgovor i rastaju se i mali podje prema golubovima koji su stajali ispred mene, kad ga je ona poteglila za ruku i pocela tuci, ja ostala frapirana, kao neces ti meni gledati golubove kad hoces, kad ja kazem kuci ima da idemo kuci i sve ga po glavi tuce,jadno dijete vrsti, sjelo na beton, a ona po svome... Joj sekunda mi je falila da ja njoj pocupam kose, pa dijete nista apsolutno nije uradilo samo zastalo pored golubova.
Malo da podignem temu i da mi neko odgovori ako se susreo sa ovim simptomima!
Naime, A.je se u nedelju probudio sa blagim osipom po tijelu. Kada sam mu skinula carapice imao je veliku koncentraciju po tabanima i nogama do skocnog zgloba, kao i na dlanovima.Znai velika koncentracija crvenog osima, hrapavog na dodir po tabanima i dlanovima.Odmah smo ga odveli dezurnom pedijatru na Otoku, koji je ustanovio gnojne cepice u grlu, dao nam sumamed 5 dana , a osim je prepisao alergiji na hranu .Nije imao temperature, imao je sekret u nosu vec 15 dana, malo kasljanje, ali nista strasno obzirom da ide u vrtic. Juce sam ga odvela njegovoj pedijatrici koja je pregledala nogice i dlanove ( I meliha i Azra na Vojnickom) , uputili nas na Otoku da uradimo nalaze krvi i bris grla i nosa. Bris ce biti gotov u četvrtak a nalaz krvi je ok CPR 11,6 , povisen ali normalan obzirom da pije sumamed ( tako kaze dr.)., leukociti isto u normali. Njih dvije su zakljucile da je vjerovatno upala grla izbacila taj osip odnosno streptokoka, te da ce samo povuci.Do danas se nije povuklo, njega svrbi, hrapavo je pod rukom i crveno.U cetvrtak idemo na kontrolu. Da li se neko susreo sa ovakim simptomima? Dr. kaze da nemoram brinuti, da je sve to normalno i da je pokupio klicu vjerovatno u vrticu. Hvala na odgovorima jer ja sam luda i ocajna
Joj moram vam ispricati...danas za malo jednu tetu nisam pretukla na dobrinji Stoji mo mi ispred poliklinike i cekamo da nas prozovu i tu golubova ima dosta, ja kupila smoki i hranim ih. Ide neka teta sa djecakom od 2-3 godine i staje sa nekom gospodjom blizu nas i govori toj gospodji kako cuva tog malog, kako je dobro placaju, kao roditelji dosta rade, pa ona nekad duze i ostane, ali svaki sat joj dobro i naknadno plate i tako one zavrsile razgovor i rastaju se i mali podje prema golubovima koji su stajali ispred mene, kad ga je ona poteglila za ruku ipocela tuci, ja ostala frapirana, kao neces ti meni gledati golubove kad hoces, kad ja kazem kuci ima da idemo kuci i sve ga po glavi tuce,jadno dijete vrsti, sjelo na beton, a ona po svome... Joj sekunda mi je falila da ja njoj pocupam kose, pa dijete nista apsolutno nije uradilo samo zastalo pored golubova.
Ja bih je iste sekunde prijavila koji idiot od zene
Tako mi je kroz glavu proslo, ti roditelji i ne znaju ko im cuva dijete, ma ja sam u soku bila da sam bukvalno bez teksta ostala. Noge mi se oduzele. A jadno dijete tako ej tuzno plakalo, jos da napomenem da dijete ima problema sa hodom, jednu nogicu zabacuje i kako je sjeo na pod sve onu nogicu krivi, ma vjeruj mi to me vise nasikiralo nego sto ej Ani antibiotike produzio.
Tako mi je kroz glavu proslo, ti roditelji i ne znaju ko im cuva dijete, ma ja sam u soku bila da sam bukvalno bez teksta ostala. Noge mi se oduzele. A jadno dijete tako ej tuzno plakalo, jos da napomenem da dijete ima problema sa hodom, jednu nogicu zabacuje i kako je sjeo na pod sve onu nogicu krivi, ma vjeruj mi to me vise nasikiralo nego sto ej Ani antibiotike produzio.
Kako ste nam svi redom? Evo i nas da se malo javimo... Nadam se da su sve bebice ok,da mame slusaju i da vecina vas bjezi na more,jer je jeto Sa postalo nepodnoslijvo... Imate mahanje i jedan veliki
V. je i danas spavao puna 3 sata, doduse bili smo na Baricama, pa se vjerovatno izmorio...vidjeli smo konje na jednoj livadi, pasu, toliko je vristao od srece, da sam mislila da ce nas konji zaganjati
Mi cemo na more 20. avgusta, a gdje cemo, ne znamo...vjerovatno makarska rivijera,mada bih ja tako voljela otici na neki otok.
Jelena, joj ja da sam vidjela tu zenu, ja bih vrisnula krava jedna...zao mi je sto je Ancika opet na antb
Tekja Amancek je dobro,hB. Mnogo bolje nego inace,njemu Sunce jako prija Brbljavac mamin mali. Znaci 20og slijedi brckanje i uzivanje. Mi cemo u Septembru,nakon Bajrama,u Tursku najvjerovatnije,ako svi budemo dobro i zdravo. Ljubi nam djecaka preslatkog u oba obrascica
Mala Selma ja bih trazila da idem dermatologu, nije to ok. ti njega mozes svakako okupati do glavice u hipermanganu to mu moze ublaziti taj svrab a meni je to za neke konkretne kreme a ti ga probaj pantenolom ili bepantenom namazati za pocetak i idi sto prije .
a jos da ti kazem da je mom Luki bio CRP o , a pio je zinnat, antibiotici ne bi trebali na crp djelovati, drugo je krvna slika
< Poruku je uredio MALA1994 -- 21.6.2011 17:36:52 >
Dženita Kurtćehajić, specijalista ginekologije i akušerstva,
Anketa
Viper (nosiljka)? vila_7
Da li ste koristile viper i da li ste bile zadovoljne? A ako ste koristile gdje ste ga najcesce stavljale jer imam osjecaj da zauzme dosta prostora a ne stavlja mi se na pod!?
Koristila sam i extra je (63%) Nisam ga imala (35%) Imala , ali nisam koristila (1%)
Broj svih glasova: 82
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!