|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  987 988 [989] 990 991   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
29.6.2011 13:14:05   
Lady26
IZVORNA PORUKA: koka i po

kome treba vaspitna...da cujem user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Lady26 -- 29.6.2011 13:15:56 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 24701
29.6.2011 13:15:42   
Lady26
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Ja sad sa pregleda...nazalost mora carski

Ma nista strasno....samo da vama dvoma bude sretno i da se to sve lijepo i sa srecom zavrsi aBd....
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24702
29.6.2011 13:23:08   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: felix

pozdrav.
Sta ima zene kako su djeca .
Mi smo dobro sve po starom nesto slabo spavamo nocima, danima ludujemo pravimo belaja i takouser posted image .
Kod nas se nesto "smrklo" naoblacilo se haman ce kisauser posted image tako izgleda van doduse javljalo je sutra kisu i zahladjenje .
pusa svima

moja felix kod nas od nedjelje temp ne ide iznad 22, a danas nema sunca ni na mapi i pohladno je tako neka ne bude jos hladnije, iako sam ja cula da ce biti toplije pa sada.

a jelo hajde ne budi tuzna, pa to je za tvoje dobro.barem ces tacno znati kada ces na porod ima i to svojih prednosti.user posted image

interesantno je da svi hvale carski kao da je to nista, a to je op ipak.(ovo jelena ne vazi za tebe ), ali to je lakse naravno od prirodnog poroda, legnes isjeku te i gotovo...,tako je mislila i moja svekrva za mene da to nije nista a ja se budala jos nadigla nisam dana odmarala ni prvi ni drugi put.
uh digne mi se pritisak samo kad pomislim na to....user posted image

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24703
29.6.2011 13:28:56   
Lady26
Ja ne hvalim CR....cak kazem da je slagao ko mu je dao takvo ime...
Jest lakse u "tom trenutku" al bogme valja se oporaviti....ja iskreno nisam lezala, samo koliko onih 5 dana u bolnici ali da je boljelo jesteeee, pakleno boli rana, najgore ustati....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 24704
29.6.2011 13:33:15   
Malenaoduvijek
bas vam je "lepi" potpis drugarice moja user posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 24705
29.6.2011 13:40:12   
Lady26
'vala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 24706
29.6.2011 13:41:14   
koka i po
IZVORNA PORUKA: Lady26

Jest lakse u "tom trenutku" al bogme valja se oporaviti....ja iskreno nisam lezala, samo koliko onih 5 dana u bolnici ali da je boljelo jesteeee, pakleno boli rana, najgore ustati....

da se nadovezem....lady pssssst user posted image ...
nisam rodila na carski ali sam uporedo sa ranom od epiziotomije imala i ranu na stomaku tj.otvarali su ga kao sto ga otvaraju i kada rade carski rez.
boli...ali daju sredstva za ublazavanje bolova tako da je podnosljivo.
za ustajanje ima posebna taktika,jedna nogica dole a zajedno s njom se dizete na ruke i povlacite drugu nogu prema patosu.
eto...sve se izdrzi user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 24707
29.6.2011 13:42:15   
Hanady RR
jelena...
nemoj biti tužna...
sada kad porčitah tvoj post kao da sma vidjela sebe onoga dana kada sam sa svim papiri8ma otišla na komisiju u nadi d aće mi reću ne treba vama CR....
ne znam ni kako sma izašla od suza u očima i neke tuge što ja idem na CR jer prvu sam rodila prirodno...pomislila sma nešto ću porpustiti...
ali vjeruj mi na riječ...bespotrebna sikiracija...nemoj da brineš...to je tvoja beba i imat ćete istu vezu mame i bebe kao da si je prirodno rodila...

Ran će boljeti kasnije...li nije ni to ništa strašno...
često puta i žene nakon prirodnog poroda imaju manje i veće boli tako da sve je to indidvidualno i zavisi od osobe...ti si vrijedna i energična...i nema te rane koja bi tebe zadržala da budeš full 100% naj mama svojim bebabama....

zato sretno i da sve prođe u najboljem redu i za tebe i bebaru i seku koja čeka kućiuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 24708
29.6.2011 13:48:24   
Lady26

da se nadovezem....lady pssssst user posted image ...
nisam rodila na carski ali sam uporedo sa ranom od epiziotomije imala i ranu na stomaku tj.otvarali su ga kao sto ga otvaraju i kada rade carski rez.
boli...ali daju sredstva za ublazavanje bolova tako da je podnosljivo.
za ustajanje ima posebna taktika,jedna nogica dole a zajedno s njom se dizete na ruke i povlacite drugu nogu prema patosu.
eto...sve se izdrzi user posted image

Ne mogu psssstttttt
Daju analgin za bolove...i to sam morala nekad sama traziti, dali su svaki put, hvala im...
Nisam rekla da se ne moze izdrzati, moze, evo me ziva i zdrava hB, pisala sam da nisam ni dana lezala kuci kad sam dosla....koliko samo 2-3 sata sto sam odspavala po izlasku iz bolnice...jer nisam oka sklopila od petka do utorka ali bukvalno.
Jedino zbog cega zalim je onaj prvi susret sa user posted image .... user posted image
Ali sam drugi dan molila sestru da je odvede samo da odmorim pola sata user posted image , nit je ona spavala niti ja...

< Poruku je uredio Lady26 -- 29.6.2011 13:49:14 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 24709
29.6.2011 13:50:56   
koka i po
ne znam.....
ja sam imala operaciju koja je slicna carskom rezu mada je on za tu operaciju..citiram sestru:"Plombiranje zuba".
mene nije toliko bolilo.

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 24710
29.6.2011 13:59:30   
Malenaoduvijek
koko moram se nadovezati, kad bi mi Handy koja je prosla i jedno i drugo rekla lakse je ovo ili ono ja bih usutila.
zene koje prodju jedno misle da je drugo lakse i obrnuto.

ja cu te samo pitati zasto se poslije prirodnog porodjaja u roku 24 ide kuci a poslije carskog  6-ti dan?

ima sve svoje prednosti i mane, a ja bih voljela svakoga ko je lezao u vojnoj bolnici da mi kaze jeli nasao nacin da ustane sa onih previsokih kreveta a da ga ne boli.

a ja sam ustala 2 sata nakon carskog da se presvucem i operem,tako da ja mislim da je sve to indivudalno......

ali da ne idemo previse OT user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio MALA1994 -- 29.6.2011 14:02:54 >

Neposredna veza do poruke: 24711
29.6.2011 14:03:48   
Anoniman
Iskreno od juce kad sam se cula sa idachom zamisljala sam svoj porod kao njen, pogotovo sto je brzo porod za porodom, sto konkretno ni sam porod sa Anom nije bio tezak, jeste ono prije poroda i ako sam imala preko 20konaca. S druge strane sama pomisao lezanja u bolnici 6-7 dana, rez i sve ostalo, ali jbga. Kad mora mora, ali sto kaze Hanady bila sma ubjedjena da ce mi reci pogotovo sto je prvo rodjeno bez problema da mogu prirodno. Da mi je zao jeste, ali Boze mili samo nek sve bude ok sa bebom.
Ljubim ja vas i hvala vam na rijecima utjehe user posted image

< Poruku je uredio jelenaT -- 29.6.2011 14:05:12 >

Neposredna veza do poruke: 24712
29.6.2011 14:03:49   
Lady26
IZVORNA PORUKA: MALA1994

ima sve svoje prednosti i mane, a ja bih voljela svakoga ko je lezao u vojnoj bolnici da mi kaze jeli nasao nacin da ustane sa onih previsokih kreveta a da ga ne boli.

a ja sam ustala 2 sata nakon carskog da se presvucem i operem i presvucem, tako da ja mislim da je sve to indivudalno......

Nisam u Vjonoj ali jesam na Kosevu....bas tako - previsoki kreveti...
Ja sam Lanu iz njenog "boksa" vadila kao i sestre sa 3 prsta uhvatim za prevoj i izvucem je, nije bilo sanse da je lijepo uzmem objema rukama....
Pa i ja sam ustala, morale smo...sama sam isla u wc, presvlacila se i sl....
Cak sam 2 dan trazila da mi izvade kateter - znaci da sam mogla ici u wc user posted image

< Poruku je uredio Lady26 -- 29.6.2011 14:05:44 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 24713
29.6.2011 14:05:20   
Lady26

Iskreno od juce kad sam se suca sa idachom zamisljala sam svoj porod kao njen, pogotovo sto je brzo porod za porodom, sto konkretno ni sam porod sa Anom nije bio tezak, jeste ono prije poroda i ako sam imala preko 20konaca. S druge strane sama pomisao lezanja u bolnici 6-7 dana, rez i sve ostalo, ali jbga. Kad mora mora, ali sto kaze Hanady bila sma ubjedjena da ce mi reci pogotovo sto je prvo rodjeno bez problema da mogu prirodno. Da mi je zao jeste, ali Boze mili samo nek sve bude ok sa bebom.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja i dan danas zalim zbog "prvog kontakta" sa bebom ali Boze moj, stigla mi je ziva i zdrava hB to je bitno....zato sad kontaktiramo stalno user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24714
29.6.2011 14:08:21   
Anoniman
evo mene evouser posted image anel zaspo ja odmaram nema mm na poslu .
Sto se tice poroda mene je isto bolilo a gore mi bilo sto sam bolove nesnoljive imala citav dan cetvrtak kad sam otisla dan -noc ni jela ni spavala od bolova , uh kad se sjetim porod ko porod mora boliti nekog vise nekog manje
Prijateljic je radila cr. kaze da posle rana boli nego ijedan prirodni porod
al et sve bude i prodje samo da se s hajrom covjek rijesi

Neposredna veza do poruke: 24715
29.6.2011 14:10:09   
Anoniman

Iskreno od juce kad sam se suca sa idachom zamisljala sam svoj porod kao njen, pogotovo sto je brzo porod za porodom, sto konkretno ni sam porod sa Anom nije bio tezak, jeste ono prije poroda i ako sam imala preko 20konaca. S druge strane sama pomisao lezanja u bolnici 6-7 dana, rez i sve ostalo, ali jbga. Kad mora mora, ali sto kaze Hanady bila sma ubjedjena da ce mi reci pogotovo sto je prvo rodjeno bez problema da mogu prirodno. Da mi je zao jeste, ali Boze mili samo nek sve bude ok sa bebom.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja i dan danas zalim zbog "prvog kontakta" sa bebom ali Boze moj, stigla mi je ziva i zdrava hB to je bitno....zato sad kontaktiramo stalno user posted image

eee moja jelo ja doktora molila gore da mi radi cruser posted image user posted image user posted image bilo me strah svega se prije nagledala i cula.
On mene gleda blijedo ono kao nema sanse hem ja mala sitna hem beba sitna hem sve predispozicije imam za prirodno nema sanse user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 24716
29.6.2011 14:10:21   
koka i po
svi znamo da je carski rez operacija a prirodni porod nesto drugo.
ja sam nazalost imala priliku da me nazalost"otvaraju" netom poslije prirodnog poroda..tacnije trinaesti dan od poroda.tako da sam iskusila i kako je biti usiven i gore i dole,i kako se oporaviti od oba zahvata.
ja sam pisala boli i ni o cemu drugome...mada mi nemamo svi isti prag podnosenja iste.

Neposredna veza do poruke: 24717
29.6.2011 14:11:42   
mala86
pozzic i od nas user posted image

joj meni se spava uzas,i legla s malcem al sve kontam trebala bi mu rucak pravit,upalit masinu...i ustanem

malac dobro,pomjerio sebi spavanje pravo!jutros u pola 9 usto user posted image
sinoc bila sa svojim zenicankama na kafici user posted image

mene uho zeza,neka prigusena bol,pogotovo kad gutam osjetim user posted image !jel zna netko kakav lijek user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 24718
29.6.2011 14:13:40   
Anoniman
Ma iskreno ne brinem za bol...boli i jedno i drugo, bol bude i prodje...kad se sjetim kako me samo bolila rana posle poroda sa Anom i govorila sam nema sanse da drugo ikad rodim, a pozeljela sam posle par mjeseci odmah drugo i ako Bog da i trece cu. Problem je prvi kontakt sa bebom,  oziljka posle od CR, posebno u starosti, ipak su misici presjeceni, toliki ostanak u bolnici itd. 

Neposredna veza do poruke: 24719
29.6.2011 14:13:56   
Lady26
user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 24720
29.6.2011 14:18:00   
Anoniman
lady nema spavanja user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 24721
29.6.2011 14:18:14   
Malenaoduvijek

svi znamo da je carski rez operacija a prirodni porod nesto drugo.
ja sam nazalost imala priliku da me nazalost"otvaraju" netom poslije prirodnog poroda..tacnije trinaesti dan od poroda.tako da sam iskusila i kako je biti usiven i gore i dole,i kako se oporaviti od oba zahvata.
ja sam pisala boli i ni o cemu drugome...mada mi nemamo svi isti prag podnosenja iste.

to sam upravo i ja napisala user posted image

Neposredna veza do poruke: 24722
29.6.2011 14:19:25   
Hanady RR
ja sma prošla oba poroda....

Ali na temi o tome sve sam rekla...nasilno ići na Cr i moljakanje da ideš na Cr mi je bogohuljenje...ali ići na CR jer je tako najbolje za tebe i bebu je sasvim OK. Sve se preživi...evo sve smo tu, bebe velike i zdrave i savko ima svoj stepen bola koji podnijeti može...

Meni je mnogo teže pala činjenica da neću vdijeti svoju bebu kad je rodim, pa činjenica da ću biti rastavljena od starije više dana....sve su to neke emocije i hormoni koji nas ''spušatu'' ali svakako sam u jedno sigurna na treći porod aBd idem prirodnouser posted image

Od sva ''zla'' biram blaže....user posted image

Mislim ne bih sada piisala što boli koliko boli jer jeleni su danas rekli da na CR mora....
zaista teško je kada vam kažu a vi ste super poršli sa prirodnim prije toga....
bude tužan čovjek, ne može da vjeruje, milion sam se puta pitala pa što meni baš....ali eto valjda da i to iskušenje prođem...i ne treba brinuti previše i ne treba Jeli sada presija...polako...biće i ona i beba dobro a to je najvažnije.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 24723
29.6.2011 14:19:41   
Anoniman

Ma iskreno ne brinem za bol...boli i jedno i drugo, bol bude i prodje...kad se sjetim kako me samo bolila rana posle poroda sa Anom i govorila sam nema sanse da drugo ikad rodim, a pozeljela sam posle par mjeseci odmah drugo i ako Bog da i trece cu. Problem je prvi kontakt sa bebom,  oziljka posle od CR, posebno u starosti, ipak su misici presjeceni, toliki ostanak u bolnici itd. 
najbitnije je da sve prodje kako treba..i za bebu i tebe...ako oni procjenjuju da je bolje...hebiga...bolje i to nego da ti se dioptrija pogorsa pa da dijete ne vidis uopste...hB pa se i na takve stvari pazi...ipak nismo toliko zaostali...gledaj na to tako
A ja teuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 24724
29.6.2011 14:20:15   
Anoniman
meni nekad al kazem Nekad naleti Ludauser posted image user posted image user posted image pa pomislim aa damije jos jedno a da bude cura obozavam curice . Kad mm samo spomenem na trudnocu odam bjeziuser posted image user posted image user posted image nece da cuje ....
Ma nema sanse .....Hajd sto ja necu al kazem nekad pomislim mozda bi nekad pa pricam snjim o tome on nece .....
Nebi kaze kad bi mu milion maraka dao.....

Neposredna veza do poruke: 24725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  987 988 [989] 990 991   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  987 988 [989] 990 991   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Dojenje.
Admin

Mislite li da je istina da što duže žena doji, to je imunitet djeteta bolji?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *