|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  988 989 [990] 991 992   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
29.6.2011 14:20:52   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Ma iskreno ne brinem za bol...boli i jedno i drugo, bol bude i prodje...kad se sjetim kako me samo bolila rana posle poroda sa Anom i govorila sam nema sanse da drugo ikad rodim, a pozeljela sam posle par mjeseci odmah drugo i ako Bog da i trece cu. Problem je prvi kontakt sa bebom,  oziljka posle od CR, posebno u starosti, ipak su misici presjeceni, toliki ostanak u bolnici itd. 

moj oziljak je stvarno super, mali je skroz i oba su razena jedan preko drugog znaci nemam dva reza, ali me strah "krvzica" koje se mogu pojaviti kod rezanakon par godina.
a sto se tice lezanja, ja sam vise plakala sto mi je Luka kuci a ja u bolnici sto nismo skupa jos on imao upalu pluca tada.user posted image

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24726
29.6.2011 14:23:27   
Malenaoduvijek
felix mozda se smeksas za jedno 5 godina, jos si ti mlada i imas dovoljno vremena za jos barem jednu bebu user posted image user posted image

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 24727
29.6.2011 14:24:46   
Lady26
IZVORNA PORUKA: felix

meni nekad al kazem Nekad naleti Ludauser posted image user posted image user posted image pa pomislim aa damije jos jedno a da bude cura obozavam curice . Kad mm samo spomenem na trudnocu odam bjeziuser posted image user posted image user posted image nece da cuje ....
Ma nema sanse .....Hajd sto ja necu al kazem nekad pomislim mozda bi nekad pa pricam snjim o tome on nece .....
Nebi kaze kad bi mu milion maraka dao.....

Kao da ga je on rodio, pa po cijeli dan s njim devera, hrani ga, presvlaci, izvodi user posted image user posted image user posted image
Ne razumijem.....
Ja kazem trenutno zaista ne zelim, nemam jednostavno zelju za drugom bebom, ne vidim se u toj ulozi....ali aBd planiram
A da se mm pita, on bi cim prije....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24728
29.6.2011 14:26:38   
Anoniman
Hvala vam drage moje user posted image user posted image user posted image user posted image
Ma najgora je neupuenost. Iz medicinske struke sam pa nisam imala blage veze, a niko me nije u prvoj trudnoci pitao za vid. Danas mi je dr objasnila. Ko ima miopiju(minus dioptriju tokom trudnoce dioptrija divlja jer je minus i hormoni ubitacna kombinacija, a sto se tice poroda ne moze se na samom porodu pogorsati vid, vec ne daj boze iskociti oko. Retina, tj mjesto gdje je oko smjesteno je kod osoba sa slabim vidom cesto lose u trudnoci, e kod mene je desno i lijevo skroz istanjena i cak ima jedno malo naprsnuce, koje sumnja da je nastalo prilikom prvog poroda i sad prilikom drugog moglo bi da dodje do totalnog pucanja i nedaj boze da se bukvalno izrazim ispadanja oka koje bi se odmah hitno trebalo operisati i vratiti. Ona sama je rekla 90% carski, 10% prirodno, a da ona ne zeli da napise prirodno jer ne zeli da rizikuje jer je veliki rizik, naravno ne zelim ni ja rizikovati. Koliko covijek moze sebi sam nauditi iz neznanja, a nasi dr pojedini i ne pitaju za vidi, kao sto mene moj nije pitao sa prvom trudnocom.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 24729
29.6.2011 14:28:20   
Hanady RR

Ma iskreno ne brinem za bol...boli i jedno i drugo, bol bude i prodje...kad se sjetim kako me samo bolila rana posle poroda sa Anom i govorila sam nema sanse da drugo ikad rodim, a pozeljela sam posle par mjeseci odmah drugo i ako Bog da i trece cu. Problem je prvi kontakt sa bebom,  oziljka posle od CR, posebno u starosti, ipak su misici presjeceni, toliki ostanak u bolnici itd. 

upravo sam napisla nešto o ovome što te plaši...

user posted image

ne mogu ti opisati koliko te razumijem....nećeš ni povjerovati ali zaista sve sam te strahove imala...

naime što s ebolnice tiče...nemoj brinuti toliko...nakon 24 sata zahtjevaj da izvade kateter jer mogu i hoće da ga ne nosaš svih 5 dana kao jauser posted image
rana od CR kod mene se i ne primjeti...eto naredni put kada s evidimo pokazat ću ti...a bila sma još mnogo deblja nego ti...niko ne primjećuje rez, nema ga...a zahvaljujući koncima koji se apsorbuju...kada budeš dogovaral CR kaži im da želiš te konce...nekada ženama ne stavljaju te jer su rađeni do svinjske dlake...meni je dr. mašić rekao d ane brinem te će mi staviti on me porodio tako da ja nisma išla na vađenje konaca a reza od rane nemam.
ostanak u bolnici ikoristi za mali domro...babice i setsrice i doktore pitaj o svemu što te zanima, o stavrima za koje možda sa prvom bebom nisis bila suguran...
mazi bebu i neka je kraj tebe...
i mene je boljelo ali nisma bebu dala od sebe...bila je sa mnom na krevetu...i tako me svaki pogled na nju hrabrio da šro prije budem našminkana i sređena da nam prođe vrijeme da idemo seki kući...
pričaj joj o seki...i vjeruj tih ćeš se dana ardo sjećati...jer samo tada će to biti smo vaši dani...kada kući čeka jedna beba a stižeš sa drugom svijet svoj dijeliš na njih dvoje...samo vaše vrijeme biće ono koje ste bili u bolnici sami...

a Ana...više će vas voljeti kad joj dođeš nakon nekoliko dana, biće bolje pirpremljena za novu bebu...neće razmišljati o tome dlai nekoga više voliš već smao o tome da joj što prije dođeš....

i tako će biti...sve će biti kako treba...smao svoje emocije sada ustabili...
ja nisma ustabilila na vrijeme, plakala sma noćima i onda je Bog rekao...e gospođo pošto u božiju silu dereš sad fino 21 dan prije poroda u bolnicu...tek tada sma shavtila da sma pogriješila...nema mjesta ni tuzi ni suzama...5 dana u bolnici je sitnica odvojiti se od jedne bebe kada rodiš drugu...kako je smao teško 21 dan odvojiti se od jedne bebe dok je druga u stomaku....

Nemoj brinuti...ja sad po starom elaborate pišem...ali zaista želim ti prenijeti iskrenu emociju koju sma doživjela tada...razumijem te i kažem ti ...za neko vrijeme tješit ćeš ti neku mamu jer si poršla sve što ona porćći morauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24730
29.6.2011 14:28:39   
Lady26
Nego Jelo, kako mi je Ana, terapija gotova? Kontrola?

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24731
29.6.2011 14:29:46   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lady26

meni nekad al kazem Nekad naleti Ludauser posted image user posted image user posted image pa pomislim aa damije jos jedno a da bude cura obozavam curice . Kad mm samo spomenem na trudnocu odam bjeziuser posted image user posted image user posted image nece da cuje ....
Ma nema sanse .....Hajd sto ja necu al kazem nekad pomislim mozda bi nekad pa pricam snjim o tome on nece .....

Kao da ga je on rodio, pa po cijeli dan s njim devera, hrani ga, presvlaci, izvodi user posted image user posted image user posted image
Ne razumijem.....
Ja kazem trenutno zaista ne zelim, nemam jednostavno zelju za drugom bebom, ne vidim se u toj ulozi....ali aBd planiram

zato sto si ti imala urednu hb trudnocu dok ja uzasnu  sve je samnom prosao znaci sve jer je kuci .
Jedino sto rodio nijeuser posted image user posted image
Pa bilo je muke i posle poroda da je samo porod , nije ni on spavao 3 mjes. kao ni ja prva dok je imao grceve ,bolestan bio ....
Trenutno se covjek plasiuser posted image user posted image user posted image user posted image vise nego ja jos sam ja sve na svojoj kozi osjetila
Kad mi neko kaze recimo kao eh nemoj da te prevari da nebude slucajno ma jok on bjezi od toga ko djavo od krstauser posted image user posted image user posted image user posted image nije se vako cuvao ni kad smo se zabavljali

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 24732
29.6.2011 14:31:46   
Anoniman

Hvala vam drage moje user posted image user posted image user posted image user posted image
Ma najgora je neupuenost. Iz medicinske struke sam pa nisam imala blage veze, a niko me nije u prvoj trudnoci pitao za vid. Danas mi je dr objasnila. Ko ima miopiju(minus dioptriju tokom trudnoce dioptrija divlja jer je minus i hormoni ubitacna kombinacija, a sto se tice poroda ne moze se na samom porodu pogorsati vid, vec ne daj boze iskociti oko. Retina, tj mjesto gdje je oko smjesteno je kod osoba sa slabim vidom cesto lose u trudnoci, e kod mene je desno i lijevo skroz istanjena i cak ima jedno malo naprsnuce, koje sumnja da je nastalo prilikom prvog poroda i sad prilikom drugog moglo bi da dodje do totalnog pucanja i nedaj boze da se bukvalno izrazim ispadanja oka koje bi se odmah hitno trebalo operisati i vratiti. Ona sama je rekla 90% carski, 10% prirodno, a da ona ne zeli da napise prirodno jer ne zeli da rizikuje jer je veliki rizik, naravno ne zelim ni ja rizikovati. Koliko covijek moze sebi sam nauditi iz neznanja, a nasi dr pojedini i ne pitaju za vidi, kao sto mene moj nije pitao sa prvom trudnocom.

e pa vidis...tako i gledaj na to...sta ce ti taj stres...da razmisljas hoce li se to desiti ili nece...ne daj boze...sva sam se najezila...nego fino se pripremi na carski...i sve super

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 24733
29.6.2011 14:33:04   
Lady26
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

i mene je boljelo ali nisma bebu dala od sebe...bila je sa mnom na krevetu...

Izvini ali moram user posted image user posted image user posted image - i da ih molis ne uzimaju ih nazad....
Meni je samo jedna sestra izasla u susret, u 5 sati ujutro (treci dan) uzela Lanu sebi samo da odmorim tih sat vremena do prve vizite....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 24734
29.6.2011 14:33:41   
Anoniman
Hanady hvala od srca user posted image user posted image user posted image user posted image

Lady jos veceras i ujutru ima sirup pa u ponedjeljak na kontrolu. Ona je dobra hB, bolje i jede, juce nam je dok smo bili vani na rucku otela komad mesa iz tanjira i jede li jede user posted image . Samo sad evo tri noci za redom ima te faze budjenja i bude budma po 3-4 sata, ali proci ce i to. Nocas ce joj tajo biti kuci pa nek se s anjim druzi, nisu odavno user posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 24735
29.6.2011 14:33:47   
Hanady RR
evo muž od felix je čsit primjer moje stalno ponavljanje ''poslovice'''

da je Bog odredio da muškarci rađaju djecu...čovjčanstvo bi davnih dana zamrlouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24736
29.6.2011 14:35:42   
Lady26

Lady jos veceras i ujutru ima sirup pa u ponedjeljak na kontrolu. Ona je dobra hB, bolje i jede, juce nam je dok smo bili vani na rucku otela komad mesa iz tanjira i jede li jede user posted image . Samo sad evo tri noci za redom ima te faze budjenja i bude budma po 3-4 sata, ali proci ce i to. Nocas ce joj tajo biti kuci pa nek se s anjim druzi, nisu odavno user posted image

Hvala Bogu... samo neka je dobro user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ama daj djetetu da jede user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24737
29.6.2011 14:42:42   
Malenaoduvijek

Ne razumijem.....

zato sto si ti imala urednu hb trudnocu dok ja uzasnu  sve je samnom prosao znaci sve jer je kuci .
Pa bilo je muke i posle poroda da je samo porod , nije ni on spavao 3 mjes. kao ni ja prva dok je imao grceve ,bolestan bio ....
Trenutno se covjek plasiuser posted image user posted image user posted image user posted image vise nego ja jos sam ja sve na svojoj kozi osjetila
Kad mi neko kaze recimo kao eh nemoj da te prevari da nebude slucajno ma jok on bjezi od toga ko djavo od krstauser posted image user posted image user posted image user posted image nije se vako cuvao ni kad smo se zabavljali

felix nemoj mi njih i njhovih boljki molim te, kao da njega ko pita....ti si ta koja ako se odluci na trudnocu ce da je iznese i sve ostalo, a on je tu da ti bude podrska.

imala sam i ja tesku prvu trudnocu i amniocentezu i svasta nesto pa problemi sa prvom bebom pa kazem hB evo drugi momak masala.zato je najbtnije kada ti budes spremna a ne on.

a niko nije rekao da je roditeljstvo lak posao user posted image

< Poruku je uredio MALA1994 -- 29.6.2011 14:44:44 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24738
29.6.2011 14:43:32   
Anoniman

evo muž od felix je čsit primjer moje stalno ponavljanje ''poslovice'''

da je Bog odredio da muškarci rađaju djecu...čovjčanstvo bi davnih dana zamrlouser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image upravu si...boje se  vise nego mi ja kazem sta bi da si bio samnom na porodu da si ostao samnom u cetvrtak kad sam ostala sa bolovima da sebi sam cupas kosu , od bolova sta bi onda pobjegao glavom bez  obzira uh kaze nebi bio jer nebi te mogao tako gledat a pomoc ti nemogu .

Ma ja reko neka te . A sveki kaze kad sam javila da sam rodila on se ganja sa malom od brata po spratu tutnji goreuser posted image user posted image user posted image kao hb rijesila se a nezna da sam opet posle poroda imala bolove od sivanja eeee muski
Al kad sam A. rodila i rekli kao sto sam znala da je musko pomislila sam hb da nemora proc sve ovo sta sam ja prosla.
Tako sam u tom momentu pomislila

Neposredna veza do poruke: 24739
29.6.2011 14:46:13   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: MALA1994

Ne razumijem.....

felix nemoj mi njih i njhovih boljki molim te, kao da njega ko pita....ti si ta koja ako se odluci na trudnocu ce da je iznese i sve ostalo, a on je tu da ti bude podrska.

imala sam i ja tesku prvu trudnocu i amniocentezu i svasta nesto pa problemi sa prvom bebom pa kazem hB evo drugi momak masala.zato je najbtnije kada ti budes spremna a ne on

upravu si.
Al trenutno nebi voljela bi sto mi je zelja da A. stane na svoje none  da ga bez brige stavim u obdaniste .
Da pocenm da radim jer mi je vise preko glave biti zatvorena kuci mislim zatvorena pa da, ono snjim non-stop
Pa tek onda bi razmisljala kako dalje ...

(odgovor članu Malenaoduvijek)
  Neposredna veza do poruke: 24740
29.6.2011 14:47:25   
Lady26
Ali Felix ne mora znaciti da ce i druga biti teska....
To samo Bog dragi zna....
A na tebi je da li zelis ili ne....
Ja opet kazem mm bi odmah, ja ne...ali zelje su jedno - mogucnosti drugo...i on je svjestan da nemamo uslove trenutno za drugu user posted image tako da uopste ne navaljuje niti sta spominje...samo kad mi ovako kasni zeza me, evo ga uspio je user posted image , a pazi bolje i vise nego ja user posted image user posted image user posted image
Da se on pita, bilo bi ih 3....eh to je previse user posted image user posted image user posted image al ko zna...imam u porodici i blizanaca user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24741
29.6.2011 14:47:39   
Hanady RR

Izvini ali moram user posted image user posted image user posted image - i da ih molis ne uzimaju ih nazad....
Meni je samo jedna sestra izasla u susret, u 5 sati ujutro (treci dan) uzela Lanu sebi samo da odmorim tih sat vremena do prve vizite....

bome ja sma s evađala d ami dijete donesu...da ja odmah stanem dojiti...ja s enafurala pravo smao mi to u glavi bilo...
došla zaova drugi dan i kaže da odmesu malo bebu d aja odmorim ona bi ih zamolila...a rkeo jok...nedam je nikomeuser posted image user posted image user posted image
hej kakav mi je žuta bila sa velikim plavim okama...ma samo mi jela i pavala....
uh ...

biće ja sma spremna za trećeuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 24742
29.6.2011 14:50:40   
Anoniman

Ali Felix ne mora znaciti da ce i druga biti teska....
To samo Bog dragi zna....
A na tebi je da li zelis ili ne....
Ja opet kazem mm bi odmah, ja ne...ali zelje su jedno - mogucnosti drugo...i on je svjestan da nemamo uslove trenutno za drugu user posted image tako da uopste ne navaljuje niti sta spominje...samo kad mi ovako kasni zeza me, evo ga uspio je user posted image , a pazi bolje i vise nego ja user posted image user posted image user posted image
Da se on pita, bilo bi ih 3....eh to je previse user posted image user posted image user posted image al ko zna...imam u porodici i blizanaca user posted image

i ja user posted image zato bolje da suti da nebi bilo odjednom dvoje kukuuser posted image user posted image user posted image user posted image jadan mm .user posted image user posted image user posted image
Od mog amidze sin ima  dvojke user posted image iiiuser posted image sad im 3 god al ne zive ovdje ...
Njima je lako imat i petorkeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 24743
29.6.2011 14:53:52   
Lady26
Ja nisam imala mlijeka, Lana gladna, ne spava, ne spavam ja, place 0-24....ali bukvalno...
Sto cu se svadjati da mi je donesu, cim sam izasla sa intenzivne uz mene je bila 24h
Meni niko nije mogao doci....

< Poruku je uredio Lady26 -- 29.6.2011 14:56:50 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 24744
29.6.2011 14:54:32   
Hanady RR
žene naučno dokazano...samo sa žnske strane prenosi se linija za blizance u durgom koljenu...znači ako je imala vaša nana i od nane nana itd...možet ih imati viuser posted image

elem ako ih je imala vaša mama...vaše cure su potencijalne za touser posted image

ja sma željela blizance oduvijek...al nema šanse...kod mene dedo blizanac biouser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24745
29.6.2011 14:54:33   
Anoniman

bome ja sma s evađala d ami dijete donesu...da ja odmah stanem dojiti...ja s enafurala pravo smao mi to u glavi bilo...
došla zaova drugi dan i kaže da odmesu malo bebu d aja odmorim ona bi ih zamolila...a rkeo jok...nedam je nikomeuser posted image user posted image user posted image
hej kakav mi je žuta bila sa velikim plavim okama...ma samo mi jela i pavala....
uh ...

biće ja sma spremna za trećeuser posted image

eee blago vama bar su vam donijeli drugi dan dok meni cim je izletio rodio se odma ga odnijeli ni vidjela ga nisam user posted image
Tu noc me odveli oko 22 do soba gdje leze porodilje . Pita me sestra mogul ustat reko mogu . odma je pitam mogul ici vidjet bebu jel dobro kaze je eto je dole ispod odma hodnik nize al nemoj sad idi sutra a one majke leze bebe pored nih tu noc sam preplakala .
Pa svaki dan nova strepnja , jel ziv dobro kad ce mi doc .....
SVaki dan sam isla iako sam imala uzasne rane , bolove odem do inkubatora da ga vidim jedva sam cekala zoru .
Tu noc sam imala bolove , da sam turu imala pa groznicu mah ne volim se sjecat .
I tek mi 4 tvri dan ga doneli to necu nikad zaboravitiuser posted image user posted image kako me gledao okicama malim tad sam sve zaboravila i ranu sto me boli i bol trenutnu ma sve sam mogla /htjela .

Neposredna veza do poruke: 24746
29.6.2011 14:57:44   
Hanady RR

Ja nisam imala mlijeka, Lana gladna, ne spava, ne spavam ja, place 0-24....
Sto cu se svadjati da mi je donesu, cim sam izasla sa intenzivne uz mene je bila 24h ali bukvalno...

ma meni zaova radi u bolnici na intenzivnojuser posted image

a nisma ni ja imala mlijeka...al smo sam forsirala kolostrum...jela je prva 24 sata na meni....i onda je krenulo mlijeko...a ja ko manijak na sisu dijete gurala i kad je sito bilo da mi fol ne pobjegne mlijekouser posted image

al to su ti neke druge teme moja ti i moje ''mladalačke'' frustracije pošto sam stariju dojila mjesec dana misleći ide to kad šipak djete mi kaliralo....user posted image a ja se uplaila ko kutnjak od mastitisa...
eh reko sa ovom ću pametnije....

uglavnom zaključak je sa trećim ću naći ''taman'' mjeru po tom pitanjuuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 24747
29.6.2011 14:58:07   
megi
pozdrav zenice

Jelena user posted image user posted image user posted image  samo ono najbolje za bebu i tebe
a proce ce abd sve u redu

nadam se da su ostali bebci dobro, ja evo na poslu, a kao i Lady spavam li spavam jedva glavu drzim

curica je postala pravi harambasa, spremam je ja neku vece napolje i oblacim joj helanke a ona meni necuuu to su helanke za po kuci nisu za vani user posted image user posted image
mislim stavrno su zaista user posted image

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24748
29.6.2011 14:59:19   
Anoniman

Ja nisam imala mlijeka, Lana gladna, ne spava, ne spavam ja, place 0-24....
Sto cu se svadjati da mi je donesu, cim sam izasla sa intenzivne uz mene je bila 24h ali bukvalno...

ma meni zaova radi u bolnici na intenzivnojuser posted image

a nisma ni ja imala mlijeka...al smo sam forsirala kolostrum...jela je prva 24 sata na meni....i onda je krenulo mlijeko...a ja ko manijak na sisu dijete gurala i kad je sito bilo da mi fol ne pobjegne mlijekouser posted image

al to su ti neke druge teme moja ti i moje ''mladalačke'' frustracije pošto sam stariju dojila mjesec dana misleći ide to kad šipak djete mi kaliralo....user posted image a ja se uplaila ko kutnjak od mastitisa...
eh reko sa ovom ću pametnije....

uglavnom zaključak je sa trećim ću naći ''taman'' mjeru po tom pitanjuuser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kako nebi kad si puna iskustva i znas.

Neposredna veza do poruke: 24749
29.6.2011 15:00:13   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: megi

pozdrav zenice

Jelena user posted image user posted image user posted image  samo ono najbolje za bebu i tebe
a proce ce abd sve u redu

nadam se da su ostali bebci dobro, ja evo na poslu, a kao i Lady spavam li spavam jedva glavu drzim

curica je postala pravi harambasa, spremam je ja neku vece napolje i oblacim joj helanke a ona meni necuuu to su helanke za po kuci nisu za vani user posted image user posted image
mislim stavrno su zaista [
image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

znači krneulo je i kod vas....

e u kakvom sam ja cirkusu sa spremanjem njih dvije...obe u svom elmentu...a najbolje su kad hoće da su sito obučene...a ja nebih isto kupila da mi ko plati...neisplativo mi skroz kokad od starije mlađoj ostavljamuser posted image

farah samo hoda za mnom i govori ''a jaaaaaaaaaaa'' a jaaaaaaaaaaaaaaauser posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 24750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  988 989 [990] 991 992   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  988 989 [990] 991 992   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Dojenje.
Admin

Mislite li da je istina da što duže žena doji, to je imunitet djeteta bolji?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *