|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Rana stimulacija
15.1.2013 13:49:49   
dipl.defektolog
Postovana, hvala na rijecima hvale. Molim Vas da navedete dob Vaseg djeteta i sta je tacno doktor napisao, kako bih prvenstveno razumjela zbog cega Vam je to naveo, a nakon toga cu pokusati i da objasnim. Srdacan pozdrav.

(odgovor članu mamaibabo)
Neposredna veza do poruke: 101
   RE: Rana stimulacija
15.1.2013 14:43:22   
mamaibabo
naime dr.nije nista konkretno napisa samo je tako rekla bez objasnja ikakvog ,nije nas dr.neka je nova, meni je taj naziv zaparao usi nisam nista pitala jer beba je bila nemirna pa mi nije ni naumpadalo samo sam zeljela izaci sto prije ,bebica je rodjena u 37 nedelji tt3450 duzina 53 cm ocjena 9/9 ,9 mjeeci od 4 mjeseca puze upocetku natraske za nekih 15 dana fino je krenula naprijed i to jako brzo,sa 7 mjeseci u krevetcu stoji sad vec samostalno stoji i po krevtu hoda bez pridrzavanja,guguce od treceg mjeseca sad vec koristi rijeci mama,babi,kuko (imamo psa) ,jako je vesela i voli se igrati voli galamu i tapse rukama uz muziku doslovce pomjera tjelo u ritmu,kad treba da spava pocinje da guguce ono kako nananana i tako zaspi ,od 5 mjeseca sama pije flasicu i neda nikome da joj dira ,od 7 mjeseca iz lezeceg polozaja se dize u sjedeci ono ko kad se prave trbusnjaci elem to je to ,do sad nije imala temperaturu,napominjem da joj je glavica bila zaglavljena u karlici pa je imal ko prsten na glavi do nekog 3 mjeseca i nakav hipertonus misica ,ja radim s njom u smislu igre pjevam joj to voli jako ,elem to je to kad smo bili na pregledu bila je jako aktivna i pomalo ljuta nija dala da se dira jedvaje nkako dr.pregledala joooj nadam se da sam saddobro objasnila
hvala vam unaprijed

_____________________________

18.04.2012 dosla na svijet moja princeza ,moja inspiracija

(odgovor članu dipl.defektolog)
Neposredna veza do poruke: 102
   RE: Rana stimulacija
15.1.2013 16:23:53   
dipl.defektolog
Postovana, nisam nigdje vidjela da ste naveli trenutnu dob djeteta, ali pretpostavljam po opisu da je od 7 do 9 mjeseci. Naveli ste da sa 7 mjeseci dize se iz lezeceg u sjedeci polozaj a sa isto toliko mjeseci stoji i hoda u kreveticu. Ako je ovako kao sto sam shvatila, mozda ne bi bilo lose da mi napisete da li sada cvrsto sjedi, jer ako beba nije usvojila cvrsto sjedenje, nije dobro da se dize na noge dok trbusni i ledjni misici ne ojacaju, a to se desava kada se sjedenje ucvrsti. Dio gdje ste naveli da je do 3. mjeseca imala hipertonus, pretpostavljam da Vam je Vas doktor objasnio da to znaci da je bebica za svoju dob imala malo jace izrazen tonus misica (cvrsci misici nego je uobicajeno).
Kod Vase bebe iz opisa je vidljivo da cjelokupan motorni razvoj tece ubrzano. Puzanje kod djece inace se razvija od 7 do 9 mjeseci a Vi ste naveli da je kod Vase bebice puzanje krenulo sa navrsena 4 mjeseca. Ukoliko sada nema prisutan hipertonus, moguce da se motorika razvija pravilno a da je sada bebica aktivnija i da ce kako razvoj tece, takva i biti. Obratite paznju da prilikom usvajanja hoda ne bude pretjeranih prepreka po kuci jer ako je beba u svemu isla ispred svojih vrsnjaka, moguci su i cesci padovi, obzirom da takva djeca znaju biti ponekada jako brzopleta (puno stvari zele da obave u kratkom vremenu). Nije za zabrinutost ali obratiti paznju svakako treba.
Bilo bi mi drago da nam se ponovo javite poslije, da nas izvijestite kako tece razvoj govora. Nadam se da ce i to proteci bez problema. Ukoliko budete imali dodatnih pitanja, slobodno se javite, do tada veliki pozdrav user posted image

(odgovor članu mamaibabo)
Neposredna veza do poruke: 103
   RE: Rana stimulacija
16.1.2013 10:01:16   
mamaibabo
Postovani hvala vam na odgovoru i oprostite na dosta necitkom postu
Moja curica sad 18-og puni 9 mjeseci
kao sto sam navela od navrsenog 4 mjeseca puze
sa nepunih 6 mjeseci je pocela da sjedi nikad je nisam stavljala u polusjedeci polozaj a kamoli u sjedeci dok to nije uradila sama i sad jako cvrsto sjedi ne naginje ni na jednu stranu
nismo i nekoristimo hodalicu uvjek je na podu il u krevetu
nema vise hiper tonus mada je ja i sad redovno masiram i ona to jako voli
u zadnjih par dana voli da kleci na koljenima ,cupka u tom polozaju isteze se i tapse rukicama
kad pada pada na guzu i tad se smije od srca
molim vas dali sam ja pretjerala sastimulacijom i dal je to moguceuser posted image
dali je ovo znak hiperaktivnosti i dali se moze kako sprijeciti?
mm i ja smo je samo posmatrali i pratili u njenim aktivnostima
dohranu smo uveli od 6 mjeseca ,pratim kalendar s ovog foruma i dosad nije bilo nikakvih alergiskih reakcija il pokazatelja da joj nesto od hrane smeta
iskljucivo jede domacu hranu
sa 8 mjeseci ima 9 kg i duzina je 74 cm
uplasena sam jako nadam se da nisam ja uzrok pretjerane aktivnostiuser posted image
po danu tako reci i nespava ,drmne u par navrata po 10-15 min.
po noci spava od 9 do 5 ujutro
molim vas dal bi je trebala voditi na strucni pregled?
Hvala unaprijed

< Poruku je uredio mamaibabo -- 16.1.2013 10:05:45 >


_____________________________

18.04.2012 dosla na svijet moja princeza ,moja inspiracija

(odgovor članu dipl.defektolog)
Neposredna veza do poruke: 104
   RE: Rana stimulacija
16.1.2013 15:25:41   
dipl.defektolog
Postovana, mislim da je sada rano za neki strucni pregled sto se hiperktivnosti tice i nemojte se unaprijed brinuti. Kao sto sam ranije navela, svaka bebica ima svoj karakter, kao i mi. Ona je jednostavno malo zivahnija a postoji mogucnost da se to do godine blago smanji i svojim ponasanjem bude slicna vrsnjacima. Svako dijete je razlicito od drugog i nemojte da brinete zasto nije kao neko...Sto se kilaze tice, odgovara dobi djeteta, sto znaci da mozda i nije toliko aktivna koliko mislite, jer za svoju dob, zahvaljujuci Vama ima odlicnu kilazu.
Kada je ishrana u pitanju, vidim da pratite sve kako i treba po dobi djeteta i to je sasvim uredno. Opet ponavljam, javite nam se kada krene malo intenzivnija faza razvoja govora, a do tada cete je Vi pratiti pa nas u tom periodu izvijestiti. Vjerujem da ce to biti jedna slatka brbljivica user posted image

(odgovor članu mamaibabo)
Neposredna veza do poruke: 105
   RE: Rana stimulacija
31.1.2013 22:40:53   
Dd
Postovani, cini mi se ...ma ustvari sigurna sam da imate i u MAglaju vase prostorije i znam i gdje su. Nego imate li u MAglaju fizijatra koji bi mogao raditi vjezbe (Bobath koncept) sa bebicom? I na koji nacin se to regulise?

_____________________________

Djeca su jedan od mirisnih Dzennetskih cvjetova....

(odgovor članu dipl.defektolog)
Neposredna veza do poruke: 106
   RE: Rana stimulacija
3.2.2013 21:45:58   
dipl.defektolog
Postovani Dd, u Maglaju se nalazi Ustanova Dnevni centar za osobe sa posebnim potrebama skolske dobi i starijih, tako da oni ne rade sa mladjom populacijom, odnosno sa predskolskom dobi. Ukoliko mozete javite mi se u privatnoj poruci da Vam detaljnije objasnim kako mozete doci do nas. Lijep pozdrav...

(odgovor članu Dd)
Neposredna veza do poruke: 107
   RE: Rana stimulacija
4.2.2013 19:01:01   
dipl.defektolog
Dragi nasi roditelji, na sljedecem linku mozete pogledati neke od savjeta za podsticanje govorno jezickog razvoja:
http://www.youtube.com/watch?v=IQJ7RLVSdfk

(odgovor članu dipl.defektolog)
Neposredna veza do poruke: 108
   RE: Rana stimulacija
12.2.2013 8:44:16   
dipl.defektolog
Primijenjena nova tehnologija na polju dijagnostikovanja poremecaja na mozgu kod djece...pogledajte na sljedecemo linku:
http://www.ted.com/talks/lang/sr/aditi_shankardass_a_second_opinion_on_learning_disorders.html?source=facebook#.UQZDg6nWimB.facebook


(odgovor članu dipl.defektolog)
Neposredna veza do poruke: 109
   RE: Rana stimulacija
19.2.2013 9:22:30   
Taii
Imam dva pitanja. Prvo se odnosi na bebu moje prijateljice a drugo na moju bebu. Naime, prijateljicina beba ima 3 mjeseca i zbog jakih grceva bebu su navikli na uspavljivanje ljuljanjem, jer je jedino tako htjela zaspati. A sad muku muce, grcevi su prestali a ona jos uvijek mora ljuljAti bebu... Postoji li neki nacin na koji bi mogla odvici bebu od tog nacina uspavljivanja?


A moja beba za dva dana puni dva mjeseca, vrloje vesela bebica, smije se, guguce i cesto "galami" na prozor. Voli se maziti i vec je nekoliko puta uspjela da se sa ledja preokrene na bok, glavicu je jos po porodu jako lijepo i cvrsto drzala. Beba je zdrava i lijepo napreduje, pa me zanima mogu li je na neki nacin dodatno stimulirati, vjezbati s njom? I zaboravila sam napisati da jako uziva kada joj se obracamo i onda ona uzvraca gugutanjem. Trenutno sam bez posla tako da imam vremena na pretek i zelim da se jos vise posvetim bebici.
Unaprijed hvala na odgovoru.


Tek sam primjetilada je tema vezana za bebe koje su nedonoscad, sto nije slucaj ni sa mojom a ni bebim moje prijateljice. Ali u svakom slucaju primit cu savjet.

< Poruku je uredio Taii -- 19.2.2013 9:26:26 >


_____________________________

Zivot nije bio zivot , sve dok u njega nisi usla ti... Volimo te pahuljo nasa... 21.12.2012... .H.

(odgovor članu dipl.defektolog)
Neposredna veza do poruke: 110
   RE: Rana stimulacija
19.2.2013 22:01:48   
dipl.defektolog
Postovana,
Sto se tice dodatnih stimulacija za koje pitate, svakoj bebici pomazu, tako da bez obzira da li je beba rodjena na vrijeme ili prijevremena, samo ce joj pomoci. Zamolila bih Vas da se vratite na prvu stranicu ove teme, datum 03.07.2012. godine, tu cete pronaci odgovor jednom korisniku koji govori upravo o vjezbicama koje stimuliraju odredjena podrucja kod beba.
A sto se tice bebice od Vase prijateljice, nabitnije je da su grcevi prosli, sto znaci da se bebica vise ne muci. Sada roditelji moraju malo da budu uporni i strpljivi. Uporni jer oni moraju bebu da naviknu na spavanje bez dodatnog ljuljanja, odnosno na spavanje u kreveticu. Strpljivi jer to su ipak mala inteligentna bica koja uvijek iznova ispituju nase granice popustljivosti. Trebat ce nekoliko dana da se beba privikne na to, ali i nekoliko dana plakanja. Beba na taj nacin privlaci paznju, ili upozorava da nesto nije uredu. U ovom sluicaju, roditelji trebaju biti uporni u svojoj nakani a kako sam vec rekla i malo strpljivi i spremni da izdrze tih nekoliko dana. Poslije bi se beba trebala navici kao i mnoge druge na slatki san u svom kreveticu bez predhodnog ljuljanja user posted image . Nadam se da sam uspjela odgovoriti na Vasa pitanja, a svakako nam se uvijek mozete javiti sa novim pitanjima. Srdacan pozdrav za Vas i user posted image za bebicu.

(odgovor članu Taii)
Neposredna veza do poruke: 111
   RE: Rana stimulacija
19.2.2013 22:47:36   
animagical
koliko je normalno da beba od 1.5 god govori? ne pitam za minimalnu mjeru, vec za maksimum..moze li previse price u ovako malom uzrastu imati neke lose posljedice kasnije?

(odgovor članu dipl.defektolog)
Neposredna veza do poruke: 112
   RE: Rana stimulacija
21.2.2013 8:12:18   
dipl.defektolog
Postovana,
Mislim da nemate razlog za zabrinutost. Do godinu i pol mališani upotrebljavaju od pet do dvadeset smislenih riječi a razumiju ih mnogo više. Govor se postepeno razvija, a usko vezan je i za razvoj motorike. Ako Vase dijete prica malo vise nego ostala djeca njegove dobi, pretpostavka je da je on mozda i motoricki malo aktivniji i pokretniji, nego ostala djeca. Nemojte to da Vas brine. U svakom slucaju, bolje je da malo vise pricaju nego da imamo problem ako u toj dobi nista ne govori.
Ukoliko budete imali jos nekih pitanja, slobodno se javite, a mi cemo nastojati da Vam damo podrsku, odgovore i savjete. Lijep pozdrav Vama i maloj-om brbljivcu user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 113
   RE: Rana stimulacija
24.2.2013 10:36:12   
animagical
djecak je poceo koristiti slozene recenice sa 17mj i ima daleko veci fond rijeci od tih 5-20 rijeci, naucio je par kratkih pjesmica i recituje ih, sasvim fino ragovaramo, ja ga pitam-on odgovara, prepricava sve sto cuje da pricamo mm i ja, odluci sta ce da ruca, zapitkuje kada listamo slikovnice i brzo pamti. za dva dana igranja sa novom slikovnicom naucio je oko 20 divljih zivotinja, prepozna ih, pokaze, za vecinu objasni kako se glasaju ili sta jedu i sl. meni je ovo bilo jako neobicno, zato sam i pitala. brinem zbog toga sto ne znam da je ovo sve previse za njegov mali mozgic, da li ga zamara. ipak, tesko je ignorisati dijete koje stalno zapitkuje. da, motoricki je strasno aktivan, cijeli dan trci, penje se na prozorske klupice, uz ladice i sta sve ne.

(odgovor članu dipl.defektolog)
Neposredna veza do poruke: 114
   RE: Rana stimulacija
25.2.2013 19:12:53   
dipl.defektolog
Postovana, opet ponavljam, mislim da nema razloga za zabrinutost. Vjerovatno cete morati uvijek iznova stvarati ideje za igru, jer vjerovatno ce on brzo usvajati novo gradivo ili igre, a cesto takva djeca se brzo i zasite. Ako on sada tako brzo napreduje, postoji velika mogucnost da ce i u vrticu, igri sa vrsnjacima, pa na kraju i u skoli zahtijevati kompliciranije sadrzaje nego njegovi vrsnjaci jer ocito je da on brzo usvaja. Takvoj djeci cesto u skolskim klupama zna biti dosadno, pa dobro je i uciteljicu kada za to dodje vrijeme pripremiti o njegovim osobinama, jer ce vjerovatno trebati zadavati mu vise sadrzaja nego ostaloj djeci. Da kod nas postoje napredne grupe, sto na zalost ne postoji, vjerujem da bi brzo presao iz svoje u naprednu grupu. Kod njega ce uvijek biti 1000 zasto, 1000 zato user posted image . Omogucite mu kada dodje proljece sto vise motoricki aktivnih igara vani, jer na taj nacin ce dijelom zadovoljiti i svoj motoricki razvoj. Veliki pozdrav.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 115
   RE: Rana stimulacija
11.3.2013 21:43:40   
vjera
pozz..ja sam se već javljala ranije ako se sječate -u vezi bebe koja je rođena u 24. sedmici.Beba je super,fizijatrica je prezadovoljna,pokušava da hoda,ne prisiljavamo ga,on sve to sam uspije,kako nam je i savjetovano.E ja sad imam pitanje vezano za govor i stimulaciju istog,on govori ta ta,ga ga -to sam ja,daj i ne ne ostalo ne,vrišti,galami,sluh je ok.Termin mu je bio 30.marta,što znači da nema još godinu ako terminski računamo,trebam li se zabrinuti i kako mu mogu pomoči?Hvala vam unaprijed..

(odgovor članu dipl.defektolog)
Neposredna veza do poruke: 116
   RE: Rana stimulacija
14.3.2013 15:12:24   
dipl.defektolog
Postovana vjera, 
obzirom da ste već naveli da Vaše dijete brblja te da je došlo do pojave i prve riječi sa značenjem ne bi trebalo biti problema sa razvojem govora. Siptomi usporenog razvoja govora za dijete uzrasta od 9-15 mjeseci su: ako dijete ne brblja ili je brbljanje siromašno, ako se ne odaziva na svoje ime, ako se ne javlja prva riječ sa značenjem, te ukoliko dijete ne ostvaruje kontakt očima sa sugovornikom. Što se tice stimulacije razvoja govora to je svakako kroz igru koju uvijek kreirate tako da zainteresuje Vaše dijete. Ono što dijete najvise voli iskoristite za podsticaj za razvoj prvih riječi to su obično životinje pa npr.  kako se glasaju.  Sretno user posted image

(odgovor članu vjera)
Neposredna veza do poruke: 117
   RE: Rana stimulacija
27.3.2013 18:34:32   
dipl.defektolog
Na sljedecem linku mozete pronaci tekst "Kada je razvoj djeteta usporen"
http://www.mondo.rs/s283838/Zdravlje/MONDO-_Kada_je_razvoj_deteta_usporen.html

Veliki pozdrav user posted image

< Poruku je uredio dipl.defektolog -- 27.3.2013 18:35:00 >

(odgovor članu dipl.defektolog)
Neposredna veza do poruke: 118
   RE: Rana stimulacija
28.5.2013 12:34:35   
dipl.defektolog
25 stvari svako dijete mora proći:

1. Plesati na kiši
2. Pojesti bubu
3. Igrati se u blatu
4. Popeti se na drvo
5. Popeti se u suprotnom smjeru na tobogan
6. Namazati se maminom šminkom
7. Imati čajanku s plišanim životinjama
8. Kotrljati se niz travnatu livadu
9. Ošišati svoju kosu, ili kosu brata ili sestre
10. Sprijateljiti se sa starijom osobom
11. Loviti krijesnice
12. Igrati se s glistom
13. Brinuti za životinje
14. Napraviti utvrdu u sobi
15. Raditi žabice po morskoj površini
16. Posaditi nešto i promatrati kako raste
17. Ići na kampiranje
18. Oderati koljeno
19. Učiti plivati
20. Puštati zmaja
21. Zakopati nekog u pijesak na plaži
22. Raditi anđele ležeći na snijegu
23. Trčati za svojom sjenom
24. Smijati se tako jako da mu mlijeko procuri na nos
25. Lizati metlice od miksera

(odgovor članu dipl.defektolog)
Neposredna veza do poruke: 119
   RE: Rana stimulacija
28.5.2013 12:47:40   
smajli80

IZVORNA PORUKA: dipl.defektolog

Postovana,
Citajuci Vase ideje za rad sa Vasim malisanom, zaista sam pozitivno iznenadjena. Prije svega, svaka cast na odlicnim idejama. Obzirom da imate i djevojcicu a znamo da svaka generacija trazi svoju, tako ce i Vas malisan, najvise vremena provesti u igri sa sestrom, a ona ce sigurno izvoditi sa njim razne igre, kako pokretne, tako i one druge. On je sada u fazi istrazivanja, obzirom da do sada vec se sigurno dosta ohrabrio i pretpostavljam pusta se da hoda. Boravak na svjezem zimskom zraku zdravom djetetu jako prija, a odlicno poticanje motorike je kretanje. Ukoliko izvedete malisane kratko na sankanje, uzivat ce u zimskim carolijama, a izmoriti svoje misice kretnjom. Sto vise price sada je dosta bitno jer prije same faze govora, bitno je razumijevanje govora. Motorika je usko vezana sa razvojem govora, tako da sve sto radite sa njim, dobro je i za jedno a i za drugo podrucje. Obzirom na Vasu aktivnost sa njima, ne sumnjam da ce do proljeca biti pravi mali potrcko, tako da ce i ideja za igre u dvoristu sa njim biti mnostvo. Ponovo nam se tada mozete javiti pa da Vam damo ideje za pravljenje nakih zanimljivih a za motoriku jako korisnih igara. Do tada saljemo Vam veliki pozdrav user posted image


Evo došlo je lijepo vrjeme i po cjele dane provodimo vani u šetnji i igri.

To je sad već veliki dječak od 17mj. koji je i dalje jako aktivan.Stalno je u pokretu.Jako brzo hoda i ne drži ga mjesto.I dalje je sklon istraživanju sada već većih područja tipa dj.parkova i raznoraznih zelenih površina.
Uspješno prelazi manje prepreke tipa ivičnjaka bez saginjanja tj.uspravnim hodom.Sa 15 mj je savladao silaženje niz stepenice četveronoške a sad već polako pokazuje interese da to obavi kao mi odrasli.I uspjeva mu,ide po 3-4stepenice držeći se samo za ogradu.

Uživa u skakutanju po lokvicama i igri u pjesku.
Donosi svoje i sestrine cipele i čarape kad mu kažem da idemo van.

Možete li mi dati par ideja kako da naša igra u parku postane zanimljivija i naravno korisnija za njegov motorički razvoj.

Unaprjed hvala na odgovoruuser posted image


_____________________________

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu dipl.defektolog)
Neposredna veza do poruke: 120
   RE: Rana stimulacija
28.5.2013 13:01:45   
smajli80

IZVORNA PORUKA: dipl.defektolog

25 stvari svako dijete mora proći:

1. Plesati na kiši
2. Pojesti bubu
3. Igrati se u blatu
4. Popeti se na drvo
5. Popeti se u suprotnom smjeru na tobogan
6. Namazati se maminom šminkom
7. Imati čajanku s plišanim životinjama

8. Kotrljati se niz travnatu livadu
9. Ošišati svoju kosu, ili kosu brata ili sestre
10. Sprijateljiti se sa starijom osobom

11. Loviti krijesnice
12. Igrati se s glistom
13. Brinuti za životinje
14. Napraviti utvrdu u sobi
15. Raditi žabice po morskoj površini
16. Posaditi nešto i promatrati kako raste

17. Ići na kampiranje
18.Oderati koljeno
19. Učiti plivati
20. Puštati zmaja

21. Zakopati nekog u pijesak na plaži
22. Raditi anđele ležeći na snijegu
23. Trčati za svojom sjenom
24. Smijati se tako jako da mu mlijeko procuri na nos
25. Lizati metlice od miksera



Ovo boldirano je moja 5-godišnja kćer već uradila i zaista je uživala u tom.user posted image

_____________________________

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu dipl.defektolog)
Neposredna veza do poruke: 121
   RE: Rana stimulacija
17.6.2013 17:21:57   
dipl.defektolog
Postovana smajli80,
Evo po ne znam koji puta pokusavam da Vam odgovorim ali poruka naprosto bude "pojedena" od strane racunara kada Vam posalljem odgovor. Zaista sam se u vise navrata trudila da odgovor bude kompletan ali vjerujte kada vidim da ga na kraju ipak nema bas mi bude zao. Jos jedan evo slijedi pokusaj u nizu...
Naravno, prije svega pohvale za kreativne ideje koje imate u radu sa Vasim malisanima. Trenutno je Vas muskic u fazi istrazivanja svega i svacega sto mu se nalazi u okolini. Pokusajte mu priustit to zadovoljstvo "dodira" koje svakom djetetu treba ali u prirodi. Obavezan je hod po travi, sitnom i krupnijem pijesku, vodi, malkice i po blatu user posted image .
U ovom periodu jako je bitno razvijati culo dodira, jer kada djeca dodiruju razlicite materijale, na taj nacin razvijaju i ostala polja, kao sto je fina i krupna motorika jer istrazuju, dodiruju i krecu se. Iskoristite ljeto i lijepo vrijeme, vodu i bazen ako ste u mogucnosti. Pjesmice pjevajte neke lagane na nasem jeziku, igrajte se sa lopticama, sto vise razgovarajte jer govor se intenzivno razvija. Uz Vasu slatku djevojcicu, ja ne sumnjam da kreacijama niakada nece biti kraja, a najbolje i jeste da djeca uce jedni od drugih, ipak ne smijemo zaboraviti da svako voli i zeli svoju generaciju u blizini user posted image .
Nadam se da ce ovaj puta tekst proci i da sam Vam uspjela dijelom pomoci a naravno opet se povremeno javite.
Veliki pozdrav Vama i malisanima user posted image

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 122
   RE: Rana stimulacija
17.6.2013 17:23:04   
dipl.defektolog
Pa vas dvije ste bile pravo vrijedne i puno toga naucile, savladale i prevazisle. Svaka cast user posted image

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 123
   RE: Rana stimulacija
18.6.2013 9:32:22   
smajli80
Kao prvo hvala Vam što ste se toliko trudili da pošaljete odgovor.

Kao da ste znali da on uživa da hoda bos po travi,kamenčićima a blatnjave lokvice i pravljenje kolačića od istog su im omiljena zanimacijauser posted image
I baš smo juče kod svekrve na selu napunili veliki bazen i maltane cjeli dan nije izlaziouser posted image
Pjesmice takođe obožava i voli da đuska uz njih.Uz seku dosta toga pametnoguser posted image nauči.

Ja nisam neka pričalica ali zato seka jeuser posted image i sa njom najviše 'razgovara'user posted image

Još jednom hvala Vam na javljanju i smjernicama koje ste mi dali

Veliki pozdravuser posted image user posted image



































































































































































































































































































































































































































































































































































































































_____________________________

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu dipl.defektolog)
Neposredna veza do poruke: 124
   RE: Rana stimulacija
28.6.2013 10:45:01   
dipl.defektolog
Nije na odmet procitati link ispod:
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/69059-tisuce-beba-u-bih-umrlo-zbog-cjepiva-a-hrvatska-taji-da-ga-ispituje-na-vlastitoj-djeci.html

(odgovor članu dipl.defektolog)
Neposredna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *