|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  317 318 [319] 320 321   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
15.11.2009 18:36:27   
Anoniman
user posted image user posted image bas je lopuza
ja jedva cekam da mm dodje s posla da mu anela dam i ja mirna,a on njega zna samo nosat i poslije rec  ruke su mi utrnileuser posted image joj ti muski.....

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 7951
15.11.2009 18:59:36   
Mya_81 RR
Ja da budem iskrena jedva čekam 8 sati, kupanje i hranjenje, pa da se malo odmorim...nisam prestala danas izigravati budalu za svoju mustricu...nisam je htjela nosati pa sam stalno morala nešto raditi s njenim nogama i rukama (otkrila sam nešto što joj je izgleda zanimljivo pa kad leži ne plače ako joj to radim)...ali sam se zato smorila živa user posted image user posted image user posted image user posted image ...evo je sad na stomaku...to nam je položaj u kojem izgleda voli biti, ali nekad ga moram izbjegavati jer puno bljuca...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7952
15.11.2009 19:20:41   
Mya_81 RR
Mi vec neko vrijeme imamo tvrdu stolicu, otkako smo počeli s novim okusima. Minji to ne smeta i zanima me je li to znači samo da se probava treba naviknuti na novu hranuuser posted image

I nakon koliko vremena se pojave reakcije tj. osip na tijelu ako je alergična na nešto user posted image Ovo me zanima čisto informativno....

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 7953
15.11.2009 19:26:28   
marinčii
mya_81 nisam sigurna al čini mi se da to može značiti da bebica još nije spremna na novu hranuuser posted image ,nemam ni ja baš iskustva s tim..al valjda ti  koja iskusnija mama odgovori

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 7954
15.11.2009 19:44:26   
Anoniman
mya, ma normalno je da se stolica mijenja u zavisnosti sta jede beba, kao i kod odraslih, nije to neki problem, samo prati ako je pocne muciti da das npr. kamilicu svaki dan i to toplu, nije zgoreguser posted image , a to z areakcije pa ne znam, mislim da je dovoljno dva-tr dana da jede nesto i ako nema rekacije znaci da je ok, neko testira okus i po pet dana ali ja nisamuser posted image

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 7955
15.11.2009 19:49:17   
Anoniman
ej lutke sto se ja nasekira sad se cula s cimericom sto smo zajedno lezale u bolnici,zanimalo me kako je njena hanica.Dobro je hb.al ova druga cimerica sto je lezala s nama u sobi(ona je rodila jos prije mene,nedonosce)
beba se rodila ziva al s malom kg.bila u inkub.duze nego nasa moj Anel je izaso 4ti dan hb.dragom
rece da nije joj prezivila bebauser posted image user posted image bas me potrese......
Nemogu se Allahu nazahvaljivat sto,mi je Anel ziv i zdrav tako da svaka djecica budu svojim mama......
Jest mi zao,zene boze mili i ona se isto napatila......

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 7956
15.11.2009 19:55:15   
Anoniman
Joj felix, bas tuzno, jadna zena, naravno da je najbitnije da su djecica ziva i zdrava ali eto nazalost ima i takvih sudbinauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 7957
15.11.2009 19:58:17   
Sonja

IZVORNA PORUKA: felix

ej lutke sto se ja nasekira sad se cula s cimericom sto smo zajedno lezale u bolnici,zanimalo me kako je njena hanica.Dobro je hb.al ova druga cimerica sto je lezala s nama u sobi(ona je rodila jos prije mene,nedonosce)
beba se rodila ziva al s malom kg.bila u inkub.duze nego nasa moj Anel je izaso 4ti dan hb.dragom
rece da nije joj prezivila bebauser posted image user posted image bas me potrese......
Nemogu se Allahu nazahvaljivat sto,mi je Anel ziv i zdrav tako da svaka djecica budu svojim mama......
Jest mi zao,zene boze mili i ona se isto napatila......

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
tuzno pretuzno

ej zaboravila sam vam reci da je Adin naucio da sjedi samuser posted image user posted image

ponekad mu se omakne da se prevali kad hoce da uhvati neku igracku
a lopov kad vidi da ima jastuka oko njega lijepo se polako nasloniuser posted image i odmarauser posted image

jos nije propuzao...i nesto bas ne voli kad ga stavim na stomak...bude malo i odmah se buni...user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7958
15.11.2009 20:07:02   
cija
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Mi vec neko vrijeme imamo tvrdu stolicu, otkako smo počeli s novim okusima. Minji to ne smeta i zanima me je li to znači samo da se probava treba naviknuti na novu hranuuser posted image

I nakon koliko vremena se pojave reakcije tj. osip na tijelu ako je alergična na nešto user posted image Ovo me zanima čisto informativno....

hej draga...alergija ti se može pojaviti odmah....zapravo ako se ne pojvai u roku 24 sata ili ti do kraja narednog dana ,to je to..bebi hrana odgovara i možeš da nastaviš s davanjem iste.
ako ti ima tvrdu stolicu ne forssiraj cijelu kašicu .... od babane,šipka će biti tvrđa stolica...moja se doduše i napinje i kad je ok stolica :) Rekao bi čovjek kamen će izbaciti....samo polako..po par kašikica nove hrane za početak i ako vidiš da nema reakcija,onda nastavi.

ljubimo vas...joj slike...ja zaboravila user posted image

Naša bebica Ajlin-Annam je na svijet došla 19.06.2009 u 17.25h

Neposredna veza do poruke: 7959
15.11.2009 20:08:33   
škorpija
Za tvrdu stolicu, hipp šljiva je iz raja izašlauser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu cija)
Neposredna veza do poruke: 7960
15.11.2009 20:10:19   
Mya_81 RR
Ma, znaš da sam ti rekla da niti ne primijetim da je kakila...da sad stalno moram provjeravati...a bude tvrda...stvarno joj onda ne smeta...jela je ova dva dana onu kašicu što ste nam dali (šipak i jabuka)....a u njima ima i rižinih pahuljica pa možda i to utječe da bude tvrdja stolica...

I  hoću slikeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!! Pusaaaaaaaaaaaaa!!!!

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu cija)
Neposredna veza do poruke: 7961
15.11.2009 20:12:57   
Sonja
za tvrdu stolicu provjereno dobro
cjedjeni sok od jabuke...ako imate sokovnik neki samoiscjedite jabuku...odmah djeluje
bar Adinu

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 7962
15.11.2009 20:13:27   
cija
evo tražim kabl...sad ću ja slike pre3baciti....nego samo ti daji sve što joj se sviđa...prvi okus po malo...i čekaš sutra jel sve ok ..nema osipa i to i onda nastavit ...pusa

Naša bebica Ajlin-Annam je na svijet došla 19.06.2009 u 17.25h

Neposredna veza do poruke: 7963
15.11.2009 20:31:15   
Anoniman
treba vremena da se crijeva naviknu, nama je teta pedijatricauser posted image rekla, da kada pocnes s dohranom nema nazad...tj. da svaki dan treba nesto od cvrste hrane davati bas zato.

Felix, mogu misliti kako te to potreslo...uzas!

(odgovor članu cija)
  Neposredna veza do poruke: 7964
15.11.2009 20:40:41   
Anoniman
Dobro veče.
Joj što nas, mm i mene, smori danas ovo naše drugo dijete user posted image .... uh! Nek je živ i zdrav al brate jeste naporan ccccc. Okupali ga i eno šef konačno spava. Pa nije mi jasno kako onako malo može biti tako aktivno, nas dvoje više pali s nogu!
Uh felix, užas, ne daj Bože nikome user posted image  
Mya to za stolicu je ok u početku, ,mislim ako joj nije baš baš tvrda... user posted image  Ono, nema više one "bebanske" mekane stolice, znaš na šta mislim user posted image
Idem se i ja istuširati pa ću se vratiti user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 7965
15.11.2009 21:06:41   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: enisa_sara

Dobro veče.
Joj što nas, mm i mene, smori danas ovo naše drugo dijete user posted image .... uh! Nek je živ i zdrav al brate jeste naporan ccccc. Okupali ga i eno šef konačno spava. Pa nije mi jasno kako onako malo može biti tako aktivno, nas dvoje više pali s nogu!

Apsolutno ista stvar...samo sam ja danas bila sama s Minjom cijelo vrijeme, a MM prespavao dan jer je između noćnih smjena pa je bio slobodan što se Minje tiče...malo prije je okupala, nahranila i sad curica pajki, a ja napravila kokice, otvorila pivo i uživam user posted image

Hvala vam za odgovore oko stolice user posted image

< Poruku je uredio Mya_81 -- 15.11.2009 21:09:00 >

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7966
15.11.2009 21:10:05   
Anoniman
Pozdrav mojim aktivnim mamicama...
Sve se žalite na svoje bebe... nemate mira nikako od njih... a samo pišete i pišete... user posted image ne mogu vas nikako upratitiuser posted image .
Felix, tako mi je žao... vjerujem da si se potresla... uhhhh, ne dao Bog nikome...
Mya, kaka više nikad neće biti zlatna : ) nego k'o u odraslog insana... i količinski i bojom user posted image , barem je tako kod moje curice.
Sonja, user posted image za Adina... meni je bilo smiješno kad je Esma počela sjediti... k'o ona velika cura pa sjedi sama : )

Moja curica je počela da hvata predmete prstićima... prije je to činila cijelom šakom, a sad sitne stvari hvata palcem i kažiprstom... to mi je pravo simpatično. Ima već i sedam dana kako je počela i da pruža ruke kad želi da je dignem... Ne znam kad su vaše bebe to počele raditi, ali meni je ovo posebno drago...

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 7967
15.11.2009 21:13:36   
Anoniman
Felix, mogu misliti kako te to potreslo...uzas!

Ja samo znam da svaki put,kad sam isla Anelu da ga vidim gledila sam ga i ucila,ucila sve sto mi naupane ,,da ga Bog sacuva i da mi bude ziv i zdrav,jednom se sestra zatekla pa rece sta mrmljasuser posted image ....
Nisam nikad legla da nisam na Anela pomislila i Boga ,,.....
Uh zene moje,hb.bile pa proslo....
Anel zaspo ja evo malo odmaram pa cu i ja probat lec,uzadnje vrijeme sam ko koka rano lijezemuser posted image
Mya ,,uzivaj uz pivce nemoj previse samo......hehe

Neposredna veza do poruke: 7968
15.11.2009 21:16:07   
mnn
večer mamice! evo pilence nana zaspao je.danas je bio jako aktivan vikao rlao igrao se.pilence moje .samo neka je on meni zdrav.

Sonja neka brzo ozdravi maleni! felix kako tužno...user posted image user posted image

da se mi pohvalimo moj Aleks umjesto mama rekao je jučer tata glasno i jasno i još je dva puta ponovio...a i danas je rekao u šetnji...mm presretan tatin sin..sav ponosan.a ja tužna jer ja ga ipak hranim oblačim uspavljujem ...dižem se po noči a on tata...e pa pilence jedno...

sjedimo na veliko pužemo...brojimo vičemo galamimo....joj sve pomalo...eto...e diže se hoče da hoda...jučer u restoranu skoro je sve srušio sa stola..djete povlači stoljnjak...user posted image user posted image  tada je mamin sin ...uf...

idem sada, svim bebama želimo da što lakše podnesu zubiče...joj opet se i mi budimo po noči... čsetitamo male rodjendane...

sahara pa ti samo to daješ malenoj? moj jede gotovo sve..teletinu sa mrkvom krumpirom obožava...sve pojede kad mu napravim...e zato ima skoro 10 kg...pedijatrica če nam opet brojati...user posted image user posted image user posted image

Mya ja zaboravila na onu sondu...ma pitala ali nema je ovdje mora se naručiti iz amerike....ma da poludiš ovdje nema zastupnika za to...user posted image

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

Neposredna veza do poruke: 7969
15.11.2009 21:20:10   
Anoniman
mnn.bravo  za prve rijeciuser posted image user posted image user posted image ,,malisan je pravi nemirko al neka je samo ziv i zdrav i neka hapi a pedijat.ima kad,neka brojiuser posted image user posted image

(odgovor članu mnn)
  Neposredna veza do poruke: 7970
15.11.2009 21:27:40   
Mya_81 RR
Mnn, svaka čast na prvim riječima user posted image user posted image user posted image pa makar to bilo i 'tata' user posted image ...valjda će brzo na red doći i mama user posted image

A za sondu, mila hvalaaaaaaaa što si mislila na nas user posted image ali nama to više ne treba....sad definitivno mogu reći da nam je faza grčeva prošla user posted image user posted image user posted image ..... a to da se ne može nabaviti kod nas me zaista ni ne čudi jer sam ja ovdje  jedva nalazila sab simplex kapi, a kamoli onda tu sondu user posted image user posted image user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 7971
15.11.2009 21:40:00   
sheri
evo i mene!user posted image
Nora zapajkila, imala je goste dva mala rodjaka, i mislim da ce veceras burno sanjatiuser posted image user posted image user posted image user posted image
mnn bravo za prve rijeciuser posted image user posted image user posted image user posted image

Nora-21.06.2009. :)

Neposredna veza do poruke: 7972
15.11.2009 21:48:10   
pocahontas
uh ne mere vas co'ek stić' pročitati..user posted image

vidim bilo je nekih mjesečnica pa neka su sretne..i prvih rijeci bravooooouser posted image

i o kakicama se pisalo..kad ste vec kod toga kod Rafija je zlatno zuta ali kremasta..jeo je skuhanu i izblendanu jabuku i krusku... je li to ok? kada pocinje mutacija boja i od koje hrane? kontala sam jos i mrkvu u to sve ubaciti pa ne znam sta da ocekujem..od koje do koje boje varira i kakvog je agregatnog stanja? user posted image   koliko cesto je normalno da dijete ima stolicu kada pocne sa vocikcama i paralelno doji? on kaka svako dva dana...user posted image

pomalo smo i mi poceli sjediti na preporuku pedijatrice..stavim ga po par minutica ali sav se klima..pravo mi shega kada ga vidim iz te pozicije..nekako mi pune oci suza..a kao da sam ga juce rodila..uh....dusa moja...

< Poruku je uredio pocahontas -- 15.11.2009 21:49:46 >

Bilježim se sa štovanjem

Neposredna veza do poruke: 7973
15.11.2009 21:51:56   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pocahontas

uh ne mere vas co'ek stić' pročitati..user posted image

vidim bilo je nekih mjesečnica pa neka su sretne..i prvih rijeci bravooooouser posted image

i o kakicama se pisalo..kad ste vec kod toga kod Rafija je zlatno zuta ali kremasta..jeo je skuhanu i izblendanu jabuku i krusku... je li to ok? kada pocinje mutacija boja i od koje hrane? kontala sam jos i mrkvu u to sve ubaciti pa ne znam sta da ocekujem..od koje do koje boje varira i kakvog je agregatnog stanja? user posted image

pomalo smo i mi poceli sjediti na preporuku pedijatrice..stavim ga po par minutica ali sav se klima..pravo mi shega kada ga vidim iz te pozicije..nekako mi pune oci suza..a kao da sam ga juce rodila..uh....dusa moja...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

mrkva=naNdzarasta/crvenkasta

sljiva= bljubincanstveno crvenkasta

i tako touser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pocahontas)
  Neposredna veza do poruke: 7974
15.11.2009 21:56:15   
pocahontas
hvala teta dadadauser posted image neJćemo jos sok od sljive jer ga je pobljuvao ko veliki..nije mu legla pa necu da forsiram..mrkvica i riza su next pa onda tikvica i tako to..mesne vodice necu prije 7-mog mjeseca...imace kad muskarcina da jede meso..citav zivot aBd user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  317 318 [319] 320 321   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  317 318 [319] 320 321   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *