|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  329 330 [331] 332 333   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
17.11.2009 12:38:38   
Anoniman
mya...kupanje je cak i pozeljno...voda ne preko 36 C...ja te obloge od meda ne bih stavljala

(odgovor članu noaa)
  Neposredna veza do poruke: 8251
17.11.2009 12:54:17   
Sonja
ovi nasi doktori nisu normalni...prepisuju djeci antibiotike a ne provjere da li su alergicna..
kako ja sad da znam da li je adinu alergija od pelena ili sirupa Ampibos ( ampicilin)..
oni samo nagadjaju...
ako imas priliku da je nekako testiras na taj antibiotik prvo to uradi..

Adin se jadnik sav utackouser posted image sve mu vise i vise izlaziuser posted image
nadam se da je to samo alergija na pelene..
ako mu se do petka ne povuce idem opet...i napravit cu lom u DZuser posted image
cestitamo rodjendancic
i godisnjicu naravnouser posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8252
17.11.2009 13:05:18   
Anoniman
noaa, oFaj, mene stid, i izvinjaJEm seuser posted image sto sam zaboravila cestitati rodjendancic Noi, pusa i saljemo joj cupave pape za 8 mjeseciuser posted image
Sonja, sretno i nadam se da su te tackice bezazlene, slikaj ga da mu mozes poslije pokazatiuser posted image
Mya, puno srece sa turom, da sto prije prestaneuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 8253
17.11.2009 13:50:49   
škorpija
Andreju sretna osmomjesečnicauser posted image , Sheri, sretna godišnjica, svaka čast svima koji slave, ja svoju redovno zaboravim iako je 31. 12.user posted image
Mya, ljekari bi trebali prvo djetetu ustanoviti radi lis e o bakterijskoj infekciji pa tek onda dati antibiotik, ali to niko ne radiuser posted image . Ali ako je grlo crveno, najvjerovatnije je upala i bolje je da daš antibiotik da se ne bi zakompliciralo. Kad je samo temperatura i prehlada i ja sam protiv antibiotika, nadam se da će Minjica ozdraviti, duša dragauser posted image
A za apropo ste stvarno bezobrazne, user posted image , ma i meni je smješno jer uvijek zaboravim da na forumu različitih interesa i stepena obrazovanja, a jedino što nam je zajedničko su uglavnom našiuser posted image .
MineaLa nemoj se ljuttiti, moj dobronamjerni savjet ti je ako ne znaš značenje neke riječi da je jednostavno uguglaš i saznaš šta znači, to i ja često radim i nije sramota ne znatiuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8254
17.11.2009 14:22:46   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: noaa

ako je dr.propisao valjda on zna zasto a rakija se razblazi sa vodom ne stavlja se sama,za med ti ne mogu nista reci jer to nikad nisam stavljala.

Uh ja se s ovim sve više i više ne slažem! Ma imam nekad osjećaj da samo nagađaju i da nemaju blage veze user posted image  Nama su isto rekli da je grlo malo upaljeno, dobili full terapiju sirup, kapi za nos i kapi za uši a djetetu nicali zubi user posted image  Sreća pa sam na svoju ruku, po osjećaju, prekinula antibiotik (ovo naravno nije savjet da i ostale mame to urade!).

Moj user posted image  zaspao, bili smo vani skoro 2h, idem i ja malo leći, sva sam nekakva umorna, valjda i ovo vrijeme.... Joj ovo fakat nije normalno, pretoplo je za ovo doba godine.....

Andreju i Noi sretan rođendan, vaše bebice porasle pravooooooo user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image
Mya, Sonja nadam se da će user posted image  što prije ozdraviti, čuvajte se.
user posted image  za drugarice Ajnu i Zaricu
ex yu auuuuuuuuu sretno ženo.......

(odgovor članu noaa)
  Neposredna veza do poruke: 8255
17.11.2009 14:25:06   
Anoniman
Mya zao mi je MInjice,sto je bolesna zelimo joj brzo ozdravljenjeuser posted image user posted image user posted image
Mi,smo danas bili vani  lijep suncan dan pa ga iskoristili a nismo dugooo ni bili,bas mu je godio zrak.Poslije sam mu cjedila sok od mrkve nece nesto caja uzadnje vrijeme,pa damije sta bilo da mu dam od tekucine.
Pa popio je 10ml,na kasikicuuser posted image nece na flasicu al bolje ista,nego nista.Sad spava a mama malo muzeviri sta ima na rr.user posted image
pussa

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 8256
17.11.2009 14:27:20   
bebana27
pozdrav od nas
koji slave mali rodjendan zelim im sve najbolje
moj mali sincic spava a ja malo svrljam po netu

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8257
17.11.2009 14:31:23   
Ella_H
Enisa slazem se s tobom izgleda i malom Ammaru desne ga svrbe i bole
satra se obadvije sake hoce u usta da stavi a bas mi cudno 4ti mu je mjesec
ali svaka beba to sa zubicima drugacije prodevera a neki doktori su bas cudni
neosudujem ih ali nekad mislim samo da prepisu sta bilo da te se rijese
meni je kreten u hitnoj htio bebici kateter u chunu al mama nije dalauser posted image
nek ga sebi stavlja hehe
felix drago mi je sa ste setali i mi cemo mozda malo danas
ko stavljala sam ga u onaj kengur sto vi zovete ja to zovem bebi ruksak heehe
i malom bilo fino ali meni ledja otpala nije ni cudo u hitnoj su ga vagali ima mali 7,200 kg
MashAllah za njega belaj za mene

Ammar jos uvijek ima malo temp dajem mu taj Tylenol(paracetamol) ali vidim da ga obara
i da spava nesto se sad brinem da li stvarno nesmije spavati?

Sheri cestitam godisnjicu i da ih jos mnogo mnogo provedete zajedno u sreci i veselju

bebicama cestitam sve nove zgode i nezgodeuser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8258
17.11.2009 14:33:32   
marinčii
pozdrav i od nas..sretan rođendan Andreju i Noi ..puno user posted image user posted image user posted image od nas..
mya_81 Minji želimo što prije da ozdraviuser posted image user posted image
sheri sretna godišnjica!!
mi bili na vakcini plakali smo malo al evo sad je dobro..dali mu paracetamol preventivno da nebi bio nervozsnko zadnji put..pedijatrica nam reče kao da s 4ipo mjeseca počnemo sa voćem a s 5 možemo i povrće ali pomalo...ja se baš iznenadila da nam je to rekla još je mlađa pa sam kontala da zastupa ovo novije mišljenjeuser posted image al etoko će ti ga znat...mi je ipak nećemo poslušat sačekat ćemo dok ne navršimo 5 mjeseci

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 8259
17.11.2009 14:39:01   
Anoniman
Ella-H masalah za bebaruuser posted image user posted image user posted image ajde izdrat ce mama i vecu kg.meni nije problem,da bogdo ima i 10kg.user posted image mama bi se snasla
Marinci,Matej dobio bocu a luce malo malo plakalo.Nadam se da ce brzo proc bocauser posted image user posted image
a sto se tice nadohrane neznam sta da ti recemuser posted image ,,....
Ja sam danas Anelu dala kasice ostalo od prosli put kad sam kupila,pa prekinula davat sjeti se ima nenaceta jedna.
Posto je bio zaspo,i usto u vrijeme jest nije bilo druge nego da mu dam malo do flasice dok nezaspi za pola satauser posted image morala sam se nekako snaci.
Uzeo je par kasica,poslije zaspo ja napravila flasu i pojeo 120ml.super hb.samo da je zaspo i jeo ja mirna.

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 8260
17.11.2009 14:44:06   
marinčii
evo zasad nije nervozan..valjda neće ni biti..a neznam ni ja brate svi drugačije govore...ja kad sam ga vodila privatno kod jednog starog i iskusnog pedijatra on mi reče ne ništa prije 6 mjeseci...a od njega sam očekivala da ćemi reći da ogu ranije...najbolje sebe slušati i odlučiti po svom mišljenju jer ovi doktori ko bi ih shvatio čas ovako čas onako

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8261
17.11.2009 14:49:31   
Anoniman
ma oni su meni ko i ginici jedna,kaze jedno drugi drugo i nisi pametan sta da radis.
Kao sto meni cesto znaju reci od mm.tetke kao,ja sam svoju djecu hranila,mlijekom(kravskim)davala svasta od jela ,bla bal,abal,....bas me nerviraju te price briga me sta je bilo prije i kako su se djeca hranila sad,je sad.
Znam za mlijeko i moja mama je seki davala od 3ipo mjes.pola mlijak pola vode s keksom al to je bilo PRIJE.

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 8262
17.11.2009 14:49:51   
Ella_H
marinci u pravu si treba slusati svoj instinkt i razum
nekad ni ja neznam sta da radim iako mi je drugo djete
felix neka nama nasih bebica izdrzat cemo nema nam druge
jer moramouser posted image

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 8263
17.11.2009 14:50:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: škorpija

Andreju sretna osmomjesečnicauser posted image , Sheri, sretna godišnjica, svaka čast svima koji slave, ja svoju redovno zaboravim iako je 31. 12.user posted image
Mya, ljekari bi trebali prvo djetetu ustanoviti radi lis e o bakterijskoj infekciji pa tek onda dati antibiotik, ali to niko ne radiuser posted image . Ali ako je grlo crveno, najvjerovatnije je upala i bolje je da daš antibiotik da se ne bi zakompliciralo. Kad je samo temperatura i prehlada i ja sam protiv antibiotika, nadam se da će Minjica ozdraviti, duša dragauser posted image
A za apropo ste stvarno bezobrazne, user posted image , ma i meni je smješno jer uvijek zaboravim da na forumu različitih interesa i stepena obrazovanja, a jedino što nam je zajedničko su uglavnom našiuser posted image .
MineaLa nemoj se ljuttiti, moj dobronamjerni savjet ti je ako ne znaš značenje neke riječi da je jednostavno uguglaš i saznaš šta znači, to i ja često radim i nije sramota ne znatiuser posted image

ma ja mislim skorpija moja, da minelica i te kako zna sta znaci apropo nego nije napisano pravilno pa joj mere bit bidne "bode oci"user posted image

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 8264
17.11.2009 14:53:16   
Anoniman
O pa i Noi je rodjendan....user posted image user posted image user posted image user posted image HEPI BRZDEJuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 8265
17.11.2009 14:55:42   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Ella_H

Ammar jos uvijek ima malo temp dajem mu taj Tylenol(paracetamol) ali vidim da ga obara

Smiju, smiju user posted image

Malo prije sam zvala pedijatricu, super jedna žena, koja mi veli da smiju spavati naravno ako su pospani, samo da mi ne spavamo da bi mogli pratiti njihovo stanje...a pročitala sam sad na RODI super tekst u vezi temperature i moram ga obavezno sacuvati...evo link:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=201&Tekst2ID=203&Show=795

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 8266
17.11.2009 15:10:45   
marinčii
ella_h sad vidje da je i Amar duš mqala bolestan...želimo mu da što prije ozdraviuser posted image user posted image user posted image
ma felix odsad slušam samo sebe što se tiče te dohrane...ma šta mi fali da još sačekam..imat će kad jesti

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 8267
17.11.2009 15:42:48   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: Mya_81

IZVORNA PORUKA: Ella_H

Smiju, smiju user posted image

Malo prije sam zvala pedijatricu, super jedna žena, koja mi veli da smiju spavati naravno ako su pospani, samo da mi ne spavamo da bi mogli pratiti njihovo stanje...a pročitala sam sad na RODI super tekst u vezi temperature i moram ga obavezno sacuvati...evo link:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=201&Tekst2ID=203&Show=795

I ja imam sacuvan ovaj tekst. user posted image   Treba to imati kad nedaj Boze panika krene. user posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 8268
17.11.2009 15:45:00   
Hanady RR
zdravo žao mi je što su bebe bolene, ali ja nebih bježala od antibiotila ako ga je doktor propisao. mala upala grla lako može dovesti do angine odnosno stvaranja gnojnih češića pa ipak je to pedijatar pregledao. a što se tiče rakije to pomaže samo budi pažljiva jer i razblažena sa vodom može oštetiti osjetljivu kožu bebe tako da obavezno natopljenu kazu staviš između pamučne pelene ili maramice pa staviš ja sam na taj način svojoj starijoj curici i med stavljala jer i on je jak za nježnu bebibinu kožu.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 8269
17.11.2009 15:53:17   
ivanak
Evo mi muku mučimo sa umjetnim mlijekom. Pa neće i neće.
Jeli smo patatu - papa ko veliki.
Bar nešto. user posted image

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 8270
17.11.2009 17:32:09   
Pretty mamma
Evo da se malo javim. Danas sam bila u out-u skroz pa nisam nista stigla.
Čestitamo rođendane Andreju i Noi i šaljemo pokloneuser posted image user posted image .
Bile smo malo na zraku danas, do sada je već 3 puta spavala, a mogla bi još jednom (Laura, ne ja).
Kolegica mi kaže da je u Orchestri sniženje nekih jaknica pa tko još nije kupio neka se začeti. Oko 22 KM su.
Kako se malena počela okretati, ja zaista nemam vremena za puno toga, bojim ju se ostaviti da ne padne sa kauča, mada sam ga razvukla. Ljulja mi je spas, bar nešto stignem obaviti.
Eh, i u Chiccu je sniženje, barem je bilo, ta ista kolegica je gledala hranilice. I ja sam u potrazi pa ako tko zna gdje ih jos ima, samo neka javi.
Odosmo sada gledati seriju.
Pusa svima od nas dvije!

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 8271
17.11.2009 18:30:19   
Anoniman
Evo i nas, danas smo se baaaaaaasssssssssssssss naskitaliuser posted image , tata je krepan , hihihihiuser posted image , nismo nista kupovali (sve neka snizenja pa to ne volimo, hocemo brate po normalnim cijenama, k'o u dojcland user posted image user posted image ), isli smo prvo platiti racune pa se neko ukakio pa trci kuci da se 'tusira guza', pa onda u kolica i pjeske po hranu za velike i male guzeuser posted image
P. mamma, znaci Laura pocela sa nevoljama, neka bas super, moracemo ih spojiti da zajedno vjezbaju, samo sto bi je ova moja izmlatilauser posted image , i u Orchestri je neko 10 % snizenje na sve povodom rodjendana, u Chiccu nisam skontalauser posted image
Pusa malim i velikim, i posebno zagrljaji za bolesne bebe da sto prije ozdrave user posted image

(odgovor članu Pretty mamma)
  Neposredna veza do poruke: 8272
17.11.2009 18:34:38   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: sahara

nismo nista kupovali (sve neka snizenja pa to ne volimo, hocemo brate po normalnim cijenama, k'o u dojcland user posted image user posted image ),

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Joj ja neki dan vidjela, neka igracka, ne znam kako da je nazovem. Ima neke djidje naprijed, kao kutija, a iznad ima drsku za koju se beba uhvati pa gura tu spravu. user posted image user posted image Jojjojojo sto plavusa objasni...Ima li to neko? Kako bebe s tim? Meni se bas svidja, ma to dodje kao neka "guralica". Odoh traziti sliku da pokazem.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8273
17.11.2009 18:36:39   
Anoniman
Idi trazi pa da vidim kod nas u Dojcland ima li da ti posaljemuser posted image

(odgovor članu Nunichi)
  Neposredna veza do poruke: 8274
17.11.2009 18:36:59   
Nunichi
Evo nasla sam. user posted image
Ima li ovo neko, kakvo je? user posted image

user posted image

< Poruku je uredio Nunichi -- 17.11.2009 18:37:59 >

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 8275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  329 330 [331] 332 333   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  329 330 [331] 332 333   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *