|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  436 437 [438] 439 440   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
23.12.2009 0:04:20   
Hanady RR
Evo i nas...joj ja haman cjeli dan na netu a nikako ovdje da zavirim  sram me i stid bilo.

Mi smo OK, eto sve se nadamo da će ova borba sa zubima proći pa da neće biti zaplakivanja da se mama naspava. Al uzalud je meni radovanje...samo ja sebe tješim. nema spavanja mama, nema...

Čestitamo male i velike rođendane i šaljemo puno poklona user posted image

Enisa....ja ću počet pjevat Ti si u mislima....i mm se zabrinuo za Benju radi te tete čuvalice...uhhhhhhhhh user posted image

MinaMM  nedaj se ...sve će to proći...bole njih grčevi i zubići al sve bude i prođe nemoj da te sikira. Bravo za prvu kontrolu bez problemčića.

Pocahontas tvoj post mi u glavu crva ubaci pa odoh da tragam...moja malena se baš puno znoji doduše samo po glavici, nige i ruke ne samo glava i nekako neznam šta je to. Sad te D3 kapi dajem garant redovno 5 dnevno al sve kontam jel i ovo znojenje može biti povezano za nedo Bog rahitisom.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu MinaMM)
Neposredna veza do poruke: 10926
23.12.2009 0:04:24   
Honey3
evo malo i nas na ovu temu,slabo imamo vremena da se javimo.....svim slavljenicima cestitamo rodjendane i da ih jos puuuuno docekajuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image moja bebica je pravo mirna hvala Bogu,rucki fino,pajki,napreduje mashallah...ujutro se fino mogu naspavati ustaje oko 9 a samo jednom se budi da jede oko 5huser posted image user posted image samo sto je jedna mala bala,bali od drugog mj.nemogu joj sipera namijenjati i voli da pljuje to kao ona nama nesto prica a sve upljuvauser posted image user posted image user posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu MinaMM)
Neposredna veza do poruke: 10927
23.12.2009 0:09:15   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Hanady

Enisa....ja ću počet pjevat Ti si u mislima....i mm se zabrinuo za Benju radi te tete čuvalice...uhhhhhhhhh user posted image

Ma ti si moja duuuuuuuuuuuuuuuuša user posted image user posted image Hvala vam, i tebi TM user posted image Biće dobro, biće aBd, uskoro....nadam se ako ne bude, mama daje otkaz i onda vi sve dovedite svoju djecu kod nas user posted image E baš bi mi bilo veeeeeeeeeeeeselo user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 10928
23.12.2009 8:37:00   
pocahontas
bravo za Benjin zubic user posted image user posted image

hvala vam na cestitkama...

mi smo jucer imali mozda skok u razvoju user posted image dijete mi je cijeli dan kenkalo (kontam reko da nisu gornji zubici krenuli jer se ogalsavao na MMMMMMMM pa reko mozda mu to godi da masira desni takouser posted image )..helem, zaspa on u 18h, nidje veze reko on ce to malo, pola sata..prodje i vrijeme kupanja 21h on se frajer ne budiuser posted image ...odvali ga on jutros do 7h..e pa svastauser posted image ..jos ja sinoc brze bolje u krevet oko 22h kada sam vidjela da se on ne namjerava buditi...reko igranka ce biti sigurno oko 2h ili 3h...ali Cici nas sve redom izradi i odspava cijelu nocuser posted image user posted image user posted image ....doduse, budio se 4, 5 puta da doji, ali samo nastavi spavati poslije toga...

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10929
23.12.2009 8:46:23   
marinčii
jutro od nas
čestitamo zubiće Buser posted image
bravo za malenog Rafaela nek je se on naspavo a pustio i mamu da odmori...
i mi smo lipo spavali zaspali u 21h budili se u 1 i u pola4 jeli i sve do 8 odspavali,mama se naravno probudila ranije očekujući njega da se probudi user posted image ah luda mogla je još sat odspavatiuser posted image ,i mi smo sinoć bili nešto nervozni i plačljivi neznam šta bi moglo biti al je nekako mislim da je zbog vremenauser posted image
pusa za sve bebe2009

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 10930
23.12.2009 8:46:32   
mojbebac

mi smo nocas prvi put imali burniju noc ..... anja je zaspala sinoc u sedam, sve ok, i probudila se u cetiri i do pet i petnaest nije htjela zaspati..... uh nisam znala kud bih .... i onda je zaspala i probudila se u sedam i petnaest ....mislim da je muci malo zubic .... valjda ce uskoro ..... ljubimo sve male bebace ....

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

Neposredna veza do poruke: 10931
23.12.2009 8:53:28   
mala mu
dobro jutro i od nas...
hB prošla je noć nadam se da će dan biti bolji...
već neko vrijeme se mučimo sa balicama u nosiću a sinoć vrhunac svega nosić mu začepljen,ne može disati,kapi jedva uspijem nakapati jer se otima i vrišti ma užasuser posted image ...cjelo veče je spavao u prekidima,vrti se i budi,plače a hropće mu u nosiću..duša mamina sad se malo smirio i spava...
moram ga danas kod dr.odnijeti samo da uhvatim termin kada nema gužve jer strah me da kakav gori virus ne pokupi..
kiše bali i počeo je kašljati,al' na sreću nema povišenu temp.

Ahmed -11.07.2009.
mrvica mamina

Neposredna veza do poruke: 10932
23.12.2009 8:59:58   
marinčii
mala mu i mi smo nedavno imali sličnu situaciju,hvala bogu nije otišlo dalje dr, nam dao kapi za kašalj i reko da čistimo nosić i kad kašlje da ga okrenem na stmak ne bi li to izbacio..i sad on ponekad zakašlje i kihne al valjda je to normalno..pogotovo kihanje jer otkad se rodio je kiho i ljetos pa mislim da nije strašno ništauser posted image user posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu mala mu)
Neposredna veza do poruke: 10933
23.12.2009 9:04:42   
dafri
Jutro,Una zaspe oko 19 i buđenje oko 7-pola 8,jedino je hranim u 23 ,danas će Una malo kod majke i dide a ja i mm idemo do grada na kafu i na frizuru.
mala mu valjda će brzo proći Ahmeda, baš je grozno kad je nosić začepljen

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 10934
23.12.2009 9:14:47   
mala mu
ma joj marinčii i Ahmed kiše od prvog dana al' nije nikada tako kao juče i danas-toliko...ma ovo me izludi,voljela bi da je mene gripa sastavila da ne mogu ustati a da je on dobro-to sigurno svaka mama želi,samo da user posted image bude dobro...

Ahmed -11.07.2009.
mrvica mamina

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 10935
23.12.2009 9:25:27   
mamica87
Jutro moje drageuser posted image ,kako ste mi?Nisam se dosad ukljucivala na ovu temu pa se nadam da ce te me prihvatitiuser posted image .I moj mali ima problema s nosicem-skripi sav.Mislili smo da nije sta s plucima a pedijatrica kaze da nije nista kao slajm je negdje kod jednjaka pa se to ustvari cujeuser posted image Sve me strah da nisi mozda dobro pregledaliuser posted image .Ne cuje se stalno al kad je aktivan onda se dobro cuje kao da je ne daj Boze asmaticar!Ne znam sta da radim tako je vec 2 sedmice kapi mu za nos dajem al i dalje skripiuser posted image

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu mala mu)
Neposredna veza do poruke: 10936
23.12.2009 9:32:26   
mala mu
 mamica87 baš mi je žao malenog,i moj isto ima problema sa nosićem al' hB nisam primjetila da mu "škripi" kada diše...a sa kapima za nosić deveramo al' slabo pomažu,valjda je sada više zaštopalo pa...
ma sigurno mu nije ništa strašno,valjda dr.zna..a ako će ti biti lakše odvedi ga kod drugog pedijatra pa da čuješ i mišljenje drugog dr..

Ahmed -11.07.2009.
mrvica mamina

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 10937
23.12.2009 9:34:20   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Hanady
Pocahontas tvoj post mi u glavu crva ubaci pa odoh da tragam...moja malena se baš puno znoji doduše samo po glavici, nige i ruke ne samo glava i nekako neznam šta je to. Sad te D3 kapi dajem garant redovno 5 dnevno al sve kontam jel i ovo znojenje može biti povezano za nedo Bog rahitisom.

Uh, i nama se stalno znoje dlanovi i tabani...strašno puno...ali nisam nikad razmišljala da bi to moglo biti nešto takvo, jer se mojoj mami i mm dešava ista stvar od rodjenja...a doktor je mami mm rekao da je ona njega prenjela nervozu dok je bila trudna (žena proživjela svašta u trudnoći user posted image )....eto i ja odmah pomislila kako sam preležala pola trudnoće da sam prenjela nervozu na Minju, a kad se sjetim nekad sam baš bila poprilično nervozna što ležim user posted image ...ali najviše mislim da geni tu imaju svoje prstiće....

Ja sam vam ostala u  šoku kad sam ustala i vidjela da snijega nema nigdje...pa ne mogu vjerovati da se toliki snijeg otopio tako brzo...ma, krasno vrijeme baš pogodno za sve bolesti user posted image user posted image user posted image ...i Božić bez snijega baš bezveze user posted image

MinaMM...mila, grčevi će proći kako god...neće trajati vječno mada se meni upravo tako činilo, ali od srca želim da prodju što prije...i ostalim našim novim bebicama koje nam se s tim pate želim da to prodje što skorije...

A drugu Benji čestitamo na još jednom zubiću...moja seki je kod Minje na jednom mjestu napipala nešto skroz tvrdo, a već odavno je samo na tom mjesto bijelo i ja se cijelo vrijeme nadam eto nam zuba kroz par dana, ali nema ništaaaaaaaaa...nadam se samo da nismo jedni od onih kojima će proces izbijanja biti dug i bolan...a čitala sam kao obično ko je imao jake grčeve nema problema sa zubićima pa rek'o nismo valjda najveći pehovi ...

Oooooooo....tek sad vidjeh koliko sam se raspisala user posted image   sorry....user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 10938
23.12.2009 9:50:17   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: mamica87

Jutro moje drageuser posted image ,kako ste mi?Nisam se dosad ukljucivala na ovu temu pa se nadam da ce te me prihvatitiuser posted image .I moj mali ima problema s nosicem-skripi sav.

Dobro nam došli user posted image

Imaš li pumpicu za nosić...svi preporučuju Babyvac što se uključi na usisivač....

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 10939
23.12.2009 9:57:14   
mala mu
IZVORNA PORUKA: Mya_81

[

Imaš li pumpicu za nosić...svi preporučuju Babyvac što se uključi na usisivač....

gdje se ova pumpica može kupiti?????

Ahmed -11.07.2009.
mrvica mamina

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 10940
23.12.2009 10:10:53   
mojbebac
joj i mi smo bas razocarani sto je snijeg otisao, ali se nadamo da ce ga ubrzo ponovo biti s obzirom da najavljuju nove padavine .....
vidim pricate o znojenju, meni je dr rekao da je to normalno i da jje najcesci uzyrok toga nicanje zubica, jer i moja beba se jako znoji po glavi, i rukicama i tabanima ..... pogotovo kad doji .... tako da ja mislim da je to normalno ....

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu mala mu)
Neposredna veza do poruke: 10941
23.12.2009 10:57:48   
sheri
dobar dan!
mene iskreno plasi ovo vrijeme, ludjacko!
mi smo dobro, hB. zubica jos nema, okrecemo se, nekad puzemo, nekad ne.
a u nedjelju idemo po paketic i islikavanje sa Djeda Mrazomuser posted image user posted image , mama jedva cekauser posted image user posted image
Mya, kako ide?user posted image

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 10942
23.12.2009 11:05:07   
mamica87
Nemam morat cu da kupim,iz nosica ne izlazi nikakav sekret i kapi kad stavljam nema nistauser posted image Mislila sam ako budem stavljala kapi ono ce krenuti al nista zato mi nije jasno sto skripi i dalje.Pregledale su ga 3 razlicite pedijAtrice sve tri su rekle da nema nista na plucima-hvala Bogu,al moj muz mi svaki dan kaze on skripi ja ne vjerujem pedijatrima tako da se moj strah sve vise ponavlja da mu nije sta.

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 10943
23.12.2009 11:17:32   
Anoniman
CESTITAM RODJENDANE, ZUBOVEuser posted image i RAZNORAZNE DOGODOVSTINE  KOJE SAM FULALAuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

i sve vasuser posted image

p.s...javnem se opet kada budem imala nesto "pametno" za reciuser posted image

(odgovor članu mamica87)
  Neposredna veza do poruke: 10944
23.12.2009 11:29:19   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: dadada

p.s...javnem se opet kada budem imala nesto "pametno" za reciuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10945
23.12.2009 11:45:10   
marinčii
IZVORNA PORUKA: mamica87

Nemam morat cu da kupim,iz nosica ne izlazi nikakav sekret i kapi kad stavljam nema nistauser posted image Mislila sam ako budem stavljala kapi ono ce krenuti al nista zato mi nije jasno sto skripi i dalje.Pregledale su ga 3 razlicite pedijAtrice sve tri su rekle da nema nista na plucima-hvala Bogu,al moj muz mi svaki dan kaze on skripi ja ne vjerujem pedijatrima tako da se moj strah sve vise ponavlja da mu nije sta.
draga jeli se to događa bez obzira u kom je položaju ,i nama se to dešava i što kažeš razni pedijatri ga pregledali a pluća uredu hvala bogu..evo što sam ja našla u knjizi koju imam o bebama;"vaše dijete diše kao da hrče i to čujete dok sisa ili dok spava,a kad promjeni položaj,"hrkanje"i "krkljanje"slabije se čuju.ne brinite,takvi su zvukovi posljedica mekanih hrskavica u dušniku.kad hrskavica očvrsne ,nestat će i ti čudni zvukovi."

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 10946
23.12.2009 11:49:40   
mamica87
To se cuje samo kad se igra i pri naponu.Kad je samiren ne cuje seuser posted image Ja se nadam da je to marinčii da nije sta s plucima vidjet cemo s vremenom,ne mogu 3 pedijatra grijesiti nadam se!

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 10947
23.12.2009 12:01:45   
Mya_81 RR
Dadada, pravo si nas zabrinula što se nisi javljala user posted image ...već smo mislili da bojkotiraš RR user posted image

Sheri, joj, blago vam se...jedva čekam slike da mi pokažeš...a za ono ti pišem PP...imali smo malih problema sinoć s uspavljivanjem i strašnom nervozom user posted image

Mala Mu, ako si uz Sarajeva onda mislim da ti ne bi trebalo biti problem nabaviti tu pumpicu...ja sam pumpicu naručila preko jedne stranice (firma iz Hrvatske) pa eto čekam da stigne user posted image

I kod nas se ponekad čuje takvo hroptanje i kad smo bili na kontroli dr. je rekla da je sve OK, ali ja sam sad kao na iglama jer ni prošli put apsolutno nikakvih simptoma nismo imali, a znate kako smo završili user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 10948
23.12.2009 12:11:19   
pocahontas
Mya apropo situacije koju ste imali, ne znam da li si spomeinjala koja vam je dijagnoza na kraju? ja sam nesto citala tvoj omiljeni portal Roda.hr user posted image i naisla sam na tekst o GER-u i simptomi su bas opisani kao sto ih je tvoja minjica imala...ja recimo nisam ni znala da to postoji, mislim, nisam bila upozanata s tim stanjem...nije lose i to procitati, pogotovo ove nove mamice sa malim bebicama...uh na sta sve moramo da obracamo paznju...moramo biti mala encikklopedija-sve za nase bebacheuser posted image

evo link za tekst:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=201&Tekst2ID=207&Show=1743

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 10949
23.12.2009 12:26:43   
marinčii
mamica87 ma naravno da je to kažem i u nas se to katkad čuje al eto svi pedijatri surekli da su pluća čista,ne sekiraj se sigurno je sve uredu...
mya ja sam negdi pročitala da se upala pluća može desiti ako beba povrća pa malo tog sadržaja proguta,baš mi je to bilo čudno al eto može bit da je to razlog a kažeš da Minja često bljuca..bit će to super..znam da se sekiraš takve smo mi sve al moramo se pokušat sabrati i biti jake jer svaku našu nervozu oni osjete

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 10950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  436 437 [438] 439 440   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  436 437 [438] 439 440   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Nezavisnost.
Admin

Jesu li vaša djeca donekle nezavisna ili ih i dalje hranite i uspavljujete? Mislim na djecu od 2,5 godine i više.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *