|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  466 467 [468] 469 470   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
10.1.2010 12:44:07   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: Nellica

Meri probaj bebi staviti toplomjer u guzu, trebalo bi joj pomoći da se prokaka ( savjet iz rodilišta ).

Ako ovo budes radila obavezno toplomjer namazi bademovom kremom (pavlovicevom ili nekom drugom koja je jako masna).

Nellice kako je dusica?
Jesi li gdje stavila neku slicicu da je vidim? user posted image
Nas dvije cemo zajedno rockase da slavimo. user posted image

(odgovor članu Nellica)
Neposredna veza do poruke: 11676
10.1.2010 12:49:38   
Nellica
Ma ja sam ti teška lijenčina, meni slike sa bračnog još stoje na mem.kartici...
Čim nam malo sunca grane vidimo se mi uživo na nekoj kafici user posted image .
user posted image  je dobro, jede , spava i smije se :)

Sta nam radi drugarica ??? Ljubi je

5.12.2009.
28.04.2011. Mamina dva anđela!

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 11677
10.1.2010 12:49:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Meri29

da li postoji ista da pomognem maloj da prokaki, pati se i place, a nikako da krene. Citala sam na drugoj temi da pomazu kapi protiv grceva, ja joj jutros davala bas radi grceva pa se bojim da nije od toga user posted image Od sinoc nije nikako kakila, a inace kaki po 4-5 puta u danu pa je ovo bas cudno, a i srce mi se cijepa koliko place

malo joj masiraj stomacic..ako se ne pokaki danas nikako onda joj daj malo mlake kamilice s trunkom secera

(odgovor članu Meri29)
  Neposredna veza do poruke: 11678
10.1.2010 12:51:37   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Meri29

da li postoji ista da pomognem maloj da prokaki, pati se i place, a nikako da krene. Citala sam na drugoj temi da pomazu kapi protiv grceva, ja joj jutros davala bas radi grceva pa se bojim da nije od toga user posted image Od sinoc nije nikako kakila, a inace kaki po 4-5 puta u danu pa je ovo bas cudno, a i srce mi se cijepa koliko place

ako ti beba doji, to nista nije cudno. moja lana je prvi mjesec stalno kakila po nekoliko puta dnevno, a onda je u 2.mjesecu pocela kakiti svaki 3.ili cak 4. dan samo jedanput, to je potrajalo nekih mjesec i po a u zadnjih nekoliko dana kaki uglavnom svaki dan po jedanput. kad jednom nije kakila 5 dana, stavila sam joj toplomjer u guzu, prethodno namazan kremom i odmah se pokakila za par sekundi

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 11679
10.1.2010 12:53:00   
Meri29
Nunichi thanks, nisam stigla do ove teme, sad cu koliko stignem sta iscitati. A sto se tice toplomjera meni je to tako strasno da cu cekati muza da dode sa posla, nema sanse da joj ja sta guram u guzu. Popila je malo komoraca pa se smirila, sada cekam.
Nellice duso kako si ti, nikako da se cujemo, bebe nas pravo okupirale
Joj da vam se pozalim evo hoce svekar da dode na rucak i rakiju, skoro sam poludila, njemu nista ne znaci kada mi kazemo da ne moze... ccc... a ja ne znam gdje mi je glava, a gdje ono drugo...

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 11680
10.1.2010 12:55:44   
Nunichi
Ma Mery zatvori se u spavacu s njom i cao. Reci burna noc bila, nervozna je cijeli dan i lagano u carstvo snova sa svojom curicom. user posted image
Probaj sa kamilicom, ako te strah toplomjera.

Nellice mila, drugarica skace, penje se na sve vrste namjestaja, vrsti, prica nesto...ma cirkus pravi po cijeli dan. user posted image   Puse za vas...

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 11681
10.1.2010 12:58:14   
Apotekarka
Dobar dan..pozz z sve mi cemo nadam se sad na spavanje...
Hanady zao mi je i mene svaku noc iklijeste ledja pa znam kako je ujutro jedva ustanem ali sam sreca po danu dobro kad se zagrijem,nadam se da ces brzo ozdraviti....
Matej sretan ti mali rođendancic
J a sam vam ljuta uf jos mi se opet gosti najavili pa mislila sam da su babine davno prosle ali et....Mislila s jednom dobrom prikateljicom na kavicu ako gosti na vrijeme odu...U zadnje vrijeme bas nas zaredalo a ljudi bas mi dojadilo pripremati i posprematiuser posted image user posted image user posted image

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Nellica)
Neposredna veza do poruke: 11682
10.1.2010 12:58:21   
Nellica
Draga Meri29, sačekaj muža i probajte meni su rekli da to pomaže, joj ja se tako bojim bebi čistiti jezik...
svaki dan odgadjam... nije me ništa bilo strah , dosada mi bebu niko nije niti okupao , niti presvukao, ali to sa jezikom grggrrgrg....

a gosti ??? eh naš svijet , tjera po svom bez imalo obzira...

5.12.2009.

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 11683
10.1.2010 13:03:09   
Meri29
Sto cistis bebi jezik, ima ono sto dobiju male bebe(ne znam kako se zove, sto je Nikitin mali dobio) ili onako?
A za goste kako cu u spavacu sobu kada gospodin ocekuje rucak, a ja nama napravila makarone jer ni za sta nemam vremena...

Stigla sam 25.11.2009

(odgovor članu Nellica)
Neposredna veza do poruke: 11684
10.1.2010 13:12:39   
Schecherlemica
Pozdravljamo vas moj mali Juniorko i ja!
Mi smo super,hB.
Nemamo jos glupih grcica pa smo super,slusamo,pajkimo,kakimo i razgledamo...
Malo se samo napreze zadnja dva dana kada kaki,ali ne place.
Danas imamo 20 dana...user posted image user posted image user posted image
Ljubimo nasu dragu malu generaciju i sve drage mamice!

Aman, Sunce naseg Neba 21.12.2009.

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 11685
10.1.2010 13:13:51   
Schecherlemica
Meri duso kako nam je djugajica mala,jesu li grcici dosadni prestali?
Ljubi je puno!

Aman, Sunce naseg Neba 21.12.2009.

(odgovor članu Schecherlemica)
Neposredna veza do poruke: 11686
10.1.2010 13:14:26   
mojbebac
cestitamo mateju 6 mj.user posted image user posted image user posted image user posted image
mi smo super spavale, do 9 jutros, milina .....
sad je opet zaspala, a i ja cu joj se pridruziti, jer po ovom vremenu ne znam sta bih drugo radila .....
Meri29 mislim da smijes probati sa blago zasladjenom kamilicom ....

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 11687
10.1.2010 13:19:23   
Nellica
Ma ja se plašim te krupice ili soor-a kako se već zove pa stalno zagledam jezičak i čini mi se da ima nešto malo bijelo pa bih preventivno da to očistim.
Draga Meri joj kako me ljute ti ljudi, ti imaš bebu od mjesec dana i trebaš ručkove i večere spremati uhuuhuhhh, kad ljudi nemaju osjećaja....

5.12.2009.

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 11688
10.1.2010 13:22:19   
marinčii
hvala svima na čestitkamauser posted image user posted image user posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 11689
10.1.2010 13:22:52   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Nellica

Ma ja se plašim te krupice ili soor-a kako se već zove pa stalno zagledam jezičak i čini mi se da ima nešto malo bijelo pa bih preventivno da to očistim.
Draga Meri joj kako me ljute ti ljudi, ti imaš bebu od mjesec dana i trebaš ručkove i večere spremati uhuuhuhhh, kad ljudi nemaju osjećaja....

i mi se jos uvijek patimo sa krupicom, stalno se vraca. evo lani vec 4.mjesec i nikako da prodje. nema puno al prenese i na moje bradavice pa budu crvene i bole. probali smo i nistatin ,i borax i sodu bikarbonu i nikako da istrijebimo, bude bolje par dana pa se vrati. ne cisti se samo jezik vec citava unutrasnjost usta, lana ima najvise na donjoj strani gdje budu desni

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Nellica)
Neposredna veza do poruke: 11690
10.1.2010 13:23:48   
mojbebac
mi smo jezik cistile od 15 - og dana sa kompresom i u vodu stavim malo sode, umocim kompresu i ocistim jezik, i nikada nismo imale problema, radila sam to ujutro i uvece ....

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu Nellica)
Neposredna veza do poruke: 11691
10.1.2010 13:26:15   
Meri29
Seceru user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i tebi i nasem malom drugaru. Super kada nema grceve, neka samo tako ostane. Mi se mucimo ponekad, kako koji dan, nikada ne znamo sta ce biti sutra, ali polako ide user posted image danas ne kakimo pa nam je to glavni problemuser posted image Ljubi nam puno, puno naseg druga slatkog
A sto se tice svekra ja njega nazvala i rekla da ponese i sebi i nama rucak ako ce dolaziti user posted image user posted image user posted image user posted image jer ja vremena za sijela nemam. I naravno nece doci user posted image user posted image user posted image , ma briga me ako sam losa snaha, ali beba mi je najvaznija

Stigla sam 25.11.2009

(odgovor članu Nellica)
Neposredna veza do poruke: 11692
10.1.2010 13:28:24   
Meri29
I moja ima bijelo po jeziku, ali ja kontam da je to od mlijeka, nije mi palo napamet to cistiti, jel vi to radite prevencije radiuser posted image A ne boli ni nju, niti mene bradavice pa ipak kontam da nije to to 

Stigla sam 25.11.2009

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 11693
10.1.2010 13:35:30   
Nellica
Ma meni je mama napravila paniku, da nesmijem dozvoliti da joj se soor pojavi, da moram čistiti, a ja svaki dan odgadjam:)) danas ću čim se pile probudi ....  i nema toga puno malo na jeziku, ne bih rekla da ima po desnima...

5.12.2009.

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 11694
10.1.2010 14:25:57   
dafri
Čestitamo Mateju mali rođendan,Una šalje puseuser posted image
Hanady,baš ti je teško nadam se da će brzo proći
Apotekarka
  gosti,gosti i mene izludiše
Danas lijep dan pa se malo skitamouser posted image user posted image

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu Nellica)
Neposredna veza do poruke: 11695
10.1.2010 14:35:14   
Anoniman
Dobar dan drage moje,
evo malo da se i ja javnem...
Danas sam hvala Bogu bolje zahvaljujuci mojoj sestri koja mi je sinoc rekla sta da uzmem za hemoroide... Rivanol tecnost i faktu mast... Dok to nisam pocela stavljati na cmar, mislila sam da cu poludjeti... Jos po baksuzluku mm upalila vilica pa pomaga on pomagam ja...
Handay draga, u istom smo izgleda sosu... Znam u potpunosti kako ti je... Bas sinoc kazem mami osjecam se kao najvece siroce ko da nemam nigdje nikoga, u svom gradu, sa tetkom u susjednom ulazu, sa dvije sestre, sa tri sestricne, sa tonu tzv. prijateljica, a kad mi trebaju najvise nigdje nikoga... jadna mama opet ona dosla da mi malo pomogne a sama ne moze na nogama da stoji... a da je ne daj Boze kome drugom sta zatrebalo, svi bi mene zvali jer znaju da nikad nisam ostavila nikoga da se pati sam... Draga, uzdaj se u se i u svoje kljuse... I ja ti isto kao i ti, jedva ustajem jedva se krecem, a malenog mogu podojiti samo lezeci... pa jos me zabrinulo od jucer nekako mi slabo mlijeka... reko da mi nije od bolova malo zatrokiralo... samo da ne presjece ne daj Boze...
Mery, ljubi nam Majdicu... I mi smo prekljucer i jucer se patili sa kakom, ali sinoc cim sam mu dala zasecerenu kamilicu uhelacio se do za vrat... jedva ga oprala koliko se ukakio... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ja sam stavila na pola flasice kamilice jednu malu kasiku secera... divota...
Seceru... cmokara za tebe i Juniora... kako ste vas dvoje? apredujete li? samo furajte... mi vas pratimo... user posted image user posted image user posted image user posted image  cujes li se sa Lady, kako je ona, nema je na RR odavno ili se mimoilazimo? a Nunny?
marincii, sretno sest mjeseci drugu Mateju... user posted image user posted image user posted image user posted image
ljubim vas sve

(odgovor članu Nellica)
  Neposredna veza do poruke: 11696
10.1.2010 14:43:49   
megi
nas nije bilo dugo ali sad cemo opet biti tu cesce
mateju sretno 6 mjeseciuser posted image user posted image user posted image user posted image
a svim ostalim bebacima puno pusssa

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11697
10.1.2010 16:17:51   
Meri29
Bambi draga gdje ste vas dvoje, tj. troje (Sabina nam je glavnauser posted image ) Eh da smo blize dosla bih ti ja da pomognem, Majda bi ostala sa dajdzom, ionako je on sa njom non stop, jedva je uzmem da je nahranim user posted image Kad se niko nije sjetio dok si bila trudna, kako sad ocekujes... Svijet kao svijet... I meni da nema mog brata, ujne i mame ne znam kako bih (oni se smjenjujuuser posted image ), a dok se beba nije rodila bilo je kao da ce mi kuca biti non stop puna zena koje bi pomogle...malo sutra...
Nego glavna vijest: pokakili smo se user posted image user posted image user posted image user posted image Uh koje olaksanje, eno je spava kao da nije cijelu noc. Da mi je ko prije godinu dana rekao da ce mi to biti glavni događaj u danu ne bih vjerovala, eto kako se sve promijeni u sekundi...

Stigla sam 25.11.2009

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 11698
10.1.2010 16:38:23   
Anoniman
eee Meri draga,
ma tako nam je izgleda svima... sve je samo na rijecima... jedino su nase mame od rijeci i eto hvala Bogu i brat... legenda ti je brat...
evo moj se Ermin pravo raspavao... spava od jedan... al zato cemo se kasnije igrati do devet... hehehe...
Sabina kraljica u sobi gleda crtice a poslije ce da mi pomogne da okupamo braca... joj kako uziva u tome samo da je vidis...
nisam prebacila slike sa aparata, al cim prebacim stavim da je vidis... kako su mi medeni oboje onako mokri...
evo frajera budi se idem sada... cmokara

(odgovor članu Meri29)
  Neposredna veza do poruke: 11699
10.1.2010 17:42:52   
marinčii
hvala vam svima na čestitkamauser posted image user posted image
mi smo danas baš baš nervozni ma cijeli dan kmečimo i dok se nosamouser posted image user posted image ,više neznam šta bi s njim,uspavam ga on za 20 minuta plače,i zubi više u user posted image materinu,da bar brzo niknu da ga više ne muče

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  466 467 [468] 469 470   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  466 467 [468] 469 470   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Nezavisnost.
Admin

Jesu li vaša djeca donekle nezavisna ili ih i dalje hranite i uspavljujete? Mislim na djecu od 2,5 godine i više.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *