|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: kako pravite supice
30.6.2010 18:34:17   
delly
evo ja danas  pravila trahanu corbu -supu kako ko zove ,
pa ako koga zanima evo napisacu :

malo luka na maslinovom prodinstala ,dodala  mljeveno meso telece  i promjesala  i dodala  vode nek kuha i pola  paradajza ( zavisi koliko pravite , ja npr svima pravim pa kad se skuha maloj odvojim i nama zacinim)
pa dodala  brokule,mrkve,cvjetace,graska,krompirica sve onako nasjeckano za zvakati a ne preveliko , dodala sam ruzmarina  i ostavila da kuha nekij 10 min pa dodala trahane . maloj se  pravo svidjelo , supenasto je a kao i corbica nekako ,.

ja nisam za soljenje  pogotovo ne vegete . zasto na to uciti kad nevalja ....ne jos,,,ne dok ja mogu odluciti zanju ....

_____________________________

25.07 -dosla je nasa princezica


(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 76
   RE: kako pravite supice
30.6.2010 23:27:04   
Anoniman
Većinom pravim supu sa dosta povrća i mesa,mislim da nema potrebe pisati postupak,ali naravno dodam rezance i malo vegete user posted image user posted image
A znala sam nekad i napraviti kao što bambi napisa,ne vidim čemu tolika izčuđavanja user posted image
Šteta što mnogi samo traže priliku da nekoga bockaju,pa šta koga boli briga šta će čije dijete jesti,ne razumijem stvarno,ne!Da budem iskrena ježim se od pojedinih postova kada vidim koliko neke mame pretjeruju,ali šta bi,njena stvar!

(odgovor članu delly)
  Neposredna veza do poruke: 77
   RE: kako pravite supice
1.7.2010 2:29:55   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Bambi09

vjerujem da ste u pravu sve...
i poslusat cu vas, necu mu vise praviti ovakvu supu...

ostatak komentara cu ostaviti na odgovarajucoj temi...

pocahontas  kazu lijepa rijec i gvozdena vrata otvara... user posted image


Draga bambi mozes kupiti smrznuto carsko voce ledo, tu ti ima i brokule i karfiola i mrkve, ali ti to sigurno vec znasuser posted image Ja sam svojoj to stalno kupovala, i nekad bi joj u supicu stavila krompir, brokulu, malo tjestenine, nekad krompir, karfiol, proso i tako.... Naravno iskuhala bih koljenicu i zamrzla kockice supice u casice i stavila u zamrzivac, pa svaki dan po jednu vadila.... Uglavnom mislim da je jednostavno a ukusno... user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: kako pravite supice
1.7.2010 9:28:32   
delly
nevjerujem da mnogi traze priliku da bockaju nego su lijepo cure savjetovale niko nije nikog bruko ,svi mi zelimo dobro svojoj djeci i drugoj , mislim ja bi voljela da mi neko kad napisem sta dajem ,kaze dali to nevalja i zasto ,jer ja mozda nesto neznam sto neka ovdje druga zna ,a neko nezna sto ja znam , tu smo da to popunimo i podjelimo novim mamama  koje  su dosle bas zbog tog  razloga .

gledajuci realno i na sve to sol i vegeta  posebno je nesto najgore dati djeci .  i to sa razlogom i doktori i pedijatri govore  eto ljudi koji su skolovani za to .... a znamo da djecji bubrezi nisu razvijeni a znamo sta sol radi .  ...   mi "veliki" trebali bi izbjegavati sol , to govorim ja koja voli sve  preslano i preljuto i znam da nije dobro , ali eto moja mama  ima problema  i sol je jedna  od  tih nista slano nesmije...a sigurno zbog  toga sto je ta sol tako zdrava  i tako dobra !!!

_____________________________

25.07 -dosla je nasa princezica


(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: kako pravite supice
1.7.2010 9:51:27   
chuci
IZVORNA PORUKA: myb@by


IZVORNA PORUKA: chuci

njemu ne treba ni so ali ni ti sasušeni začini iz vegete. stavi mu komadić mrkve, malo peršuna i to mu je puno zdravije sigurno.

sa 6 mjeseci mu možeš davati vodu od iskuhanog mesa, pilećeg ili telećeg i to mu je sasvim dovoljno masnoća životinjskog porjekla. ne treba mu ni puter. bolje je kad ne koristiš mesnu vodu da stavljaš maslinovo ulje ako imaš. ja sve gledam da su zdravije varijante za bebicu.


Chuci izvini molem te, ali Bambi je odgojila jedno dijete i valjda ona zna sta ce staviti u supu. Mene stvarno nervira ovo ubjeđivanje mama koje se drze tablica, da djetetu ne treba so, vegeta ect.
Sve imamo pristup informacijama i mozemo procitati sta je zdravo a sta ne. Ne treba nam niko soliti pamet.user posted image


I moja mama je odgojila troje, a jedno od to troje sam ja, pa joj opet kažem da beba ne smije jesti zeljanicu jer nije probala jaje, niti supu u kojoj ima začina.
Ja bambi nisam ništa ubjeđivala, niti sam joj solila pamet. Nije stvar drženja tablica ili ne, stvar je toga šta je dobro za bebu a šta ne. Isto tako je svačija stvar šta će davati svojoj bebi, kao što je i moja stvar to što sam napisala da to bebi sigurno ne treba. Nije tvoja stvar da se svađaš u ime bambi, ona to može i sama ako želi. A očito nije željela. Svaka mama zna šta je najbolje za njenu bebu, ali neke stvari meni ne nampadnu da li to valja bebi, a možda nije dobro. Ako neko drugi zna bolje, volim da mi da  savjet i objasni zašto, a moje je hoću li poslušati. LP tebi i ostalima


_____________________________

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant


(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: kako pravite supice
1.7.2010 9:57:28   
delly
kako se moze samo suditi i govoriti ta oni koje prate tablice napadaju i sude a  one koje neprate  napadaju bezveze...zasto ?? osjecaj krivnje mozda user posted image

_____________________________

25.07 -dosla je nasa princezica


(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: kako pravite supice
1.7.2010 10:12:34   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: delly

nevjerujem da mnogi traze priliku da bockaju nego su lijepo cure savjetovale niko nije nikog bruko ,svi mi zelimo dobro svojoj djeci i drugoj , mislim ja bi voljela da mi neko kad napisem sta dajem ,kaze dali to nevalja i zasto ,jer ja mozda nesto neznam sto neka ovdje druga zna ,a neko nezna sto ja znam , tu smo da to popunimo i podjelimo novim mamama  koje  su dosle bas zbog tog  razloga .


Upravu si,par forumašica je na jedan pristojan i lijep način skrenulo pažnju vezano za vegetu,i u tome ne vidim ništa loše,ali kažem bockaju,zapravo još gore ponižavaju komentarima tipa "to nije nikakva supa"  "ja to svom djetetu nikad ne bi dala" -u takvim komentarima ja ne vidim niti dobronamjernog savjeta,niti bilo kakvog popunjavanja.

(odgovor članu delly)
  Neposredna veza do poruke: 82
   RE: kako pravite supice
1.7.2010 10:24:36   
Ilhana RR
Nepratim nit sam pratila neke tablice, to je za mene bezveze. Ja sa ponosom mogu reci da je moja mala do godine dana probala sve jer kad god bi pitala med. sestricu koja vodi Lamijino zdravlje uvijek mi je govorila daji joj sta ti mislis da bi ona podnijela ali uvijek budi spremna na alergijsku pojavu i tako smo uvijek radili i hB nije alergicna ni na jednu namjernicu, jedino sto nije probala to je kivi jer ga ja nepodnosim i mogu da se ugusim od toga zato i nedajem njoj.
hB sada jede sve sto joj se u tanjir stavi, neizbira i ponosna sam time =) Jer joj je otac tezak na hrani...

btw gluten ima u pola HIPP hapa i kasica, ovdje se gluten bebi daje od 4 mjeseca a mnoge nezele to da uvedu do kasnije al te iste daju HIPP kasice i hape svojoj bebi... :/

Eh sad da se vrnem temi =)

Ja supice vecinom pravim from scratch...

stavim malo teleci koski da se kuhaju u vodi jedno pola sata, izvadim kosku i ubacim u vodu raznog povrca (mrkve, brokoli, karfiola, paprike, kukuruza itd itd) i pustim to da se kuha na tihoj vatri. kad to postane mehko ja dodam jedno 2 kasike slatke pavlake. pustim da se to kuha i onda stavim nesto poput buljona koji sadrzi sasvim malo soli koje je puno sa herbes zacinima i daje bolji okus supici. Kad to sve bude gotovo pasirala bih to ;)

Ja sam uvijek jela ovu supicu uz Lamiju, i dan danas radimo tako i pasiramo =)


_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: kako pravite supice
1.7.2010 10:25:13   
Hanady RR
pa zaboga dosta više sa tim tablicama i eventualnim osudama....

pa žene drage ima nekih koje ne odgajaju djecu tako a neke pretjeruju u praćenju tablica...i sve je to normalno.
Svi mi svoju djecu volimo...a odgajamo u skladu sa mogućnostima i navikama od prije stečenim. sredina često utječe na isto...naš je izbor kako ćemo i šta ćemo.

Dely kakav osjećaj krivnje...pa nije niko ovdje došao da ga drugi šokantno pita o sastavu supice i nabacivao mu krivnju. ja krivnju ni sekunde ne osjećam što sam svoju djecu odgojila bez rižinih pahuljica, prosa, itd...ili vaganja 50g tikvice, 30 g mrkve, 20 gr mesa itd pa to mi je djetetu obrok...ali razumijem i one koji to tako rade.

već sam napisala ja nisma slijepi pratilac tablica...ali nisma na njima ni slijepi putnik.

I mislim da svi roditelji to tako rade.

I dosta...
bambi je sada naučila zašto toliko vegete nije dobro za dijete ...ima svoj izbor dali da nastavi ili promjeni način pravljenja...ali nema niko pravo da nikoga osuđuje.
ja također ne vjerujem da je bilo ko zlonamjerno upozorio bambi...ali eto treba nekada paziti na način ostavljanja komentara. Ali i to je izbor...način kako nekome saopštiti da se ne slažeš sa njim.

i molim Vas vratite se temi...
u toku dana očekujem recept za neku finu povrtnu supicuili recimo supa na ribi...jel neko pravio i kako? Sve ostalo neka ostane na marginama teme gdje mu je i mjesto.user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: kako pravite supice
1.7.2010 13:22:28   
Anoniman
Jedna od mojih supica( nije sa ribom)user posted image

Iskuham komad piletine, cijelu glavicu luka, i raznog povrća( tikvica, karfiol, mrkva...), zatim luk bacim, piletinu izvadim i isitnim na sitne komadiće a povrće izblendam, pa ponovo vratim piletinu u nju i onda ponekad u to dodam rezance, a nekad ne, i posolim.

Danas kuham piletinu, špinat, krompir i mrkvu, to ću izblendati i dodati kašiku kisele pavlake.U to udrobim kruha.

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 85
   RE: kako pravite supice
1.7.2010 14:11:42   
Anoniman
Didina juha na ribi

- riba (on pravi najcesce od one "losije" ribe...tj. sitne ribe kao sto je spar, trija...)
-luk (kapula)
-paradajz (pomidor)
-list persina
-maslinovo ulje (uje)user posted image

na dno serpe stavis maslinovo ulje, ociscenu ribu (ja znam napraviti i sa filetima), jedan citav paradajz, malo persina, citavu glavicu luka ( a moze i bez),sol i par zrna bibera, voda...to se kuha dok se riba ne pocne "raspadati"...znaci da se meso odvaja od kosti...sto kod ribe ide relativno brzo...e onda dida izvadi ribu,luk, persin i pojedeuser posted image a u juhu stavi saku rize i kuha dok se riza neskuha..dobijes bas bistru juhu sa tom rizom umjesto tjestenine...to bude pravo blago

E, meni je bolja varijanta leso riba (pravi se od bolje ribe..orade, skrpina...najbolje kada ima raznih vrsta)...sve isto samo sto se luk isjece na ploske i krompir...isto zalijes vodom...kada se krompir skuha jelo je gotovo...a tu ima i ribe i krompira i juhe...tako reci, citav obrok

Ovo sto sam ja napisala je za morsku ribu...mada mislim da bi se moglo i sa pastrmkom...a kako se one riblje juhe...one jake...tipa madjarskih, prave..e to ne znam...one budu bas corbali

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 86
   RE: kako pravite supice
1.7.2010 14:15:09   
Hanady RR
ma ja kontam na oradi da napravim...nije ona loša za djiete od 16 mjeeci...
nekako mi farah nije oduševljena ribom kao mi ostali članovi porodice...pa kontam supice da joj uvedem ako ništa neka se na miris navikne možda bi tako mesa bolje od ribe pojela.

hvala dadada....sve moje pobune u glavi rješila si ovim postomuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: kako pravite supice
1.7.2010 14:21:24   
Anoniman
A ni Andrej nije nesto odusevljen ribom...jest da je na samom pocetku jeo a sad vise nece...al mu je ja podvalim u blitviuser posted image , jer blitvu voli

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 88
   RE: kako pravite supice
1.7.2010 14:23:30   
koka i po
Ma vala i meni je supa od ribe fuj.
Jednom probala i nikad više .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: kako pravite supice
1.7.2010 14:30:52   
koka i po
Evo jedna bezmesna od karfiola(moj mali je obožava):

Karfiol skuhati u malo posoljenoj vodi u koju smo dodali kašiku mlijeka.

Na maslacu propržiti peršun ,dodati malo brašna i sastaviti sa već kuhanim kafiolom(ko hoće vegete ,ja bome stavim malo pa me linčujteuser posted image )i prelije mlijekom.

U supicu se može dodati riža ili tost u kockicama(bolje ovo drugo)i pokajmačiti.

To dodje ko malo gušća supica mljac(i mami se svidjauser posted image )



(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: kako pravite supice
1.7.2010 14:47:06   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: koka i po

Ma vala i meni je supa od ribe fuj.
Jednom probala i nikad više .
necu te zbog vegete lincovat...lincovat cu te zbog ovoguser posted image user posted image

to je zato sto nisi probala mog dide juhuuser posted image ...mm koji je bosanac na kvadrat...koji je ribu na gradele pravio sa obicnim uljemuser posted image ...koji nije imao pojma kako se koja riba priprema..nakon sto je probao specijalitete mog dideceta pocao je govoriti "fjaka"user posted image user posted image ...

(odgovor članu koka i po)
  Neposredna veza do poruke: 91
   RE: kako pravite supice
1.7.2010 15:37:31   
megi
koka     supica od karfiola izgleda odlicno pravim za vikend

moja cura pravo voli pilecu supicu

ja skuham piletinu sa povrcem (znaci mrkva borkula, karfiol, tikvica, paltidzan krompir,) sve sto imamo u kuci
kad je kuhano piletinu sitno isjeckam, povrce izgnjecim viljuskom
u serpi zagrijem malo putera vratim isitnjeno meso i povrce, zalijem vodom u kojoj se kuhalo malo provrije i dodje ko gusta pileca juha, bude pravo ukusno mi pomalo solimo i ponekad dodamo u to pavlake
bolje to pojede nego kad joj sve samo izgnjecim, valjda puetr da malo okusa ljepseg

_____________________________

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 92
   RE: kako pravite supice
1.7.2010 15:41:20   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: koka i po

Ma vala i meni je supa od ribe fuj.
Jednom probala i nikad više .
necu te zbog vegete lincovat...lincovat cu te zbog ovoguser posted image user posted image

to je zato sto nisi probala mog dide juhuuser posted image ...mm koji je bosanac na kvadrat...koji je ribu na gradele pravio sa obicnim uljemuser posted image ...koji nije imao pojma kako se koja riba priprema..nakon sto je probao specijalitete mog dideceta pocao je govoriti "fjaka"user posted image user posted image ...



riba zakon user posted image i maslinovo ulje user posted image
ja na zalost prolazim kroz asjinu fazu "NECUUUUDA JEDEM" ali se nadam da ce uskoro proci...
medjutim treba samo jedno napomenuti ako nesto vi ne voite ne znaci da ne treba da dajete vasem djetetu...ja ne volim prasu ali sam je uvjek stavljala u corbice koje sam Asji pravila dok je htjela jesti

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 93
   RE: kako pravite supice
1.7.2010 15:42:40   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: koka i po

Ma vala i meni je supa od ribe fuj.
Jednom probala i nikad više .

joj koko nemoj zezat...ja sam jela svakakve i sa grdobom ( riba ružna al ukusna)

uglavnom na moru...pa o 5 vrsta ribe stave...al nikad nisma znala napravit ....i ova riža što mi reče dadada nikad mi na um pala nebi...


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 94
   RE: kako pravite supice
1.7.2010 16:47:05   
Mya_81 RR
Višnja, u pravu si...ja recimo Minji ne dajem trešnje jer se bojim crvića, ne jedem ih ima jedno 15 godina nakon jednom 'incidenta'....ne volim ni riblju juhu, ali to ću joj svakako napraviti....kod nas je jedino problem doći do sveježe ribe user posted image

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 95
   RE: kako pravite supice
1.7.2010 16:52:21   
mala86
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Višnja, u pravu si...ja recimo Minji ne dajem trešnje jer se bojim crvića, ne jedem ih ima jedno 15 godina nakon jednom 'incidenta'....ne volim ni riblju juhu, ali to ću joj svakako napraviti....kod nas je jedino problem doći do sveježe ribe user posted image


mya ja sam u konzumu u centru vidjela neke ribe zive tamo na odjelu mesa,a imas i uz Babinu Rijeku negdje gore ribogojiliste

_____________________________

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦






(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 96
   RE: kako pravite supice
1.7.2010 17:16:06   
koka i po
user posted image user posted image user posted image user posted image niste me linčovale radi vegete, hajde sad na brzinu radi ribeuser posted image user posted image user posted image user posted image .


Ma zezam se ja volim ribu....ali pečenu kao plata ili prženu na ulju,a supica...............uh.....neću dalje komentarisati još ćete me gore prozivatiuser posted image user posted image user posted image


Živjela sva riba svijetauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 97
   RE: kako pravite supice
1.7.2010 23:13:12   
myb@by

IZVORNA PORUKA: delly

kako se moze samo suditi i govoriti ta oni koje prate tablice napadaju i sude a  one koje neprate  napadaju bezveze...zasto ?? osjecaj krivnje mozda user posted image

Ne budi smjesna molim te. Kakav osjecaj krivnjeuser posted image , niđe veze.

_____________________________

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 98
   RE: kako pravite supice
1.7.2010 23:23:02   
Srculence
Ja danas pravila supicu D.
Nasula u malu šerpicu vode i u to dodala 1 mrkvicu izerendanu malo svježeg peršuna i celera i malo karfiola.Dodala sam i jednu malu kašikicu putera.Dodala malo tjestenine za supu i poslije malo Lino riža kukuruz jer mi je bilo rijetko kad sam to sve izblendala.Dino je pojeo punu zdjelicu.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 99
   RE: kako pravite supice
2.7.2010 1:24:29   
myb@by

IZVORNA PORUKA: chuci

IZVORNA PORUKA: myb@by


IZVORNA PORUKA: chuci

njemu ne treba ni so ali ni ti sasušeni začini iz vegete. stavi mu komadić mrkve, malo peršuna i to mu je puno zdravije sigurno.

sa 6 mjeseci mu možeš davati vodu od iskuhanog mesa, pilećeg ili telećeg i to mu je sasvim dovoljno masnoća životinjskog porjekla. ne treba mu ni puter. bolje je kad ne koristiš mesnu vodu da stavljaš maslinovo ulje ako imaš. ja sve gledam da su zdravije varijante za bebicu.


Chuci izvini molem te, ali Bambi je odgojila jedno dijete i valjda ona zna sta ce staviti u supu. Mene stvarno nervira ovo ubjeđivanje mama koje se drze tablica, da djetetu ne treba so, vegeta ect.
Sve imamo pristup informacijama i mozemo procitati sta je zdravo a sta ne. Ne treba nam niko soliti pamet.user posted image


I moja mama je odgojila troje, a jedno od to troje sam ja, pa joj opet kažem da beba ne smije jesti zeljanicu jer nije probala jaje, niti supu u kojoj ima začina.
Ja bambi nisam ništa ubjeđivala, niti sam joj solila pamet. Nije stvar drženja tablica ili ne, stvar je toga šta je dobro za bebu a šta ne. Isto tako je svačija stvar šta će davati svojoj bebi, kao što je i moja stvar to što sam napisala da to bebi sigurno ne treba. Nije tvoja stvar da se svađaš u ime bambi, ona to može i sama ako želi. A očito nije željela. Svaka mama zna šta je najbolje za njenu bebu, ali neke stvari meni ne nampadnu da li to valja bebi, a možda nije dobro. Ako neko drugi zna bolje, volim da mi da  savjet i objasni zašto, a moje je hoću li poslušati. LP tebi i ostalima


Molim te mi napisi gdje se to ja svađamuser posted image .
Koliko ja znam ovo je javni forum i ja isto kao ti imam pravo na svoje misljenje, a bambi me odavno angazovala kao advokata user posted image user posted image user posted image user posted image , tako da je moja duznost nju da branim u svakom segmentu njenog zivota, pa tako i u podrucju zvanog "Kako pravite supice". I tebi LPuser posted image

_____________________________

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *