|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mali odbijaci hrane
6.9.2009 1:06:57   
milenium
I dalje možeš mrvicu posoliti,vremenski može što se tiče toga.Ali pravi joj kako ona voli.ako bi ona taj špinat pojela da nije posoljen onda ga nemoj soliti.Moj ionako ništa neće,da mu ne posolim nebi mi jeo ni ono malo što pojede. Kad sam mu prvi put posolila tikvice s krompirom(napravila kašu) primjetila sam da je bolje pojeo.user posted image A nisam se zezala kad sam rekla da je jeo slane štapiće na kojima su krupna zrnca soliuser posted image i baš je uživao.a voli i one štapiće punjene kikirikijom,i one punjene eurokremomuser posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 176
   RE: Mali odbijaci hrane
6.9.2009 23:33:46   
teta berta
Milenium ne znam na koji griz mislis??? Pravim obični griz za bebe po uputi na kesici i kad skuham dok je jos vruce ubacis red kinder cokolade ili neke mlijecne ali ja stavljam kinder.. I to se fino istopi i bas bude ukusno mnjam...

_____________________________

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 177
   RE: Mali odbijaci hrane
12.9.2009 17:24:31   
Tidzi

IZVORNA PORUKA: Inayat

Moja Meryem opet nece da jede. Prosle sedmice joj je nikao prvi zubic i kontala sam da zato nije bila raspolozena jesti, ali evo ona opet odbija. Sad joj se nista ne svidja. Pocela je manje i mlijeka uzimati, iako prije je bez problema pila. Ahhhh, sta da se vise radi? Ja cu izluditi!



Lutko moja draga, kada citam tvoje postove, sjetim se mene!!! user posted image Fakat sam mislila da cu dobiti nervni slom. Nas slucaj je bio slican tvom ako ne i jos gori (al svakom je njegova muka najgora). Jednom sam bila toliko iznervirana, da se zamalo nisam potukla sa svekrvom, jer je serpa sa corbom letila po sobi. user posted image user posted image
Na kraju sa otisla kod pedijatrice. Znam da je to smijesno i gupo, mnogi su mi se smijali, al mene zaboli uho, jer mi je njen savjet na kraju pomogao. Evo savjeta:
-ujutro kada se probudi dati mlijeko (popio malo, pola ili sve ne davati nista dok ne prodje 4 sata, sem da pije odu, sokice sta vec dajes)
-znaci, nakon popijenog mlijeka 4 sata, dati da ruca nesto slano (probati sa onim sta najbolje od sve slane hrane prihvata)
-nakon toga opet 4 sata nista, pa onda dati vocni obrok ili jogurt i milch schnite (uglavnom nesto laganije)
-potom nakon 3 sata dati veceru, opet slani obrok
-pred spavanje i opet mlijeko
Da ti kazem jos da se budio tokom noci po 5-6 puta. neka hoce mlijeko, al cesto nece. Povuce 2-3 puta i gotovo, nece vodu, nista...samo se eto budi. Rekla nam je da nakon mlijeka pred spavanje ako se bude budi dam samo vode, ako ne bude htio da ga pustim da place. Majke mi moje, 10 dana smo se patili sa tim obrocima i tim redoslijedom (ped. mi je i rekla da ce trajati 2-3 sedmice dok se to tako ne stabilizuje i dok on ne shvati da nema drugog izbora i da nema jesti kad on hoce). Znao je nekada samo popiti pola flasice mlijeka, pa onda nakon 2-3 sata place hoce jesti, a mi ga nosaj, treskaj, zabunjuj dok ne prodje jos i taj 1-1,5 sat. Ili posle nekog obroka, ne pojede puno, a i to sto pojede se izmucimo... I nakon tih 10 dana muke mi smo se svo troje preporodili. Muz je mogao naspvan ici na posao, ja isto. Bila sam smirena, ponovo nasmijana i konacno sam pocela uzivatiu potpunosti u majcnstvu i svom dijetetu (ne kazem da do tada nisam u svemu tome uzivala, ali je fakat bilo tesko i napeto). On je postao drugo dijete, mirnije, nije bio nervozan... Od tada je poceo da prespava noc, uobrocio se. Sa dohranom smo poceli od 4,5 mjeseca, a to je bilo kada je imao gotovo godinu dana.
Probaj sa ovim,mozda upali. Puno srece!!!


_____________________________

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu Inayat)
Neposredna veza do poruke: 178
   RE: Mali odbijaci hrane
14.9.2009 1:33:53   
Inayat
Tidzi, hvala puno za savjete.
Kod mene se situacija mijenja iz dana u dana. Meryem je imala proljev u 10 mj i tada smo je morali hraniti samo na kasiku tj gustu hranu. Prva 2 dana je plakala, ja nisam smjela odustati a da nije bilo proljeva odustala bih kao i uvijek i dala joj mlijeko onako iznervirana. Ali tada sam ustrajala i ona je vidjela valjda pomalo da se situacija mijenja i pocela je jesti mashallah. Jela je sto nisam ni zamislila da bi jela, slano, slatko, kiselo, bljutavo i tako mjesec dana. A onda ne znam je li sto joj hoce nici gornje dvice, samo sto nisu evo sada je bila opet oslabila jesti. Nece pa nece, a ja posustanem opet. Znaci problem je uglavnom u mojoj upornosti sto ja mislim. Moram se opet vratiti na staro. Ja joj dajem da jede svako 3 sata jer kad jede mlijeko popije obicno oko 120ml a guste hrane uzme od 4-6 oz
E sad koliko bi ona trebala jesti da ja cekam ta 4 sata. Savjet ti ima smisla, samo ne znam koliko bi joj bilo potrebno uzimati da jede da ne izgladni. Ahhhh, proci ce i ovo valjda ako Bog da.


_____________________________

Mamine ljubavi
M 25.09.08
Z 10. 06. 10

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 179
   RE: Mali odbijaci hrane
14.9.2009 14:14:57   
emma.L
Tidzi, ja sam isto tako uradila- pravila razmake i točno davala kad sam ja mislila da nešto treba jesti. I ustalili smo raspored- doručak je voće, ručak je slano, večera je najčešće slano jer ne želim da se navikne na slatke kašice, ponekad između može voće ili keks a prije popodnevnog i večernjeg spavanja je mlijeko. I nekada sam bila aktivna na ovoj temi, a sada smo ok, navikla se je.
Uglavno, Inayat, srce mi je pucalo kad nije htjela jesti a ja je još poslije držim da izgladni, pa sam ponekad znala posustati i dati joj mlijeko ili nešto, kao da ne umre od gladi. Znala je uzeti 3 kašičice, a ja čekam tri naredna sata i znam da je gladna user posted image . Ali uspjeli smo.
Samo budi strpljiva (mada znam kako ovo nemoguće zvuči).

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Inayat)
Neposredna veza do poruke: 180
   RE: Mali odbijaci hrane
16.10.2009 23:03:24   
Modesty
Znam da me dugo nije bilo, ali valjda cete mi oprostiti. Naime, moj bebac od 4,5 mjeseca nece da pije AD mlijeko na flasicu. Pljuje, gura jezikom i vristi kad mu dajemo. To traje vec mjesec dana. Izludjuje me, samo hodam po kuci pravim flasice i prosipam. Mijenjali smo ko zna koliko vise vrsta AD ali sve je isto. Nekada je znao popiti i 190ml, a sad nekad jedva i 80 ako mu uspijem ugurati u snu. Svi nalazi uredni (krv i urin), on vesela beba kad ga ko gleda, mada je dobar samo kad se nosa. Zadnji mjesec je dobio jedva 500gr. Luda sam totalno. Na kraju sam mu pocela davati slanu ispasiranu hranu koju pojede, ali ja ipak mislim da mu treba AD mlijeko. Molim Vas pomozite mi dok nisam skroz skrenula s pameti.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 181
   RE: Mali odbijaci hrane
16.10.2009 23:08:51   
Skvo RR
Kada je vec takva situacija, mozda da mu dajes AD mlijeko nagusto npr 150 ml sa rizinim pahuljicama, malo gusce na kasikicu, to mozes raditi 2X dnevno.
Da li odbija sok i cajku na flasicu, ako ne odbija, onda mu mozes AD mlijeko varati, tako da ubacis kasikicu lina, nestle riza, kukuruz i sl.

Mi nismo imali takav problem, ali mozda da pokusas ovako,,,user posted image


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Modesty)
Neposredna veza do poruke: 182
   RE: Mali odbijaci hrane
16.10.2009 23:27:49   
Modesty
Probali smo i Hipp rizu koja ide od 4 mj, ali nece nikako na flasicu, na kasiku vrlo malo. Caj nece ni pod razno, vodu jedva, a sokice na jedvite jade vrlo malo. user posted image user posted image user posted image user posted image Ocajna sam i na ivici snage, vjerujte mi kad kazem da placem i dok ovo pisem.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 183
   RE: Mali odbijaci hrane
16.10.2009 23:31:15   
Skvo RR
Jesi li mila konsultovala pedijatra, mozda ima neki preparat za bebace, da se malo pojaca apetit!
Ja bi (neke mame ce me osuditi) probala provjeren domaci med na dudu malo stavi, pa da povuce mlijeko iz bocice! To je moja rodica radila tri dana i bebac je poceo piti mlijeko!


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Modesty)
Neposredna veza do poruke: 184
   RE: Mali odbijaci hrane
16.10.2009 23:36:33   
Modesty
Jesam draga moja i ja probala sa medom. Cim pocne da vuce i osjeti lijeko pjuje i gura jezikom flasicu. Pedijatri se cude jer on dobro izgleda i ona nam je rekla da moramo onda poceti malo sa slanom hranom. Bilo je dana da su mu pelenice tako lagane da me je dusa moja bolila. Kako moze biti uredu da beba odbije flasicu nakon sto cijelu noc nije jela i tek u 12 poslije podne na jedvite jade prihvati u polu snu.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 185
   RE: Mali odbijaci hrane
18.10.2009 0:10:32   
Enchy
I ja sam imala isti problem. Imam ga i sada, ali vec uveliko jedemo drugu hranu pa se tjesim da je to ok.
Naime, moj bebac je od 4-tog mjeseca poceo odbijati dojenje, sve vise, malo skroz dojio, povuce malo i onda me odguruje. Moram napomenuti i da je malo dobijao na kilazi. Onda sam ja odlucila uvesti mu AD mlijeko, jednom dnevno. E to je bila borba. Nece pa nece. A dojenje je vremenom skroz izbacio, jednostavno dijete nije vise htjelo da doji. I ja sam se tako brinula da mi je dijete gladno i nije mi bilo jasno kako nije gladan nakon cijele noci i do 12 sati ne bi opet pio mlijeko. Sokice takodjer nije htio.
Onda sam odlucila da na druge nacine probamo unijeti mlijeko. Dva puta dnevno sam mu pravila Hipp-ove mlijecne kasice ili Lino proizvode sa AD mlijekom. A ujutro sam ustajala ranije kako bih mu u snu dala AD mlijeko, i navece u 12 sati kad ja idem spavati, davala sam mu opet u snu. Tako sam nekako uspijevala doci barem priblizno do kolicine koju je trebao unijeti u organizam. Ali nikad, bas nikad to nije bila kolicina koju bebe njegovog uzrasta piju. Ipak smo zravi, masallah :)
Ja sam uporno svaki dan (i dan danas) pokusavala dati mlijeko i dok je budan, ali je bilo bezuspjesno kao i sada. A imamo skoro godinu dana.
Teska je to borba, znam...znali smo plakati i on i ja svaki dan za svaki obrok, pokusavala sam cak i na silu gurati mu flasicu u usta, ali jednostavno nije islo.
Vremenom je poceo jesti i ostalu hranu i hvala Bogu, jede sve, i slatko i slano. Zdrav je i napreduje.
Hocu ti samo reci da se manje brines, jer i bebac osjeti tvoju nervozu. Pokusaj kao i ja sa mlijecnim kasama, a sad ces vjerovatno i ostalo uvoditi. Pa neka djeca jendostavno ne vole mlijeko.
Navijamo za tebe i tvog bebacauser posted image

(odgovor članu Modesty)
Neposredna veza do poruke: 186
   RE: Mali odbijaci hrane
18.10.2009 10:28:58   
tweety
Jojjjjjjj i ja muku mučim sa hranjenjem curice.Jedno vrijeme je solidno jela a sad baš neće nikako.Jedva da joj ubacim par kašikica u usta a i tad moram "majmuna" izigravati user posted image user posted image Tako mi je žao,živčana sam.Probala sam i sa čokolinom,keksolinom,rižolinom i na kašiku i na bocu ali ništa.Bebimil 2 hoće ali opet skoro joj je godina dana a ništa neće da jede.Da ne govorim za noći i da mogu na prste izbrojati koliko je puta "prespavala" noć.
Šta da radim,slomi me ovo???


_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu Enchy)
Neposredna veza do poruke: 187
   RE: Mali odbijaci hrane
18.10.2009 10:39:25   
LUNA4
smijem li se ja pridruzit ovoj temi mada moja cura vise i nije tako mala!!!
mi imamo 5 god i vodimo jake borbe oko jela....naime moja je kcer sa 6 mj imala upalu gusterace i bile smo u bolnici u 2 navrata po 2 mj ,posto je tada bila dugo samo na infuzijji kad su nam rekli da se mozemo pocet normalno hranit ona je odbijala hranu...i tako je sad 4,5 godine kasnije....prođe dan da pojede samo cokolino....
mrsava je ali nije opet tako jako....
a ja vise nemama snage za borbu svaki dan oko rucka....ili bilo kojeg jela...da ju ne prislim ona nebi nista tokom cijelog dana pojela....user posted image
mislim da je najgore za roditelja kad djete nece jest...ja sam svoju morala ispistai iz vrtica jel tamo APSOLUTNO U 8 SATI NIJE NISTA JELA....
kako je ajmo rec vec velika pokusavam ju motivirati na razne nacine ali nista....cak je ni nitko od mojih nece cuvati jel im ne jede...
imam i drugu kcer od mjesec i pol dana koja u jednom danu popapa vise nego ova u tjedan dana onda stvarno znate kako jedeuser posted image user posted image


_____________________________

mama i tata imaju dva Anđela kraj sebe i najsetniji su na svijetu!!!!
LUNA 18.6.2004.
ANTEA 2.9.2009.
nase najvece bogatsvo su nase dvije prekrasne princeze!!!

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 188
   RE: Mali odbijaci hrane
18.10.2009 13:03:00   
Romali
Tweety, nemoj porediti njeno jelo zadnjih dana sa onim uobičajenim. Ipak je sad bolesna pa su to vanredne okolnosti. Mislim da trebaš sačekati da ozdravi pa tražiti načine kako je navesti da jede. Nemoj se sad ljutiti na nju, mrva mala user posted image
Ja sam još ljetos pisala kako mooj bembo najbolje pojede. Stavim mu čašu s vodom i tanjir s hranom na jednu tacnu. Dajem mu prvo par kašika vode pa onda par kašika ručka. Uz vodu mi nekako najbolje pojedeuser posted image  
A na samom kraju, kad taj način ne pali, stavim mu vodu na stolić hranilice i on gura šake u nju, a ja mu dajem da jede bez problema user posted image
Naravno, ovo je hranjenje uz 'varanje', to je ono kad sam baš očajna zbog nejedenja.
Nekad ga samo pustim, ne dajem mu nikakve grickalice, čak ga pustim da odspava bez ručka i kad ustane pojede punu šerpicu.


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu LUNA4)
Neposredna veza do poruke: 189
   RE: Mali odbijaci hrane
23.10.2009 19:08:44   
Crazy little thing
Evo i mene, zapravo ne znam jel ovo baš tema za nas ali da se "pohvalimo". Moja malena će uskoro napuniti sedam mjeseci, a još uvijek nije obrok jedan cijeli pojela. sisa i samo sisa. Ja sam joj počela uvoditi malo prije navršenih šest mjeseci kašicu oko podne, ispočetka joj bilo zanimljivo, sad ima dana kad je nezainteresirana skroz. Ja je ne prisiljavam, dam joj da doji i to je to. Doduše, počela sam joj davati sokiće za bebe, ali razrijeđene s vodom. Ona doji više no ikad. Najviše me frustrira što ja ponekad uložim i vremena i truda i (i mašte!) u spravljanje fiiine DOMAĆE kašice (ito s povrćem iz kućnog uzgoja, sve fino i zdravo), a ona se namršti i odmiče. Tako da pola dana idemo s kupovnim, pola s domaćim.. Najviše voli bananu (koju sam joj dala na preporuku pedijatra budući je imala rijetke stolice, tj previše njih). Uglavnom, kad treba početi jedan obrok čvrste hrane potpuno usvojiti, bez dodatka cica?

_____________________________

Malena, 31.03.2009.

you don't make up for your sins in church. You do it in the streets.

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 190
   RE: Mali odbijaci hrane
23.10.2009 20:57:36   
Visnja RR
pa vec bi trebala ...ali jedan obrok moze biti npr. pola male Hipp teglice (domace ili kupoavne kasice)...sto dodje oko 6-7 malih kasicica

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Crazy little thing)
Neposredna veza do poruke: 191
   RE: Mali odbijaci hrane
4.11.2009 18:07:07   
Anoniman
evo na nadjo temu koja mi odg.ako bi mi tko mogao pomoci bila bi prezahvalan.Moj Anel ima 4mjes.rodio se prije vremeno odkako se rodio jede kad spava na snu i tako i ostalo.Nece da jede flasu dok nezaspi i gotovo pedijatrica savjetuje daji svaka 3sata i mora se jednom odvici jest ce ti malo upocetku dok se nenavikne.Al ja nemam yivaca da to radim rodio se ja 2240gr nemam vremena na gubitak kg.jedva sam postigla kg.finu sad da ju gubi na ganjanje oko jela.Imal tko kakav drugi savjet.Probala sam cekati cak i da dobro ogladni po 4,5 sati al dzaba opet pojede malo po 100,90 ml jedva a kad spava pojede po 150ml.Moram ga ganjat da zaspi da bi pojeo.Sta sam puta oplakala njegovo nejelo......
Molim vas dajte mi savjet sta da radim da Anel jede ko ostala djeca.Citam ovdje neko kaye da moze genski biti nasljedno ako je tAko,nema mi pomoci.Jer mi mama kaze da sam i ja sve jela na snu .......
Znaci na mene je nazalost.
hvala svimauser posted image  

(odgovor članu tweety)
  Neposredna veza do poruke: 192
   RE: Mali odbijaci hrane
4.11.2009 18:15:09   
Anoniman
Da ti kazem jos da se budio tokom noci po 5-6 puta. neka hoce mlijeko, al cesto nece. Povuce 2-3 puta i gotovo, nece vodu, nista...samo se eto budi. Rekla nam je da nakon mlijeka pred spavanje ako se bude budi dam samo vode, ako ne bude htio da ga pustim da place. Majke mi moje, 10 dana smo se patili sa tim obrocima i tim redoslijedom (ped. mi je i rekla da ce trajati 2-3 sedmice dok se to tako ne stabilizuje i dok on ne shvati da nema drugog izbora i da nema jesti kad on hoce). Znao je nekada samo popiti pola flasice mlijeka, pa onda nakon 2-3 sata place hoce jesti, a mi ga nosaj, treskaj, zabunjuj dok ne prodje jos i taj 1-1,5 sat. Ili posle nekog obroka, ne pojede puno, a i to sto pojede se izmucimo... I nakon tih 10 dana muke mi smo se svo troje preporodili. Muz je mogao naspvan ici na posao, ja isto. Bila sam smirena, ponovo nasmijana i konacno sam pocela uzivatiu potpunosti u majcnstvu i svom dijetetu (ne kazem da do tada nisam u svemu tome uzivala, ali je fakat bilo tesko i napeto). On je postao drugo dijete, mirnije, nije bio nervozan... Od tada je poceo da prespava noc, uobrocio se. Sa dohranom smo poceli od 4,5 mjeseca, a to je bilo kada je imao gotovo godinu dana.
Probaj sa ovim,mozda upali. Puno srece!!!
citam ovo i place mi se vjerujmi da je sve al nsve od rijeci do rijeci kod mene ,,,i meni je savjetovala da ga uobrocim i da nedajem kad zaspi namjerujem hapu a meni yao pa kad zaspi namjerim mu,nervoyan je pojede malo pa kenka nespava citav dan pa cim zaspi vrijeme jest odnosno da jede ja mu dam jede podrigne budi se i nespava i sve tako u krug nemam za sebe 5im mira odmora citav dan mucimo se da zaspi da jede oce,jest nece ma ni sama nezynam vise.Al vidim nisam jedina svidjami se ova tvoja metoda pokusala bi al dusa me boli kad malo pojede,a ynam da mu je malo i da je gladan
Gdje god,sam otisla niko nemoye da vjeruje da ima takve djece da nece da jedu dok nezaspi user posted image samo ja zynam kako mi je.........
Svaka cast na trudu i upornoscuuser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 193
   RE: Mali odbijaci hrane
4.11.2009 21:56:37   
mnn
mene je tako maleni zezao isto..nije htio da jede pa bi popio malo mlijeka..a kašice bi jeo jednu na dan i to vočnu...ali bi se zato budio po noči i tražio jesti..ponekad i tri puta..ja bi mu davala neka jede jer je posta jako blijed...i onda prošli zubi i krenuo on opet po starom...malo smo mučili muku sa kašicama od povrča i mesa ali evo ide i to naprijed...on ima oko 9kg..i nije nimalo mršav ima čak i malo više od dozvoljenog ali nema veze kaže pedijatrica samo neka jede...od kad smo prešli na nanha2 jede manje to ga zasiti...

znam kako ti je bilo...ma plakala sam i ja danima i rekla sam da otkad imam malenog da se nisam uživotu toliko naplakala.

ena drži mi se, biče sve uredu ..samo treba izdržati...

_____________________________

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 194
   RE: Mali odbijaci hrane
21.2.2010 11:14:29   
milenium
ne znam na koju bi temu ovo postavila.moj nije mali ali je veliki odbijač. evo od sinoć od 9 sati nije ništa jeo.zaspao je pa po noći ne jede to ok ali jutros neće ništa!i tako stalno u zadnje vrijeme.mlijeka neće nikako ali je htio kašicu,sad ni to neće,trala mu bananu i neće ni to.jutros sam mu probala ponudit čokolino(zadnji put sam mu ga nudila prije 3 mjeseca i nije ga htio)mislila sam sad kad je stariji da će ga prihvatit jer ima sladak okus,a ni meni nije lošuser posted image .al džaba,neće pa neće!!!ja ću poludit više s njim!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 195
   RE: Mali odbijaci hrane
2.3.2010 11:44:56   
M kao Mama
Joj, majko mila, lakše mi ja kada vidim da nisam sama, a onda opet muka mi kada pomislim, da je moram tjerati da jede.

Lajla danas ima 3 godine i mjeces i jedna je velika peka. Bože mili koje ja probleme imam s njenim jelom, da poludim, pročitah kako je Mina MM pisala o fenu i izgladnjivanju, e tako i ja nju pustim, i na kraju kada priprijetim cigankom, ona se malo prepadne i pojede, ali više puta se desi da i povrati.

Ja imam osjećaj da je ona lijena za jelo, stvrano, hapicu voli, jer ne mora žvakati, ali zato joj je imunitet srozan.

Juče me iz cipela izbacila, pošto ne jede voće ja jojga miksam ko maloj bebi i tjeram je da jede. Ja nisam ni prinjela kašiku ustima, ona je počela da ima nagon za povračanje, jedna kašika i sve iz nje, koliko je napravila bela, ne bih da vam pričam, ali odmah je išla u kaduna kupanje.

Kupujem joj i preparate za imunitet i apetit, ali sve je to tanko, kada ona neće da jede.

Sok od voća joj izmutim, npr. od naranče, tri dana će ga gledati, proba i odmakne, a, onaj gusti kupovni, ili čak onaj na razmučivanje u komšiluko bolji je soka koji joj ja napravim od domačih borovnica, višanja i slično. Izludi me ukratko, sve bih ovo ja ignorisala da je ona zdrava, nego malo, malo bolesna, imunitet joj nikakav.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 196
   RE: Mali odbijaci hrane
2.3.2010 12:05:52   
škorpija
jooj alma nisam znala da imate takvih problemauser posted image , ali šta će ona jadnica kad se njoj povraća, sigurna sam da to ne radi namjerno. nemam pametan savjet, samo  znam iz više primjera da tjeranje u djetinjstvu da dijete jede, rezlutira  uglavnom da se dijete kasnije projede, ali ima i velikih problema s kilažom kad odraste. a fakat sma mislila da su ti vitamini i preparati dovoljni da poboljšaju imunitet, vidiš nikad mi nije palo na pamet, da ne funkioniraju ako se ne unosi dovoljno hraneuser posted image

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 197
   RE: Mali odbijaci hrane
4.3.2010 19:35:18   
Inayat
Mama Alma, mogu te potpuno razumjeti kako ti je. Stvarno je tesko kad dijete nece da jede. Koliko ja svojoj Meryem kuham, spremam, cijedim, miksam, blendam i opet nece pa nece. Izigravam majmuna, klovna, cirkus uzivo ne bi li pojela i opet sad ovako, sad onako. Otvori usta, pa onda nece. A gledam djeca od majki koje i bas nije tako briga bi prozderala sve. Ja Meryem hranim ona nece, place, a curica od komsinice starija 6 mj guta njenu hranu ocima. Pitam je kad je jela kaze ima 2 sata nije gladna. Ona sjedi kod mene 3 sata i ne pomislja da je nahrani vec govori "joj da hoce zaspati u autu samo da je ubacim u krevetac" ja se sokirala. Pa crkla bih kad moja ne bi jela 5 sati i jos zaspala tako!!!!

_____________________________

Mamine ljubavi
M 25.09.08
Z 10. 06. 10

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 198
   RE: Mali odbijaci hrane
10.3.2010 22:45:31   
Anoniman
Ne znam je li meni jos  mjesto na ovoj temi premda nema jos ni godinuuser posted image Andrej mi je poceo odbijati skoro pa sveuser posted image ...jede samo krompir, tikvicu, kelj i piletinu...nece crveno meso, nece jaja,sir,ribu,tikvu,jabuku,bananu,cokolino,keksolino,,...MA NECE NI KEKS a prije je jeo sveuser posted image

Kada ga stavim u hranilicu pocne histerisati...iskrivi se sav...zagnjuri glavu u stolicu...place, vristi...kada ga spustim bjezi od kasike k'o od kuge...tako je vec mjesec sigurno...ako ne i dva...vec danima vrtim tikvicu, piletinu i keljuser posted image

(odgovor članu Inayat)
  Neposredna veza do poruke: 199
   RE: Mali odbijaci hrane
10.3.2010 22:57:04   
malena_t
dadada identična situacija je i kod nas. Do prije dva-tri mjeseca je tamanio sve što mu se da, a sad ima dana kad jedva pojede dvije kašike za svaki obrok, a ima dana kad ga ne možeš nahraniti. Također ustaje u hranilici, krevelji se....pa se onda kreveljim i ja, glumim budalu.... Mislim da su zubi glavni problem, također rastu, prolopovljuju se, postaju izbirljivi...  

_____________________________

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *