Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
dadada i ajdin često namjerno proisap sok ili kafu ali moju, a neki dan je prosuo kašicu do mrkev i jabuke, samo je poknuo rukom, i po zidu je odletjelo, mm i ja smo zanijemili, uhvatio ans bijes, naružili ga, ali kad je pobjegao u ćošak i pokunjio se, nosu mu do poda, e onda smo se potajno smijali. inače pucnem ga po guzi kad traži pažnju na takav način, a skontala sam da tos ve ide po fazama, mi smo bili u šoku kad su nam rpijetelji koji imaju malca starijeg od a. 5 mjeseci dolazili ljetoos, mislili smo grozno kako je neodgojen, a sad smo išli prije 15 dana, njihov je divan, a mi smo se crvenili od stida kako je ajdin grozan bio
Feliks u manjim mjestima pedijatri plako daju antibiotik, uvjerila sma se u to u bihaću, ajdin je bio pravo bolestan nekoliko puta, ali niakd antibiotik nije popio, pa ni ja kad sam prehlađena ne pijem antibiotik. Nemoj ni ti olako prihvatati njihovo mišljenje,t raži još jendo
E da vam napisem par igara za ovaj uzrast...imam knjigu od 0 - 36 mj....igre koje mozete sami napraviti uz minimalni trosak...ili nikakav
puzzle: isprintajte sliku nekog omiljenog lika vaseg djeteta...zaljepite na karton presjecite za pocetak na tri dijela..pa ga ucite da slaze (ovo cemo sutra...dok nam tata isprinta phinaesa i ferba )
boje: nacrtajte na karton tri kruga (posluzite se sestarom, casom, poklopcem) ofarbajte ih u osnovne boje (crvenu, zutu i plavu) ...na drugi karton takodjer iste krugove...i isto ih ofarbajte...zatim s isjecite krugove s tog kartona...pa fino ucite dijete da stavlja krug na odgovarajuci krug tj. boju ( ov moj A. nekad iz prve slozi...a nekad nista...pa meni nije jasno je li zna ili ne ) isto ovo mozete uraditi s razlicitim geometrijskim oblicima (krug, trokut, kvadrat)...onda samo nek svi budu iste boje
postavljanje stola: na kartonu ocrtajte djetetov tanjur, casu, viljusku, kasiku, salvetu...fino poslozene...mozete to ofarbati...napisati ime...mozete ih uraditi i u drugom papiru u boji...pa zalijepiti na karton...pa onda oblijepiti providnom folijom...koja se moze brisati...to nek ko podmetac stoji na stolu, pa djetetu dajte da stavlja na odgovarajuca mjesta tanjur, salicu, viljuski...kada je vrijeme jela
Dobro jutro da se i mi malo javimo ovdje, mada više ne pripadamo ovoj grupi, narasli smo veliki ...
Tuta nam je veliki problem, odustali smo pa ćemo na proljeće ponovo...
dadada ne sikiraj se više je do genetike nego do odgoja ... Moj je inače miran, zna se igrati satima npr. presipajući bagerom igračkice iz kinder jajeta u neku posudu ...ali kad negdje odemo dijete podivlja, skroz drugo dijete ne mogu ga prepoznati, to me izluđuje...
ih neki dan mm mi zakopčavao narukvicu, ovaj moj poludioooo, gura mu ruke, mene vuče, plače , baca se, a ne daj bože da se poljubilo ili zagrlimo odmah napad histerije dobije, takav je i ako mm ili ja uzmemo u naručje drugo dijete, ma ne smijemo da pipnemo drugu bebu ili dijete, odmah poludi
ih neki dan mm mi zakopčavao narukvicu, ovaj moj poludioooo, gura mu ruke, mene vuče, plače , baca se, a ne daj bože da se poljubilo ili zagrlimo odmah napad histerije dobije, takav je i ako mm ili ja uzmemo u naručje drugo dijete, ma ne smijemo da pipnemo drugu bebu ili dijete, odmah poludi
i kod nas isto
breskva...mnogo vam zavidim...jos jedna FAZA mog A...ne zna se igrati sam...to me izludjuje...ja svaki put moram s njim u sobu da se igra...ja ne moram nista raditi...samo da sjedim pored njega...moja mama kaze da sam se ja satim znala igrati sama...a eto...i tu je valjda na oca
mi jos nismo dosli u tu fazu, ili je L.na mamu pa uopce nije ljubomorna, za razliku od tate mogu nosati drugo dijete, grliti mm ili bilo koga, ova moja samo gleda i ignore vidjecemo kako ce dalje biti...
faza, faza, faza, eto za ospica , ajdin se sma igra ali ako gleda crtić svi moramo gledati, ne da mi da ja u drugoj sobi gledam nešto drugo. e zato stalno kupujem nove crtiće, muka mi više od ovih starih, sve ih znam napamet
E da vam napisem par igara za ovaj uzrast...imam knjigu od 0 - 36 mj....igre koje mozete sami napraviti uz minimalni trosak...ili nikakav
puzzle: isprintajte sliku nekog omiljenog lika vaseg djeteta...zaljepite na karton presjecite za pocetak na tri dijela..pa ga ucite da slaze (ovo cemo sutra...dok nam tata isprinta phinaesa i ferba )
boje: nacrtajte na karton tri kruga (posluzite se sestarom, casom, poklopcem) ofarbajte ih u osnovne boje (crvenu, zutu i plavu) ...na drugi karton takodjer iste krugove...i isto ih ofarbajte...zatim s isjecite krugove s tog kartona...pa fino ucite dijete da stavlja krug na odgovarajuci krug tj. boju ( ov moj A. nekad iz prve slozi...a nekad nista...pa meni nije jasno je li zna ili ne ) isto ovo mozete uraditi s razlicitim geometrijskim oblicima (krug, trokut, kvadrat)...onda samo nek svi budu iste boje
postavljanje stola: na kartonu ocrtajte djetetov tanjur, casu, viljusku, kasiku, salvetu...fino poslozene...mozete to ofarbati...napisati ime...mozete ih uraditi i u drugom papiru u boji...pa zalijepiti na karton...pa onda oblijepiti providnom folijom...koja se moze brisati...to nek ko podmetac stoji na stolu, pa djetetu dajte da stavlja na odgovarajuca mjesta tanjur, salicu, viljuski...kada je vrijeme jela
napisacu vam sutra jos...ako vas interesuje
lako je meni za tebe umjetnicu, a mi što ni čiča glišu ne znamo nacrtati, a kamoli nešto fensi napraviti ili obojiti ili kreativno smisliti ...jojjjjjjjjjjj
jel normalno da dijete od 15 mjeseci iskazuje ljubomoru?
Znaci pocelo je... Ima li i ujedanja i udaranja i placa bez suza?
izgleda da jeste...od juce mm i ja se ne smijemo grliti, poljubiti, nista...kao dva stranca prvo kontam da umisljam, ali jutros je scena bila na vratima...krenuli mm i Noa za Zenicu i ja da ih ispratim na vrata poljubim muza, a Noa poceo da histerise, da place (bas suze), gura me...krenem onda Nou da poljubim on ko fol ljut na mene, okrece glavu i grli mm...svasta...meni on jos uvijek beba, pa ne mogu da vjerujem da je vec ovakav...
sve skupa mi smjesno, pa malo tuzno
Ova prva mi izgleda zabavna, sa bojama i oblicima... Puzle bi mi vjerovatno bacila jer joj je strpljenje o bodova A postavljanje stola joj super ide... njih dvije se redovno igraju s mojim sudjem...kad mi dodje vise od troje gostiju fruramo se na "raspar" modu
dadada ne sikiraj se više je do genetike nego do odgoja ... Moj je inače miran, zna se igrati satima npr. presipajući bagerom igračkice iz kinder jajeta u neku posudu ...ali kad negdje odemo dijete podivlja, skroz drugo dijete ne mogu ga prepoznati, to me izluđuje...
Srculence sretno na ispitu
kod nas je obrnuto,kad odem gdje slusa zaigra se zanimljive mu tudje igracke a kod kuce neslusa nece da se igra. Srculence sretno i od nas Andila ovaj moj je ljubomoran ko pas,neda mi pric mm. nikako odma baca stvari baca se on ujeda a da nepricam da drugo djete uzmeme u narucje
dadada ja hoću da pišeš te igre, treba mi tih ideja, kako se zove knjiga i autor , da vidim imal se to gdje kupiti
ovo sam ti ja dobila od mame moje drugarice...zena radi u unicefu...i njihove su knjige tj. oni su preveli...a zove se "ucenje i odrastanje od novorodjenceta do 36 mjeseci" - Rast i razvoj djeteta iz mjeseca u mjesec...priredila: cyntiy doran, ms...i jos mnogi drugi ...CEDEN centar porodicnih resursa za razvoj, obrazovanje i ishranu...a ovi nasi su preveli
tičer nije ni a. bio ljubomoran to ga je uhvatilo priej 2-3 mjeseca
od moje drugarice je bila ljubomorna cini mi se od 6.mj.!!! nije smjela ni pogledati ni uzeti drugo dijete, a sjecam se kad sam izasla jednom sa mm rodicom i njenom malom koja je malo starija od moje lane. nisu tada imale ni godinu dana. ona nije smjela uzeti moju lanu, njena fras dozivi a ja uzmem njenu regularno, lana nista...
faza, faza, faza, eto za ospica , ajdin se sma igra ali ako gleda crtić svi moramo gledati, ne da mi da ja u drugoj sobi gledam nešto drugo. e zato stalno kupujem nove crtiće, muka mi više od ovih starih, sve ih znam napamet
eh kamo srece da ih anel voli,nebi ih kupovala ima ih na pretek al nece da gleda nezanima ga .... Neku noc mm.donio crtic ma jok da pogleda minutu . Njega zanima caj i kakav posuda i prosipanje Da mu na sred sobe stavim lavor pun vode da,brcka prosipa taj bi tu bio danima da bi mrdno sa mjesta
dadada ja hoću da pišeš te igre, treba mi tih ideja, kako se zove knjiga i autor , da vidim imal se to gdje kupiti
ovo sam ti ja dobila od mame moje drugarice...zena radi u unicefu...i njihove su knjige tj. oni su preveli...a zove se "ucenje i odrastanje od novorodjenceta do 36 mjeseci" - Rast i razvoj djeteta iz mjeseca u mjesec...priredila: cyntiy doran, ms...i jos mnogi drugi ...CEDEN centar porodicnih resursa za razvoj, obrazovanje i ishranu...a ovi nasi su preveli
i ima od 37 - 60 mjeseci ...isto se zove
Dadada, budi drug pa nam dozvoli da krsimo autorska prava u kopirnici
napisacu vam sutra jos...ako vas interesuje
lako je meni za tebe umjetnicu, a mi što ni čiča glišu ne znamo nacrtati, a kamoli nešto fensi napraviti ili obojiti ili kreativno smisliti ...jojjjjjjjjjjj
pa ovdje ti vala ne treba nix kreativnosti...sve ti je napisano kako i sta da radis ...znas li sestar drzati ...ili ocrtati poklopac ... daj poky...nemoj me razocarati
Dadada, baš ću probati s ovim igrama što si napisala, mada se bojim šta će to biti jer moja strpljenja sekunde nema. Jutros smo po ko zna koji put ubacivali one oblike. Ako iz prve ne uspije jednostavno poludi i onda joj se više ne da s tim igrati
eh kamo srece da ih anel voli,nebi ih kupovala ima ih na pretek al nece da gleda nezanima ga .... Neku noc mm.donio crtic ma jok da pogleda minutu . Njega zanima caj i kakav posuda i prosipanje Da mu na sred sobe stavim lavor pun vode da,brcka prosipa taj bi tu bio danima da bi mrdno sa mjesta
vidi se da je anel ljetno dijete pa voli vodu ova moja, kako kada. nekad se zaigra sama a nekad puze za mnom... crtice ne voli sve, al one koje voli moze gledati par minuta, ne moze dugo ko prije kad je bila manja
i ima od 37 - 60 mjeseci ...isto se zove
Dadada, budi drug pa nam dozvoli da krsimo autorska prava u kopirnici
ne smijem fakat...nisam je kupila...dobila sam je od jedne divne tete...da sam je kupila...pa haj i nekako