|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  168 169 [170] 171 172   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
3.2.2011 14:42:48   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Lady26

Ako su dr rekli sve ok, onda ne brini...malo cudno/neobicno jeste, ali Boze moj, svako dijete je individualno, nema pravila 
Ja sam ti pisala, moj brat je isto puzao samo na guzi i tako se samo jednom i podigao na noge, doduse prije 1 rodjendana. Malo sad ima krivu kicmu ali ne radi toga, nego se zbog treniranja kosarke brzo razvio/izrastao a mrsav previse, visok je 197cm, nema mozda ni 80kg......
Vidjet ces aBd kad se docepa nogu, nema mira vise hihihihihi...

ona nece/ ne voli na koljena pa joj je tesko it sjedeceg polozaja da se digne, bez pomoci je nemoguce, pa ne bih ni ja to mogla! zna samo da se nekako digne na noge u kreveticu jer se uhvati za sipke i nekako upre nogice pa se uspije dici. tako da mora "prelomiti" koljena, tj. biti sto vise na koljenima da bi navikla da se dize sa koljena. nadam se da me razumijete...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 4226
3.2.2011 14:44:12   
Anoniman
zaboravila sam rec da je A. projeouser posted image user posted image Hb . dragom uh nedo mi Bog da je ostalo onako kako je bilo uzas zivi.
Ruckio je ko veliki, pojeo punuuuu zdjelu povrce sa grasokom i mesom i dodala 1.cesmo bjelog lukauser posted image ma smidi ko tvoric al  bar se najeo.
Stavljam mu skoro u svako jelo bjeli luk nebuni seuser posted image al eto dzaba bjeli luk haman opet viroza na njega dosal al nema veze neizbacujem ga iz uporabe .

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 4227
3.2.2011 14:50:19   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: teacher75

Ako su dr rekli sve ok, onda ne brini...malo cudno/neobicno jeste, ali Boze moj, svako dijete je individualno, nema pravila 
Ja sam ti pisala, moj brat je isto puzao samo na guzi i tako se samo jednom i podigao na noge, doduse prije 1 rodjendana. Malo sad ima krivu kicmu ali ne radi toga, nego se zbog treniranja kosarke brzo razvio/izrastao a mrsav previse, visok je 197cm, nema mozda ni 80kg......
Vidjet ces aBd kad se docepa nogu, nema mira vise hihihihihi...

ona nece/ ne voli na koljena pa joj je tesko it sjedeceg polozaja da se digne, bez pomoci je nemoguce, pa ne bih ni ja to mogla! zna samo da se nekako digne na noge u kreveticu jer se uhvati za sipke i nekako upre nogice pa se uspije dici. tako da mora "prelomiti" koljena, tj. biti sto vise na koljenima da bi navikla da se dize sa koljena. nadam se da me razumijete...
jA TE razumijem naravnouser posted image neocekuj da sad ona odjednom to prihvati polako.
Jesil koristila hodu,???
Zato stare nene kazu da djecu treba stavljati u dubak/hodu da ojacaju misice eh sad koliko su u pravu neznamuser posted image
Ja sam stavljala da sebi olaksam malouser posted image user posted image iskreno .I njemu zanimacije ispocetak nije ju htjeo dok nije skonto poslo picio,ma jednostavno kad dodje prepreka on je sam rukicama odizo da predje.
Kad sam vidjela odnio vrag salu, poceo hodu nosat ko velikiuser posted image Tad sam ju izbacila.
Sa 11. mjes bili kod stare nene jedne ja A.spusti na pod a on volio uticnice,kablove.
To ugleda i sam podje puzat....Ja paff nemogu da vjerujem toliko mi je bilo drago.
Nikad al Nikad nije volio na stomak ja ga na sve moguce nacine ucila da puze ma jok nema sanse.
Kad eto sam krenuo ....
Sa 13.mjes je poceo se pustat uz namjestaj i gegat i tako je i prohodao.
Nemoj brinuti,iskreno ja mislim da se ona boji mozda osloboditi,nije joj tako haman loseuser posted image ......
Ma sama ce ona krenuti odjednom vidjeces kad je njoj cef a ne tebi.
Imal na pomolu zubi???
Bome tko bi,rekao pa vi oboriste nas rekorduser posted image
user posted image user posted image user posted image
P.s ona meni na fotkama izgleda tako,njezno i milo ....I pametno i poslusno tako da ljubnem je....

(odgovor članu teacher75)
  Neposredna veza do poruke: 4228
3.2.2011 14:52:13   
Lady26
Pa ako se dize u kreveticu super....napredak...
A ne voli jer nije navikla...ma polako, od mog rodjaka curica nije puzala ni jedan korak vec je odmah na noge...a Lana je puzala bar 2 mjeseca pa prohodala...
Normalno da ne moze tako ustati, ima duge nogice, morala bi ih pod sebe saviti pa da bi na koljena pa ustala...
Moja curica se ne dize sama, hoda vec skoro 3mj ali kad ustaje obavezno se bar jednim prsticem pridrzi uz nesto...a dosta djece s poda se fino odgurne rucicama od isti i ustane, Lana ne

< Poruku je uredio Lady26 -- 3.2.2011 14:53:57 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4229
3.2.2011 14:53:34   
Lady26
Jesam zbrzala ovaj post user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 4230
3.2.2011 15:00:39   
Anoniman
ladyuser posted image user posted image
teacherko,ma nijedno djete nije isto nebrini....
Idem ja dok nisamuser posted image jedva gledam

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 4231
3.2.2011 15:01:53   
teacher75

Pa ako se dize u kreveticu super....napredak...
A ne voli jer nije navikla...ma polako, od mog rodjaka curica nije puzala ni jedan korak vec je odmah na noge...a Lana je puzala bar 2 mjeseca pa prohodala...
Normalno da ne moze tako ustati, ima duge nogice, morala bi ih pod sebe saviti pa da bi na koljena pa ustala...
Moja curica se ne dize sama, hoda vec skoro 3mj ali kad ustaje obavezno se bar jednim prsticem pridrzi uz nesto...a dosta djece s poda se fino odgurne rucicama od isti i ustane, Lana ne

pocela se dizati u krevetu prije skoro 2 mjeseca, uz namjestaj se digne kada je ja postavim na koljena, znaci treba sama usvojiti taj polozaj na koljenima i bice sve ok user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 4232
3.2.2011 15:04:34   
teacher75
felix, nismo koristili hodu ni dubak niti namjeravamo, prvo treba ojacati ledja, pa na noge, ledja najbolje ojacaju dok puze, znaci moramo forsirati puzanje. sto se tice zuba vec sam pisala na temi 1. zubic al vjerovano nisi primijetila. 1. joj je nikao sa 15 i po mjeseci a par dana poslije je odmah izbio i drugi, tako da je sada ko zeko, ima gornju dvojku i na suprotnoj strani, isto gore jedinicuuser posted image

Neposredna veza do poruke: 4233
3.2.2011 15:18:07   
Anoniman
sa zakasnjenjem cestitamo malom zekiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 4234
3.2.2011 15:49:46   
mala mu
ee drage kako ste mi,kako su bebice velike i male????
ja jedva gledam,Ahmed se sinoc probudio oko 1h i nije htjeo zaspati do 3user posted image samo se vrtio i gurao pa trazi cucu pa vode nista se nisam naspavalauser posted image ...a citav dan se neki gosti naturili samo pravi kafu peri solje pa naspi drugu jos sada mm pita a da zovemo njegovog prijatelja na kafu???a ja ljepo kazem NE user posted image ne dolazi u obzir....
puna mi kapa sviju....pa i ja bi negdje otisla

Ahmed -11.07.2009.
mrvica mamina

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4235
3.2.2011 17:13:39   
tekja
IZVORNA PORUKA: teacher75

felix, nismo koristili hodu ni dubak niti namjeravamo, prvo treba ojacati ledja, pa na noge, ledja najbolje ojacaju dok puze, znaci moramo forsirati puzanje. sto se tice zuba vec sam pisala na temi 1. zubic al vjerovano nisi primijetila. 1. joj je nikao sa 15 i po mjeseci a par dana poslije je odmah izbio i drugi, tako da je sada ko zeko, ima gornju dvojku i na suprotnoj strani, isto gore jedinicuuser posted image

teacher, ma meni se cini da sam ti vec negdje pisala za moga brata...prohodao sa 18 mjeseci, prije znao reci R, nego hodatiuser posted image ...pitali ga A. sto ne hodas...mali gospodin govorio: necu, pascuuser posted image ...s ponosom danas mogu reci da je moj veliki braco jedan izuzetno inteligentan i uspjesan muskaracuser posted image ...a i Lana ce biti aBduser posted image  

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

Neposredna veza do poruke: 4236
3.2.2011 18:05:25   
Anoniman
hej ženeuser posted image noa bas mi je žao sto se i djevojcica razboljela,nadam se da ce brzo proci,ljubi je od nasuser posted image sta je sve nikola danas pojeo,ma ne bi vjerovala da mi je netko pricao, citav dan svako malo nesto traži, jeo je barem 5 puta.  zadnjih 5 dana  ako bi pojeo jedan obrok da valja festa bi bila, presretna sam da se stanje popravilo. ozdravio je al ga jos necu slati u vrtic,nemam faxa  do kraja tjedna pa neka ga sa mnom..

(odgovor članu tekja)
  Neposredna veza do poruke: 4237
3.2.2011 21:56:57   
dafri
veče,
bolesnim drugarima želimo što brže ozdravljenjeuser posted image
mi se evo spremamo sutra idemo par dana  na Vlašić,nadam se da će cura uživati a mama sigurno hoćeuser posted image
malo me brine put,neće moći spavati čitavo vrijeme ali naoružali smo se novim crtićima pa valjda nekako preguramo,baš će mi goditi odmor težak mjesec na poslu

juče je mala lopužica prepala mm-a ,kaže noge mu se odsjekle,u samoposluzi na kasi sekundu skrenuo pogled a ona gurajući mala kolica izašla vani kroz dvoja vrata,još napolju mrak,jedva je stigao kod trotoara
šta nas još čeka ko znauser posted image

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4238
3.2.2011 21:58:31   
Mya_81 RR
Ah, što je mirno ovdje večeras...

Mi smo se malo prije brčkali u kadi...kosu standardno jedva oprali...sad je tajo uspavljuje, a ja uživam u miru, jer je predvečer odjednom malo poludila i postala tako kenjkava...samo je cendrala...

Recite mi plaču li vaša djeca kad peru kosu???

Mi nikad nismo to voljeli i da pravo kažem vrišti od plača. Zato što se prepadne kad joj voda ide na lice, jednostavno se dijete izgubi i baš je to ružno i gledati, a kad je probam nageti i tada pravi dramu, otima se i plače. Pranje kose bez prisustva nas oboje je prosto nemoguće.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4239
3.2.2011 21:58:38   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: noa

evo Noa fasovala temperaturu user posted image user posted image user posted image user posted image tuzi se da je boli grlo,uspjeli smo spustiti na 37,5 i sad je zaspala

kako mi je dijeteuser posted image
baš mi je žao...
ako je boli i slabo jede opasno se grlo uplalilo....
jeste išle doktoruuser posted image

ljubimuser posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4240
3.2.2011 22:01:35   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: dafri

juče je mala lopužica prepala mm-a ,kaže noge mu se odsjekle,u samoposluzi na kasi sekundu skrenuo pogled a ona gurajući mala kolica izašla vani kroz dvoja vrata,još napolju mrak,jedva je stigao kod trotoara
šta nas još čeka ko znauser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

meni noge pretrnule...
ja sma inače mama paničar....
da je meni ovako šmugnula ja bih sjela i plakala ojjjjj bože bože šta nas sve čeka
lopuža malauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 4241
3.2.2011 22:03:16   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Mi smo se malo prije brčkali u kadi...kosu standardno jedva oprali...sad je tajo uspavljuje, a ja uživam u miru, jer je predvečer odjednom malo poludila i postala tako kenjkava...samo je cendrala...

Mi nikad nismo to voljeli i da pravo kažem vrišti od plača. Zato što se prepadne kad joj voda ide na lice, jednostavno se dijete izgubi i baš je to ružno i gledati, a kad je probam nageti i tada pravi dramu, otima se i plače. Pranje kose bez prisustva nas oboje je prosto nemoguće.

Moje ne plaču sada...
ali prije jesu...
ja sam to nekda prije vezala za šampon...tipa ujeda za oke pa pleše se..a onda sma skontala plaši ih mlaz vode zaklanja im budni pogled.
Mi smo to sada rješili na način da su obe naučile nageti glavicu nazad pa tušem peremo kosu a ne diramo lice...i onda kad kosu isprem odobro samo je jednom trznem odozgo da saoeremo i liceuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 4242
3.2.2011 22:12:23   
dafri
Mya ni moja ne voli prati kosu mada nekako uspijem ali veći mi je belaj sušenje,e to mrzi i ratujemo dok joj osušim

Hanady i ja sam  se pravo isfurala a mm je baš pažljiv i nikako mi nije jasno kako je uspjela još sa kolicima potrefiti vrata al uspjela je i kad je pitamo o tome vidi se po pogledu da zna da je uradila nešto što ne treba,ma trebaju nam oči i na leđimauser posted image

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

Neposredna veza do poruke: 4243
3.2.2011 22:20:10   
marinčii
mya i Matej plače kad se tuširamo pogotovo zadnji mjesec dana svaki put kad ga kupam to je vriska ma izmori me živu,a prije se baš volio kupati
dafri mogu misliti kako se tm prepo ma čudo su oni treba imati oči i na leđima,lijepo mi se odmorite i uživajte na odmoru

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 4244
3.2.2011 22:22:14   
Anoniman
mya, anel se obozava kupati mada ja sam bas htjela pitat kako vi njima nagnute glavu da im voda neide unaprijed u oci cim,tus na glavu stavim cim glavu sagne
Neplace al nije mu bas ugodno.Ja sama kupam anelauser posted image do skora je samnom mm. al je vidio da mozemo bez njega pa odustaouser posted image iskeno i netreba mi uzivamo ja i anel on se neda izvaditi iz tusa to je muka ziva.
I da nama je problem susiti kosu fen , user posted image ...tu pomaze mm. neznam kako ga osusim nabrzaka a on se izvija iz ruku place .
Mi cemo se sutra abd.pupat nemogu cekat sav je zalijepljen tj kosica ...
Darfy,user posted image mogu misliti tm. kako se prepo....
Uh snjima nikad neznas sta te cekauser posted image .Sretno sutra uzivajteuser posted image
Marinci,jel zaspo M. anel nije cekam sirup da dam eh tu ce biti scenauser posted image
cim vidi kasikicu cim,istog momenta skace bjezi zavuce se za trosjed i ko cuko čuči ,i nece da izadjeuser posted image ...

Znam ga po 1.min . cekat da izadje na silu da vucem baca se unatrag i lupice glavom
Pokusavam da skrijem da nevidi onda prospem....
Pa cemo mlijeko pa spavanac laganac abd..

< Poruku je uredio felix -- 3.2.2011 22:28:08 >

(odgovor članu dafri)
  Neposredna veza do poruke: 4245
3.2.2011 22:57:41   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Moje ne plaču sada...
ali prije jesu...
ja sam to nekda prije vezala za šampon...tipa ujeda za oke pa pleše se..a onda sma skontala plaši ih mlaz vode zaklanja im budni pogled.
Mi smo to sada rješili na način da su obe naučile nageti glavicu nazad pa tušem peremo kosu a ne diramo lice...i onda kad kosu isprem odobro samo je jednom trznem odozgo da saoeremo i liceuser posted image

Kod nas i jest nastao problem kad je prvi put voda došla na lice ona se jadna prepala i istraumirala i sad kad joj pokušam nageti glavicu ne da ni to...odmah u plač!

Zato je i kupam zajedno s mm, jer sama ne mogu. Bi da imam jo jedan par ruku

< Poruku je uredio Mya_81 RR -- 3.2.2011 23:00:05 >

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 4246
3.2.2011 23:00:16   
Hanady RR

Kod nas i jest nastao problem kad je prvi put voda došla na lice ona se jadna prepala i istraumirala i sad kad joj pokušam nageti glavicu ne da ni to...odmah u plač!

Zato je i kupam zajedno s mm, jer sama ne mogu. Bi da imam jo jedan par ruku user posted image

Moje ne plaču sada...
ali prije jesu...

ja nemama dva para ruku al imama dvoje djece...
ja sma sebe skontala...ja više i ne ragujem kad mi djeca plaču...
Ja to smatram normalnom...biće pukla mama totalnouser posted image user posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 4247
3.2.2011 23:31:48   
marinčii
felix Matej zaspo u pola 10,pa ja malo odmaram,izmori me užas jedan stalno se negdi penje a ja trčim za njim da ne padn jer koda nikako ne kuži da može pasti i udarit se,baca se koda je na oblakuuser posted image user posted image ,joj mogu misliti kako ga je teško privoliti da pije sirup mi dosad kad smo pili svaki put je toliko bilo problema s jelom užas jedan posle sirupa ni na što neće da otvori usta valjda se boji da mu opet ne dam sirup ,uh nadam se da će brzo proći to i da će se sve vratiti na staru dobru rutinu,ljubi ga punouser posted image user posted image  

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 4248
4.2.2011 9:19:35   
Malenaoduvijek

Zato je i kupam zajedno s mm, jer sama ne mogu. Bi da imam jo jedan par ruku user posted image

Moje ne plaču sada...
ali prije jesu...

ja nemama dva para ruku al imama dvoje djece...
ja sma sebe skontala...ja više i ne ragujem kad mi djeca plaču...
Ja to smatram normalnom...biće pukla mama totalnouser posted image user posted image user posted image user posted image

ja mislila ja jedini mama drvensuz pa ne panici kad djeca placu.a u kakvoj mi je fazi stariji to bi po cijeli dan bila panika radi njegovog placa user posted image user posted image user posted image

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

Neposredna veza do poruke: 4249
4.2.2011 10:08:04   
Anoniman
jutro.
Imali smo mirnu noc al ja sam imala burne snoveuser posted image ama ljudi moji niti jedna noc neprodje da ja nesanjam gluposti...
Posle kad sam ustala grozna sam si, kao da nisam spavala eto tako se osjecam .

(odgovor članu Malenaoduvijek)
  Neposredna veza do poruke: 4250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  168 169 [170] 171 172   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  168 169 [170] 171 172   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

SEADAM
SEADAM

Tek sam su učlanila pa me interesuje ima li neki pedijatar da mi odgovori na pitanje?Pa ako mi neko mže predložiti pedijtra i njegovu adresu.:)))

seadam (96%)

seadam (4%)

Broj svih glasova: 67

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *