Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
jutro,evo i nas malo felix kako je A. cini mi se da ste bolje i bas mi je drago mya sretan rodjendan zelimo ti sve najbolje E. sinoc dobio temp. 38,5,dajem mu paracetamol i obloge,neznam od cega je nije prehladjen,nema proljev a ne vodi mi se dok. da nebi pokupio jos nesto vise,nadam se da je zakasnjela reakcija na vakcinu ili jos neki zub hocccccu i ja recepte za hranuuuu,joj neznam vise sta da mu pravim,voli povrce i meso a tjesteninu,pite i sl. nevoli nikako
Mi bi sutra trebali da primimo onu vakcinu koju smo trebali primiti sa 18 mjeseci, ali malo kasnimo ( to nam je poslednja za sada pa smo se malo razlijenile ) pa me interesuje da li ima reakciju, s obzirom da do sada nikad nismo imali reakciju, nadam se da ce i ova proci bez problema ..... posto vidim da pricate o hrani, moram da kazem da, od kako smo poceli piti onaj sirup dr. thiasis vitamol ( nadam se da sam dobro napisala ) nas apetit je mnogo mnogo bolji, kolicinski puno vise jede, a slatkise skoro nikako .... mozda kinder svaki drugi -treci dan .... s obzirom da je moji cuvaju, oni vode racuna o tome
Dadada ja bih ga izvela, ja Anu izvedem u takvim slucajevima pogotovo kad je snijeg, jeste da je ona mala pa bude u kolicima i ne kvasi se, ali joj ova zima i pomogne da malo prodise. Ali ti najbolje znas
dadada, izvedi ga. Ja B uvijek izvodim, samo ne ako ima temp. B opet kašlje Nosić ok, nema temperaturu ali kašlje zrelo, ono baš baš pravo Doduše ne tako često, možda se 5x nakašlje tokom dana. Pih više i zima, kako mi je dooooosadila
mya sretan rođendan i sve najbolje ti želim Mi smo dobro spavali jutros i nas snijeg iznenadio al evo već je presto padati rose nadam se da će temp, prestati ma sigurno neka viroza a možda i zubići N_N i Matej kašlje tako po nekoliko puta dnevno ,baš me brine a sirup neće da pije i neće
marinčii, ma on je pio Macropen sirup prije 20-tak dana, prospan prije 1 mj. i sad opet kašlje a meni više ne pada na pamet da ga vodim dr. jer znam da će mu prepisati opet neki sirup, odnosno antibiotik ili uključiti inhalaciju a sirupi nisu ciljani, uvijek neki širokog spektra, tako da mi ne pada na pamet! Pravim mu domaće preparate za kašalj, tipa jabuke i luk, limun i sol, karamel i mlijeko isl. Nešto razmišljam danima da mu stavim svinjsku mast samo nisam sigurna kako to ide, kako se stavlja moram progooglat.
Ako je nos začepljen-čisti zrak će mu pomoći da se pročisti; kad bi još mogao na planinu....Moj stariji sin ima problema sa začepljenim nosom često(v jerovatno zbog 3.krajnika) i boravak na čistom zraku ga tako dobro pročisti-izbaci jako puno sekreta nakon toga!
marinčii, ma on je pio Macropen sirup prije 20-tak dana, prospan prije 1 mj. i sad opet kašlje a meni više ne pada na pamet da ga vodim dr. jer znam da će mu prepisati opet neki sirup, odnosno antibiotik ili uključiti inhalaciju a sirupi nisu ciljani, uvijek neki širokog spektra, tako da mi ne pada na pamet! Pravim mu domaće preparate za kašalj, tipa jabuke i luk, limun i sol, karamel i mlijeko isl. Nešto razmišljam danima da mu stavim svinjsku mast samo nisam sigurna kako to ide, kako se stavlja moram progooglat.
koliko ja znam...nanese se na pluca tj. bronhijalni dio pa se preko toga stavi folija ..ona providna....pitacu mm tacno...on ce znati...ako do tad ne skontas
N.N.Ja sam svojim dječacima stavljala koziji loj zbog kašlja-po preporuci jednog pedijatra(sigurno zvuči nevjerovatno )i nakon nekoliko noći moj stariji sin je znao iskašljati šlajm izjutra i po malo povratiti(uz to iskašljavanje)! Ja sam to radila ovako:istopila koziji loj u mikrovalnoj, i u to namočila pamučnu pelenu, koju sam izvadila da se osuši i ukruti loj! Tu krpicu sam stavljala jednu noć na prsa, jednu noć na leđa i tako naizmjenično 10-tak dana! Ja sam se uvjerila da djeluje Ovaj postupak mi je sam doc objasnio-i još nešto,ne stavljati pretoplu krpicu na kožu, samo sa sobne temp,eventualno je maaaaalo zagrijati,tako da se ona od tjelesne temp. zagrijava...
Najbolje je na lanenu krpu namazati svinjsku mast, ali pazite NESLANU niposto slanu i priviti na prsa, a ledja ili prethodno dijete istusirati ili mokrom pelenom istrljati da se ociste pore dobro, da bi imalo gdje isparavati. Nama je pedijatrica reklaniposto folija kod djece jer samo moze mast potpariti pa na upalu da odvuce.
Najbolje je da mas stoji na sobnoj temperaturi ili eventualno malo istopiti pa namazati, ali ne mora. Pogotovo sto en koristite mast u prehrani ne preporucujem vam topljenje jer se onda osjeti u kuci, meni pravoslavki pa smeta iskreno. Mast moze da uzegne, ali onda strasno smrdi isto kao uzeglo ulje i onda potamni kad je pokvarena. Ako je ko iz Sa a treba mu svinjske masti za obloge, neslane ima kod mene u zamrzivacu toga.
jutro kako ste nam ,. Mya sretan rodjendan sve najbolje . Danas je i mojoj seki rodjendan nevjerujem da cemo ici jer snijeg pada i napado je . A. je dobro slabo spavali eto. pusa
Ma ne moze joj nista biti, nek se malo ugrije sa sobnoj temp da ne stavljas ledenu djetetu na pluca... niposto foliju, koze treba da dise, znaci ili lanenan krpa ili novine izbusene, ako ces staviti u toku noci ujutro obavezno kupaj/tusiraj bebaca... Jelena ti je bas fino objasnila... Ja inace ne konzumiram nista od toga, ali recimo kad sam dojila, bradavice su mi bile zive rane i sveki (katolkinja) mi je kuhala svinjsku mast u ne znam koliko voda (velik neki broj ) i to sam mazala, spasila mi je sike
dobro jutro zenice...vidim prehlade prolaze, nek' odu daleko od nasih beba
N_N, za iskasljavanje slajma je takodje dobro iscijediti limun, dodati jednaku kolicinu maslinovog ulja i meda, sve pomijesati i davati nekoliko puta na dan...pravis kolicinu koju zelis - jednostavan, a dobar recept
V. je fino spavao, ali nas je MM jutros u 6 "slucajno" probudio kad je krenuo na posao (vidjet ce on to svoje slucajno kad dodje kuci)... V. je nesnosan ovih dana, zijan na zijan, poceo je toliko da vristi, prodorno, glasno, automatski me glava zaboli, kaze MM, nabavit ce nam cepice za usi ...Vedade ...zeljno cekamo proljece...
tekja, pricaj mi o tome i A. se zna deratiiiiiiiiiiiiiiii iz sveg glasa jos kad ima djece s njim , al on to od dragosti ja mu nedam da se dere ne zato, sto nije lijepo za usi vec podera grlo bezzzz !!!!! A . je od jutros nezna gdje udara toliko nervozan dosadno mu , ma ova zima vise tako mi dosadila a njemu jadnom jos vise .. Tjesimo se sad ce proljece abd . na vratima zakucat jos malo.Nikad mi nije bila gora ,zima.!!!!
Lana se probudila u 6,40 , nisam mogla odmah ustati....ustala sam tek oko 7,10...jedva i tada, ona se malo bunila, malo kunjala, malo se bunila i ustadoh... Evo krmeljam...