Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ja vam moram pricati....tek sam se vratila sa CUM-a.... Bila sa Lanom kod prijateljice u komsiluku, posvadjala se ona sa muzem i nije joj dobro, hajd ja odem...curi nije dobro ima cistu na mozgu ne smije se sekirati, a place....krenula u wc da se umije, samo vrisnu moje ime i onesvijesti se, udari glavom od stok...dodje njena svkrva, ja je dozivala, umivala je vodom, ma nema sanse dozvat, zovem hitnu kazem tako i tako da dodju sto brze, u medjuvremenu je dozovemo i taman da legne na kauc pade opet...i krenu povracati...Lana mi poce plakati vristati, prepala se, ja nju drzim u rukama tjesim je a ovu cuvam da moze povratit.....u tom stizu iz hitne (za 3min su dosli, hitna-svrakino relacija), ja zovnem moju svrkrvu da uzme Lanu i s njom gore...jos par puta se onesvjestila, povracala, snimala glavu...pa nuerologu....mislim da mi je pola zivota skratila.... Maloprije smo stigli, Lana zaspala, kaze sveki jedva, trazila me dozivala...dusa moja, na to sve meni samo ona u glavi koliko se prepala... Izvinite ali morala sam....sad sam i popila tabletu za smirenje i za glavu....
Ja vam moram pricati....tek sam se vratila sa CUM-a.... Bila sa Lanom kod prijateljice u komsiluku, posvadjala se ona sa muzem i nije joj dobro, hajd ja odem...curi nije dobro ima cistu na mozgu ne smije se sekirati, a place....krenula u wc da se umije, samo vrisnu moje ime i onesvijesti se, udari glavom od stok...dodje njena svkrva, ja je dozivala, umivala je vodom, ma nema sanse dozvat, zovem hitnu kazem tako i tako da dodju sto brze, u medjuvremenu je dozovemo i taman da legne na kauc pade opet...i krenu povracati...Lana mi poce plakati vristati, prepala se, ja nju drzim u rukama tjesim je a ovu cuvam da moze povratit.....u tom stizu iz hitne (za 3min su dosli, hitna-svrakino relacija), ja zovnem moju svrkrvu da uzme Lanu i s njom gore...jos par puta se onesvjestila, povracala, snimala glavu...pa nuerologu....mislim da mi je pola zivota skratila.... Maloprije smo stigli, Lana zaspala, kaze sveki jedva, trazila me dozivala...dusa moja, na to sve meni samo ona u glavi koliko se prepala... Izvinite ali morala sam....sad sam i popila tabletu za smirenje i za glavu....
uh, bas uzasna scena, mogu mislit kako si se nasekirala!
Ma joj....grozno...cura ima hormonalni poremecaj od silnih tableta koje mora piti haman do kraja zivota, puno se udebljala, ima preko 100kg a cista se ne moze operisati bez posljedica, i puno se udebljala, ima preko 100kg i cim se imalo nasekira nesvjesta joj se i pocne povracati...a trebale smo izaci u set_nju, hB pa nismo, sta bi ja sa Lanom i s njom na ulici, ne daj Boze pa da udari glavom od beton....Sreca u nesreci.... Lana mi se evo vec 2x budila....samo da ima mirne snove veceras....ma ja nju nisam mogla ni na sec spustiti, stisla i ne pusta... kod nje je to "normalno" sve, odmah su nas pustili kuci...a x su je roditelji nasli u nesvijesti, niti znaju koliko je lezala tu ni jel se udarila i sl...hvala Bogu pa odoh kod nje, mm i njen m bili na terminu... Ona je inace iz Zenice a zivi tu vec koju godinu...
Antonio se sav preznojio temp 37,1 nije vajda toliko opala dusa draga.... Ja se jos borim s grloboljom ludim.... Lady 26 draga smiri se,bas nezgodna situacija,ma Lana ce do jutra to sve zaboraviti...
Ma i ja sam se tresla k'o prut ali sam odmah reagovala, nisam se sjetila broj hitne, nazovem policiju da mi daju broj... uh valja mi zaspati veceras...idem luci, glava mi puca, valjda ce tablete brzo djelovati... Laku vam noc a i sebi zelim.... Da se poValim, Lana mi pojela mix, banana+kruska+zitarice...sve pojela hB...danas ima dosta pomaka.... 'noc
Poz drage moje. MashAllah Anelko nam se obnovio u hajru da pronosa i da ne sekira mamu. Lady polako smiri se sve su to iskusenja zivotna, lijepo od tebe pa pomazes prijateljicu, ko drugog pomaze i njega Bog uvijek pomaze u to sam se uvjerila. Drago mi je da Lana rucka fino. Mi smo dobro ruckamo onako kako kad meso nece, povrce nece, makarone nece, pomfrit hoce uvijek bacio se na malog Andreja , voli sokice i gluposti i sav se izduzio, smrsao i zaboravila sam reci ima novu frizuru mm ga sredio na celavo kao i sebe sokirali su me vidim ne izlaze iz wc-a dugo kad ono paffff upropastio mi djete . Pusa svimaaaa .
dobro jutro svima, nije valjda da smo mi prvi od jutros lana me juce i danas probudila skoro pa u pola 9, da hoce ovako ostati, bila bih presretna inace, za dorucak joj napravila musli sa vocem prvi put, nije htjela ni okusiti pa evo napravila puru po obicaju. htjela malo promijeniti ali izgleda da ne voli musli. koje vi zitarice, pahuljice itd... dajete za dorucak?
jutro svima lady baš mi je drago da lana bolje jede apotekarka nadam se da se temperatura nije vraćala felix lijepa je trenerka, ali se neće slagati uz one crvene pape, šala mala ella mene je tako mm škirao kad se na ćelavo ošišao, reko nemoj više, kaže on ma kosa je narašće
mi se još borimo sa pipom. opet jutros ustala nakon što se 40 minuta vrtila ko fol spava. u po frke je uzela moj prst stavila u usta i počela cuclati kao kad doji. meni je tako žao bilo, umalo joj ne dadoh pipu. ali pozitivna vijest je što smo sinoć bili na sijelu i beba je imala pipu i ajša je ko uzela (beba je imala dvije jednu u ustima, a jednu na stolu i ajša je uzela ovu sa stola) i gleda u nas i kao da se kontala da li da stavi u usta ili ne. Mi odmah rekli nemoj to je bebina pipa nije tvoja ti si velika, a ona je nastavila standardnu priču ajša dala pipu maci, ajša velika, maca je mala, pa dodala beba je mala. ide dobro hB mašAllah
Nama noc protekla super, nadam se i ostalima...prvenstveno Lani i Antoniu prizeljkujemo da nije bilo ture niti traume...mi cemo vani, cim doruckujemo, bas je divan dan...a kupili smo hauck kisobran kolica sa winnie the pooh dizajnom(ima li ko, kakva su se pokazala) jer su nam se chiccova raspala ...i svo ovo vrijeme premisljam da li vise kupiti ili ne, ali kad mi je nekidan sjeo na sred ulice, jer se kralj umorio od setanja, odlucila sam
dobro jutro svima, nije valjda da smo mi prvi od jutros lana me juce i danas probudila skoro pa u pola 9, da hoce ovako ostati, bila bih presretna inace, za dorucak joj napravila musli sa vocem prvi put, nije htjela ni okusiti pa evo napravila puru po obicaju. htjela malo promijeniti ali izgleda da ne voli musli. koje vi zitarice, pahuljice itd... dajete za dorucak?
ja sam kupila neke s medom za djecu, isto muesli i nije htjela. Mama moja je kupila za nju i bratovu malu one cheerios kolutiće s medom i to nekad gricka suho, neće s mlijekom. odnosno hoće ali malo. a onda traži jaje ili puru ko biva daj šta da se najedem
nekad uzme i onih fitnes, što ja jedem ponekad ali isto samo suhe. mi je ložimo da je to čips.
mi smo odavno penzionisali kolica. neće koka, kaže maaaama ajša seta (da sam šeta) a kad se umori nosimo je. ko bi još i s kolicima deverao, dosta što trčimo za njom
ja sam kupila neke s medom za djecu, isto muesli i nije htjela. Mama moja je kupila za nju i bratovu malu one cheerios kolutiće s medom i to nekad gricka suho, neće s mlijekom. odnosno hoće ali malo. a onda traži jaje ili puru ko biva daj šta da se najedem
nekad uzme i onih fitnes, što ja jedem ponekad ali isto samo suhe. mi je ložimo da je to čips.
znaci ne isplati se da joj kupujem onda moze i keks suh jesti... ja htjela malo da promijenim, nemam ideja za dorucak, uvijek isto: pura, griz, jaje na pavlaci ili udrobljeni hljeb u mlijeku s malo putera i jaje dodam na kraju... pojede ona malo abc namaza sa hljebom ili zutog sira, mladog sira, al to pojede uz mene dok ja doruckujem, ne moze se najesti od toga
ajsa bas puno prica, mashallah, ne znam jos ni jedno dijete njenog uzrasta da zna sklapati recenice, osim poneko sto zna dvije rijeci sastaviti. lana jos nije pocela sastavljati, ali zna nekih 20ak rijeci (u to je uracunati i oponasanje zivotinja i auta) a ja sam sa 13-14 mjeseci imala vokabular od najmanje 20 rijeci, moja mama zapisivala u radosnici. nije lana pricljiva na mene...
joj dorucak ,moj jede samo jaje,cak je naucio sam reci,pa dodje u kuhinju,izvadi tanjir i kaze "hvaja" pa onda "jaje" jedno jutro jeo abc sa kruhom,vise nece od pahuljica jede neke s medom(uzeli ih u HR u lidlu),njih gricka nekad umjesto smokija,a ovako ih nece nikako
mi u kolicima jos uvijek uzivamo ,ako idemo a on je vec prije spavo onda nosimo mala,najobicnija kisobran bez polozaja,a ako nije spavo onda velika,nas traktor
< Poruku je uredio mala86 -- 8.4.2011 9:36:41 >
Jutro evo i mene.... Lana se budila samo 2x i samo joj kazes ssss i pokrijem ona nastavi, imala je mirnu noc hB, ali ja sam se vrtila cijelo vrijeme, jutros sam ustala jedva .... Lana se digla oko 7,10 ja joj dam medu samo malo dok dodjem sebi, a one ce mu tiho, sapce : memo, keko, keko, memo kok.... ne bi li joj valjda medo donio sok ili mlijeko kad vec nece mama ... Zvala sam prijateljicu, imala je relativno mirnu noc, jednom je jos povratila, nije gubila vise svijest, samo kaze malo je osamucena, ali to je od bensedina....
Mi dorucak mijenjamo, pura sa sirom, jaje sa mlijekom+sir, nekad namazan hljeb abc sirom, nekad voce i babylove proso ili zitarice, evo 2 jutra ce biti supica, ne bi li se projela, nije neki meni ali dobro....dosla mama pameti, samo nek jede pa sta bilo
ja saltam ta gore navedena 4 jela za dorucak voce mi jede oko podne, tako da joj to ne dajem za dorucak. a navecer joj pravim ili griz ili cokolino s zitaricama ili mlijeko i keks. da mi je jos bar 2 ideje za dorucak, da malo promijenimo
Jutro nismo bas nesto bajnu noc imali,Evo ja ko slomljena zlijezde me muce i grlo i to dobro opet,a Antonio je jadnik imao nagone na povracanje a nije mogao povratiti,i oko 4 jutros sav gori kad ono temp 38,9 ,opet mu cepic stavim,smirio se ubrzo i evo jos spava samo da smo jutros bez ture...Najmrzi su mi temp.i povracanje
Ma i V. jos od jesenas napolju hoda, kolica su nam se raspala nakon mjesec dana koristenja, dakle vec nekad u agustu...ali, on nije neka hodalica i kada zelim nesto da obavim, a ne samo da sa njim setam, to je haos...mali od prijateljice je u stanju pretrcati tri km pravolinijski i ona za njim, a moj zastane ispred svakog izloga, pa razgleda, stane ispred bankomata i fol razmislja, pa onda napravi tri koraka, pa stane ispred tete sto prosi i gleda u nju, pa se okrene i vrati nazad sedam koraka i sve tako u krug
Mi za dorucak jedemo jaje, palentu, makaroncice sa sirom, abc kad je svjez kruh, razeve pahuljice sa vocem, poparu, bananu sa grizom i ne mogu se vise sjetiti
znaci ne isplati se da joj kupujem onda moze i keks suh jesti... ja htjela malo da promijenim, nemam ideja za dorucak, uvijek isto: pura, griz, jaje na pavlaci ili udrobljeni hljeb u mlijeku s malo putera i jaje dodam na kraju... pojede ona malo abc namaza sa hljebom ili zutog sira, mladog sira, al to pojede uz mene dok ja doruckujem, ne moze se najesti od toga
A. jede iskljucivo ove s cokoladom...dodje ti kasnije kad se natope kao pahuljice sa neskvikom...ja mu kupujem nestle i kelloggs...a mozes joj probati mijesati...kupis one obicne corn flakes i neke coko...pa ubacis samo par coko...a vecina da su obicne...onda imas nestline corn f. s medom...meni su odlicne, al ih A. nece...napisem ti veceras ako hoces recept za americke palacinke...to mu mm pravi...za cas se naprave...nije peglativno kao standardne...a i u njima imas jaje, mlijeko...doduse i secer..a mozes sigurno i bez
ja A. cesto pravim "zeke" to su ustipci ala moja nona...u njima nema germe...isto se za cas naprave...a jako su ukusni
jedno jaje, malo soli, jogurt ili mlijeko (ako su s mlijekom, onda i kasiku pavlake) na vrh noza tj. sekundica sodebikarbone, i dodas brasna da bude fina smjesa...ne pregusta a ni tecna...kao zvaka sa radijatora...odmah ih mozes prziti u vrelom ulju
Jutrooooo! Lady draga bas rzno iskustvo,zao mi je sto si se nasikirala... Bravo za Lanci jer rucki fino...
Mi bili jucer kod dr.Knor.Divna doktorica. Dijagnoza potvrdjena: atopijski dermatitis. Dobili kreme, higijensko dijetetski rezim,pa nadam se nekom pomaku aBd... Ja se zagrijavam,ceka me spremanje kuce,generalka... Djecak u setnji sa svojom tetkicom,pa onda spavanac.
Ljubimo drugare i drugarice i njihove mame...