chuci
|
IZVORNA PORUKA: tekja Ma i V. jos od jesenas napolju hoda, kolica su nam se raspala nakon mjesec dana koristenja, dakle vec nekad u agustu...ali, on nije neka hodalica i kada zelim nesto da obavim, a ne samo da sa njim setam, to je haos...mali od prijateljice je u stanju pretrcati tri km pravolinijski i ona za njim, a moj zastane ispred svakog izloga, pa razgleda, stane ispred bankomata i fol razmislja, pa onda napravi tri koraka, pa stane ispred tete sto prosi i gleda u nju, pa se okrene i vrati nazad sedam koraka i sve tako u krug isto ovako i moja nema obavljanja posla s njom. krenuli mi jučer na sijelo, pa pješke jer je relativno blizu. do pola je šetala, dala ruku čak, a od pola je bilo. evo cuko pa nazad 10 m da vidi gdje je otišao. ma prođe maca, i po nesreći zastade, pa se njih dvije gledaju i gledaju, pa onda maca produži a ajša za njom. pa pored prodavnice, penje se stepenicama da uđe, pa se smije ženi u prodavnici. duplo viđe vremena treba s njom kad joj padne na um da razgleda. a po gradu kad hodamo. kad naiđem opored onog izloga sa igračkama, zaboravih kako se zove radnja. blizu alipašine džamije. stane ispred i nabraja igačke, i po 10 min stoji. miki, miki (mini), tijo (šiljo ), medo, cuko, kamion, kamion, bageeeee (bager), pape (uvijek u izlogu imaju i neke cipele ili pape)...
|