|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  550 551 [552] 553 554   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
20.4.2011 21:35:04   
Honey3
IZVORNA PORUKA: škorpija

dajete li vi djeci kokice, moj ih pravo voli, a negdje sam čitala da se djeca najčešće njima guše, jer im one ljuspice se zalijepe za grlo.

moja Esma voli kokice pravo,prvo sam joj ja kidala samo ono bijelo od kokica bez ljuspice,medjutim njoj to malo pa se pocela otimati sa nama i onda joj i pustili i nije bilo hvala Bogu problema a sad jede samo one sto nisu iskokane lopuzica i puna joj pelena bude kokica neiskokanihuser posted image
ja vas ne pozdraviuser posted image dobra vam noc generacijouser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 13776
20.4.2011 21:35:12   
myb@by
Sad me zabrinuste sa tim gljivama user posted image user posted image user posted image user posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 13777
20.4.2011 21:36:27   
N_N
IZVORNA PORUKA: myb@by

Mi ih redovno jedemo, nadam se da nije opasno. Necu joj vise davati user posted image

Nemoj više.
Čak do 12. godine jetra ne proizvodi neke enzime koji su potrebni za apsorpciju gljiva.

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 13778
20.4.2011 21:40:00   
Honey3

Sad me zabrinuste sa tim gljivama user posted image user posted image user posted image user posted image
uf i Esma ih je jela a ovi veliki da i ne pricam,vec odavnooooo

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 13779
20.4.2011 21:41:39   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: zaha

uf i Esma ih je jela a ovi veliki da i ne pricam,vec odavnooooo

mi nismo gljive probali , oce pizzu al koricu nece sredine ......

(odgovor članu Honey3)
  Neposredna veza do poruke: 13780
20.4.2011 21:42:45   
N_N
Davno sam čula to za gljive s tim da su mišljenja podjeljna, negdje stoji da ne prije 6. god. a negdje ne prije 12. god. Nisam se puno raspitivala ali mi je imalo logike tako da ih B nikada nij probao. S ih jede, od 4. god.

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 13781
20.4.2011 21:45:25   
N_N
Evo još nešto, kopirano sa Rode

Opasnost od gljiva, djeca ne smiju bar do 7 godine probati gljive-naravno misli se na bilo kakve jestive. I to ne samo smanjenjem imuniteta i pogoršanjem ekoloških uvjeta već i stoga što
"otrovne tvari kao što su mauskarin, muskaridin, bufotein, aktivne tvari s toksičnim svojstvima (npr. kolin) , teški metali i još mnoge druge, kad dospiju u dječji organizam mogu izazvati teže poremećaje u radu jetre i bubrega. To često dovodi ili do trajnog invaliditeta ili smrti.... dijete se može otrovati ne samo svježim, nego i sušenim i ukiseljenim gljivama."

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 13782
20.4.2011 22:00:50   
Anoniman
N-N hvala na pojasnjenju o gljivama nije na odmetuser posted image .Ja ne dajem niti sam davala sta ja znam rijetko ih jedemo.Jedino kad krene njihova doba svekar ide i bere ih po sumama i jede samuser posted image user posted image cak ni ja ne vjerujem ......
Naravno da nebi dala da mu iko to daje sve ostalo mozeuser posted image Nisam protiv...

(odgovor članu N_N)
  Neposredna veza do poruke: 13783
20.4.2011 22:03:58   
Honey3
necu ni ja vise bebi davatiuser posted image mislim curetku

< Poruku je uredio zaha -- 20.4.2011 22:04:29 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 13784
20.4.2011 22:05:10   
N_N
Ma nije zgoreg znati. Mi ih inače volimo i jedemo ih često mada iskreno ne vidim ništa dobro u njima user posted image  

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 13785
20.4.2011 22:07:39   
Anoniman
za gljive sam znala...tako da mu to nisam nikad ni nudila...davno je bila rasprava o tome...sjecam seuser posted image

mozda sam ja nemajkauser posted image ali ja cokoladu vala ne smatram junk foodom...nikakouser posted image dapace...jes da mu je ofskroz doziram...jedno kinder jaje (tamo nema ni kockica cokoladeuser posted image , ili prutic one kinder...nekad dobije malo vise ako je dobar...a ako je bas...bas...dobar (sto je rijetkouser posted image ) dobije citav kinder pingvinuser posted image ...i kupujem mu jako cesto milh snituuser posted image

ne smatram ni smoki strasnim...iapk u njemu ima kikirikija...a kikiriki je jako zdravuser posted image ne mislim da ga treba jesti svakodnevno...ali vala sedmicno je ok... pritom nepodrazumjevam kesu da smazeuser posted image

mislim da se danas oko svega pravi teatar...ako cemo gledati sta je zdravo danas...voljela bih da uzmemo povrce sa pijace ili meso pa da se napravi analiza da vidimo koliko je zaista zdravo...ipak je ova zemlja nasa, nazalost, jako zagadjena...a meso uvozimo...boga pitaj odakle i koliko je staro...tako da...sve je pod velikim ?

(odgovor članu N_N)
  Neposredna veza do poruke: 13786
20.4.2011 22:08:36   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: N_N

Ma nije zgoreg znati. Mi ih inače volimo i jedemo ih često mada iskreno ne vidim ništa dobro u njima user posted image  

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i kod mene ovako user posted image turim ih u sve sem u grahuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Noa ih jos nije jela jer sam ja negdje procitala ovo sto si ti stavila i prepala se naravnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu N_N)
  Neposredna veza do poruke: 13787
20.4.2011 22:10:27   
Lana_
noa reci kako ti daješ djetetu batake hahaha još i mene zarazi user posted image user posted image user posted image user posted image

* 22.3.2009. * prva ljubav
* 10.7.2012.* druga ljubav

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 13788
20.4.2011 22:12:40   
Lady26
Nek sam ih danas spomenula pa makar (gljive), sad mogu mirne duse na spavanje user posted image user posted image user posted image

Nego jestel procitale, Lana pojela 3,5 male virsle user posted image , niko nista user posted image
Ostala bila jedna od vecere, izrezana na kolutice i malo malo ode do tanjirica i uzme zalogajic i onda sma skontala mora piti mlijeko i tako ostade pola virsle...

< Poruku je uredio Lady26 -- 20.4.2011 22:13:37 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 13789
20.4.2011 22:13:18   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lana_

noa reci kako ti daješ djetetu batake hahaha još i mene zarazi user posted image user posted image user posted image user posted image

izdajice jesam li rekla da me ne prijavljujete na RRuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ja sam dobra mamauser posted image user posted image user posted image user posted image ja djeci kupila grickalica a marijana naljepnice koje je Noa kvalitetno polizala i nesto joj izbacilo crveno pored usneuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lana_)
  Neposredna veza do poruke: 13790
20.4.2011 22:14:52   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lady26

Nek sam ih danas spomenula pa makar (gljive), sad mogu mirne duse na spavanje user posted image user posted image user posted image

Nego jestel procitale, Lana pojela 3,5 male virsle user posted image , niko nista user posted image
Ostala bila jedna od vecere, izrezana na kolutice i malo malo ode do tanjirica i uzme zalogajic i onda sma skontala mora piti mlijeko i tako ostade pola virsle...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Noa se osula jednom od hrenovaka i od tad ih gledamo samo na reklamiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 13791
20.4.2011 22:15:46   
Honey3
IZVORNA PORUKA: dadada

mislim da se danas oko svega pravi teatar...ako cemo gledati sta je zdravo danas...voljela bih da uzmemo povrce sa pijace ili meso pa da se napravi analiza da vidimo koliko je zaista zdravo...ipak je ova zemlja nasa, nazalost, jako zagadjena...a meso uvozimo...boga pitaj odakle i koliko je staro...tako da...sve je pod velikim ?

sa ovim se slazem u potpunosti,jedino sto iz mamine baste donesem znam da je iole cisto i zdravo a sto se i slatkisa tice ma moja E jede svasta ali uvijek gledam da pojede glavni obrok kako treba pa onda dobije i ostalouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 13792
20.4.2011 22:16:27   
Lady26
Aj zezas me...e sad me sjuser posted image , odoh Lanu kontrolisati....
Hebem ti a ti se smijes....cccc

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 13793
20.4.2011 22:17:29   
N_N
Do 1. god., ma ustvari i više.... sam "strepila" šta će i koliko pojesti sada već ne. Oboje jedu svašta (mislim na ove prčkalice - smoki, kokice, čokolade, bombone user posted image  isl.) ali u granicama naravno. Nisu neke izjelice tako da mi nije problem. Doduše S u zadnje vrijeme više traži slatkiše (pripisujem to predpubertetu user posted image user posted image  - šalim se). Oboje jako vole voće pa im svaki dan pravim voćne salate, cijedim sok, ukrašavam i izmišljam user posted image  Dakle, ne drhtim osim nad gljivama, gaziranim sokovima i sl. nehrani.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 13794
20.4.2011 22:18:13   
Anoniman
bas noa kakva si ti mama dajes djetetu grickalice ,ja to nikad ne biuser posted image user posted image user posted image user posted image da ne bi onih bataka i naljepnica ne znam na sto bi izaslo druženjeuser posted image jel joj puno crveno noa?

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 13795
20.4.2011 22:18:40   
Anoniman

Aj zezas me...e sad me sjuser posted image , odoh Lanu kontrolisati....
Hebem ti a ti se smijes....cccc

majke mi user posted image   meni je smjesno sad kad se sjetim al tad mi nije bilo smjesnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image male crvene tockice oko usta i po stomaku..

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 13796
20.4.2011 22:20:07   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: marijanna

bas noa kakva si ti mama dajes djetetu grickalice ,ja to nikad ne biuser posted image user posted image user posted image user posted image da ne bi onih bataka i naljepnica ne znam na sto bi izaslo druženjeuser posted image jel joj puno crveno noa?

ama nije mislim da se malo zaparala onom naljepnicom kad je probala sazvakatiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 13797
20.4.2011 22:21:57   
Anoniman

procitala..procitala...ali iz licnog iskustva necem da pljescem...samo u sebi kucamuser posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 13798
20.4.2011 22:22:07   
Lana_
ma bezveze mi je sve to evo nas živih a sve smo jeli od smokija,kiki bonbona,kinedr hmmm ako je bilo tada..moja Lana obavezno svaki dan jede monte,2-3  kiki bombone..ha ya

* 22.3.2009. * prva ljubav
* 10.7.2012.* druga ljubav

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 13799
20.4.2011 22:26:24   
Lady26
Okrenuta mi je ledjima a mrak u sobi...joj NoJa, sad bih te za vratic kroz ekran user posted image user posted image ....

Dadada znam da je to trenutno radovanje ali meni scre k'o kuca bar za danas...teti je super pojela supice pilece...kako ce sutra biti vidjet cemo, samo da je ovo hoce popustiti...

Eh da, jedna gornja trica se uveliko spusta, napipala sam joj vrh ali je unutra jos uvijek, da hoce probiti....a ostale nista....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lana_)
Neposredna veza do poruke: 13800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  550 551 [552] 553 554   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  550 551 [552] 553 554   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *