Bambi09
|
IZVORNA PORUKA: Meri29 Bamboliniiii Vrijedna zena nema sta, kapu vam skidam. sad kad ste sve dotjerali u red stavite i slike sredenog stana, da znamo za sta je onoliko maltera otislo Btw. je li ovo vas stari stan ili od roditelja, nisam vise u toku Mali lopov konacno zaspao, tajo nam radi, odoh ja gledati House Md, veceras raskida sa curom hvala na komplimentu a stan je nas, odlucli smo da ne mijenjamo stanove IZVORNA PORUKA: marijanna bambi bas si vrjednica nikoli mi se svako malo pojavi neko crvenilo po licu, nikako ne mogu skontat od cega jer mu preko noci prodje i opet cim dodje iz vrtica pojave se neke tockice po obrazima kako nam je drug sada? Mya kako nam je ljepotica Minja??? IZVORNA PORUKA: mama75 Mene je samo strah recimo ako se razboli nesto ozbiljnije, neka gnojna angina i sl. tada dijete svakako ne moze da jede, smrsa... Ne daj Boze da ova moja sta pokupi I ja na zalost tjeram dijete da jede. Glumim klovna, animiram, ruzim... sve samo da pojede. Ali kada ona ono bas bas nece da jede, onda nista ne pali. Ja se svaki put prvo iznerviram, galamim, tjerma, pa mi onda bude zao jer ocito nista nisam postigla. Ali sta cu, to je jace od mene Poslusaj me mila, nemoj je tjerati, nego je NAUCI da jede... Hranjenje i jelo ne mora da bude "strasno" nego kroz igru je privoli da je to nesto lijepo i fino i da joj to treba... zivaca tebi treba vise nego za ista drugo, ali svjesna si da bi se na glavu okrenula samo da hoce jesti, jel tako... I ne sikiraj se, zilava je tvoja malena, vidjela sam ja... Jeste mrsavuhna, ali je zilava, zdrava i vesela IZVORNA PORUKA: teacher75 odlucila sam da je pocnem odvikavati od blendanja hrane ali ne znam kako cu podnijeti ako mi danima ne bude htjela nista jesti svako dijete kad ogladni zaboravi na "bijes" pa tako se ne sikiraj da ce prestati jesti, nego ti prestani ponasati se kao da je tvoja djevojcica beba od par mjeseci, dijete raste i prilagodjavaj je dok je vrijeme da poslije ne bi imala vecih problema... a izvini, ali cini mi se da ti previse forsiras krompir, pa izbaci ga na jednu heftu ili 10 dana neka se zazeli krompira pa onda probaj IZVORNA PORUKA: tajra Moja R. se popravlja Milion puta kuc-kuc da je ne ureknem, ali stvarno me iznenadjuje Kako A. vokabular? cemu vakat tome i vrijeme sa malim zakasnjenjem sretna vam godisnjica braka IZVORNA PORUKA: Lady26 Veceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee i od meneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee IZVORNA PORUKA: koka i po dobro je kako si ti .. vec me "optuzuju" za ozbiljnost i zrele godine ...moram biti malo neozbiljna da se uklopim u masu i kako ide ozbilja??? IZVORNA PORUKA: felix ej ja skoro anelu rovinjala po ustima onak bezz kad nadjo mu donje DVIJE 4.vorke cudno ima donja samo dva zuba 1.2. i sad 4 dvije nidje veze Znaci sa cetvorkama smo gotovi hb ima sad i gornje dvije vec skroz nikle a sad evo i donje i da moram rec da ih NISMO OSJETILI kako su nikle (samo bio osip po guzi) nista strasno masallah da svi tako prodju Bas me ovo oraspolozi kad vidje zubica dva cestitamo zubice i ovdje Apotekarko nadamo se da je drug bolje i da nema vise penture IZVORNA PORUKA: noa kome sam falila hmmmmm... pa da vidimo... meeeniiiiiiiiiiiiiii IZVORNA PORUKA: mama2009 olaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaalooooooooooooooooooooooo IZVORNA PORUKA: nanika Pozdrav za sve mame i djecicu. Ja cesto uletim ali nikad da se javim, samo citam. Mi smo opet prehladjeni, boli nas grlo. sad nam je bio doktor pa smo dobili sirup i kapi za nos. Vidim da ste pricale o jagodama. Ja sam davala A i hoce ih ali mi se blago osuo sutradan po licu, pitala dr. i on kaze nista , samo ti njemu daj kad hoce. ajjjjjjjjjj kako sam pozeljela tvoj avatar vidjeti... sta ima kako si, kako su djecica??? ja nisam jos dala jagode, niti ikakvo jagodicasto voce Nanetu, jer mi je mm alegrican na maline, pa nam je pedijatrica savjetovala da ne probaju prije 2 godine upravo iz razloga sto se ne moze sa sigurnoscu reci da nije pokupio taj neki gen... Salty, dobrodosla i ti i tvoja Vegica IZVORNA PORUKA: felix Al bila sam GROZNA kad je jeo 2 na dan .Jer hajd kontam nece mu biti valjda nista dok niste rekle da nije dobro . Pa sam sad to promjenila. i Dadada (izvini sto te prozivam) al i ona daje na zahtjev A. pomfri znaci nisam jedina ......koja daje ponekad jdetu ne zdravu hranu Izvini felix, ali nesto mi ovdje nije jasno, jel ti hranis svoje dijete onako kako ovdje pise da je dobro ili nije dobro i dajes djetetu samo sto je ovdje napisano da se smije dati ili hranis svoje dijete onako kako smatras da je ispravno i osjecas sta ti djetetu treba??? I jel to TI trebas da hranis SVOJE dijete tako zato sto to tako radi i neka druga mama??? Ma zeno draga, furaj svoj stil i odgajaj dijete onako kako njemu odgovara i kako ti smatras da je dobro za njega, a ne zato sto neko drugi smatra da je tako ispravno ili nije, ili zato sto tako neko drugi odgaja svoje dijete... Izvini, ali nemoj se pravdati zasto si dala smoki i koliko si ga dala... MALA, jedno pitanjce, sad nesto gledam, ako sam dobro shvatila dajes L nesto za poboljsanje apetita? Zar nije mali za toga, mislim ipak mozda jos nije uhvatio ritam jela i mozda mu treba jos vremena da navikne organizam na odredjene kolicine hrane??? IZVORNA PORUKA: bebacha nego da ja vas nesto pitam Alen ima 10,5 mjeseci.dohranu smo uveli s 5.i sve je prihvati bas super.medutim zadnji 15 dana slano nece nikako.jede samo vocne kasice,vocni jogurt,sokic,i punoooo dojenja.probala sam mu cjeli dan ne davat nista od ovog i nudit slano al on okrece glavu samo.i strasno punoo doji.cak su u momentimo razmisljala sta bi ilo kad bi se odviknuo dojenja.a nece ni mlijeko na flasicu.neznam sta da radim ovo me podsjeca na Naneta dok je dojio, a kad su nailazile faze rasta zubica?! IZVORNA PORUKA: koka i po dan .. ja necu da pisem o hrani..."masakrirace" me pojedine ... ja bila u Ze. kupila nove cipele i sandale ... ooooo hoce biti setnjice ... Zenicankama...... bravo Ze jeftinija si duplo od moje kasabe blagos se tebi... ja uzela cipele i vratila ih, male mi dadada... cestitke za "novo radno mesto tm" jelena, ljepoto kako si ti, kako napredujes? Ancica kako je ona? megi nadam se da je djevojcica ok i da su u pitanju samo zubici IZVORNA PORUKA: salmy Sto ovo moje djete voli spinat napravila mu spinat dodala bjelog luka i prelila sa vrhnjem za kuhanje i dodala jaje.Spuca sve i sad podriguje a sto tukne na luk tugo moja sheri kako je drugarica??? IZVORNA PORUKA: Amani12 Veliki pozdrav za sve od mene i mog djecaka... Vjerovatno niko nije pitao za nas,ali eto,mi se opet javimo... Deckic spava drugu turu,u 17h sati idemo doktoru,opet dermatologu,jer se stanje pogorsava iznova. Sumnjaju i na intoleranciju na laktozu,ko ce vise znati... Nadamo se da su sve bebe i mame dobro... pa zar vise nije sve smirilo??? a misha mu mekinjasa pozdrav i za sve ostale koje sam kojim slucajem izostavila, idacha, Meri p.s. ovo je kratka kolumna za dragu MALU