|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Genijalan trik za davanje lijeka bebi

Uredništvo Ringeraja, 17.10.2022
Kako dati lijek bebi, a da se beba ne opire i ne ispljune lijek? U članku smo vam otkrili trik koji stvarno funkcionira!

image
Na ovakav način ćete uzrokovati manje stresa djetetu i sebi nego da mu na silu sipate lijek u usta. (FOTO: Helena Lee/Facebook)
/11


Beba je bolesna i vrijeme je za lijek. Lijek koji mu jedva možete staviti i u usta, a kamoli progutati lijek. Ako ga morate dati usred noći ili tijekom sna, bebin otpor je naravno još veći.

 

Naravno, razumijete bebu da joj lijek nije ukusan i zato većinu ispljune, ali u isto vrijeme znate da će joj lijek pomoći i da je neophodan za njegovo liječenje.

 

Da ne govorimo o tome da ubrzo ostanete bez lijekova, od kojih većina završi na bebinoj odjeći.

 

 

Duda za bočicu + dozator sirupa

Biti roditelj bolesne bebe nije nimalo lak zadatak. Zato roditelji moraju pomagati jedni drugima s korisnim roditeljskim trikovima koji uvelike olakšavaju brigu o (bolesnoj) bebi.. Ponekad i tako što ćete bebu malo "zavarati". Takav je i trik koji su otkrile očajne majke - trik s bočicom.

 

1) Sljedeći put kada svojoj bebi budete trebali dati lijek, upotrijebite dudicu bočice koju beba već koristi i poznaje (čak i ako ne koristi bočicu, vjerojatno ima utješnu dudu, pa će vjerojatno radije prihvatiti sisač s bočice nego žlicu).

 

2) Gurnite dozu ili injekciju sirupa u dudu do kraja, a zatim ponudite bebi. Možete ga i potopiti u vodu ili čaj ili premazati majčinim mlijekom (može i adaptirano) da ga još više privuče.

 

https://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/uploads/16144bbc0981398505d52d94f33fd0c8.png

 

 

3) Kada dijete počne potezati, pokušajte u što kraćem vremenu istisnuti sav lijek u dudu kako bi je što prije progutalo – prije nego što shvati vašu prijevaru i s gađenjem ispljune dudu.

 

Na ovakav način ćete uzrokovati manje stresa djetetu i sebi nego da mu na silu sipate lijek u usta.

I ne zaboravite da je dojenje zaštita od bolesti!

 

 

 

Još  na Ringeraji

PRATITE  NAS I NA INSTAGRAMU!

@ringeraja_ba


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
10
Botox ili operacija u trudnoći?
Da li Botox ili operaciju oka možemo raditi u trudnoći? (engleski video)
4
Zvijezda baby kalendara za 2020.g. - JUNI
Vrijeme je da vam predstavimo junsku zvijezdu za „Zvijezda baby kalendara za 2020. godinu“.
3
Zdravo kretanje dojenčeta
Ne preporučuje se stavljanje djeteta u hodalice, pogotovo ne u one kojima pod dotiče samo vrhovima prstiju. Hodalice mog...
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *