|      
Želiš odustati?
Prije nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa posljedicama tog čina.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj lični računar ćemo namjestiti cookie, koji će nam omogućiti, da te tokom takmičenja (10. - 14.06.2013.) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja Ringerajinih stabala odnosno kontrole uz desnu ivicu ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, a bodove će izgubiti i Ringeraja. Nažalost, odustajanjem gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Da l još želiš da odustaneš?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Krvna slika i Urin
7.9.2009 15:09:01   
edijevamama
MOze li mi neko pojasniti sta znace Urea i Kreatin u Krvnoj slici, naime oboje mi je ispod ref. vrijednosti?
U urinu mi je nadjeno sitnog calcium oxalata?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Krvna slika i Urin
7.9.2009 15:54:18   
AzraD
ta urea je i meni manja od pocetka, ja mislim da to nije nista vazno dok doktor nista nije komentarisao....
u krvi je najbitnije zeljezo, a u urinu je najbitnije da nema puno bakterija i da nema gljivica...


< Poruku je uredio AzraD -- 7.9.2009 15:57:11 >

(odgovor članu edijevamama)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Krvna slika i Urin
7.9.2009 16:01:25   
leona81
to je nesto vezano za rad bubrega

_____________________________

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu AzraD)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Krvna slika i Urin
8.9.2009 17:07:03   
amarilis
I kod mene je isto evo cijelu trudnoću a sada sam u devetom mjesecu hB. Doktor kaže, ništa nije opasno ako je ispod graničnih vrijednosti, opasno je ako su vrijednosti iznad. Vezano je za rad bubrega.
Ja sam u urinu imala malo fosfata, nisam imala bakterija, leukociti i epitel ok. Rekao mi dr. samo brusnicu da pijem i naredni mjesec više nije bilo ni fosfata.


(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Krvna slika i Urin
3.12.2009 20:31:19   
delfin
danas sam podigla nalaze i za urin mi piše soli: dosta amfornih fosfatauser posted image  Zna li neko šta to znači, ima malo bakterija, leukocita 3-4, epitelnih stanica i sluzi neštouser posted image

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu amarilis)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Krvna slika i Urin
3.12.2009 20:32:19   
delfin
a što se krvi tiče WBC mi je stalno povišenuser posted image

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Krvna slika i Urin
3.12.2009 21:45:41   
leli§

IZVORNA PORUKA: delfin

danas sam podigla nalaze i za urin mi piše soli: dosta amfornih fosfatauser posted image Zna li neko šta to znači, ima malo bakterija, leukocita 3-4, epitelnih stanica i sluzi neštouser posted image


ja nisam apsolutno nikakav doktor ali ti mogu samo reci sta znaci, stvarno ne znam granice mjernih jedinica da bih ti sad "iscitala" nalaze...

amorfni fosfat je granularni talog kalcija i fosfora u alkalnoj mokraci...

a za WBC---to me bas cudi da su ti bijela krvna zrnca povisenauser posted image

_____________________________

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Krvna slika i Urin
3.12.2009 23:46:28   
selina

IZVORNA PORUKA: delfin

a što se krvi tiče WBC mi je stalno povišenuser posted image



i kod mene su leukociti poviseni trenutno su mi na 15.9 pa mi je doktorica dala antibiotike kazu da je normalno u trudnoci da su poviseni al ne previse jer bi moglo nastetiti pa sad moram da 7 dana pijem po 4 puta dnevno pa valjda ce bolje biti!


_____________________________

moja srecica me je obradovala 13.01.2010god u 12.45h od tada sam jedna od najsretniji mamica na svijetu!

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Krvna slika i Urin
4.12.2009 9:08:28   
Mamica24
Drage moje ja sam se jutros malo prepala svojih nalaza. Sad sam u 6 mjesecu, inače se osjećam ok
osim povremenog umora. Evo mojih nalaza:

moji nalazi                granične vrijednosti

WBC 10.1                 (4.0-10.00)
RBC  3.73                 (3.80-6.00)
HGB 113                   (110-160)
Željezo 8.6               (9.0-26)

Urin je koliko ja vidim ok. PIše L=1-2

jedino soli piše nešto. krist.cobxal

Još piše nešto dole: user-defined abnormalities: Leukocitosis - nadam se da nije ništa opasno!!

Ima tu još nekih parametara ako nekog zanimaju granične vrijednosti ja ću ih upisati pa da možete
pratiti svoj ukrvnu sliku.

< Poruku je uredio Mamica24 -- 4.12.2009 9:22:10 >

(odgovor članu edijevamama)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Krvna slika i Urin
4.12.2009 9:28:19   
Mamica24
A ako nekog zanima može se poslužiti ovom stranicom:

http://www.stetoskop.info/Tumacenje-laboratorijske-analize-krvi-Normalne-vrednosti-krvne-slike-kod-kojih-bolesti-su-povisene-smanjene-3804-s3-content.htm

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Krvna slika i Urin
4.12.2009 11:30:32   
delfin
selina, kad dođem kući vidjeću koliki mi je wbc čini mi se da je i meni tako kao kod tebe. Doduše meni se upalio zub (imam otelnu ispod zuba- umnjaka) pa je možda i od toga user posted image  šta si dobila da piješ i koja si semica?

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Krvna slika i Urin
4.12.2009 11:54:47   
selina
dobro je draga ti bar imas neku upalu pa znas od cega je ja nemam nista ali mi povisen,pijem eritromicin antibiotik od 250mg 4 puta dnevno tako 7 dana pa valjda ce biti bolje a 33 sam sedmica trudna,a ti?

_____________________________

moja srecica me je obradovala 13.01.2010god u 12.45h od tada sam jedna od najsretniji mamica na svijetu!

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Krvna slika i Urin
4.12.2009 20:45:30   
delfin
ja sam 16-17 sedmica, tebi još malo. jel ti prva trudnoća, meni jeste pa mi je sve neobičnouser posted image . Meni je onaj wbc 14,2. u pon ću dr. pa ćemo vidjeti

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Krvna slika i Urin
4.12.2009 20:57:55   
selina
jeste i meni je prva trudnoca pa ako bog da jos malo mi je ostalo ali vjeruj ovo pridkraju je najgore docekati ali hajd polako sve.pa dobro kod tebe bar ima ta upala oko zuba pa ce ti biti i to spas,jesil isla zubaru kako si ostala trudna?
inace sretno sa trudnocom da ti bude ako bog da lahka


_____________________________

moja srecica me je obradovala 13.01.2010god u 12.45h od tada sam jedna od najsretniji mamica na svijetu!

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Krvna slika i Urin
4.12.2009 21:01:16   
bubuli
e selina vidjela sam jos negdje si pisala da pijes eritromicin zbog povisenih leukocita...
samo da znas eritromicin je pravo tezak za zeludac ako te bude bolio da znas od cega je i cesto zna izazvati proliv tako da uzimas bio-aktiv,yogsi ove jogurte ili LGG da obnovis crijevnu floru...


_____________________________



(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Krvna slika i Urin
4.12.2009 21:06:00   
selina
pa bubuli hvala na informaciji mene cijeli dan nesto muci zeludac ma sve je me spopalo  pa moguce da je to od tableta,nisam ni razmisljala o tome!a pro;iv me jos nije spopo,nadam se da ce  me to zobici.hvala jos jednom
kako je muzic?


_____________________________

moja srecica me je obradovala 13.01.2010god u 12.45h od tada sam jedna od najsretniji mamica na svijetu!

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Krvna slika i Urin
4.12.2009 21:12:22   
bubuli
nema na cemu...tablete nisu toliko jake po jacini al su teske...uvijek jedi pa ih pij...i uzimaj jogurte zastiti se...
a muzic...tuzno...dosadilo mu sve to...stao na ogledalo kaze vidi me ko da sam na frontu bio...straznjica puna oziljaka...
nece vise ni da ga previjam a mora...malo je klonuo al tu sam ja...ja se nepredajem nikad...
a trenutno nismo u mogucnosti za opereciju...iako je on skontao da je samo to rjesenje...
meni otvorili porodiljsko od 1.12. i sad me placa socijalno pa kad i koliko daju...nemozemo priustiti da i on ode sad na bolovanje 2-3 mjeseca onda radi kod privatnika dao bi mu otkaz garant...a te rane se nesiju nego samo toaleta pa treba po 2 mjeseca da zarastu same u idealnim uslovima...


_____________________________



(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Krvna slika i Urin
4.12.2009 23:50:20   
leli§

IZVORNA PORUKA: delfin

selina, kad dođem kući vidjeću koliki mi je wbc čini mi se da je i meni tako kao kod tebe. Doduše meni se upalio zub (imam otelnu ispod zuba- umnjaka) pa je možda i od toga user posted image šta si dobila da piješ i koja si semica?


pa eto draga sto ti je WBC visok...

_____________________________

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Krvna slika i Urin
7.12.2009 21:46:44   
delfin
evo mene od dr. (ginekologa) za aone amforne fosfate mi nije ništa rekao a za wbc, on mene pita što su ovo leukociti povećaniuser posted image  I ja mu kažem da mi je bio upaljen zub pa možda od toga, on kaže pa može biti. Za 3 sedmice kontrola sa nalazima.

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Krvna slika i Urin
8.12.2009 9:29:08   
Mamica24
Drage moje,

Da li je neka imala iskustva sa manjkom željeza. Meni je Željezo 8,6

što upućuje na blagu anemiju. Doktorica mi je propisala ampule TOT`hema

(mislim da se tako zovu)

2x1 deset dana i nakon toga sirup

uz to mi je rekla da pijem prenatal. Jel još nekom fali željeza!!user posted image user posted image user posted image user posted image šta vi radite??? 

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Krvna slika i Urin
8.12.2009 9:50:57   
snijeg
Mamice, ja sam uvijek praktikovala prirodne lijekove, pa tako i za anemiju, znači: svako veče izrendaš cveklu, mrkvu i jabuku, ujutro iscjediš taj sok u koji dodaš malo limuna jer se željezo bolje razgrađuje u organizmu ukoliko uzimaš vitamin C. Ostatak ako možeš pojedeš, ako ne zadrži se na sokiću user posted image
Kad god stigneš grickaj suhe grožđice, suhe kajsije i smokve. Također su dobre jetrice, ali ako si trudna ne preporučuju se! Iskreno meni je najviše pomogla Guber voda iz Srebrenice, ali opet ako si trudna ne znam da li bi to mogla piti, meni su to prijatelji donosili iz Srebrenice - pije se na slamku, a unutra rastopiš šumeću tabletu C vitamina. Eto, nadam se da sam ti makar malo pomogla i da će ti nešto od navedenog biti od pomoći user posted image


_____________________________

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Krvna slika i Urin
8.12.2009 12:49:57   
Mamica24
hvala ti na savjetu odmah ću to pristaviti večeras.

Ne znam samo da li je puno to što pijem i ovaj Tot`hema i prenatal user posted image user posted image user posted image

mada mi je doktorica rekla da pijem....

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Krvna slika i Urin
8.12.2009 12:51:01   
Mamica24
Delfi, i meni su rekli da imam neke kristale u urinu al kao da je to u granicama i da je to

malo pijeska ništa opasno... ma ko će im ga više znati!!!

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Krvna slika i Urin
8.12.2009 13:50:34   
snijeg
Ništa ti ne brini, ispij te ampule do kraja, a ja sam cijelu trudnoću pila Natal aktiv - HIPP, više mi odgovaralo od Prenatala. Tvoj organizam već koristi željezo iz depoa, a kad je beba tu potrebe su još veće. Nastoj da svakodnevno prirodnim putem unosiš makar malo namirnica obogaćenih željezom i naravno vitaminom C. Međutim, prirodan način pomaže tek kad popuniš te depoe (skladišta) željeza ampulama ili tableticama jer je u prehrambenim namirnicama nedovoljno za te potrebe. I da stolica će ti biti tamnija kad to sve počneš uzimati, pa se ne brini to je ok! Pozdrav...

_____________________________

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Krvna slika i Urin
8.12.2009 14:19:14   
Amrino
Zasto jednostavno ne odete na planinu vikendom?....Par sati gore- i obnavlja se krvna slika!

< Poruku je uredio Amrino RR -- 8.12.2009 15:13:25 >


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

deterdzent za ves
salmy

Koliko kg/kesa/pakovanja mjesecno koristite deterdzenta?

Oznake