|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  864 865 [866] 867 868   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
18.8.2011 20:42:31   
vila_7
super beba probaj i HIPP-ovu marelicu, Eva od tog redovno odmah za sat kaki!

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 21626
18.8.2011 20:46:46   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: helena_7

Ja evo popisujem sta mi sve treba da kupim za rođendan-od sastojaka za tortu,slanu hranu,piće,uhhhhh!user posted image

Približilooo seee :) odbrojavanje u satima i minutama haman :))

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 21627
18.8.2011 20:48:12   
vila_7
daaaaa al eto aBd sve cu stici i sve ce biti zadovoljavajuce!user posted image

Neposredna veza do poruke: 21628
18.8.2011 21:13:13   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: helena_7

daaaaa al eto aBd sve cu stici i sve ce biti zadovoljavajuce!user posted image

ma biće sve pod konac :)) Ma nek je zeko doš'o, to je najbitnije :)) A biće i slavlje extra user posted image
A hvala na infu za marelicu - probaću vala i to..čula sam i za breskvu, a kako su iz iste porodice, vjerujem da im je efekat sličan :)

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 21629
18.8.2011 21:14:26   
ladyblue RR
Super bebo, tikvicu moraš sa još nečim. skuhaj ili krompir ili onu baby rice. u superotnom dobit ćeš tečnu tikvicu koja je očajna i neće je htjeti.

helena_7, Nađu sam stavila na spavanje. poslije podne nije imala temperaturu. imala je oko 16h i dala sam joj Paracetamol. spavala je 2 sata i kada je ustala jadnica bila je mokra k'o čep ali nije bilo temperature. dala sam joj sve sirupe i pred spavanje kašičicu Paracetamola. popila je hapu (mlijeko ne smije zbog proljeva) i eno je u krevetiću, leži, brzo će zaspati. ona je dobra, da nema temperature ne bih ni skontala da je bolesna. doduše, ima i proljev još uvijek ali to me ne zabrinjava toliko. nadam se da će se ovo stabilizovati za dan-dva.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 21630
18.8.2011 21:22:04   
rose
IZVORNA PORUKA: ladyblue

Super bebo, tikvicu moraš sa još nečim. skuhaj ili krompir ili onu baby rice. u superotnom dobit ćeš tečnu tikvicu koja je očajna i neće je htjeti.

helena_7, Nađu sam stavila na spavanje. poslije podne nije imala temperaturu. imala je oko 16h i dala sam joj Paracetamol. spavala je 2 sata i kada je ustala jadnica bila je mokra k'o čep ali nije bilo temperature. dala sam joj sve sirupe i pred spavanje kašičicu Paracetamola. popila je hapu (mlijeko ne smije zbog proljeva) i eno je u krevetiću, leži, brzo će zaspati. ona je dobra, da nema temperature ne bih ni skontala da je bolesna. doduše, ima i proljev još uvijek ali to me ne zabrinjava toliko. nadam se da će se ovo stabilizovati za dan-dva.

jel joj trebas davati nesto zbog proljeva.,,.onu neku ors otopinu?

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 21631
18.8.2011 21:24:52   
ladyblue RR
trebala bih Orosal ali nisam danas. dat ću joj sutra. pije Enterofuril sirup protiv proljeva i esbsul za grlo. pila je danas i vodu i hapu pa joj nisam davala Orosal ali ću sutra ipak napraviti i dati joj. dala sam joj i supu danas pa mislim da je unijela elektrolite kroz supu.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 21632
18.8.2011 22:13:07   
rose

trebala bih Orosal ali nisam danas. dat ću joj sutra. pije Enterofuril sirup protiv proljeva i esbsul za grlo. pila je danas i vodu i hapu pa joj nisam davala Orosal ali ću sutra ipak napraviti i dati joj. dala sam joj i supu danas pa mislim da je unijela elektrolite kroz supu.

hajde valjda ce je to brzo popustiti user posted image

Neposredna veza do poruke: 21633
18.8.2011 22:20:19   
Leena
Veče, žene moje!

Ja samo preletih sta ste pisale, nema sanse da sve procitam, bas ste vrijednice... Meni danas dan ludilo neko totalno, pa smo mm i ja odlucili s mirom popiti user posted image , otisli u Altu i ostavili Esmu u igraoni, prvi put! I super je bila, samo mi nismo, pa smo dosli po nju za pola satauser posted image user posted image user posted image user posted image , teta kaze da je slusala i nije se svađala i otimala sa drugom djecom, cega sam se ja najvise bojala...

Jelena, ti si moj idol i ne mogu ti nikad to dovoljno puta reci! Anuska opet bolesna, Luka se tek rodio, zena imala carski i ona bi pravila kolac! Bicu ti kad porastem, kunem ti se! Btw, sacekat cemo mi da prođe četresnica, sad ti je dosta rodbineuser posted image

Iman, draga, ja kupila i Esmi i Nejli Dzenaninoj ogrlice u Bihacu, jer u Sa jos nisu bile ni dosle i 35KM su, u nekoj "hidic" apoteci, sad mi A. kaze kako se zoveuser posted image

Lady, evo bas danas cujem da ta viroza hara, strasno... Ljubi nam mirnicu puno, da nam sto prije ozdravi!

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 21634
18.8.2011 22:56:01   
canim
' vece zenice

Uh jeste sparno veceras, sta je ovo.

Iman hocu i ja recept za kolac, zovem slijedece sedmice neke prijatelje i familiju na iftar pa bih mogla nesto kokosasto napraviti user posted image joj meni kolac nije kolac ako nema kokosa i cokolade....mljac

Lady nadam se da ce vas to proci brzo.

Superbebo i moja isto tako nece da prihvati dohranu user posted image slano i nekako a voce vrlo rijetko hoce.Ja joj svaki dan pripremim nesto da jede, cak i gledam da je ne dojim dugo prije jela da ogladni ali to kod nje nista ne djeluje, ja mogu samo sanjati da ona pojede jednu citavu teglicu necega...valjda s vremenom prihvati user posted image

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 21635
18.8.2011 22:59:19   
ladyblue RR
kod nas klima na solidnih 24 stepena. cijeli stan (osim jedne sobe) mi je na zapadnoj strani. to se izdržati ne može kada poslije 14h sunce pređe na "našu" stranu.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 21636
18.8.2011 23:03:51   
Amam
 Ja se rijesila gosti,djeca zaspala,snahi predala sudje i evo me ovdje user posted image .
Ej da vas pitam je li se vama desavalo da kad dijete dobije vakcinu ono ostane tvrdo gdje je ubod za toliko koliko prstom mogu pritisnut user posted image ,tako kod E,danas sam mu stavljala oblog i opet je crveno i tvrdo na dodir,ja malo ono probala da kao masiram da se razbije,pa ne da user posted image .Jedva je  zaspao pojest ce nas od nervoze uhh...

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 21637
18.8.2011 23:08:09   
ladyblue RR
jeste. kod N mi je uvijek tvrdo poslije vakcine neko vrijeme pa prođe.

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 21638
18.8.2011 23:11:56   
rose

ja nisam ni pipala...sada joj je samo tackica od uboda (hep B) a prosla boca (diteper i hib) bilo crveno i oteceno nekoliko dana

Neposredna veza do poruke: 21639
18.8.2011 23:31:20   
Super Beba
canim - ma valjda samo sabur treba :))
amam -  kao i rose, ni ja to nikad ne pipam :) Samo promijenim obloge i to je to :) Mi bez boce do polovine sept..onda imamo neke, ne znam ni ja šta :) moram knjižicu ovjeriti malom...

< Poruku je uredio Super Beba -- 18.8.2011 23:32:37 >

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 21640
18.8.2011 23:33:32   
vjestica
canim, SB ne sekirajte se zbog dohrane, neke bebe lakše prihvate, neke teže
moja cura je tako slabo jela u početku, asad jede bez problema
najsmješnija mi je kad ko ptica počne hljeb čopati i jesti user posted image user posted image
što se vakcine tiče, i mojoj curi je jednom nakon iste bila kuglica, inače samo buse crveno
ta kuglica je nakon nekog vremena prošla (povremeno sma je mazala hepatrombinom)
nama nije toliko vrućina, i kod nas je klima na ugodnih 24 stepena po danu,a noću gasimo (ionako je nemamo u spavaćoj), ali nas izjedoše komarci user posted image user posted image
cura je sva istačkana po licu od ujeda user posted image
možda zato i lošije spava user posted image
ne pomaže ni što je mažem
sad sam kupila raid, nadam se da će pomoći
ja ne pamtim da su me ikada ovako izujedali komarci, pogotovo u Sarajevu

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 21641
18.8.2011 23:46:26   
Super Beba
ne znam gdje živiš, ali čula sam da u centru ih ima na tonu..pogotovo na ovim visinskim područjima, tipa Bjelave, Mejtaš, Breka...kod nas u N. Sarajevu ima onih koji ne ujedaju...pa se zalijepe na svjetlo, grozno ih vidjeti..a navečer moram sve rastvoriti da uđe have u stan (mi nemamo klimu user posted image , al imaćemo je naredne godine aBd user posted image )

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 21642
18.8.2011 23:53:53   
vjestica
na mejtašu me nikad nije ujeo komarac (ili barem nije ovo što ja pamtim) a sad sam u n. gradui ovo je prestrašno

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

Neposredna veza do poruke: 21643
19.8.2011 0:01:00   
ladyblue RR
ne znam vjestice sta je kod tebe ali kod mene nema ni jednog komarca.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 21644
19.8.2011 0:03:52   
Amam
IZVORNA PORUKA: rose

ja nisam ni pipala...sada joj je samo tackica od uboda (hep B) a prosla boca (diteper i hib) bilo crveno i oteceno nekoliko dana

Ok lady bas sam se bila zabrinula .
Rose ovo je njemu druga doza (diteper-a),prvu kad je dobio samo prvi dan bilo crveno,poslije samo tacka od igle uhh user posted image .
Vjestice i ja sam nesto razmisljala da namazem hepatrombinom,a opet ne znam smijem li?cisto da malo "razbije" onu tvrdocu,da procirkulise

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 21645
19.8.2011 0:06:07   
Amam
IZVORNA PORUKA: vjestica

na mejtašu me nikad nije ujeo komarac (ili barem nije ovo što ja pamtim) a sad sam u n. gradui ovo je prestrašno

Ej bas me vrati u proslo vrijeme,ja sam nekad isto zivjela na Mejtasu user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 21646
19.8.2011 0:10:31   
vjestica
amam smiješ hepatrombin
ja sam curu mazala hepatrombinom kad je tek izašla iz bolnice, jer je imala u inkubatoru braunilu i ruke su joj plave bile od braunile (po preporuci babice sam je mazala) samo sam uzela onaj sa najmanje i.j.

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 21647
19.8.2011 6:12:17   
HAHA
Dobro jutro,da se javim iz tišineuser posted image još uvijek.Nadam se da su ljepotice bolje danas.Mene krsta ubiše,izgleda vraćaju mi se menstrualni bolovi kao nekaduser posted image ,a stvarno me bili prošli nakon prvog porođajauser posted image .Evo popila Analgin,da malo popusti pa odoh kolač praviti.

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 21648
19.8.2011 7:13:33   
HAHA
helena,sretan rođendan ljepotici Evi,da je živa,zdrava i sretna zajedno s vamauser posted image user posted image .

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 21649
19.8.2011 7:18:25   
vila_7
dobro jutro zenice moje!

Ja kad pogledam svoj ticker sve mi se place od neke miline! Ne znam koji mi je kli.ac user posted image user posted image user posted image !

Eto da i ovdje cestitam rođendan (opet suzica u oku user posted image ) svojoj maloj cvrckici, i da joj pozelim da joj zivot bude ispunjen zdravljem,ljubavlju i srecom! Uh..... ne mogu vjerovati da joj je vec godina!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 21650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  864 865 [866] 867 868   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  864 865 [866] 867 868   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Koje
mamina enica

Koje Vam se ime vise svidja?

emna (11%)

ena (45%)

edna (12%)

adna (11%)

amna (22%)

Broj svih glasova: 128

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *