|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  918 919 [920] 921 922   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
31.8.2011 17:29:30   
rose
IZVORNA PORUKA: Daja_sa

Drage mamice...jeli neko od vas imao iskustva sa malim bijelim bubuljicama ispod pazuha i po preponama kod bebeuser posted image maloprije kad sam je presvlacila primjetim i nimalo mi se ne svidja izgled istih...kao one bijele akne kod odraslih osoba...socne da ih covjek istisne odmah...naravno nisam nista dirala vec nazvala pedijatricu i rekla mi da dodjem sutra da se uzme brisuser posted image
ma naprosto mi je pozlilo odmah...
nadam se odgovoru mamica koje su imale nesto slicno...
user posted image

cisti se od tvojih hormona...ali bolje da uzmu bris i iskljuce mrsu i slicno

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 22976
31.8.2011 17:30:36   
Anoniman
Dajo kod mog malenog su bile dvije-tri po preponama i ja sam fino sterilnu gazu umocila u alkohol i fino ih noktom skinula i cim sam ih skinula okupala malenog, stavila bebi pudera i vec sutra ujutru nista nije bilo.

(odgovor članu Daja_sa)
  Neposredna veza do poruke: 22977
31.8.2011 17:36:24   
Daja_sa
ima jednu na preponi bas poveliku...a ove ostale su onako sicusne...kaze mi pedijatrica da se ukoliko su infektivne bubuljice ako pukne moze prosiriti i dalje po tijelu i da nista ne diram do sutra...user posted image
opet kontam mozda je i od vrucine...jer su samo pregibi (prepone, pazuh)...
jelenaT...moram ti reci iskreno da sam pomislila na tebe u jednom trenutku dok sam lezala u bolnici...doslo mi da potpisem drugi dan da izadjem kao i ti jer sam psihicki bila slomljena vise ali moj doktor nije htio ni da cujeuser posted image user posted image

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22978
31.8.2011 17:40:19   
Daja_sa

IZVORNA PORUKA: rose

Drage mamice...jeli neko od vas imao iskustva sa malim bijelim bubuljicama ispod pazuha i po preponama kod bebeuser posted image maloprije kad sam je presvlacila primjetim i nimalo mi se ne svidja izgled istih...kao one bijele akne kod odraslih osoba...socne da ih covjek istisne odmah...naravno nisam nista dirala vec nazvala pedijatricu i rekla mi da dodjem sutra da se uzme brisuser posted image
user posted image

ah...pomislila sam i ja odmah na mrsu...zato mi je i pozlilo kad je rekla da se radi bris...user posted image

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 22979
31.8.2011 17:43:25   
ladyblue RR
Dajo, ja bih to malo očistila alkoholom, okupala bebu u Hipermanganu i trebalo bi proći.

< Poruku je uredio ladyblue -- 31.8.2011 17:44:20 >

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 22980
31.8.2011 17:47:41   
dzeni_nl
Dan evo i nas malo da se javimo.

Jao kako mi zao fatimice09, pa stvarno je teska ljudska sudbina.

Mi smo prekjucer bili navakcini, M super podnjela nije puno ni plakala, a ja sam ocekivala da ce puno plakati.
Ima 10.190 gr. i 74.5 duga. Kazu nam da je sve super i da super napreduje.
Danas smo bili i kod pedijatra u bolnici zbog upale mokracnih kanala i ona nam kaze da smo trebali kod njih docili ili da kucno doktor uradi urinokulturu, ane samo jedan nalaz urina i odmah antibiotik. Ona je voljela da je je uradila detaljan pregleda pa da zna koja je bakterija u pitanju. tako da ako se ponovo zovemo njih a ne da idemo kucnom. I kaze da je to cesto kod djevojcica, pa da puno ne brinemo.

Nadji sretan mali rodjendan, jos malo pa i veliki.
Nama je u Nedjelju aBd.

Helena upomocuser posted image napravila sam fondant sinoc i zamotala ga dobro u najlonsku foliju, al sad sam gledala puno mi tvrduser posted image pitam se hocu li moci ista napraviti od njega? Kako je kod tebe bilo?

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 22981
   [Obrisana poruka]
31.8.2011 18:00:19   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu dzeni_nl)
  Neposredna veza do poruke: 22982
31.8.2011 18:21:13   
lejla80
hello moje drage..mi smo danas malko hodali po gradu..konacno nije previse vruce pa se i moze. A se sinoc budio ni sama ne znam koliko puta, a tek sto je plakao svaki put kad se brobudi, katastrofa,ja se probudila umornija nego kad sam legla a legla samuser posted image Iskreno se nadam da veceras nece biti tako..sutra zvanicno prvi dan skole pa ce mi trebat malo vise snage..
Lady sretan mali rodjendancic velikoj curetiniuser posted image user posted image
Daja dobro nam doslauser posted image
Iman cestitam zubicuser posted image ..tvoja cura do neki dasn skroz krezava a vidi sad puna usta zubauser posted image Kako tek sad druga donja jedinica,kako to kod vas ide?
Canim bilo je super tih igraona u TL. Ja sam prestala stavljati jastuke jer A preskace preko njih..Ma pod zakon, mada se i tu vazda docepa neceg nedozvoljenog.

2011.
2016.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 22983
   [Obrisana poruka]
31.8.2011 18:43:01   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu lejla80)
  Neposredna veza do poruke: 22984
31.8.2011 18:55:34   
lejla80
ma Iman draga nije bas toliko zahladilo, mozda samo toliko da ne mozemo reci da je pakleno vruce,vise je ono kao jako vruce ali izdrzljivo hehehehhehehh
Sto nam se ovo Cickolini ne javlja?

2011.
2016.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 22985
31.8.2011 19:42:38   
dzeni_nl
Iman nisam ga stavljala u frizider, jer sam citala da se cuva na sobnoj temperaturi. Al mi cudno sto se toliko stvrdno. Al stavit cu malo u mikrovalnu pa cu vidjet kakav ce biti.

I kod Marise evo danas iznikla gornja druga jedinica. Sad ih ima 4. Nekako mi malo za godinu dana, ali vidim da nismo jedini, a i doktorica mi kaze da je normalno i da joj je mogao tek sa godinu prvi da nikne, tako da vise ne brinem.

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 22986
31.8.2011 19:55:26   
mala_sa
Zene kad ste vec kod zubica, koliko vremena otprilike prodje nakon prvih znakova nicanja pa do izbijanja zubica... moj A je vec nekoliko dana basss nervozan, sad sam gledala i desni mu se bas bijele, a i odbija mi siku (nekad je bas jako vucara, a nekad je odbija)... ako nisu zubici ja ne znam sta jeuser posted image user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 22987
31.8.2011 20:17:31   
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: mala_sa

Zene kad ste vec kod zubica, koliko vremena otprilike prodje nakon prvih znakova nicanja pa do izbijanja zubica... moj A je vec nekoliko dana basss nervozan, sad sam gledala i desni mu se bas bijele, a i odbija mi siku (nekad je bas jako vucara, a nekad je odbija)... ako nisu zubici ja ne znam sta jeuser posted image user posted image

isto je i kod mene,neznam sta je,pomagajte namdrage iskusne zenice

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 22988
31.8.2011 20:18:57   
mersiha 77
cickolini zasto se nejavljas?
jel sve uredu,akobogda nadam se da jeste!

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 22989
31.8.2011 20:54:38   
ladyblue RR
mala_sa, mersiha, to sa zubima vam je jako individualno. neka djeca budu nervozna kada zubi krenu iz korjena, neka kada su već pred nicanje. neka djeca nisu uopšte nervozna. moja je balila od 3. mjeseca a prvi zubi su joj nikli sa 5 mjeseci. nije nikada bila nervozna ali evo gornje zube prate proljevi.

Neposredna veza do poruke: 22990
31.8.2011 21:13:00   
vila_7
dzeni tek sad vidjeh pitanje,i ne znam sta bih ti rekla...mislim da savjetuju da samo krenes sa mijesenjem pa ce se sam omeksati. Ja ne znam iz razloga sto sam ga ja napravila i odmah radila s njim.

Iman imas na onoj stranici torte i ukrasi-šablon za cipelice male kao da kupis ali mozes otprilike samsa skontati kako ide!

mala_sa i mersiha
, Eva je imala simptome od 2-3 mjeseca a prvi je dobila sa 6!

nego zna li iko sta je s cickolini?

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 22991
31.8.2011 21:15:34   
ladyblue RR
sad sam je vidjela da je bila tu ali nije ništa napisala. polsala sam joj sms.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 22992
31.8.2011 21:26:17   
mersiha 77
Lady,helena ma i Anes bali,nervozan je od dva i pol mjeseca,ali nema nista
kad ga nekad dodirnem po desnima on nista a nekad u vrisku,pa nemam pojma sta ce biti
ali ja iskreno da vam kazem nebi voljela da mu poniknu zubi tako brzo jer brzo ce ih i izgubiti i nece mu biti kvalitetniuser posted image

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 22993
31.8.2011 21:27:55   
rose
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Dajo kod mog malenog su bile dvije-tri po preponama i ja sam fino sterilnu gazu umocila u alkohol i fino ih noktom skinula i cim sam ih skinula okupala malenog, stavila bebi pudera i vec sutra ujutru nista nije bilo.

i ja sam ih skidala tako...cak i sada kad joj se poneka pojavi ja je skinem na isti nacin

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22994
31.8.2011 21:28:56   
vila_7
mersiha to su ti babske price - evo zivi primjer ja i moj brat - on dobio zube sa 4 i po mjeseca i danas ima 36 god.zubi savrseni-od poretka do kvalitete! Ja dobila prvi sa 10 mjeseci i i poredak i kvalitet uzas. A sve to jer on ima zube kao i tata a ja na mamu.

Lady
javi ako ti odgovori

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

Neposredna veza do poruke: 22995
31.8.2011 21:31:08   
rose

IZVORNA PORUKA: rose

user posted image

ah...pomislila sam i ja odmah na mrsu...zato mi je i pozlilo kad je rekla da se radi bris...user posted image

ma bit ces mirna nakon brisa...a i da je mrsa, znat ces cime da to tretiras...nekako mislim da je bolje da ako nesto ne valja izbaci tijelo na kozu i signalizuje da se treba nesto poduzeti...inace je zlatni stafilokok skoro pa normalna baja koja obitava na covjeku...ja sam pred porod u nosu imala mssu ...neku blazu verziju od mrse, i izlijecila je antibiotskim kapima za oci

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 22996
31.8.2011 21:31:30   
Leena

IZVORNA PORUKA: Iman83

Amra je sva sretna i vesela...i važna, ipak je ona sad starija seka!user posted image
A D. kao da nije rodila, vidjela sam je maloprije, ne mogu da vjerujem kako lijepo izgleda i hoda user posted image ...žena rodila prije 3 sata i izašla da nas malo vidiuser posted image ...ja 3 sata poslije poroda još uvijek na stolu u rađaoni bila..[/b].user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i ja! Mozda cemo i mi drugi put tako, ako Bog dauser posted image Ljubi ih puno i od nas i bas sam sretna da je sve tako lijepo ispalo!

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 22997
31.8.2011 22:04:47   
mersiha 77
Iman cestitam ti rodjenje tog malog brace,nek vam bude sretan i hajirli akobogdauser posted image

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 22998
31.8.2011 22:11:41   
vjestica
danas sam se pravo nasekirala kad sam čula za fatimicu user posted image user posted image
znam šta je sve prošla, i sad ovo user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

Neposredna veza do poruke: 22999
31.8.2011 22:17:54   
mersiha 77
vjestice hvala ti puno,ispalo je super ti znas zastouser posted image
ja nepoznajemtu zenu i neznam sta je prezivjela sve ali bih voljela da mi napises ili postavis strani ili gdje se to sve vec nalazi pa da i ja procitam i znam o cemu se radi

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 23000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  918 919 [920] 921 922   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  918 919 [920] 921 922   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

teta cuvalica
salmy

Zanima me koliko placate tetu cuvalicu,i koliko sati bude sa Vasom bebom.Bez kuhanja,pranja...i sli.Iskuljucivo cuvanje bebe? Znam da je bila anketa,ali je nemogu naci.Samo cifre molim Vas,bez puno pisanja:)))

200 (49%)

300 (35%)

500 (12%)

vise (4%)

Broj svih glasova: 142

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *