|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  978 979 [980] 981 982   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
14.9.2011 10:45:33   
Leena
enci, dobrodosla!!! Pomirisi nam tu curicu, a reci tati da nam on pomirise onu drugu za nasuser posted image . Kako ce se curice zvati?

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 24476
14.9.2011 10:48:42   
rose
IZVORNA PORUKA: enči80

Helena_7 bjegaj sa ove temeuser posted image user posted image user posted image

Mi samo da se prijavimo a o javljanju ćemo dok se malo ne uhodamo.
07.09. u 10:50 postala sam mama 2 prekrasne djevojčice,teške 3100 i 3200user posted image a dugačke 50cm.Prave male žirafeuser posted image user posted image
Zbog veoma komplikovanoga poroda (vaginalni koji je poslije završen cr i na taj nači spašen život i mene i beba) jedna beba je kući sa mnom dok je druga u SA i svaki dan je očekujemo.Ja nažalost ne mogu u Sa zbog rana hem od vaginalnog hem od cr ali je zato njen otac obilazi a trebala bi nam se pridružiti aBd u ponedjeljak.

Ova beba sadzasad samo doji,a za drugu iskreno ne znam da li ću imati dovoljno mlijeka za obje,pa pretpostavlhjam da ću morati obje dojiti i dohranjivati a to ću opet na drugoj temi sa Lejlom da vidim.

Imena imamo ali čekao seku pa da se upišemouser posted image

Pozdrav za sve mame i bebe !!!

pa da imamo i jednu mamu blizanaca user posted image user posted image  dobro nam dosla i ti i tvoje cure user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 24477
14.9.2011 10:53:34   
Anoniman
Enci draga dobrodosla i jos jednom cestitke od nas. kad sam procitala da si se porodila od srece sam plakala, bas mi drago bilo da je sve okuser posted image

Leena... kako jeuser posted image . tvoja cura je sad batine dobila, a za malo i svekrva, draga mi je ali vrijeme joj kuci ici, evo pet dana ovdje i ja pet dana ludim bukvalno.

(odgovor članu rose)
  Neposredna veza do poruke: 24478
14.9.2011 10:57:51   
Leena
Leena... kako je . tvoja cura je sad batine dobila, a za malo i svekrva, draga mi je ali vrijeme joj kuci ici, evo pet dana ovdje i ja pet dana ludim bukvalno.

A joooj, pa sta je uradila? Mislim moja cura, ne svekrvauser posted image user posted image . Koliko jos ostaje? Kako rana jutros? Ide li ista na bolje?

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24479
14.9.2011 10:58:56   
Leena
vidi mene k'o drot, samo ispitujem, ali neka ti si navikla da te drotovi o djeci ispitujuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 24480
14.9.2011 11:05:30   
enči80
Hvala vam od srca!

Leena zvat će se aBd ZARA I ASJA,mm se sviđa i Esma ali ja imam sestru koja se tako zove pa smo odustaliuser posted image

Draga Jelena vjeruj da si mi naumpala kad sam se porađala,jer vjerujem da me što se tiče poroda samo ti možeš razumjeti.
Ja sam imala slučaj u blizanačkoj trudnoći koji se desi jednoj od hiljade i hiljade trudnica,moje duše drage su se zagrlile u stomaku i pošle zajedno da izlaze i zaglavile su se u porođajno kanalu.Mislim da su sekunde bile u pitanju i zaista svaka čast doktorima na brzoj reakciji.Mislim da su svi doktori bili u operacijskoj sali jer se to dešava njima jednom ili nijednom u karijeri.

Hvala Bogu pa su one meni čvrste ,jer za blizance imaju natprosjčnu težinu i dosta ljekara kaže da ih j upravo to i spasilo.

Nadam se da će ti se ta Mrsa uskoro povući.Ljubi nam plavušanauser posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24481
14.9.2011 11:07:38   
Anoniman
Ja jutros u sest ustala da stignem istusirati se, poguziju malu koji doji po sat vremena minimum nahranim, u miru popijem kafu i spremim Ani dorucak i da stignem kod dr u stari grad u devet sati. Da napomenem da mi Ana od kako sam izasla iz bolnice je smrsala pravo, nista nece da jede osim da pije i suvog hljeba. Krijem hljeb po kuci samo tako, ako ga vidi vriska, a krijem iz razloga ne bi li sta drugo pojela, pa ja kao kreten po pet vrsta jela pravim i izvoljevam. Sad nastavak priceuser posted image dolazim od dr kuci moje dijete doruckuje vodu iz kompota, reko baba sta to ona radi je li doruckovala, kaze pa vidjela u flasici ovaj kompot od sljiva sto si pravila i vristala, ja joj morala dati... tu ja popizdim pa reko taj kompot sam ostavila da popije posle jela, a ne prije jela i tako da nista nije htjela jesti, a baba navalila da je vodi vani. Fino sam rekla hajde ti baba svojim putem ona nece i eno je sad u krevetcu za kaznu, a baba se pet puta vraca i zadirkuje kao pa daj pusti je, a ova kako vidi da se otvore vrata u vrisku... rekla sam mm poslacu ih sve u tri lijepe nastave li ovako se ponasati.

A meni rana po prognozi dr biće dobro, ali kad ne znam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Cekam infektologa da mi se javi pa cu vidjeti. Opet u petak na moju standardnu proceduru reckanja, istiskanja i tako dalje i izgleda da zivim u nadi da to prodjeuser posted image

(odgovor članu Leena)
  Neposredna veza do poruke: 24482
14.9.2011 11:14:25   
Anoniman
I samo da izjavim da sam pogazila rijec i nisam nikakav karakter user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .... pustila sam Anu vani sa babom, bolje da je baba slusa kako vristi i place, nego ja i Lukauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja stvarno ne znam sta je mome djetetu, kako ustane ona u plac, baca se po kuci, cupa se, udara sama sebe, udara nas...

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 24483
14.9.2011 11:19:21   
Anoniman
Enci draga svaka cast na hrabrosti, iskreno kako si pricala da hoces prirodno, da neces CR tako me strah bilo, reko svaka joj cast na toj hrabrosti, ja sam se pekmezila da jedno rodim. MasAllahduse slatke napredne... Zelimo princezi brz povratak kuci svojoj mami i sestriuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 24484
14.9.2011 11:40:36   
rose
IZVORNA PORUKA: enči80

Hvala vam od srca!

Leena zvat će se aBd ZARA I ASJA,mm se sviđa i Esma ali ja imam sestru koja se tako zove pa smo odustaliuser posted image

Draga Jelena vjeruj da si mi naumpala kad sam se porađala,jer vjerujem da me što se tiče poroda samo ti možeš razumjeti.
Ja sam imala slučaj u blizanačkoj trudnoći koji se desi jednoj od hiljade i hiljade trudnica,moje duše drage su se zagrlile u stomaku i pošle zajedno da izlaze i zaglavile su se u porođajno kanalu.Mislim da su sekunde bile u pitanju i zaista svaka čast doktorima na brzoj reakciji.Mislim da su svi doktori bili u operacijskoj sali jer se to dešava njima jednom ili nijednom u karijeri.

Hvala Bogu pa su one meni čvrste ,jer za blizance imaju natprosjčnu težinu i dosta ljekara kaže da ih j upravo to i spasilo.

Nadam se da će ti se ta Mrsa uskoro povući.Ljubi nam plavušanauser posted image

a sta se drugoj curici desilo pa su je prebacili u sarajevo?

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 24485
14.9.2011 11:47:23   
vjestica
enči dobro došla
što se tiče dojenja, ne sekiraj se, tu je lejla ka sa svojim zlata vrijednim savjetima
i nemoj odmah tako negativno razmišljati, dok dojiš mlijeka ima, i moja baka je isključivo dojila blizance 6 mjeseci
ako dosad nisi nabavila jastk za dojenje, moj ti je savjet da ga nabaviš, možeš se fino namjestiti i dojiti obje bebe istovremeno
mahanje ostalim curama i bebama, ne mogu sve pohvatati
jutros smo išli na vakcinu mpr, cura nije ni skontala šta je snašlo user posted image
nadam se da neće kasniej biti nikakvih nuspojava
sad moram na posao, druga sam smjena, a već sam umorna user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 24486
14.9.2011 11:48:39   
vila_7
enči dobro nam došla! Ma tek sad kad si ti dosla ja se ne mislim mrdati nigdje-zanimljivo mi da citam kako se mame s blizancima snalaze! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
A znam da su krenule krivo izlaziti ali meni je tako slatko bilo kad si napisala da su se zagrlile u stomaku...ah user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ma ja mislim da je to bas neka posebna veza kod blizanaca! Nego da se sto prije ti oporavis a druga ljepotica dodje sto prije gdje i pripada! Jesu li bas iste ili ih vec mozete raspoznati?

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 24487
14.9.2011 11:57:19   
ladyblue RR
Medi, ko god da te iznervirao, ignoriši. nećeš ti prestati da komuniciraš sa nama radi jedne osobe?! Svako od nas ima svoje probleme i ako pišemo ovdje mislim da ovdje treba i da ostane. a ako se neko nađe da okolo ide i priča, njima na obraz!

sweet, nadam se da ćeš se brzo riješiti zostera i da će se sve vratiti na staro.

enči, dobro nam došla i ti i tvoje male ljepotice

Leena, znam ja da bi ti mene blokirala ali ti mrskouser posted image

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 24488
14.9.2011 12:02:03   
ladyblue RR
hvala što pitate za nas...
Nađa je pravo bolesna. sinoć sam joj prije spavanja nekako skinula temperaturu na 37,4 i zaspala je oko 22h. probudila se u 4h, plače. začepio joj se nos i ne može da cucla palac. bila je budna do 5 i nekeko zaspala ali se probudila ponovo u 6h. gori od temperature. 39. odmah joj dam Diprol i skinem odmah temperaturu. onda se opet probudila oko pola 8. nahranila sam je i opet je odspavala sat vremena.
išle smo doktoru. ima upalu grla i sva je jadnica prehlađena. nos joj curi, bali jezivo.
jedina dobra stvar u svemu ovom je što dobro jede. nekakva je kenjkava, hoće da je uz mene...jutros sam je prvi put u životu stavila malo pored sebe kada je dobila tu temperaturu.
nadam se da će ovo proći za dan-dva. samo da prestane temperatura. grlo i nos će već nekako proći.

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 24489
14.9.2011 12:06:58   
tukica
uh evo i nas sa turom user posted image mala od jutros ima 37,2, a sad sam opet mjerila i 37,5... problem je kad joj dajem paracetamol onom pipetom - kao boca, ali bez igle, ona jedva da ista i proguta jer nije naucila ista da uzima osim sike i vecinu izbaci vani, tako da uopste i ne znam koliko ona toga uzme... pokusavam blago, po malo, ali ona na kraju pocne i plakati... sa kasikicom je jos gore... pojma nemam sta da joj radim... 

Neposredna veza do poruke: 24490
14.9.2011 12:09:14   
rose
IZVORNA PORUKA: tukica

uh evo i nas sa turom user posted image mala od jutros ima 37,2, a sad sam opet mjerila i 37,5... problem je kad joj dajem paracetamol onom pipetom - kao boca, ali bez igle, ona jedva da ista i proguta jer nije naucila ista da uzima osim sike i vecinu izbaci vani, tako da uopste i ne znam koliko ona toga uzme... pokusavam blago, po malo, ali ona na kraju pocne i plakati... sa kasikicom je jos gore... pojma nemam sta da joj radim... 

a sta je tvojoj pa ima turu? Mislim da te male ture 37.2 ne treba obarati?

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 24491
14.9.2011 12:11:58   
ladyblue RR
tukice, na tako niskoj temperaturi se i ne daje Paracetamol ali ako si već dala, to malo što je progutala je dosta. naspi ga u malu kašičicu i otvori joj usta tako što ćeš je uhvatiti za obraze blago a ona bi trebalo da zine. kada zine naspi joj malo u grlo. trebalo bi da probuta dok skonta šta joj se desilo. i opet ponovi isto dok ne popije sve.

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 24492
14.9.2011 12:12:57   
tukica
primili smo juce 2 boce, pa eto danas valjda reakcija... diteper, polio....
uglavnom, vidim ja cica moja vruca, pa me strah ako joj se poveca tura, kako da joj dam lijek kad nece da ga uzme... a kolika tura treba da bude, pa da se da paracetamol?

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 24493
14.9.2011 12:15:09   
ladyblue RR
neće tukice ići više ako nije odmah skočila. Paracetamol se daje na 38 i više. preporučena je 38,5 ali može i sa 38.

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 24494
14.9.2011 12:15:56   
tukica
uh super, hvala puno user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 24495
14.9.2011 12:17:08   
mala_sa
Dan i od nas...
Moj A evo skontao kako da kresti (isto papagaji kad kreste, eh tako i on), to mu valjda fora pa stalno to radi, a ima nekakv "jak" glas da su me tacno usi zabolile od njega user posted image user posted image
Mi cemo danas u apoteku da podignemo anesteziju, da nas sutr ne boli ubod od vakcina....

Medi draga sto kaze Lady na njihovu im sramotu, a ti se nemoj prestati javljati radi jedne "ne osobe" ha ja user posted image
Lady joj malu macu tama popusti proljev sad ova prehlada, ljubi nam je punooo i da je sto prije baje napuste...is baje issss
Enci dobro nam dosla, kako je lijepo biti mama blizanaca user posted image user posted image (ja mastam o tome)... ljubi male prstice od nas, i da druga seka dodje sto prije svojoj mami i seki user posted image

Ostale moje drage ljubimo vas punoooo user posted image user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

Neposredna veza do poruke: 24496
14.9.2011 12:18:00   
vila_7
tukice moja pedijatrica je nama rekla (posto UVIJEK dobije turu od vakcine) da skidamo kad dodje na 38.

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 24497
14.9.2011 12:23:13   
vila_7
Lady...a mogu misliti koliko se jadnica muci-mislim da im je najgore kad ne mogu disati lijepo. Da brzo ozdravi , a ti je vodaj sa sobom ko malog priljepka da joj lakse bude!

mala_sa...kakva anestezija?

< Poruku je uredio helena_7 -- 14.9.2011 12:26:52 >

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 24498
14.9.2011 12:26:18   
vila_7
A za ovo lajanje izvan foruma - stvarno bezveze...sad kad skontam i ja svasta napisem sto u zezanciji sto i ozbiljno i sad treba neko to izvan ovog kruga iznositi-bas mi nije svejedno pogotovo sto vas dosta imam i na FB. Da znam koja je vjerujte da bih je i ja ukinula.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 24499
   [Obrisana poruka]
14.9.2011 12:36:45   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu vila_7)
  Neposredna veza do poruke: 24500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  978 979 [980] 981 982   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  978 979 [980] 981 982   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

opet cipelice :)
vila_7

Kupujete li "markirane" cipelice za bebe koje su tek prohodale ili bilo koje? S obzirom na cijene a noga brzo raste !?

samo markirane (72%)

svejedno koje (28%)

Broj svih glasova: 144

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *