|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1033 1034 [1035] 1036 1037   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
24.9.2011 19:10:27   
lejla80
Ovdje na forumu malo ko je dosljednjo stavljao bebama taj siroki povoj kad sam se ja raspitivala, uglavnom kao D3 kapiuser posted image Ja sam stavila par puta i odustala, bilo hladno pa vala dok umotam bebu u sve te pelene, jadnik poplavi a da se razumijemo nisam bila ni najspretnija..sreca pa su kukovi bili uredu

2011.
2016.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 25851
24.9.2011 19:20:07   
bambi7
Ja sam prvoj bas sto je hladno stavljala siroki puna dva mj. Nekako sam imala odjecaj ko bice joj toplije a i da joj zgrije stomacic zbog grceva.A evo druga beba junska, pa sam odustala posle par dana. Odmah je dobila zuticu a samim tim vise dojila i vise kakila, pa zamotaj pa odmotaj po 15puta na dan.Jod u stanu preko 27 stepeni ma bjezi bolan muka ziva...

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 25852
24.9.2011 20:19:14   
vila_7
vidim ja zaposjele ove najmladje temu,bit ce nama ipak seoba naroda! user posted image user posted image user posted image
KOd nas isto ide sa 1,5 mjesec kontrola kukova ,pa sam ja siroko povijala do tad,poslije kontrole da je sve OK,prestala

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 25853
24.9.2011 20:36:39   
ladyblue RR
gledam utakmicu....e što se iznervirahuser posted image

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 25854
24.9.2011 20:42:38   
rose
pozz zene...nama bila sveki i svekar pa se ne javih ranije...odoh citati a nadam se da su bojesne bebe bolje user posted image

< Poruku je uredio rose -- 24.9.2011 20:44:50 >

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 25855
24.9.2011 22:08:51   
ladyblue RR
kakva je ovo tišina večeras? počet ću sama sa sobom da se dopisujemuser posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 25856
24.9.2011 22:11:22   
mersiha 77
ma suti bona isla sam tamo na fb i vidjela sta je bilo
ma sokirana sam jos uvijek
strasno
prestrasnouser posted image

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 25857
24.9.2011 22:15:34   
ladyblue RR
nije to ništa...ja sam bila 7. mjesec trudna kada sam bila na utakmici u Banja Luci...i povede Željo...kad su divljaci poskakali na nas a mi kao u loži za gostujuće navijaće....kad sam ga nabrala niz stepenice sa onim stomakom...

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 25858
24.9.2011 22:15:51   
mersiha 77
joj Anes mi se skroz promijenio
ma taj nespava nikako kako je spavao po danu
neplace kad je gladan,niti kad je mokar
ja moram kontati
po danu hoce da se nosa,neda da sjedim ni sekund
u kolicim isto malo i nece vise
nerovozan
nece da se igra sam
navece kad hoce zaspati drama citava
sinoc sam na kompu trazila uspavanku i tako je zaspao
nesto se plasi skoro pa svega
jedino navece neureklo se spava fol bolje
ma haos
neznam dali je to zbog mog zuba,a pocelo je od tada

Neposredna veza do poruke: 25859
24.9.2011 22:17:35   
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: ladyblue

nije to ništa...ja sam bila 7. mjesec trudna kada sam bila na utakmici u Banja Luci...i povede Željo...kad su divljaci poskakali na nas a mi kao u loži za gostujuće navijaće....kad sam ga nabrala niz stepenice sa onim stomakom...

lady joj izvini zeno znam da nije smijesno
al me nasmija,bas zamisljam taj momenatuser posted image

Neposredna veza do poruke: 25860
24.9.2011 22:21:29   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: mersiha 77

IZVORNA PORUKA: ladyblue

lady joj izvini zeno znam da nije smijesno
al me nasmija,bas zamisljam taj momenatuser posted image

ma šta ti je...mi smo se poslije, kada se sve smirilo, umirali od smijehauser posted image user posted image user posted image
puno muškaraca i jedna jedina žena koja pri tome ima stomak do zuba...pa gdje nije smiješnouser posted image

Neposredna veza do poruke: 25861
24.9.2011 22:23:36   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: mersiha 77

joj Anes mi se skroz promijenio
ma taj nespava nikako kako je spavao po danu
neplace kad je gladan,niti kad je mokar
ja moram kontati
po danu hoce da se nosa,neda da sjedim ni sekund
u kolicim isto malo i nece vise
nerovozan
nece da se igra sam
navece kad hoce zaspati drama citava
sinoc sam na kompu trazila uspavanku i tako je zaspao
nesto se plasi skoro pa svega
jedino navece neureklo se spava fol bolje
ma haos
neznam dali je to zbog mog zuba,a pocelo je od tada

a šta bi ti? da bude k'o moja Nađa?! e ne može....Nađa je unikat. nisam je ni osjetila dok nije naučila da stoji.
zezam se...vjerovatno su zubi. kupi mu neki gel pa mu malo maži. vidiš kako smo mi naje... sve radi gornje dvojke?!

Neposredna veza do poruke: 25862
24.9.2011 22:26:55   
mersiha 77
ma joj Lady on je bio za pozeliti stvarno
ali sada jednostavno je mrzovoljan
ma jedva ponekad se nasmije,ma skroz drugo djeteuser posted image

Neposredna veza do poruke: 25863
24.9.2011 22:29:45   
mersiha 77
lady cao odoh da spavam dok me zub nezaboli pa onda valja hodati jer pijem antibiotike da se smiri upala pa da vadimuser posted image

Neposredna veza do poruke: 25864
24.9.2011 22:43:40   
Amam
vece zenice,ja imala goste pa sad upadam,a danas mi opet nije htjelo otvoriti >RR user posted image .
Mala sa kuhala sam mu danas tikvicu i stavljala  svoje mlijeko nije htjeo,poslije mi jeli i ponudim njega opet pa je pojeo par zalogajcica.
Sad oko 20 i 30 mu napravim kasu od rize i malo kruske mu naribam i opet je malo pojeo user posted image ,ne ureklo se nadam se da ce krenuti.
E inace ide spavati oko 21,ali mi gosti bili i stavim ga da spava oko 21 i 30-22h uh muke moje svu me izgrebao,fol on se smije i igra ali sve zavrsi placem user posted image .
Mersiha i moj E je takav danima...

Odoh citati ako se ne uspavam

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 25865
24.9.2011 22:46:13   
Leena
Drage moje, vrijedne ste mi, tesko vas vala upratitiuser posted image

Ja se evo kanim da pocnem raditi, trebam veceras nesto od kuce uraditi i poslati, a nesposobna sam, blago receno...
Ja bih o ovoj svojoj vec trebala pisati u fazama dvogodisnjaka, jucer je ujela za prstic drugaricinu kcerku (onu sto je i prosli put udarila) i jadno dijete se izvristalo.. ma strasno. Ja nju i ruzila i pucnula po guzi (preko pelene, nemam ja srca za jace, mada bi izgleda njoj trebalo), i ignorisala i nema sta nisam probala, nema rjesenja... A veceras bili kod druge prijateljice koja ima kcerku od tri godina, i ona fino Esmu namlatila, da joj je vratila za sve sto ona maloj Tajri radi... Nesto se oko igracke posvadale i ona je namlatila, a Esma se kocila od placa... Ali ja sve kontam mozda je sada napokon skontala koliko je grozno kada ona drugu djecu dira... Neka mi je Bog na pomoci.
I da, htjedoh vam ispricati koliko sam glupa! Odemo drugarica i ja na kafu (na kraju smo otisli do njih, jer su djca bila nemirna, pa svakako nismo mogle popiti kafu) u Altu. Ja vidjela ona igraona fina, skontam njih dvije damo u igraonu, nas dvije sat vremena pijemo kafu i kuci. Ostavim ih ja u igraonu, kad za deset min. zove me ta teta koja ih cuve, kaze: Ova vasa mlada kcerka place, trazi mamu!, ja siđem dole k'o bez glave, Esma malo kenka, uopste me ne trazi, vjerovatno joj neko uzeo igracku s kojom joj se igralo... Mislim, znam svoje dijete. Meni se vec kafa ne pije, uzmem ja Esmu, kaze i ova curica da nece da ostane bez Esme i ja s njima krenem, kad ova teta meni da platim... Kontam ja, mozda mi je vrijeme proletjelo, mozda su bile recimo 40ak min, pa ipak treba platiti. Naplati ona meni puni sat za obje, ja gore, kad kaze meni drugarica: Pa sto si platila, bile su 10 minuta! (ona pogledala na sat kad sam ih ostavila) i pri tome ne znam koji klinac naplacuju kad nisu u stanju zabaviti dijete od godinu i po' kojoj je bilo dovoljno dati neku igracku ili nesto slicno... Ma iznervirali su me beskrajno. A prijateljicinoj curici mokri bili rukavi skroz, valjda dijete uslo u kupatilo (imaju ono slatko majusno za djecu) i pralo ruke sta li... A kako su je pustile da se pokvasi, ne znam. Ma fuj, bas razocarenje...

Vidim pricate o bakrenom setu. Ja ga dobila od najbolje prijateljice, a znam da su preskupi, nego ona ih praviuser posted image user posted image user posted image Stvarno. Zena zavrsila gimnaziju i studirala i obnovi jednu godinu, pa da ubije dosadu zavrsi kazandzijski zanat (a stari joj ima radnju), sada je nastavila sa faxom, ali ja imam najljepsu tacnu i dzezvuuser posted image user posted image , ali stvarno su prelijepi, vidjet cu da vam uslikam, samo nista ne obecavam, lijena samuser posted image

Helena, nadam se da si, ipak, trudna. To sve ovisi o tome kad je bila ovulacija. Meni je vjerovatno bila ranije, jer sam uradila test 7 dana prije nego sto sam trebala dobiti i bio je user posted image , a pri tome se i Esma rodila 7 dana ranije u odnosu na termin koji su mi rekli doktori. A nije nemoguce ostati trudna dok dojis, ja imam 13 mjeseci mlađeg brata, a mama me dojila... I mislila da je to dovoljna kontracepcijauser posted image user posted image user posted image

Cickolino, ni moja Esma ne voli cokolino... Nista slicno. Cak ni mljeveni keks. Zato joj jos uvijek dajem AD, jer joj ne mogu nista staviti u mlijeko, odmah slaze face, bas te kako si je dobro opisalauser posted image , a onda joj kravlje mlijeko nije dovoljno, pa ga popije preko litar dnevno... Tako da sam se vratila na AD, povremeno dam kravlje, ali nadam se da ce zavoljeti cokolino nekada... Jedino ponekad pojede frutolino, ali on se pravi sa vodom, pa mozda zato...user posted image

Emica, djeca su ti preslatka, masallah!

Jelena, otkad ja svima govorim da su kisobran bubu zakon! Mi imamo ona najobicnija, sa samo sjedecim polozajem, ali imaju 3kg, a ona druga kolica sto i ti imas nam imaju 10! Ma vala, ne penjala se ja na svoje brdo sa kolicima od 10kg i djetetom od isto toliko... Ova k'o perce.

Btw, htjedoh vas pitati, presvlacite li vi pelene bebama u toku noci? Mene juce pita prijateljica (bebi je 1 god.), kad sam odvikla esmu od nocnog presvlacenja... A ja je nikada nisam ni presvlacila po noci.. Mislim jednom da sam je presvukla, kad je imala neki proljev, pa se ukakila i bas zasmrdilo.. Inace samo piski po noci i nikada je ne presvlacim do jutra. A ona kaze 2x najmanje presvlacenje u toku noci...

Ladyblue, e.. ja sam ti 20.4. 2010. gledala utakmicu Barcelona-Inter... A, inace, veeeeliki navijac Barce... I tako ja vicem i psujem k'o kocijas... A mm svako 2 min.: Stani, zeno, porodit ces se... I da... Barca izgubila, tu noc ja otisla u bolnicu da je rodimuser posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 25866
24.9.2011 22:46:45   
Leena
joooooooj, koliki mi je post! Sorry zene!

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 25867
24.9.2011 22:48:13   
entinte
cao zenice i bebice, nadam se da ste mi svi dobro... mi ne odosmo u setnju, imali goste, bebac spavao 2,5 sata danas pa smo se malo igrali i oko 6 zaspao usecerio, vidim ja nece se buditi, probudim ga oko pola 9 i odem na kafu kod kone, 2 sata se nije cuo, igrao se sa dudom i zvekom, mm gledao kuci utakmicu, vratili se i dala ga mm da se malo maze, papao i sova user posted image danas mi je bio masallah miran user posted image

Sto se tice sirokog povijanja ja sam to samo jednom uradila i nisam vise, bebac je imao pelenski osip pa sam ga stalno presvlacila tako da se nismo mogli jos sa tim peglati. UZV kukova je bio prvo sa 6 sedmica, kao sto pise na otpusnom pa smo na jos jednu kontrolu otisli sa 4,5 mj. onako cisto radi provjere. Sreca pa smo otisli jer sam tada pitala za vrat i evo mjesec dana po doktorima. Da nisam vjerovatno ne bih skontala rahitis. Kazem ja sve ima svoje... Sto te zadesi nije te moglo zaobici a sto te zaobiđe nije te moglo zadesiti user posted image

Mersiha draga bebice se mijenjaju, i mi smo prolazili te promjene i bog zna kakve nas jos cekaju, bilo je perioda da je mom tati vristao svaki put kad ga uzme a viđao ga skoro svaki dan. Pa oni skokovi kad nalete ma hoce mozek da mi skoci, ali prođe, samo neka su nam zivi i zdravi a sve se predevera nekako.

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

Neposredna veza do poruke: 25868
24.9.2011 22:54:06   
Anoniman
Vece i od nas... ja nesto se razletila po kuci, ubih se od dosade bez boje velike cure, bas mi nedostajeuser posted image . Luka danas imao fazu placa samo tako, dusa me boljela sve place i trazi moj pogled, isto kao da se zali.

Leena danas sam bila uzela tel da ti saljem sms i odustanem jer se dero moj razderao. Bili mi u gradu pa htjela ti slati sms ako ste i vi da pijemo kafu. Kupili i mi bubu kisobran kao kod vas, samo sto su smedje-plava kombinacija i extra su. Znas da sam ti govorila da ih trazim i neki dan nadjem i kupim. Mi imamo graco, bubu kao i kod vas, chicco multiway i ova nova kisobran bubu bez naslona i icega i bubu su mi kisobran najbolja ubjedljivo...evo drekavac mi se dere pisem posle

(odgovor članu Leena)
  Neposredna veza do poruke: 25869
24.9.2011 22:55:08   
ladyblue RR
Leena, ni ja nikada nisam N presukla u toku noći.
Ne kontam zašto si E vratila na AD? Pa neka pije litar mlijeka dnevno, šta ima veze?!

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 25870
24.9.2011 22:55:25   
entinte
Leena ja sam svog presvlacila kad se budio po noci da jede, prije svake klope mijenjala sam pelene a kako mi od 2. mj. prespava noc nismo mu mijenjali, za noc koristimo pampers activ baby. I preko dana mu mijenjam pelene prije klope osim ako kaki pa je promjenim a ako je hapa ublizu pomjerim malo presvlacenje za kasnije.

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 25871
24.9.2011 22:57:41   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: jelenaT
bubu su mi kisobran najbolja ubjedljivo...

e moja su najboljauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 25872
24.9.2011 23:00:10   
ladyblue RR
ja noću ne presvlačim a po danu presvučem kada se napiša da u pelenu ne može više statiuser posted image
danas sam i tu zakazala pa je bila sva mokra...nije više moglo stati u pelenu a brižna mama bila 5,5 sati s djetetom vani i zaboravila je presvući. idiot!

Neposredna veza do poruke: 25873
24.9.2011 23:00:17   
taurus
IZVORNA PORUKA: helena_7

Ma mino slatkice moja ma joj hB imam vec jedno, nego eto kad covjek ludi sebi nesto umisli pa ne bude,malo bude bljakav! user posted image

Taurus....joj sad sam procitala ovo da si napisala :
"Kao što vidite jutros sam poranila da uradim test
I ugledah
 sretna sam a istovremeno i zabrinuta.
Nadam se da će ako Bog da sve biti ok, beba prije svega živa i zdrava i naravno DJEVOJČICA
"

Eto ostvarila ti se zelja za djevojcicu! user posted image

jao helena gdje ovo nađeuser posted image user posted image user posted image
tačno, moja najveća životna želja je bila da bude živa i zdrava djevojčica
i hvala Bogu želja mi se ispunila

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 25874
24.9.2011 23:05:38   
Leena
Jele, a joooj, a bili smo u gradu... I toj glupoj altiuser posted image ! Ma bubu su najbolja, sta zna ladyuser posted image user posted image

Lady, ma vratila je na AD, mislim dajem joj i kravlje kad mi nestane AD i sl. i voli kravlje, ali neko mi rece da ubacim cokolina ili keksa da bi bilo hranjivije, jer ne bi smjeli vise od 600ml na dan piti. Zna li jos neko nesto o ovome?user posted image

Entinte, pa tako je valjda i ona, samo nije nikad prestala i mala nije htjela spavati sad dok se ne presvuce. Koristili su Violeta pelene, pa joj ja dala sinoc nekoliko pampersa activ, da proba je li joj bolje... Kaze da je morala samo jednom prevuci, pa su otisli kupiti pampers. Valjda ce je odvici od toga. Meni je patronazna jos rekla da nema potrebe bebe po noci presvlaciti.

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

Neposredna veza do poruke: 25875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1033 1034 [1035] 1036 1037   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1033 1034 [1035] 1036 1037   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Jaslice ili teta čuvalica
пеперутка16

Da li biste radije upisale dijete u jaslice ili angažovale tetu čuvalicu?

Jaslice. (0%)

Teta čuvalica. (0%)

Broj svih glasova: 0

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *