Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Leena vidim i tebi dragi bolestan ... i moj evo ga drma temperatura i evo ga usisava ... reko bolje ti je da se tako preznojis nego od paracetamola Bolje prirodno nego od hemije
ola zeneeee, evo i mi da se tuspasimo za danas. Posle kafe sa entinte svratili naravno na jos jednu, i skontali smo razlog sinocne nervoze i nespavanja... Pa dijete nije kakilo 4 danaaaa. Evo se uhandzala do za vrat i naravno zaspala. Kutarisalo se dijete!
Leena cestitam od srca, ti si ponos foruma
taurus sretno danas, drzimo ti fige
Canim, i ja sam primjetila da je nema, al je na Hanumi town aktivna....sinoc je bombardovala vicevima
Mala sa sretan brzdeeeeej
Animagical nije puno 25 kapi tako se daje, svaki put po 25, to ti dodje ko mala kasika. I ja sam mislila da je puno, al patronazna kaze opusti se i nakapaj djetetu. I ja sam ih prvo probala prije nego sto sam joj dala, bas su dobreee, njam
ostalim mamicama i bebicama
Kod mene mali kaki svako sedam dana bukvalno. Zadnja tri puta kad je kakio bukvalno je bilo sedam dana razmaka, zadnji put je kakio u ponedjeljak. Sad nesto da njega to bas muci i ne primjetim, je li to espumisan pomaze i da mi se dijete olaksa . On ima ponekad malo grceva ali ja to rijesim homeopatskim onim bobama, a ako ce se od espumisana prokakiti da ga i ja kupim?
Mi smo espumisan koristili za grceve, a nama ne pomaze da bi kakili, tako da ga vise ne dajem. grceve nema samo izostaje kakica, i nema nekih simptoma, samo se unervozi kad hoce kakiti i to je sve. Al zato nadoknadi svaki dan koji izostane
Pa i ja znam da je espumian za grceve pa mi nista nije jasno vidim povezuju u nekim postovima espumisan sa kakicom. Ma i moj posteno nadoknadi tih sedam dana nekakenja, svaki put kad se ukaki prodje i kroz okovratnik i kroz nogavice
pozz zene moje...danas moju S prvi put cuvaju dedo i nana na smjenu...dedo odradio svoju, ja oko 1 dosla kuci na pauzu, nana preuzela...pred kraj dedine smjene S se unervozila...da li je bila gladna ili joj fale mama i tata ne znam
da sumiram - S nije spavala pa je nervozna ko pasce...valjda promjena - povratila je pola rucka, valjda joj se nesto zgadilo - nece hapu i nece da spava...da li je preumorna ili sta...ne znam - ostavila sam je na podu da se igra a i nana je pazi
ja sam se vratila na posao i iskreno se nadam da ce mm doci do 4...danas mi je prilicno stresan dan zbog svega toga..valjda ce dan dobro zavrsiti i za mene i za S
malo je reci da sam padobranac...ali shvaticete me... mojoj bebari je nadjena i 4 bakterija koju je pokupila u bolnici...na pola sam luda i nisam pametna sta da radim vise... mogu vam poslati samo jedan veliki ...jer nisam u toku sta se desava kod vas...
Legendo!
Zaboravila sam neki dan da komentarišem našu malu princezu. Prelijepa je, mašallah! Nadam se da se nećeš ljutiti, ja je pokazala mužu, rekoh vidi je bolan kako je slatka, ja bih 'vaku snahu da se ja pitam
Enči, čestitam ti na bliznakinjama! Mogu mislit' kako je divno biti mama blizancima, a još cujicama ! Neka su ti žive i zdrave, i da budete ponosni na njih!
Nego, i ja ću u red za jednu od njih . A mi se i znamo, pa valjda bude preko štele Mislim da smo završile prvi i drugi osnovne skupa, Meliha nam učiteljica bila. Ja sam odselila, a neki dan mi te prijateljica spomenu pa sam skontala da si to ti. Ispravi me ako griješim.
Mala_sa, sretan rođendan drugu malenom! Ladyblue i helena, vas dvije ne idite s teme nipošto! Ko će nam odgovarat' na pitanja ako nam odete?! Ganjat ćemo vas i tamo
Ako ne place bebenzi nema potrebe za dohranom, moja je imala 3,900 kad se rodila i samo dojila do 6tog mjeseca. ne vjerujem da kilaza na rodjenju plaho tu igra ulogu. Sve dok imas mlijeka forsiraj (.)(.) i zbog njega i zbog sebe.
< Poruku je uredio bambi7 -- 29.9.2011 14:56:24 >
Drage žene, evo i mene :) taurus - sretno još jednom, laganini, ti ćeš to odraditi vrhunski :) i naravno, sretan mali rođendan našoj drugarici E. Da nam bude zdrava i vesela i pametna i lijepa, k'o što je i do sada bila m.i.n.a - sretan rođendan našem A. Sve naj naj mu želim, puno zdravlja i veselja! mala_sa - čestitam i vama 5. rođendanko i isto tako, nek' bude zdravlja i smijeha, puno paženja i maženja :) jelena - za izdajanje, ja i dan danas znam samo "izmusti" 20 ml iz pune sike :)) po meni: izdajanje = nauka :) al kažu svi da je to stvar tehnike na koju se (.) (.) moraju navići i da se treba raditi redovno i biće mlijeka k'o u pjesmi...ja sam se izdajala baš po potrebi, pa tako da mi se sike nikad u potpunosti i nisu navikle na pumpicu... rose - a duša slatka, protestuje što vas nema...valjda se brzo navikne, pa da i vama bude lakše... leena - čestitam! zlatna značka za zlatnu djevojku :)) što će ti mama biti ponosna kad joj je uručiš! :) i brz oporavak TMu želim cickolini - tako treba :) samo nek se ne oduži temp. E sada mali referat i od nas hehe...mi smo sinoć imali temp. od boce...oproštajni poklon od DiTePera :))) al mali se ponašao k'o da je zdrav k'o drijen...al svejedno, nisam se baš naspavala sinoć, jer smo skidali turu...danas je izgleda nema, on evo spava...ja čekam mamu sa ručkom i čitam RR :)
Bebix pa vidjet ces kako napreduje, ako bude dobijao na tezini znaci da mu je dovoljno a ako ne bude onda mozes ubaciti i nesto dodatno.Na pocetku sve bebe non stop doje....moja je stalno bila na siki pa su govorili vjerovatno joj nije dovoljno ili nema mlijeka bla bla, ali hB sve uredu na prvoj kontroli dobili 1 kg i 50 gr.
Hvala ti , ma dok sam bila u bolnici i dr i sestre me pripremile kazu morat ces ti njega dohranjivati, a posto sam rodila na cr 19,09, tek mi ova dan dva malo mlijeko vise ,nadolazi, tezak je 5050 dug 57, btw jel moze vec imati poslije stolice jos jednu stolicu tecniju, mozda nije zavrsio kad sam ga presvukla pa zato
Hvala ti , ma dok sam bila u bolnici i dr i sestre me pripremile kazu morat ces ti njega dohranjivati, a posto sam rodila na cr 19,09, tek mi ova dan dva malo mlijeko vise ,nadolazi, tezak je 5050 dug 57, btw jel moze vec imati poslije stolice jos jednu stolicu tecniju, mozda nije zavrsio kad sam ga presvukla pa zato
Moja je znala imati do 5 stolica dnevno a to da ga moras dohranjivati radi kilaze stvarno nemam komentara, pa kako one mame sto imaju blizance hrane svoje bebe ? Nista se ti ne sekiraj navuci ce on mlijeka onoliko koliko mu treba samo gledaj ti da se zdravo i raznovrsno hranis i pij puno tecnosti.
da se i ja prijavim na ovu temu, da vas pitam vec iskusne mamice, da li vi dohranjujete svoje bebace, moj je rodjen bas krupan pa me sve strah da mu nije malo mlijeka iz sike
ne znam koliko je stara beba ali ako imaš mlijeka nema potrebe za dohranom. dohrana se uključuje ako beba ne dobiva na težini ili je evidento da je gladna što iskazuje neprestanim plakanjem. doduše ja sam uključila jer mi je bilo lakše ali nisam to ja bas neki svijetli primjer ne znaš ti nikada kada je bebi dosta ali zna beba. neće više da jede i nema sile da joj uguraš siku nazad u usta. javljaj kako ide
i da dobro nam došla
Moja je znala imati do 5 stolica dnevno a to da ga moras dohranjivati radi kilaze stvarno nemam komentara, pa kako one mame sto imaju blizance hrane svoje bebe ? Nista se ti ne sekiraj navuci ce on mlijeka onoliko koliko mu treba samo gledaj ti da se zdravo i raznovrsno hranis i pij puno tecnosti.
Da znas da si me ohrabrila, bas me strah da mu nebude malo, tako da sam se vec donekle pomirila da na kraju nece vise htjeti dojiti, hvala puno, stvarno je od pomoci misljenje "friske" mamice, veliki
Kod mene mali kaki svako sedam dana bukvalno. Zadnja tri puta kad je kakio bukvalno je bilo sedam dana razmaka, zadnji put je kakio u ponedjeljak. Sad nesto da njega to bas muci i ne primjetim, je li to espumisan pomaze i da mi se dijete olaksa . On ima ponekad malo grceva ali ja to rijesim homeopatskim onim bobama, a ako ce se od espumisana prokakiti da ga i ja kupim?
Znam i ja da je za grceve moj i ima grceve kako samo jaukne kad ga uhvati ,al eto izgleda da su mu pomgle i da prokaki
mašala ženo draga. svaka čast na momčini. samo ti njega doji i ništa ne brini. za stolicu, sve je to normalno. tečna stolica je normalna kod dojenih beba tako da ne brineš. tu smo za sve savjete dok ne preselimo na drugu temu. samo pitaj.
ne znam koliko je stara beba ali ako imaš mlijeka nema potrebe za dohranom. dohrana se uključuje ako beba ne dobiva na težini ili je evidento da je gladna što iskazuje neprestanim plakanjem. doduše ja sam uključila jer mi je bilo lakše ali nisam to ja bas neki svijetli primjer ne znaš ti nikada kada je bebi dosta ali zna beba. neće više da jede i nema sile da joj uguraš siku nazad u usta. javljaj kako ide
i da dobro nam došla
Danas mu je deseti dan , probat cemo svim silama dojenje, bas mi je bitno, a ako nemogne uvijek imamo dohranu Hvala na dobrodoslici
mašala ženo draga. svaka čast na momčini. samo ti njega doji i ništa ne brini. za stolicu, sve je to normalno. tečna stolica je normalna kod dojenih beba tako da ne brineš. tu smo za sve savjete dok ne preselimo na drugu temu. samo pitaj.
pozz zene moje...danas moju S prvi put cuvaju dedo i nana na smjenu...dedo odradio svoju, ja oko 1 dosla kuci na pauzu, nana preuzela...pred kraj dedine smjene S se unervozila...da li je bila gladna ili joj fale mama i tata ne znam
da sumiram - S nije spavala pa je nervozna ko pasce...valjda promjena - povratila je pola rucka, valjda joj se nesto zgadilo - nece hapu i nece da spava...da li je preumorna ili sta...ne znam - ostavila sam je na podu da se igra a i nana je pazi
ja sam se vratila na posao i iskreno se nadam da ce mm doci do 4...danas mi je prilicno stresan dan zbog svega toga..valjda ce dan dobro zavrsiti i za mene i za S
oh, naša drugarica je nervozna . srce moje, promjena joj pa se unervozila. povratila ti je od ifrizluka. nema joj njene rutine (tata je ne čuva) pa protesti odmah. ona k' GRAS i N tako kada je previše pospana, neće da spava, neće da jede, ma neće ništa. ali neka je....vrijeme je i da ne bude više sve po njenom i da se počne dešavati nešto što joj ne odgovara. samo ti nju pusti. neka tersa, neka oni deveraju oko nje. neće njoj ništa faliti.
bebix - dobro nam došla... za krupna dječaka...a za dohranjivanje, ne vidim razloga zašto bi uvodila dohranu..zato što je krupan?? I moj mali je rođen krupan (4250 gr, ne baš k'o tvoj ) i ne vidim logiku zašto bi mu nudila išta pored svog mlijeka...to k'o biće veća poguzija od mršavije djece :))) helem, drži se ti svoje sike (ako si već naumila da ga isključivo dojiš), budi spremna na to da će prvi mjesec-dva biti malo haotičnije, jer će vjerovatno beba htjeti da jede više (dok se ne ustali ta slavna ponuda i potražnja), pripremi se i na skokove u razvoju (meni je gadan bio onaj u 6.-oj sedmici) i naravno, prati kilažu malca...a ako plače, ne mora značiti da plače jer je gladan..ima i drugih stvari koje bebama smetaju...i da, krupnije rođene bebe znaju dobivati manje, pa da se ne prepadneš i toga...nadam se da sam malo pomogla :) i sretno!