|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
29.10.2009 12:54:35   
Private
teic nemoj se opterecavati time,doci ce nebrini.I ja sam imala spontani prosle godine u oktobru,krvarila 15 dana,prvu user posted image dobila nakon 14 dana,a druga nakon 36.Zao mi je sto si morala 2 x proci kroz kiretazu,jer mene je bolilo katastrofa jedna.

(odgovor članu teić)
Neposredna veza do poruke: 1551
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
29.10.2009 21:32:53   
naša.mrvica
teic od srca se suosjecam s tobom,gana cestitam juris sadafatimice molim za tebe i sve ostale.kupim ti test:)) evo mi muzeka na msn idem da ga volim.javim se sutra aBd voli vas i ljubi vasa mrvica

_____________________________

Nikad necu zaboraviti kako sam bila sretna s tobom pticice moja.

(odgovor članu Private)
Neposredna veza do poruke: 1552
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
2.11.2009 18:34:14   
Mika
Drage moje "nove" medene,

Evo da vam se javi još jedna "stara" medena koja također s vremena na vrijeme proviri na ovaj pdf. Riječi mojih jaranica nikite, Malaje, Happy, Aquarius, šefice lide pa i Private koje su se do sada javile neću ponavljati. Potpuno vas razumijemo u svemu kroz šta prolazite (ja sam prošle godine izgubila dvojke u 5. mjesecu). Poslušajte i vi nas, sve dođe i prođe, nikada nećemo zaboraviti naše bebice i naše spontane ali vremenom se smogne snage nastaviti dalje. U početku slobodno plačite, tugujte a onda ćete smoći snage podvući crtu i nastaviti dalje. Budite jedna drugoj podrška kako smo mi bile i još uvijek jesmo user posted image i nastavićemo tako i u budućnosti. Ne obraćajte pažnju na komentare okoline, znamo kakve gluparije ljudi mogu izgovoriti pa nekad i oni najbliži. S vremenom ćete moći gledati trudnice kako prolaze pored vas mirne duše, jer ćete i vi tada biti trudne user posted image . Vjerujte na riječ nama s početka ove priče tj. ovog pdf user posted image . I još jedna stvar...otvoreno porazgovarajte sa svojim muževima. Oni vam mogu biti najveća podrška u teškim trenucima. Oni često ne znaju kako da se ponašaju prema vama u tim trenucima niti kako da vam pomognu. OBJASNITE IM i recite im šta vas boli, šta vam treba, kako zajedno možete preboliti sve to jer vjerujte mi i njih sve to boli samo oni ne znaju kao da se s tim nose! Plačite zajedno ako treba. Samo otvoren razgovor može pomoći, nedajte da nagađaju kako da se ponašaju, jer onda neće uraditi kako i šta trebaju, vi ćete zbog toga biti nezadovoljne i istresti se na njih a onda će i oni biti nezadovoljni i eto belaja.

Glavu gore medene, poslije kiše sunce dolazi a i vas će uskoro aBd ogrijati user posted image

Pusa vam, a maksuz pusa mojim "starim" medenim! A šta nam je s mamy user posted image

_____________________________

Borba je počela!

(odgovor članu naša.mrvica)
Neposredna veza do poruke: 1553
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
3.11.2009 19:31:42   
naša.mrvica
Drage moje
udjem s vremena na vrijeme da provjerim kako ste i sta se desava u ringeraji.Nadam se da ste dobro koliko se moze biti.Znam da nam je svakoj tesko i da su jutra kao i noci teske, da osjecamo i tugu i bijes i zbunjenost i jos mnogo toga sto nije lijepo.Ali bice bolje aBd kad budemo imale ponovo mala bice koja ce rasti u nama.Tada ce sigurno biti lakse,jer cemo znati evo uspjeli smo posaditi ljubav, a nakon toga se moramo cuvati i prestati sekirati,to sam si sama obecala, radi nasih beba aBd.Moramo ocvrsnuti da bi uspjele.Danas sam razgovarala sa jednom prijateljicom i kazem pa zar treba ovako nesto da se desi, da bi se osvjestile i ocvrsnule? Zar je trebalo da budem(bar ja) tako osjetljiva da sve utice na mene i da mojoj mrvici prestane kucati srce?!NE! Nikada vise, jer moj zivot i previse vrijedi da bih ga trosila na budale, imam muza koji dise za mene i nasa ljubav ce uroditi plodom aBd.Daleko je hiljadama kilometara ali je tako blizu mom srcu,i ono sto smo imali a i sto cemo aBd imati ne moze nista poremetiti.Dakle, volimo ih,kako rece nasa prijateljica recimo sta nas boli i ova ce nasa bol prije postati podnosljiva,jer upravo sada ucimo zivjeti s njom,da bi opstale i da bi aBd jednog dana bile majke.Pusa svima.

_____________________________

Nikad necu zaboraviti kako sam bila sretna s tobom pticice moja.

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 1554
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
12.11.2009 17:31:41   
M3D3NA
Cao svima, ja sam nova na ovom forumu, vidim da je svima tesko poslije pobacaja, i meni je tesko, ali mislim da sam ja od onih koje se brzo oporave poslije pada, i aBd uskoro planiram novu trudnocu, jer nisam imala nikakvih komplikacija ... ali mislim da je moja situacija imala malo vise vezanosti s genetikom, moja je mama imala puno pobacaja, tako da se nisam puno iznenadila ... ja sam pobacila prije nekih 15-20 dana, bila sam u 14 mjesecu trudnoce, beba se jednostavno odvojila i izasla kao kod pravog poradjaja, ono sto mene interesuje, (a stid me pitati nekoga direktno), nakon koliko vremena poslije pobacaja se moze imati odnos s muzem, znam da ne smijem zatrudniti dok ne prodje tri mjeseca, ali nakon koliko mogu imati odnos ... ?????

P.S.
Hej zene nema razloga za brigu, barem znate da mozete zatrudniti user posted image , uspjet ce nekad aBd, ja znam nekoga ko se toliko trudi, a nema rezultata, zahvaljivam Bogu na svemu, i molim se da mi podari barem sedmero djece user posted image   :)


(odgovor članu Private)
Neposredna veza do poruke: 1555
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
15.11.2009 12:47:35   
fatimica09
Draga M3D3NA dobrodosla na forum, mada mi je iskreno zao sto je ovo prva tema na koju se javljas, ali sa sudbinom se nio si jaka i optje svadjati! Drago mi je stimisticna, tako i treba....aBd uskoro ce to sve biti iza nas....a nova sreca je vrlo blizu user posted image .
Ja mislim da odnose mozes imati cim ti prestane krvarenje, nema potrebe da apstiniras ukoliko je tvoj organizam spreman....samo naprijed, tri mjeseca ce brzo proci i kao sto jedna moja draga prijateljica kaze samo juris! Zelim ti puno snage i srece!user posted image

(odgovor članu M3D3NA)
Neposredna veza do poruke: 1556
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
15.11.2009 16:01:40   
naša.mrvica
M3D3NA  zao mi je zbog tvog gubitka.Nadam se iskreno da ces se brzo oporaviti.
Pitanje za ostale koje su prosle ovo isto.Kao sto vecina zna da sam ja bila 12 sedmica trudna kad  su ustanovili da je plod zamro, to je bilo 2.10. i isti dan su obavili ono sto je bilo potrebno.Nakon toga 6.11. mi se pojavilo sekund kao da sam dobila,i sutradan prilikom brisanja.I to je bilo to.Dakle prave mensturacije nije bilo.Rekli su mi da bi trebala dobiti izmedju 30-40 dana a na kontrolnom pregledu su rekli da moze cak da i izostane.Mene nesto pucaju neki hormoni neka nervoza,...jel sve ovo kako treba.I vase iskustvo kad ste dobile?Ja sam nakon ciscenja krvarila prvi dan,pa stalo pa onda jos mozda 7-8 dana sve ukupno desetak dana, bez onog kasnije ruznog iscjetka malcice.Uh...bas zensko tuznauser posted image

_____________________________

Nikad necu zaboraviti kako sam bila sretna s tobom pticice moja.

(odgovor članu fatimica09)
Neposredna veza do poruke: 1557
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
15.11.2009 20:27:21   
aicha
ma ja vama svima preporucujem poslije kiretaze kome je radjena (kao sto je meni) da odete privatno kod nekog dobrog ginekologa (ja preporucujem zuhru dizdarevic jer ima klinicko iskustvo) i da vam propise dobru terapiju da i najmanje upalice izvucete prije nego sto krenete u juris jer ja sam isla u skerlica,povadila nalaze,cekala uredno 6mj i opet mi se desila vanmatericna (upravo zbog povrsno lijecenih upala nakon kiretaze)...jer drage moje...zatrudniti je lahko (kako kaze medena, kad si jednom opet ces) a iznijeti tesko...zato uzmite pouku iz mog iskustvauser posted image

_____________________________

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu naša.mrvica)
Neposredna veza do poruke: 1558
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
16.11.2009 8:18:06   
vila_7
mrvice, ako si isla na kontrolu poslije spontanog i rekli ti daje sve OK , nemas razloga za brigu. Ja sam poslije spontanog isla na kontrolu 7. dan, ginekolog rekao da je sve u redu ali za svaki slučaj i ja i mm dobili neke jake antibiotike da popijemo po 1, m. dobila oko 30-tog dana, ali su mi odmah svi rekli da se nista ne sekiram ako ni ne dobijem tu prvu nego drugu.

_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu naša.mrvica)
Neposredna veza do poruke: 1559
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
16.11.2009 8:54:25   
Malaja
Draga mrvice,

Sve je to od organizma do organizma-niti jedan nije isti. Ja lično sam nakon kiretaže koliko se ja sjećam dobila 36 dan i bila je baš bolna. Uglavnom ja bih sačekala još malo pa ukoliko ne dođe otišla bih kod doktora, samo iz razloga da budeš sigurna i da se ne opterećuješ još i oko toga...
Biće sve ok aBd, samo se čuvaj i hrabro user posted image
Aicha slažem se sa tobom da treba povaditi sve nalaze koji se mogu povaditi da ne bi došlo opetr do istog..  I ja sam nažalost imala 2 spontana i nikada nisam saznala uzrok njima iako sam odradila nalaze! Ja vam svima želim svu sreću ovog svijeta i da vam ovo vrijeme do slijedećeg pokušaja prođe što bržeuser posted image user posted image user posted image


_____________________________

Strpljen-spašen!
___________________________________________________

Majkini balončići prvi put zaigrali u stomi 28.09.2009

Naša ljubičica stigla na svijet 18.03. najljepši dan u maminom i tatinom životu!

(odgovor članu naša.mrvica)
Neposredna veza do poruke: 1560
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
16.11.2009 10:31:02   
naša.mrvica
drage moje hvala na savjetu.da na kontrolnom pregledu je bilo sve ok,i rekli su mi to isto da moze da preskoci.ma vala da hoce doci,abd, pa da mi se hormoni malo smire.sva sam ko puska na gotovs:) ma ima sigurno tu i stresa,jer se tako puno stvari desava,molim Boga da olaksa.i sto prije abd novu srecicu.sto se tice nalaza,slazem se sa vama, treba uraditi prije,mada su eto i meni radili i sve bilo ok.ma Allahova je volja,sigurna sam da cemo abd imati nase bebice...pusica svima.ugodan dan

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 1561
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
16.11.2009 11:10:36   
piknica
evo i ja da se pridruzujem ovom drustvu...na zalost i ja sam prozivela sto i vi...vec neko vrijeme citam forum al sam sad odlucila da se javim jer sam danas bas lose ,tuzna sam i placem cijelo jutro...ja sam imala spontani 01.10 u 6-toj nedelji. pocelo je kao smedji sekret pa sam otisla kod doktora i zadrzali su me u bolnici da mogu pratiti.Medjutim Beta mi je pocela opadati pa je otislo samo od sebe,nisam morala ici na kiretazu (sto je valjda jedina dobra stvar u svemu tome)user posted image . Sad su mi rekli da ne smijem ostati trudna 2-3 mijeseca al da prije tog moram uraditi nalaze i briseve.

Nekad mi se cini da sam prihvatila da je tako moralo biti al onda me uhvati neka tuga i placem po cijeli dan.Trenutno izbjegavam da druzim sa trudnicama  jer sam neko ljuta,al ne znam na koga!!!!!!!!!!user posted image

Citala sam ovaj forum i pomoglo mi je da vidim da nas ima jos (na zalost)user posted image i svaki put kad citam placem.....
Znam  da treba gledati naprijed i ici dalje al ja trenutno nisam spremna na to....

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1562
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
16.11.2009 12:21:44   
melissad
 
Draga piknice, znam koliko ti je tesko, i to ce ti uvjek biti tesko kada se sjetis... jer i meni je se isto kao i tebi desilo. Ali nemoj puno da  mislis na to sada, moras to nekako da zaboravis, jer to nikako nije dobro za tebe ako budes stalno mislila na to. DRAGI BOG zna sta nam se to desilo, a sigurno je za neko dobro, jer i sama znas, koliko se nesposobne djece radja, i sigurno je bolje sta smo to na vreme izbacile (zao mi je sto ovako moram da kazem)Meni je doktor rekao da posle mesec dana posle spontanog mogu opet da zatrudnm, i tako sami i uradila, i evo imam hvala bogu zdravu ui zivu cerku, koja za tri dana pui godinu. Bice ti mnogo lakse kad budes opet trudna i moraces malo vise da vodis racuna o sebi da izbegavas svaki stres i sl. i budi sto vise nasmijana, to je moj moto, i kad dobijes bebu zivot ce ti se promeniti za 360°, tako da nemoj puno da mislis na lose, misli samo na pozitivne stvari. Nadam se da ce ti malo pomoci ove moje reci. Zelim ti srecu i cuvaj se!!!user posted image

_____________________________

19.11.2008. rodila se DINA, sreca moja najveca

(odgovor članu piknica)
Neposredna veza do poruke: 1563
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
16.11.2009 12:30:39   
vila_7
Piknice....samo ti odboluj svoje i isplači se...bit će ti lakše...Ja sam prvi mjesec nakon spontanog toliko bila jaka da su me drugi hvalili i da sam sama sebe počela pitati jesam li postala bezosjećajna....a onda kad sam odčepila, niko me nije mogao zaustaviti...samo sam čekala da ostanem sama kod kuće i onda bih plakala satima. Da sam od početka otplakala,mislim da bi mi bilo prije bolje.
I vjeruj mi vrijeme ipak liječi rane iako ti sad izgleda da je nemoguće....Ja se sad trudim već godinu dana za novu bebicu i vjeruj i sad se sjetim spontanog i bude mi teško i ponekad i zaplačem, ali sam se okupirala željom za bebicom da sad samo na to "trošim" svoju snagu i volju!


_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu piknica)
Neposredna veza do poruke: 1564
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
16.11.2009 12:45:56   
fatimica09
Draga piknice dobrodosla na forum, nazalost ova tema je suvise teska, ali kada covjek shvati da nije sam i da uvijek postoje gori slucajevi...jedino sto moze je da se nada boljem i strpljivo ceka....uzda u Boziju milost!
Razumljivo je da places, da si ocajna i ljuta, na sebe i cijeli svijet....da si bezvoljna i bijesna, da ne znas sta bi sa sobom i kako dalje....razumljivo je i da sada ne zelis dalje, da sada zelis samo nemoguce....a to je da vratis svoju bebicu, da vratis vrijeme, da ucinis nesto....razumljivo je sve sto ti sada pada na pamet, i zato ponasaj se onako kako ti srce i tijelo nalazu!Mnogima od nas je zivot uskratio srecu da izguramo do kraja, da nam se ostvare ciljevi i planovi, ostavio neizljecive rane, sjecanje na nesto sto je moglo biti a ipak nije....i zato druzi se s nama, javljaj se i znaj da nisi sama. Znaj da nisi izgubila mogucnost, uvijek postoji sansa i znaj da ima Neko mnogo pametniji i milosniji od svih nas .....Neko ko vodi racuna o svemu sto nam se desava....Neko ko nece ostati gluh na tvoje molbe, ko vidsi tvoje suze....
Nemoj ocekivati da ti vrijeme donese zaborav, nauci da zivis sa svojim bolom i skupi hrabrosti da se boris dalje, to je jedini ispravan put! Ja sam svoju djevojcicu izgubila u 9.mj. trudnoce i vjeruj ne prodje jedan sat u danu da ne pomislim na nju, ali evo idem dalje, smijesim se vec polako kad pomislim na nju jer znam da bi i ona voljela da joj je mama sretna, da ne zaustavi svoj zivot, znam da i ona osjeti mene....Zelim da pokusam ponovo, nadam se i vjerujem da cu ubrzo ponovo biti mama....vjerujem da mi moja balerina nece zamjeriti i znam da hrabri uspijevaju!
U redu je sto sada mislis da je tvoje DNO najtvrdje.....ali za mjesec ili dva, polako se pridigni, okreni se unazad, ne zaboravi, voli.....ali znaj da te prostranstvo ceka ako pokusas da ucinis korak naprijed! Pa ako i ne uspijemo nikada, bar cemo znati da smo pokusale i da se nismo predale!

(odgovor članu melissad)
Neposredna veza do poruke: 1565
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
16.11.2009 12:49:45   
vila_7
Samo još nešto...meni je ginekolog poslije spontanog napisao samo kontrola nakon 7 dana, bila na UZV, nakon 2 mjeseca uradila PAPA test-sve OK, i uradili su nalaze na patologiji na uzorku od obavljene kiretaže. Pa sve kontam...dosta ih spominje neke dodatne pretrage a meni moj rekao na osnovu svega toga da sam zdrava i da se samo opustim.....user posted image


_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1566
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
16.11.2009 12:52:56   
piknica
mellisad i helena 7 hvala vam na ovim rijecim puno mi znace. nekako je lakse kad imas nekog ko je prosao isto pa da te utjesi ...
a nadam se i ja da ce sledeci put biti sve u redu samo jos da prodju ova 2 mjeseca pa cu videti za dalje...nekako sam ne sigurna , jedan dan sam sretna i zelim bebu sto prije,a drugi dan sam opet tuzna i onda se opet bojim pokusati ponovo...
A valjda mi samo treba vrijeme da prodje da ja to prebolim ....

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1567
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
16.11.2009 13:02:06   
vila_7
Piknice, sve je to normalno....i ja sam čak prvih pola godine, bila i sretna i nesretna kad dobijem....htjela sam jako bebu ali sam u isto vrijeme bila užasnuta šta ako se ponovi....no vjeruj mi sad samo želim bebicu i samo sam usmjerila nadu u to i u vjeru da će ovaj put sve biti OK! Pogotovo kad pročitam šta su druge žene sve prošle i opet pokušavaju ostati user posted image , evo ti Fatimica-žena je oličenje snage i volje i koliko jaka može biti želja žene da postane majka! Uvijek joj se divim! I od svih koje znam najgore je prošla a opet je tu da drugima ona utjehu pruži! 

_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu piknica)
Neposredna veza do poruke: 1568
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
16.11.2009 21:32:51   
Anoniman
Evo moje priče na ovu temu, prvi put ovako sumiram:prije 6 i pol godina sam rodila prvo dijete, djevojčicu, trudnoća i porod i uopšte sve, sve u najboljem redu.Nakon 4 godine smo se odlučili za drugo dijete. Ja sva sretna odlazim na redovni pregled u 10. sedmici kad ono, nije u redu, plod se prestao razvijati, slijedi kiretaža.Ne znam kako sam došla do kuće i naredna 3 sata sam to držala samo za sebe ,nikome nisam rekla dok mala nije otišla spavati. I onda sam se isplakala.Bila sam tužna ali rekli su mi  da je to prirodna selekcija, hromosomska greška, bolje sad nego poslije, i nekako sam išla dalje.Nakon godinu dana jedva ponovo zatrudnim, u 8. sedmici dobijem krvarenje, hematom, 8 dana se borimo progesteronom i na kraju srce prestalo kucati-kiretaža. Mislila sam da neću preživjeti ako se to desi o drugi put, ali preživjela sam. Pronađena je mycoplasma i ureaplasma, to smo sanirali i kao sad će biti u redu.Onda sam pustila sve kraju i plodne dane i nisam uopšte mislila o trudnoći.Uz to sve nisam imala 2 mjeseca menstruaciju, izostala poslije kiretaže, uz pomoć Diane, ponovo dobila  i prvi mjesec ostala trudna. 
Dr. odmah preporučila bolovanje. U 8. sedmici ponovo krvarenje.To vam sad nikako ne mogu opisati kako sam se osjećala.Plakala sam što moja kćerka nikada neće imati brata ili sestru i razmišljala koju kontracepciju da uzmem, da više nikada ne ostanem trudna i ne prolazim kroz to.Opet je bio hematom, ali me je moj ginekolog hrabrio i govorio, kako on misli da će biti u redu, nije se odlučio ovaj put za kiretažu. Otpustio me je iz bolnice a ja sam umirala od straha, plakala sam i samo mislila na to, kad će se opet desiti. Bila sam ubijeđena da je i ovaj put gotovo.I hvala dragom Bogu, nije bilo gotovo. Hematom nije ugrozio plod, kasnije se je rastvorio, ja iznijela trudnoću i rodila još jednu prekrasnu djevojčicu.U vrijeme dok sam prolazila kroz sve ovo bila sam tužna, pretužna, ali morala sam ići dalje. Bog da tu snagu. Ja sam se uvijek poslije pobačaja iznenadila, koliku snagu imam. Zato, glavu gore, budite hrabre i uzdajte se u Boga, On zna šta je najbolje.
Izvinjavam se na dužini posta.

(odgovor članu vila_7)
  Neposredna veza do poruke: 1569
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
17.11.2009 9:31:10   
piknica
evo samo da se javim..danas sam kao malo bolje volje...valjda mora tako da jedan dan preplacem pa opet mogu nastaviti dalje, do sledeceg puta tj.dana kod opet placem. nekako mi bude grozno kad sam ja tuzna onda rastuzim i MM pa onda ja njega tjesim i tako me i prodje moja tuga...

a bi cemo mi sve opet user posted image sigurna sam u to samo da prodje jos malo vremena...

fatimice09 tebi se divim kako to sve podnosis i jos imas snage da nas tjesis...za to ces sigurno biti nagradjena...hvala ti user posted image



(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1570
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
17.11.2009 10:55:56   
M3D3NA
Veliki pozzzz za sve, helena_7, ni ja nisam radila nikakve pretrage, samo sam otisla na kontrolu za 10 dana poslije pobacaja, i ginekolog mi je rekao da je sve uredu, da dodjem na kontrolu poslije slijedece menstruacije, i to je bilo sve, i moja se mama malo zabrinula oko toga, ali ja sam se osjecala dobro, tako da nisam isla ni na kakve pretrage ... Nakon 2 mj. jesi li svojevoljno radila PAPA test i nalaze  ili ti je ginekolog rekao ???

(odgovor članu piknica)
Neposredna veza do poruke: 1571
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
17.11.2009 12:32:13   
vila_7
Medena, on mi je rekao da dođem nakon 2 mjeseca na još jednu kontrolu i da uradim PAPA test.  Ne znam jesi li ti dobila papir i sa analizom uzorka od kiretaže? Ja jesam pa sve kontam valjda je po tom vidio da je sve bilo OK,i da ne trebam dalje na pretrage jer mogao je pokupiti para i para na pretragama a baš mi je ozbiljno rekao da sam potpuno zdrava i samo da se opustim i uživam u ljubavi i životu (baš ovim riječima) user posted image . Mada ću ja svakako ako ne zatrudnim do marta otići na redovni pregled i pitati da uradim neke pretrage tipa hormona.

_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu M3D3NA)
Neposredna veza do poruke: 1572
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
17.11.2009 13:36:38   
M3D3NA
helena_7, ja ne znam tacno sta je kiretaza, ali ja sam pobacila na taj nacin da se beba sama odvojila, i da je bilo kao pravi porod, prvo vodica, pa krvarenje, i onda je doktor rekao da je beba sama krenula izlaziti, i onda je on izvukao posteljicu, barem tako sam ja skontala ...
napisao mi je nesto kao nalaz, jer to nije bio moj doktor, i ja sam s tim nalazom dosla kod svog doktora, pregledala me vaginalno i rekla mi je da je sve super i da dodjem poslije prve menstruacije ...
pobacila sam u 14 sedmici ...
I naravno, uzivaj, i ti i sve ostale ... :))))))
Ma bit ce beba aBd ...

Hvala puno ...

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1573
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
17.11.2009 18:58:15   
naša.mrvica
Drage moje kako ste mi vi danas? Ja sam uzas...tako mi fali,mozda bi mi bilo lakse da je mm tu,ali nije.Fali mi plod nase ljubavi...sve mi danas mi sve stalo   za trudnocu fali.Mora da me hormoni jos drmaju.nadam se iskreno da ste sve bolje,pusa i oprostite na depri

_____________________________

Nikad necu zaboraviti kako sam bila sretna s tobom pticice moja.

(odgovor članu M3D3NA)
Neposredna veza do poruke: 1574
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
17.11.2009 19:16:32   
fatimica09
mrvice.....hej pa znas da kazu da je svitanje najblize kad se nebo cini kao najcrnje.....polako mila moja, ma tebi je najgore sto si sama sada....to je to....sve bi bilo drugacije da je tvoj muz tu.....cujete li se, ma sta ces moras sama nekako, moras jednostavno....nemas sada izbora. I ja sam danas bila nesto tuzna, onako vise me neka sjeta fata, jos uvijek ne mogu bas da prihvatim, jos uvijek se pitam kako je moguce, zasto bas meni....ali mm kaze....pa znam da zvuci mozda malo ruzno, ali on kaze budi sretna, pa nasa beba je kod dragog Allaha dz.s. i budi sretna, ne zato sto ce se jednog dana zauzeti za nas, vec zato sto mozes biti sigurna da je na sigurnom, da je na najboljem mjestu - u Dzenetu....dragi Allah vodi brigu o njoj....i ja onako placem, nesto me stislo u grudima, ali kontam....pa u pravu je....pa nismo mi mogle nista uciniti, to je iskusenje za nas, a On nas gleda....prati kako podnosimo.....pa kako da placem i budem tuzna sto je nase dijete na mjestu za kojim svi tezimo, pa trebam biti sretna, rodila sam stanovnika Dzeneta....
Pa mrvice....molim te pokusaj, molim te nemoj zbog sebe.....i ti hormoni, pa i to moze biti na psihickoj bazi, znas da nisi sama (evo imas mene user posted image ), znas da ima i gorih stvari.....pa zamisli kako je zenama koje izgube djecu od 1,2,3 godine....ili jos starije....reci draga moja Elhamdulilah i vjeruj.....prouci bilo sta, porazgovaraj sa dragim Allahom....vidjeces bude lakse.....Znas kako ti meni kazes, bicemo mi mame sigurno.....ma hocemo i ja vjerujem....hajde nasmij se....ma kupicemo mi jedna drugoj testice i proslaviti jednim ruckom aBd....onako bas da cejfimo, da mahalamo, da se sjecamo nasih pticica Dzenetskih.....i da budemo sretne! Budi ponosna jer te dragi Allah nagradio...da imas, osjetis i izgubis....velika iskusenja idu onim robovima koji su se priblizili Allahu, pa ih on na taj nacin iskusava....nemoj pasti na tom ispitu......ljubim te puno user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu naša.mrvica)
Neposredna veza do poruke: 1575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *