|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Testisi, upala ovojnice
6.3.2010 10:46:32   
vila
koliko cesto pregledate svojim djecacima testise i jesu li uvjek u mosnjama? da li reaguju na promjenu temperature, npr. kad je hladno pobjegnu i kesica se skupi, jel to normalno? 

< Poruku je uredio Hanady RR -- 23.5.2010 8:46:27 >
Revisions: 1 | Neposredna veza do poruke: 1
   RE: testisi
6.3.2010 11:01:22   
w.pooh
Jesil uočila neki problem? Imaš ovu temu pa pogledaj malo

_____________________________

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu vila)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: testisi
6.3.2010 11:34:48   
Dida79
I ja sam to primjetila kod svog malenog cak sam se bila i malo zabrinula.Ali sam mm pitala ipak je on kompetentanuser posted image za te stvari i kaze da je to normalno.
Za to no sikiriki

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Testisi, upala ovojnice
23.5.2010 8:47:27   
Hanady RR
prenos posta
IZVORNA PORUKA: Atarka

Drage moje, posto je Faruk zaspao da vam napisem sta nam se desilo...U utorak poslijepodne je imao epizodu neutjesnog placa. Isla sam metodom eliminacije da iskljucim sve uzroke: gladan-nije, zedan-nije, pospan-nije, nosam ga-ne prestaje i kad sam kao zadnju opciju promijenila pelenu vidjela sam da mu je desni testis vidno uvecan i crven. Na dodir place jos vise, gubi dah od placa. Stvarno sam se prepala. Nekako sam ga smirila i uspavala i kad je mm dosao kuci s posla, odmah smo otisli pedijatrici. Ona nam je dala uputnicu da idemo djecijem hirurgu na Kosevo za svaki slucaj. Tamo ga je pregledao jedan mladji doktor i poslao nas na uzv i color dopler testisa. Nakon tih pretraga smo mu se vratili i on nam je rekao da je najbolje da ostanemo na lezanju pa da vidimo kako ce ici. Smjestili su nas u jedan boks i dali mu antibiotike i obloge ac.borici. Ujutro na viziti je prof.odlucio da ga operisu taj dan. Trenutak kad su ga uveli u hirurski dio, nikad necu zaboraviti. On onako mali na ogromnom krevetu sa tockovima...samo gleda oko sebe, nista mu nije jasno, a mm i ja placemo na hodniku
Uglavnom, operacija je prosla uspjesno, hvala Bogu! Objasnili su mi da je doslo do uvrtanja jedne male strukture iznad samog testisa (Morganijeva hidatida) i da je zbog toga doslo do upale ovojnica oko testisa, ali srecom na vrijeme smo dosli pa nije nastupila upala samog testisa. Odstranili su tu hidatidu i ima mali rez na skrotumu. Stavljamo obloge i dalje i fino izgleda. Srecom, ta sruktura ne utice na funkciju samog testisa. Ako mislite da bih trebala otvoriti temu o ovome da druge mame saznaju nesto vise o ovome, recite.
Kasnije mi je hirurg rekao da se dvoumio da li da mu odmah operise i ukopani penis, ali ipak nije jer nismo o tome razgovarali. U utorak idemo na kontrolu pa cemo se onda dogovoriti.
Puno hvala jos jednom svima sto ste mislile na nas.
Cestitamo rodjendane i zubice!



< Poruku je uredio Hanady RR -- 23.5.2010 8:56:28 >


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Dida79)
Revisions: 1 | Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Testisi, upala ovojnice
23.5.2010 9:00:48   
Hanady RR
prenos postova
IZVORNA PORUKA: škorpija

Atarka mogu misliti kako ti je bilo i sama sam slično preživjela kad je mom bebiju bilo 9. mjeseci,(operacija nespuštenog testisa, ukopanog testisa i sunet) nema ništa gore od čekanja da operacija završi. Interesira me koji je dr. operirao faruka 

IZVORNA PORUKA: Atarka

Skorpija, tebe sam se sjetila vise puta dok sam bila tamo. Sjecam se da si pisala o Ajdinovoj operaciji. A operisao ga je dr.Karavdic.

IZVORNA PORUKA: škorpija

E karavdić je isto super, kao i naš zvizdić , ma nadam se da niste dugo bili u bolnici, ali najvažnije je da je testis spašen, a bebama tako brzo zarastu rane da je to nevjerovatno (samo šteta što nije operirao odmah ukopan penis, to je ejdnostavna operacija a ko će s eponovo peglati gore, ali opet možda s ećinči sam do sebe izvuče iz salca )

IZVORNA PORUKA: Atarka

Skorpija, u bolnici smo bili 3 noci. Bilo je jako naporno, ali za mog malog misa mi nista nije bilo tesko. On je sve super podnio, samo se smijao i drzao nas budnim do 1 navecer, ali ne sa placem, vec smijehom i igrom. Zamislite scene, svi spavaju ili pokusavaju spavati, a on skakuce na nogicama , drzi se za ogradu kreveta i govori "dadada" i smije se ..
Svi su na odjelu bili ok, a upoznala sam divnih mama koje su dosle sa djecom, ali i nesto vece djece cije mame nisu mogle/htjele ostati.




_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Testisi, upala ovojnice
23.5.2010 14:11:01   
Atarka
Drage moje, kako sam u prethodnom postu opisala sta se iznenada desilo mom 7,5-mjesecnom djecaku, smatram da bih trebala malo bolje opisati samo stanje, tj.dijagnozu.
U pitanju je bila torzija apendiksa testisa, tj. Morgagnijeva hidatida. Uslijed nerazjasnjenih razloga dodje do uvrnuca-torzije male strukture koja se nalazi na glavi epididimisa testisa i dovede do upalnih promjena pa i do gangrene. Bol nastupa iznenada, testis je otecen, crven i bolan na dodir. To moze dovesti do upale ovoja testisa, ali i do najteze upale samog testisa ako se pravodobno ne reaguje i u takvim slucajevima se moze ostati i bez testisa.
Vise o ovome sa slikama imate na ovom linku

_____________________________

30.09.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Testisi, upala ovojnice
27.11.2012 8:42:59   
beba1 beba2
lutajuci po internetu naletim na ovaj post jer imamo isti problem kao i Atarka...ustvari moj 4godisnji sin ima isti problem i upucuju ga na operaciju sama ne znam sta da radim jer imam jos bebu od 5 mjeseci koju dojim a muz mi radi kod privatnika i ne moze uzimati slobodne dane...kako da ga ostavim samog u bolnici...srce mi se cijepa...ako imate bilo koji savjet molim vas......

_____________________________

beba1 Tarik 02.08.2008
beba2 Isak 01.07.2012

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 7
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *