|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  269 270 [271] 272 273   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
5.2.2011 23:02:35   
lejla80
IZVORNA PORUKA: ema_28

Mi bi u utorak, srijedu trebali na prvi pregled kod pedijatra i pravo da vam kazem jedva cekam da izadjem iz ove kuce. Luuuuudim vise. Kad ste vi poceli izlaziti? Naravno ne mislim izaci pa je vozati u kolicima, velika promjena bi bila i otici kod mame ili sestre ili drugarice npr. samo da nesto promijenim, lagano padam u depresiju user posted image

Ne daj se...još samo malo user posted image Sama sam ti takva.......Na dan promijenim hiljadu raspoloženja...sve će biti lakše kad malo prohodamouser posted image

(odgovor članu ema_28)
Neposredna veza do poruke: 6751
6.2.2011 0:08:42   
Rimljankaa
Vece mamice i slatke bebice...

Moja zvjezdica je veceras bas mirna..Gotovo cijeli dan je prespavala..Jede,malo gledi i spava..Evo je jos spava..Ja cu je podojiti i staviti na spavanje,nadam se i tokom noci da ce biti dobra...

Sto se tice izdajalice,ja je jos nisam kupila..Nisam osjetila potrebu da mi treba..Bradavice su mi bas velike,tako da nemamo problema s dojenjem,a ona zna da ih super uhvati i gloci.Jedino sto malo bole,ali ranica nema..
A nesto mi se nesvidja ideja,da izdajam mlijeko i ostavljam ga,kad sma vec stalno s njom,pa nema potrebe da stoji..Bolje da joj je uvijek frisko iz sike...

Hanady,hvala na uputama i potpuno razumijem tvoje smjernice i dobronamjeran savjet...

Mozda i pretjeramo nekad,posebno ja,jer se uspanicim,cim nesto malo nestima,prepadnem se,puna brige sto je valjda i razumljivo...

Kako sam navikla na temi za trudnice pricati o svemu i svacemu,i da gotov nismo koristile druge teme,nego smo sva pitanja,nedoumice,probleme iznosili i pokusavali rjesiti tamo,ja sma to nekako prenjela i ovdje...

Najposjecenija tema,i bas mi se svidja ovdje ovakva podjela iskustava...
Pokusacu druga pitanja i probleme,ukoliko ih bude bilo da iznesem na prikladnoj temi,a ako i ovdje  budu ista ta pitanja,ne zamjeri...

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6752
6.2.2011 0:31:14   
idacha
helloooooooooo..
evo, meni se gosti razisli, pa oprala jednu turu sudja, pa cu sada drugu... uh, lijepa masina za sudje, ja sve NESTO cekam... te ovo, te ono, nikako da je kupim...a, vala, kako mi je pravo dojadilo camiti u kuhinji, slijedece nedjelje odoh da kupim masinu...

Rimljanko, citam tvoje postove i potpuno te razumijem.. znam da ti je mali milion upitnika iznad glave, i strahova i nedoumica, ali vidjeces kako ce se sve to lijepo sloziti..jos malo... prvih mjesec dana je najteze.. ti upoznajes bebu, a beba tebe i citav novi svijet... promjene ce biti iz minuta u minutu, a kamoli iz dana u dan.. ali, sve ce doci na svoje, nista se ne brini...
Najbtinije je da ti budes opustena i pozitivna, jer je zaista nevjerovatno koliko se sve prenosi na bebe... ako sumnjas da joj je malo tvog mlijeka, pokusaj joj dati flasiscu, pa ces vidjeti kako ce tada biti.. mada sam ja pristalica forsiranja dojenja.. tvoje mlijeko ne moze biti nekvalitetno nikako.. ne tvoje, nego bilo cije.. takve komentare zanemari.. ne daj da te doticu.. ''svi'' su pametni i dijelit ce ti milion savjeta.. ti slusaj sve, a odvagaj ono sto mislis da je najbolje za tebe i tvoju bebu.. bar sam ja tako..
meni se jedino desavalo, ako jedan dan jedem ''slabiju' hranu, imi je cesce trazio da doji, a ako bas fino jedem, onda je sve bilo ok..
za bolne bradavice.. ako te mnogo bole, uzmi silikonski nastavak za bradavice.. tako beba nece iritirati tvoje bradavice, a ukoliko su vec iziritirane, pomoce u zacijeljenju..
ne vjerujem da ima grceve, mada je sve moguce... obicno kazu da grcevi pocinju tek od 15og dana bebinog zivota..
cime peres bebu? ne mislim na kupanje, nego bas na pranje?

Ninushka, i vi zavrsili na inhalacijamauser posted image ... i mi smo bili, ali nije kod nas bio bronhitis, nego laringitis... procitaj temu predvidjenu za to, znam da sam ja citala i sjecam se da ima mnogo korisnih savjeta, tipa prirodnih lijekova.. ne brini, mila, nije ni to toliko strasno.. pogotovo danas, bas je cest slucaj kod djece... ljubimo vas puno
Leena, hehehehe, nasmija me sa Esmicom, lopuzicom.. ali, eto, ona bar nekada kaze ma-ma, ovaj moj ni da izusti ma.. hhehehehe.. ali, zato brblja ostalo, sto ti kazes.. daj-daj, pa-pa, odeeeeem, ta-to (sta je to), a dnevno ponovi nebrojeno mnogo rijeci ovako, uz nas... lopovi mali.. :) jubni nam Esmicu

uh, odoh drugu turu sudja sredjivati...

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 6753
6.2.2011 10:15:11   
rose
ja svoju princezicu evo vec 3 dana iskljucivo dojim, bez flasice i pratim je kako spava navece...inace zaspi oko 9 a budi se oko 6-7...prvo vece se probudila oko 3, drugo oko 4 pa oko 6, trece tj. sinoc u 6 pa tek u 9....ne ureklo se, izgleda da bude sita...user posted image naravno ja uvijek imam AD i prokuhanu vodu ako zatreba...btw. sinoc sam je prvu put okupala sama...inace to radimo mm i ja zajedno...moze se ali ljepse je i lakse kad je zajedno kupamo...odo vidjeti temperaturu zraka...planirali smo u setnju user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 6754
6.2.2011 10:18:18   
Rimljankaa
Jutro mamice...

Danas nam je tacno 2 sedmiceuser posted image user posted image user posted image user posted image Da mi je ziva i zdrava jos punoooo  godina...

MI smo prilicno naspavani,bebica je bila dobrica...PLakala je od 5h do 7h ujutru,i opet zaspala.Probudila se gladna,ja je nahranila..pa nikako da zaspi-naspavana..Oke sirom otvorena...

Idacha...mislim da imam dovoljno mlijeka..Evo jutros spavacica mokra..sve krugovi od mlijeka..Proslo grudnjak i gazu..pa na spavacicu...
A sto se tice pranja kad se ukaki ili upiski ja je perem samo toplom vodom.I kasnije je namazem...

< Poruku je uredio Rimljankaa -- 6.2.2011 10:22:25 >

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 6755
6.2.2011 10:21:07   
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: rose

ja svoju princezicu evo vec 3 dana iskljucivo dojim, bez flasice i pratim je kako spava navece...inace zaspi oko 9 a budi se oko 6-7...prvo vece se probudila oko 3, drugo oko 4 pa oko 6, trece tj. sinoc u 6 pa tek u 9....ne ureklo se, izgleda da bude sita...user posted image naravno ja uvijek imam AD i prokuhanu vodu ako zatreba...btw. sinoc sam je prvu put okupala sama...inace to radimo mm i ja zajedno...moze se ali ljepse je i lakse kad je zajedno kupamo...odo vidjeti temperaturu zraka...planirali smo u setnju user posted image

Setnju...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image HHoooooccuuuu   i jaaaaa....Dosadilo u kuci vise...Poseno jer nisam navikla biti zatvorena...

Ni ja nedajem nadohranu...samo dojenje

Ja sam najbogat

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 6756
6.2.2011 12:25:10   
Ninushka

Pregled

var form1 = opener.document.postform
var checkedindex

if (form1.msgIcons){
for (var i=0; i ")
if (form1.subject) document.write (""+form1.subject.value.replace(/\/gi,">")+"
")

user posted image RE: Bebe od 0 -1 godine

ehhhhh i mi danas idemo u kratku etnju, bojala sam se izvesti ga napolje pa je dobio bronhitis, iako kae doktorica nije uznapredovao nego "samo malo bronhitisa" eh koliko je to malo ne znam, ali mi idemo u etnju na zrak.... vie se razbolismo svi od ove kue user posted image  jojjj jedva ekam.....

evo maloprje sam izdojila oko 70ml za 10ak min, bezveze se i plaim da nemam mlijeka a dijete debelo :) nije debeo samo malo bucmast user posted image
Nego, skontala sam ja to je kada zaboravim da jedem, kaka pijem manje tenosti, juser posted image  nekad i ne jedem i ne popijem, kad zaboravim ili ne stignem.

Mi smo Idacha puno bolje danas. Sutra ili u utorak idemo na komtrolu pa emo vidjeti, samo je eto to jednom juer inhalirao, kae doktorica kako bi malo bolje prodisao, i jeste odmah smo vidjeli... I sada pije pencilinski sirup KLOMAX i kapi za iskaljavanje BISOLEX vjeruj ovih mi je preparata preko glave. U srijedu nam dr kae da nam ne bi davala nikakve antibiotike da se dijete samo izbori s istim, a juer ova odmah propisa penicilinuser posted image  Ma samo proljee da doe ima da nas nema (u kui mislim) user posted image  Uglavnom sve je ok, sve vas puno puno user posted image

Rimljanko, samo polako, nema razloga za brigu, a proljee samo to nije dolo, kupi si neku lijepu maramu i s bebom vanka zamota se i vozdricauser posted image  
Vjeruj ja nisam u kui ovoliko bila kada bi se svi dani moji provedeni u kui zbrojili, ovo sada premauje sve, ali eto polako....da mi je neko rekao da e mi 4 zida biti svakodnevnica ne bih mu vjerovalauser posted image  

23 09 2010 Sran...na prvi dan jeseni rodilo se moje sve....
Ljubim tvoje oko plavo,
ma sve bih tebi dala sunce moje malo....

Neposredna veza do poruke: 6757
6.2.2011 13:16:53   
esmina i bebina mam
Nemam vas vremena citati samo kratko da vas pozdravim bili smo opet juce na vikendici i bilo nam je super
Nego da li neka od vas zna nesto o mrljicama ljubicaste boje naime kod Salke sam jutros na tabanu lijeve noge primjetila kao 2-3 sitna podljeva sva sam zbunjena jer on se ne oslanja,ne hoda ne puze user posted image
Molim vas da mi odgovorite

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu Ninushka)
Neposredna veza do poruke: 6758
6.2.2011 13:22:01   
ladyblue RR
Jesi li mi oblačila kakve čarapice koje imaju jaku gumu? Da mu nije koji kapilar pukao?! Moguće i da se negdje udario jer znaš kako mlate nogama...da nije nešto zakačio? Vjerujem da nije ništa ozbiljno.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu esmina i bebina mam)
Neposredna veza do poruke: 6759
6.2.2011 13:32:00   
esmina i bebina mam
ladyblue ma nisam nikad ga ne stezem jedan veci podljev je bas na sredini a imju i dva manja ko sa strane tabancica
Trebamo nna vakcinu u utorak pa ne bih ga sutra vodila dr radi toga ali reko da upitam ako je neko imao nesto slicno

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 6760
6.2.2011 13:48:24   
ladyblue RR
onda je vjerovano udario nogom od nešto pa mu malo pukli kapilari. kada odete na vakcinu neka mu pogledaju. stavi mu malo Acidiborici oblogu pa vidi hoće li se povući.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

Neposredna veza do poruke: 6761
6.2.2011 20:26:41   
Mamica24
Bekir i dalje ima kvržicu posle vakcine nikako da mu nestane.. ja masirala al izgleda nedovoljno user posted image

Uh kako sam ja vrijedna.. sve sam poradila po kući evo je ko apoteka.. Bekir se igra sa svojim babukom a ja sam sebi priredila čarobnu kupku sa svijećama i mmmmmmmmmm ...

Lijep pozdrav vama i vašim bebicama veliki kiisss...

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 6762
6.2.2011 20:37:57   
lejla80
Mamice ti baš znaš uživati...nije ti to tako loša ideja user posted image ...moraću te kopirati...al prvo moram okupati ovog svog malog smrdu upišanog.....Ne znam šta da radim sa njim...stalno ga moram presvlačiti,evo sad na temi o pelenama vidim da je izgleda do ovih pampersica..Dosta žena se žali da propuštajuuser posted image Ja više ni pojma nemam koliko sam ga puta presvukla....a o vešu da ne govorim...i mašina mi se umorilauser posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 6763
6.2.2011 21:18:39   
esmina i bebina mam
IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam

Nemam vas vremena citati samo kratko da vas pozdravim bili smo opet juce na vikendici i bilo nam je super
Nego da li neka od vas zna nesto o mrljicama ljubicaste boje naime kod Salke sam jutros na tabanu lijeve noge primjetila kao 2-3 sitna podljeva sva sam zbunjena jer on se ne oslanja,ne hoda ne puze user posted image

Hem sto sam zabrinuta zbog ovog sad sam i biolesna popila sam paracetamol sve me boli svaka kost i misic a jos prala prozor i storu ogromnu ispeglala.
Najgore mi je grlo user posted image

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

Neposredna veza do poruke: 6764
6.2.2011 21:55:21   
Anoniman

Hem sto sam zabrinuta zbog ovog sad sam i biolesna popila sam paracetamol sve me boli svaka kost i misic a jos prala prozor i storu ogromnu ispeglala.
Najgore mi je grlo user posted image

user posted image smrc i meni i mene safatala nahlada sto kazes grlo dereeeeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 6765
6.2.2011 22:13:02   
rose

esma prisloni casu na mrljicu i ako ne nestane, tj ostane ljubicasta vodi ga doktoru odmah

Neposredna veza do poruke: 6766
6.2.2011 22:30:40   
Leena
Zurim nesto, pa samo Idacha i Jelena, moram vam napisati danasnji razgovor tate i Esme, vezano za ono sto sam pisala juce. Dakle:
Tata: reci mama
Esma: Tata.
Tata: Mama.
Esma: Ta-jo.
Tata: Mama.
Esma: Ta-ti-ta.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 6767
6.2.2011 22:34:07   
rose
vidjeh sliku...moja sorajica ima istu ovakvu jaknicu user posted image user posted image

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 6768
6.2.2011 22:46:17   
Mjeseceva Pratilja
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

Jutro mamice...

Danas nam je tacno 2 sedmiceuser posted image user posted image user posted image user posted image Da mi je ziva i zdrava jos punoooo  godina...

MI smo prilicno naspavani,bebica je bila dobrica...PLakala je od 5h do 7h ujutru,i opet zaspala.Probudila se gladna,ja je nahranila..pa nikako da zaspi-naspavana..Oke sirom otvorena...

Idacha...mislim da imam dovoljno mlijeka..Evo jutros spavacica mokra..sve krugovi od mlijeka..Proslo grudnjak i gazu..pa na spavacicu...
A sto se tice pranja kad se ukaki ili upiski ja je perem samo toplom vodom.I kasnije je namazem...

Masallah. Cestitke, draga Rimljanko. Samo nastavi sa dojenjem. Zaista je to jedna neopisiva veza izmedu majke i djeteta.
Slazem se s tobom glede pranja..Topla voda i kremica..Tamam.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

Neposredna veza do poruke: 6769
6.2.2011 22:49:00   
Mjeseceva Pratilja

user posted image user posted image user posted image  Svaka cast za dojenje!
Ja od pocetka kupam svoju mrvicu. MM je spor, njezan, oprezan a ja nju za cas..U pocetku, prvih 2-3 mjeseca za 2 minute kupanje gotovo, a sada se malecka bas brcka. U tus kabini. user posted image

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 6770
6.2.2011 23:01:32   
SailorMoon
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

Setnju...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image HHoooooccuuuu   i jaaaaa....Dosadilo u kuci vise...Poseno jer nisam navikla biti zatvorena...

Ni ja nedajem nadohranu...samo dojenje

Rimljanko pa idi draga napolje, sta te sprjecava??? 40-nica?? I meni su govorili da nesmijem napolje, a i ja sve govorila da nigdje neizlazim, a ja svaki dan isla u setnju hahaha.
Kako si mi inace??
Mojoj mrvici danas 3. mjesecauser posted image user posted image

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

Neposredna veza do poruke: 6771
6.2.2011 23:18:12   
ema_28

IZVORNA PORUKA: lejla80

IZVORNA PORUKA: ema_28

Mi bi u utorak, srijedu trebali na prvi pregled kod pedijatra i pravo da vam kazem jedva cekam da izadjem iz ove kuce. Luuuuudim vise. Kad ste vi poceli izlaziti? Naravno ne mislim izaci pa je vozati u kolicima, velika promjena bi bila i otici kod mame ili sestre ili drugarice npr. samo da nesto promijenim, lagano padam u depresiju user posted image

Ne daj se...još samo malo user posted image Sama sam ti takva.......Na dan promijenim hiljadu raspoloženja...sve će biti lakše kad malo prohodamouser posted image

Ja sam danas isla na vikendicu user posted image , pukao mi film vise. Fino bebicu u skafander, u auto pa u vikendicu a ja kad ona zaspe na sunce na suncanje user posted image a mama dezura i zove me. Da danas nisam izasla mislim da bih poludila. Sutra nam je mjesec a u srijedu cemo na vakcinicu user posted image

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 6772
6.2.2011 23:58:35   
rose
i mi smo danas setali, pili kafu ispred ekonimije, isli u shoping, bas nam je super bilo a i sorajica je bila dobra, malo kunjala, malo razgledala...u BBi joj bilo vruce pa se tu malo raskenjkala, malo je raskomotili i sve 5 user posted image

(odgovor članu ema_28)
Neposredna veza do poruke: 6773
7.2.2011 0:05:25   
ema_28
Lako je vama vi ste vec veliki user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 6774
7.2.2011 0:12:27   
rose
ma brzo ce to i kod tebe...ni ja nisam hodala nigdje odavno, hladno, bio snijeg pa ne mogu s kolicima a i poteska su mi samoj da ih snosim...pa onda cekamo lijep dan i taju da je slobodan da idemo setati...ostalo ponekad izadjemo na balkon...vidjet ces nakon prve kontrole dr. ce ti dati zeleno svjetlo za setnje s bebom pa cete i vi u hodnju user posted image

(odgovor članu ema_28)
Neposredna veza do poruke: 6775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  269 270 [271] 272 273   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  269 270 [271] 272 273   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

auto

koje auto vozite ????

molim odg (97%)

molim odg (3%)

Broj svih glasova: 75

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *