|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  377 378 [379] 380 381   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
28.3.2011 22:38:26   
lejla_r
bint, mi smo sa 2 i po mjeseca imali slicnu epizodu, nama se tada poceo formirati zubni greben i jako je plakala, ma doslovno mi nije dala od sebe, ruke u ustima, balice cure iz usta, ma nit je jela nit je spavala, a prvi zubic nikao tek sa 9 i po mjeseci. Mi smo sa tri mjeseca stavili cilibarnu ogrlicu i stvarno smo vidjeli dramaticno poboljsanje. I ne skidamo je otada. Pedijatrica nam je rekla da se poceo formirati zubni greben i da su joj od toga desni otecene i bolne.

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja: onaj koji žuri govori prije nego što nešto sazna, odgovara prije negoli nešto shvati, odluči prije negoli nešto provjeri, kudi prije nego se u nešto uvjeri. - arapska poslovica

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 9451
28.3.2011 22:38:33   
lejla80
Ma ja znači obući nešto što se lahko skida i oblači. Hvala Ladyuser posted image

2011.
2016.

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 9452
28.3.2011 22:39:55   
ladyblue RR
ja nikada nisam široko povijala. rekli su mi da ne treba dok se ne uradi UZ a tamo su mi rekli da nema porebe jer su ove pelene dovoljno široke.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu ema_28)
Neposredna veza do poruke: 9453
28.3.2011 22:42:28   
ema_28
Ma svakom drugacije kazu, ma i ja cu jos malo ovo dok je hladnije a cim otopli skidam.

07.01.2011 curica :-*
23.02.2013 djecak :-*

Neposredna veza do poruke: 9454
28.3.2011 22:44:50   
lejla80
IZVORNA PORUKA: ema_28

Mi smo danas snimali kukove, skines samo donji dio. Nama su rekli da su uredu ali posto je beba sitna da nastavimo sa sirokim povijanjem user posted image . Ne znam kakve veze ima velicina bebe sa kukovima????

Ne smijem ti ni reći al ja već odavno ne stavljam to široko..U jednom periodu kad su bebiju bodiji bili knap prestala..rekoh dok ne krenemo sa novim brojem i odvikla seuser posted image user posted image Valjda nisam najgora majkauser posted image user posted image
Ni ja ne vidim nikakvu vezu između kukova i veličine bebe..i odkud sad to sitna..ja koliko sam skontala ona fino napreduje?

2011.
2016.

(odgovor članu ema_28)
Neposredna veza do poruke: 9455
28.3.2011 22:47:10   
ema_28
Pa pedijatrica nije prokomentarisala da je sitna i da ne napreduje. Valjda bi mi rekla da je dohranjujem da je sitna. Na prvoj kontroli je dobila 1200gr a na drugoj 900gr, valjda je to dovoljno user posted image

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 9456
28.3.2011 22:51:22   
lejla80
IZVORNA PORUKA: bint

drage moje evo mene padobranca...user posted image
ma joj ova 2 dana muku mucim s bebom...bali,stavlja rukice usta non stop,place,bas se muci al nema hB jos nikakavu temperaturu..al on ima tek 2 i po mjeseca...ja ne mogu vjerovati da su mu zubici...mislim pa prerano jeeeee...
kako vi olaksavate svojim bebama ovo stanje??thnx
pozz svima

I moj isto bali a tu su oni negdje..siperčić nam je sada glavno sredstvo a o rukama da ti ne pričam,do šaka ih ugura u usta...vidim ove bebe ovdje po jedan prst a moj cijelu rukuuser posted image user posted image user posted image ...to najčešće rješavam sa cucom...moj gladan sigurno nije,jer kad ogladni čuje ga i komšijauser posted image user posted image user posted image

2011.
2016.

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 9457
28.3.2011 22:53:46   
ema_28

IZVORNA PORUKA: lejla80

ma joj ova 2 dana muku mucim s bebom...bali,stavlja rukice usta non stop,place,bas se muci al nema hB jos nikakavu temperaturu..al on ima tek 2 i po mjeseca...ja ne mogu vjerovati da su mu zubici...mislim pa prerano jeeeee...
pozz svima

I moj isto bali a tu su oni negdje..siperčić nam je sada glavno sredstvo a o rukama da ti ne pričam,do šaka ih ugura u usta...vidim ove bebe ovdje po jedan prst a moj cijelu rukuuser posted image user posted image user posted image ...to najčešće rješavam sa cucom...moj gladan sigurno nije,jer kad ogladni čuje ga i komšijauser posted image user posted image user posted image

I moja isto bali i gura ruke u usta a kad spava samo jedan prstic user posted image samo me nervira kad je tek nahranim a neko mi kaze da je gladna pa zato gura ruke grrrrrrrr user posted image

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 9458
28.3.2011 22:54:25   
lejla80

Pa pedijatrica nije prokomentarisala da je sitna i da ne napreduje. Valjda bi mi rekla da je dohranjujem da je sitna. Na prvoj kontroli je dobila 1200gr a na drugoj 900gr, valjda je to dovoljno user posted image

Nego šta je nego dovoljno,toleriše se i 700 gr..ma i ovi naši doktori uhhhhhh......

2011.
2016.

(odgovor članu ema_28)
Neposredna veza do poruke: 9459
28.3.2011 22:55:57   
lejla80

pozz svima

I moja isto bali i gura ruke u usta a kad spava samo jedan prstic user posted image samo me nervira kad je tek nahranim a neko mi kaze da je gladna pa zato gura ruke grrrrrrrr user posted image

Ma ja ba to su vršnjaci..hhehhehe..šta li je slijedeće??

2011.
2016.

(odgovor članu ema_28)
Neposredna veza do poruke: 9460
28.3.2011 22:56:14   
ema_28

Nego šta je nego dovoljno,toleriše se i 700 gr..ma i ovi naši doktori uhhhhhh......

jeste li vi bili na drugoj kontroli?? Koliko je tvoj bebac dobio gr??

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 9461
28.3.2011 22:58:11   
ema_28
Ja jedva cekam da nesto pocne hvatati u ruku da se fino igramo hihihihihiih, kad li je to na redu??

(odgovor članu ema_28)
Neposredna veza do poruke: 9462
   [Obrisana poruka]
28.3.2011 23:05:04   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu ema_28)
  Neposredna veza do poruke: 9463
28.3.2011 23:05:42   
ladyblue RR
sačekaj bar dok napuni 3 mjeseca. neće ranije. i to kada počne hvatati je trapavo pa im sve ispada a ne znaju uzeti sami nego im moraš stavljati u ruke.

(odgovor članu ema_28)
Neposredna veza do poruke: 9464
28.3.2011 23:06:07   
lejla80
Ema draga,nisam o tome pisala al moj ti bebi izgleda ima bronhitis..već smo ga u dva navrata vodili na inhalacije,nikako da dijete ozdravi. Do srijede pije antibiotikpa ćemo onda vidjeti šta dalje...Uglavnom on je sada mnogo bolje nego što je bio pa vidjećemo kad ćemo na vaganje i bocu..

Pojma nemam koliko je dobio na težini al mogu ti reći da je stvarno težakuser posted image user posted image user posted image ..doduše takav se i rodio

2011.
2016.

(odgovor članu ema_28)
Neposredna veza do poruke: 9465
28.3.2011 23:07:48   
Leena
pogresnu sliku sam kopirala za sjedalicu, ova je
http://www.casadelbambino.com//images/traev75.jpg
ona je 0-18, ova 9-36

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu ema_28)
Neposredna veza do poruke: 9466
28.3.2011 23:09:18   
lejla80
Ja mislila da sam najgorša kad je riječ o širokom povijanju a vidim ovdje sve moje drugariceuser posted image user posted image user posted image

2011.
2016.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 9467
28.3.2011 23:10:36   
Anoniman
Leena super je sjedalica user posted image , taman kad tajo skine gips da vas doveze malo do nas user posted image

(odgovor članu Leena)
  Neposredna veza do poruke: 9468
28.3.2011 23:11:43   
ema_28
Hvala vam puno svima ja se bas zabrinula kad mi rece da je sitna

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 9469
28.3.2011 23:12:12   
ladyblue RR
moja je 0-18. super stvar. ona 0-9 mi je bila beskorisna. mrzila sam je i jadno sijete se patilo u njoj jer je bila zima i morala sam joj skafander oblačiti pa joj je baš bilo nezgodno jer cucla prst a od skafandera nije mogla. ova što je sada imamo j zakon! ja sama s njom u autu fruam svugdje, dijete se živo ne čuje,baš uživa.

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 9470
28.3.2011 23:13:39   
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: ladyblue

sačekaj bar dok napuni 3 mjeseca. neće ranije. i to kada počne hvatati je trapavo pa im sve ispada a ne znaju uzeti sami nego im moraš stavljati u ruke.

Danas je muz komentarisao d ajedva ceka da poraste,da je jos vise gnjavi...hehe

ON je kinji,a ona opet neskida pogled s njega.Dodje s posla hladan,pa je poljubi,a ona vristi..Ili joj nosic zrgabi u  usta jer joj je mali,sicusan kao kod mame,a ona kakve face pravi..malo zaplace,pa opet bulji u njega,a mamu ko sisa...

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

Neposredna veza do poruke: 9471
28.3.2011 23:13:51   
ladyblue RR
ema, ma kakva sitna?! ne znam ko ti to reče. moja je dobilava po 1 kg u prva dva mjeseca i sada je to sve manje. dobivala mi je više na težini kada sam je dojila nego sada kada je na hapi.
prekosutra idem na vakcinu pa ću vidjeti koliko je dobila obzirom da je ne dojim više a i počela je jesti na kašiku.

Neposredna veza do poruke: 9472
28.3.2011 23:15:29   
Rimljankaa

moja je 0-18. super stvar. ona 0-9 mi je bila beskorisna. mrzila sam je i jadno sijete se patilo u njoj jer je bila zima i morala sam joj skafander oblačiti pa joj je baš bilo nezgodno jer cucla prst a od skafandera nije mogla. ova što je sada imamo j zakon! ja sama s njom u autu fruam svugdje, dijete se živo ne čuje,baš uživa.

Koja marka?

Ja sma dobila preporuke da kupim onu od 0-13,i bila odlucial kupiti je,kad sma vidjela kolisna je predomisljam se. A s 2 mj ima 6kg masala,i duga je 65,i Boga mi jos koji mjesec i ona ne bi stala u nju

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

Neposredna veza do poruke: 9473
28.3.2011 23:16:08   
ladyblue RR
rime, moja obožava mm. meni se nikada ne smije kao njemu. ja bih rekla da je to ok da on ima posao od 8-16h pa da ga nema ali on je stalno sa nama jer on kada radi, to je noću kada ona spava. iako smo oboje s njom ona ludi od sreće kada joj se obrati ili se igra s njom.

Neposredna veza do poruke: 9474
28.3.2011 23:21:04   
Rimljankaa

rime, moja obožava mm. meni se nikada ne smije kao njemu. ja bih rekla da je to ok da on ima posao od 8-16h pa da ga nema ali on je stalno sa nama jer on kada radi, to je noću kada ona spava. iako smo oboje s njom ona ludi od sreće kada joj se obrati ili se igra s njom.

Moj ima klasicno radno vrijeme pa ga nevidi....Ali kako ovako mala zna??? Ja sam ljubomorna!!!! A nekad uzivam dok ih gledam...

Kod tebe lady jos "tezi"slucaj,hahhaha----

Ja sam najbogat

Neposredna veza do poruke: 9475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  377 378 [379] 380 381   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  377 378 [379] 380 381   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Regionalno druzenje

Sljedece regionalno druzenje treba da bude u

Tuzli (19%)

Mostaru (13%)

Zenici (43%)

Banja Luci (11%)

U Dojclandu kod Mirkice (14%)

Broj svih glasova: 458

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *