|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  406 407 [408] 409 410   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
5.4.2011 22:46:05   
Rimljankaa
Bravo za Nadju!!!!  To je prava curica i mirnica...

Mi bili vani,kod prijatelja. A je malo bila dobra,malo je vristala,ali smo nekako izdrzali,a valjda i oni...

Evo je nahranila i stavila u krevetic neka spava..Jos nije zaspala. Muz joj cuclu dodaje,ja nemam snage..Prevristala je cijeli dan,ne znam koji joj je djavo vise...

K'o kraljici joj je sve podeseno i opet vristi...

Ali eto,bar sma je navikla da zna,kad se svjetlo gasi,presvlacenje,muzikica i d atreba da spava...

Vilo,vjeruj mi da tvoja beba nije nista "gora" od ostalih. Ti s ebar stignes ovdje javiti,ja upocetku nisam nikakmo bila na netu,jer nisam nista stizala,pa ni da jedem. Zato sma i u nesvjest padala. Pored i mame i muza. Ona je uzas bila. Pisala sma ti,znas vec. To dijete 24h maltene nije jezika uvlacilo. Ako je sustis kao na vatri da je...Uzmes je u ruke suti...

I vremenom se sve samo sredilo. Sad je ona dobra beba. Ili sam se ja navikla. Desi joj s enekad kao danas,ali uprincipu nije losa. I dlaje hoce samo da se nosa,ali ja to vis ene primjecujem. Nosam i sta cu?!
Nece ni to vjecno... Samo neka je zdrava...

Zato nemoj da s ezalis,nedaj Boze da samo lezi i spava...Uvijek se toga sjeti...

Jelena,to za bubrege. zeno draga mene jedan period u trudnoci,uzasno ledeja i noga boljela. To je bilo do ludila bolovi. odem kod ginekologa,skoro pa me odvuku,kaze on bubreg..pjesak ili kamen. Da idem urologu,pa ako nista on nerjesi,stave neku cjevcicu i premoste to,pa ne boli.
Medjutim,ja nisam odmah otisla urologu,jer sam cekla termin,umedjuvremenu me prestalo. Nisu bubrezi bili nego je bebica,ovaj moj vrazicak,nalegao na nesto,pa su meni oci ispadale...Kad s emakla proslo je...Mozda je i kod tebe taj slucaj...

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 10176
5.4.2011 22:48:09   
idacha
hello, zenice...

mi danas bili na kontroli, gledali bebija u stomaku.. sve je mashallah kako treba, bebi napredniji 2 sedmice i ima 1655 gruser posted image user posted image user posted image

moj guzi nesto kaslje evo 2 dana, bas mi ga zao.. bas zreo kasalj.. pravila sam mu sljez, kontam da li da mu dam i sirup bisolex za iskasljavanje, da mu malko olaska... ne vodi mi se u dom zdravlja, jer je krcat bolesne djecice, a kod nas i vlada epidemija zausnjaka, pa ne bih da rizikujem..
jos mu i nosic curi, ali hB nema ture... dusa moja lijepa, kako mi je samo zao kada kaslje ko starac..
malorpije je zaspao, izmazili smo se ko pravi... momak moj...

lady, cestitamo prvi zubic.. da svaki naredni nikne isto tako,.da i ne primjetite, samo da se zabijeli...

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

Neposredna veza do poruke: 10177
5.4.2011 22:54:35   
Amani12
Ja cu malo ot : Idacha draga kako ste mi vas troje?
Vidim mashallah drugar nam napreduje a i bebica u stomaku.
Samo da vas ljubnemo i pozdravimo.
Schecherlemica i Amanuser posted image

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 10178
5.4.2011 23:04:25   
idacha
pa ne mogu da vjerujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem...
ubicu te, nisam znala da si promijenila nick.. naumpala si mi neku noc i ja ko luda trazim rromuser posted image user posted image user posted image user posted image

kako ste nam vi???????????

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 10179
5.4.2011 23:11:15   
Amani12
A ja se toliko radovala sto ces nam se doselit u komsiluk.user posted image
Al te najljepsa vijest sprijecila u tome.user posted image
Rastemo i napredujemouser posted image Kad vi budete slavili prvi rockas,mi cemo imati tacno 16 mjeseci.user posted image
Ti si mi super,vesela,pozitivna,divna mamica i super trudnica,mashallah!
Izgnjavi tog preslatkog djecaka,milki pupu a tebi najveci zagrljaj od moje Spavalice i mene user posted image user posted image user posted image

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 10180
5.4.2011 23:17:23   
idacha
ma, i ja sam se radovala, draga, sjecas se kolikouser posted image
ali, polako... sticicemo mi :)

bas mi je drago da sam te ''cula'', neka ne zamjere moderatori i ostale zenice...
puno vas ljubimo i grlimooooooo...
i ti zgnjavi spavalicu medenuuuuuuuuuuuuuuuuu puuuuuuuuuuunoooo

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 10181
5.4.2011 23:59:53   
lejla80
Žene ovo je danas izgleda dan za plakanje..ja sam se iznosala svog ko za cijelo ovo vrijeme od kad se rodio..da ne govorim koliko je puta dojio uhhhh..sike se jadne objesile, a kad ne doji ruke su u ustima,da može do lakata bi ih ugurao. Jedva ga uspavahuser posted image Večeras mi dolazili gosti,nisam ih ni vidjela kako trebauser posted image

E ova vijest o ovom djetetu me baš potresla i zabrinula. Mi čekamo da se malom organizam malo oporavi od prehlade koju je imao pa da idemo na tu vakcinu....uhhh, bolje bi mi bilo da to ne pročitah

Leloo i mi razmišljamo o sunećenju..tačnije ja jer bi voljela ranije to obaviti al mm nije za to još.Biće ionako na kraju po momuser posted image . Sve su prilike da ćemo u Sanasu aBd.Moram još malo pročačkati po temi o sunećenju pa ću donijeti krajnju odluku.

2011.
2016.

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 10182
6.4.2011 0:01:19   
lejla80
Umalo ne zaboravih....Nađi čestitamo prvi zubićuser posted image user posted image user posted image

2011.
2016.

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 10183
6.4.2011 0:05:00   
ema_28
Lejla, jeste li isli po nalaz od kukova??? Nas je uredu i ne trebamo na kontrole vise iako smo "sitni"user posted image

07.01.2011 curica :-*
23.02.2013 djecak :-*

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 10184
6.4.2011 0:09:30   
lejla80
I mi smo danas dobili nalaz. ve je OKuser posted image Završili smo sa širokim povijanjemuser posted image ..mada nismo ni počeli kako trebauser posted image user posted image
Drago mi je i za vasuser posted image

2011.
2016.

(odgovor članu ema_28)
Neposredna veza do poruke: 10185
6.4.2011 0:10:28   
ema_28
super user posted image user posted image user posted image

07.01.2011 curica :-*
23.02.2013 djecak :-*

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 10186
6.4.2011 0:40:59   
rose
IZVORNA PORUKA: ladyblue

hvala svima na čestitkama i lijepim riječima. I ja sam prvo poželjela da joj svi zubi ovako lako rastu. nešto ne znam ima li tu kakvog pravila ili je svaki zub muka za sebe?! znam da je kod sestre curica dobivala zube  a da niko nije ni znao kada rastu a sin joj je kod svakog zuba imao temperature, proljeve itd. Nadam se da će kod nas biti ova prva varijanta. Znala sam da će zub brzo ali mi nekako danas bi krasan osjećaj kada sam osjetila malu iglicu pod prstom.
danas nismo nigdje izlazile, nije nam valjalo vrijeme. sutra moramo obaviti neku kupovinu a u četvrtak idemo na put. valjda će vrijeme biti lijepo da možemo malo šetati. 
nego da vas nešto pitam...da li je koja od vas išla avionom sa ovako malim djetetom? interesuje me zbog onih restrikcija vezanih za unošenje ne više od 100ml tekućine u kabinu. krajem mjeseca idemo opet na put ali ovaj put avionom. kako imam presjedanje u Beogradu, interesuje me hoće li mi dati da unesem flašice sa hapom i kašicu kako bih je mogla nahraniti?

provjeri na aerodromu...mozda su ukinuli restrikcije ili imaju neki izuzeci kad su u pitanju bebe...u svakom slucaju u avinu mozes uzeti flasiranu vodu pa joj napraviti hapicu...mislim da i ta opcija fercera

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Neposredna veza do poruke: 10187
6.4.2011 7:49:45   
HAHA
Dobro jutro,evo sunca danas i šetnje aBd.Harun postavio novi rekord spavanja 21-05user posted image ,ja u 01:30 ustala i pojela kolač user posted image pao mi šećer,valjdauser posted image user posted image user posted image user posted image

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 10188
6.4.2011 9:27:21   
Cickolini

da li je koja od vas išla avionom sa ovako malim djetetom? interesuje me zbog onih restrikcija vezanih za unošenje ne više od 100ml tekućine u kabinu. krajem mjeseca idemo opet na put ali ovaj put avionom. kako imam presjedanje u Beogradu, interesuje me hoće li mi dati da unesem flašice sa hapom i kašicu kako bih je mogla nahraniti?

Lady mi nismo jos putovale, ali mi je poznanica letila prosle sedmice iz Holandije za Sarajevo. Malo sam se raspitivala jer i mi imamo namjeru uskoro. Sto se tice restrikcija mislim da vise od 100 ml tecnosti u jednom pakovanju ne mozes. Jer ja sam nosila u rucnom prtljagu  3 puta po 100 ml i mogla sam. Meni su rekli da ne nosim jedno pakovanje vece od 100 ml. Znam da beba u toku poljetanja i slijetanja mora dojiti, cuclati cuclu ili piti iz flasice radi usiju. Bebu u avion nosis u autosjedalici i ima svoje mjesto pored tebe. Placa samo taksu tj otprilike 35 eur. Za kolica ima posebno mjesto u avionu i njihova kg se racuna zajedno sa koferom.  Nadam se da sam ti malo pomogla, ali i uvijek ima razlika u aviokompanijama.

< Poruku je uredio Cickolini -- 6.4.2011 9:28:40 >

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

Neposredna veza do poruke: 10189
6.4.2011 9:31:34   
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: rose

hvala svima na čestitkama i lijepim riječima. I ja sam prvo poželjela da joj svi zubi ovako lako rastu. nešto ne znam ima li tu kakvog pravila ili je svaki zub muka za sebe?! znam da je kod sestre curica dobivala zube  a da niko nije ni znao kada rastu a sin joj je kod svakog zuba imao temperature, proljeve itd. Nadam se da će kod nas biti ova prva varijanta. Znala sam da će zub brzo ali mi nekako danas bi krasan osjećaj kada sam osjetila malu iglicu pod prstom.
danas nismo nigdje izlazile, nije nam valjalo vrijeme. sutra moramo obaviti neku kupovinu a u četvrtak idemo na put. valjda će vrijeme biti lijepo da možemo malo šetati. 
nego da vas nešto pitam...da li je koja od vas išla avionom sa ovako malim djetetom? interesuje me zbog onih restrikcija vezanih za unošenje ne više od 100ml tekućine u kabinu. krajem mjeseca idemo opet na put ali ovaj put avionom. kako imam presjedanje u Beogradu, interesuje me hoće li mi dati da unesem flašice sa hapom i kašicu kako bih je mogla nahraniti?

provjeri na aerodromu...mozda su ukinuli restrikcije ili imaju neki izuzeci kad su u pitanju bebe...u svakom slucaju u avinu mozes uzeti flasiranu vodu pa joj napraviti hapicu...mislim da i ta opcija fercera

Sestri mog muza su dozvolili da unese hapu. Samo znam da su je "natjerali" da prije nego je unese u avion ona malo popije?!

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 10190
6.4.2011 9:33:20   
Rimljankaa
Jutro zenice....

Mi smo fino spavali sinoc,valjda izmoreni bili....

Budni i evo skupa legimo u krevetu...

Ja sam najbogat

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 10191
6.4.2011 9:35:27   
Cickolini
Juuuutroooo,

evo i mi smo se ustali ... mene nesto vrat ukocio hehe Evo odoh da ocajavam user posted image user posted image user posted image

Rime je li se smirila Adnica od jucer hehe Ljubi je puuuno

Za sve bebice veliki poljubac

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 10192
   [Obrisana poruka]
6.4.2011 9:39:12   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Cickolini)
  Neposredna veza do poruke: 10193
6.4.2011 11:25:48   
Medi_87
POzdrav drage moje, evo moj M zaspao pa da ja malo iskoristimuser posted image user posted image user posted image
Sinoc je opet lijepo pajkio 4 i po sata pa sam se i ja odmah usunjala u krevet
Da se pozalim meni stalno zima po krstima jos se ko kakva nana omotala salom vunenim pravo na kozu nosim dzemper po kuci laoi i dalje mi zima i to samo s desne straneuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 10194
6.4.2011 11:28:33   
esmina i bebina mam
Pozdrav i od nas ..mi smo sa Esmom ovih dana lunjali po bolnici........
Salko treba na vakcinu 13og pa mi sad frkaaaaaaaaaaa

Nego mozda cu poci raditi za jedan mjesec....rekoh mozda........sta da radim on iskljucivo dojiuser posted image

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

Neposredna veza do poruke: 10195
6.4.2011 11:40:47   
Super Beba
Jutro jutro...Samo da se tuspasim...Mali se upravo "diskontektovao" i k'o fol zaspao...uveo sebi beauty nap od 15 minuta da mu se fino slegne što je papao :)))
Vidim pričate o nosanju - ja hB nemam s tim problema...On plače samo kad je gladan...grčeve nismo imali...a kad je vrijeme za noćno spavanje, ja ga samo spustim u krevatac i ostavim lampu upaljenu...ako već nije zaspao meni na (.), onda će malo razgledati naokolo i zaspat će sam...
Nego, zadnjih 4-5 dana počeo je da bali (valjda ne može gutati fino pljuvačku) i gura šaku sebi u usta...prvo sam mislila da je gladan, al onda sam vidjela da i nakon što ga podojim, on je zna gurnuti opet i cuclati...za zubiće je rano, tako da sam to eliminirala...možda ima nešto sa zubnim grebenom..a možda on to samo bezze gura :))

Neposredna veza do poruke: 10196
6.4.2011 11:43:34   
vjestica
moja je sa 3 mjeseca počela da bali i gura cijelu ruku u usta (pa se zakašlje user posted image user posted image )
sad ima skoro 9 mjeseci i nijednog zubića

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 10197
6.4.2011 11:47:16   
Sulty
Vila_vilice, pa nosaj dijete kad trazi. Sve smo mi kroz to prosle i milion puta pricale o tome. To da je pustis da se dere i place, po meni je preokrutno. Ne radi ona to namjerno, mila. Ona je mala beba koja je do nedavno bila u tvom stomaku i sve joj je bilo po taman. A sad je odjednom sama u ovom svijetu i nije joj lako. Godi joj tvoja blizina. Zna tvoj miris. Osjeca se sigurno s tobom. Pa sto to da joj uskratis???!!!!! Da ces je navici na nosanje, to su gluposti. Nosaces je dok ona ne pocne da otrkiva i druge stvari i dok ne upozna i nesto drugo osim tebe. A to ti je otprilike 3 mjeseca. Po meni, kad god te dijete trazi, tvoje je da joj dodjes. Moja ima 10 mjeseci i kad zaplace i hoce meni, ja je uzmem. Jest da me ledja permanentno bole, ali ja vazda kazem: "Nije ona trazila da se rodi, vec sam ja htjela da je rodim. I moj je zadatak da ucinim sve sto mogu da mi ona bude sretna i da se osjeca sigurno." Pa ako je moram nosat, to je najmanje sto mogu za svoje dijete uradit. A dijete glumit ne moze. Nit je ti tako malu mozes iskvarit. Nit je ona tako prefrigana da moze sad kao manipulirat s tobom. Ona prestane da place kad je ti uzmes zato sto je tada sretna i osjeca se sigurno. Pa stavi se u njenu poziciju. Nit dobro vidi, sve joj je strano. A tebe zna. U stvari, ona jos uvijek misli da ste vi jedno. Izvini, ja se raspisah, ali na vrh glave su mi ti glupi savjeti da treba tako malo mace pustiti samo da place. UZAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To je po meni okrutno!!!!!

Ladyblue, cestitamo na prvom zubicuuser posted image .

Jelena, jesi li nam danas bolje?

Zoe, super da je mala nasa djevojcica navikla fino na tetu i da si se ti navikla na poslu. Ja jos ne mogu zamislit to odvajanje, ali valjda je i to normalno. Ja jos imam srece sto ce je meni mama cuvat, pa fakat nemam uopste brige oko toga.

Idacha, nadam se da ce kasalj ubrzo proci.

Lejla80 i Ema28, cesitamo na odlicnim kukovima user posted image .

Iman, curica je legneda. Cuj izgura te iz kreveta!!!!!!!!!!!!!! San svake majke, da djeca sama spavaju.... user posted image

Medi_87, mozda sam porpustila, jeste li dobili nalaze brisa? Je li sad sve u redu? Nadam se da jeste. A za krsta, ne znam sta bih ti rekla, osim ne daj se i nadam se da ce proci.

Esmina i bebina mamo, radis li blizu kuce? Mozda mozes dolazit da ga podojis? Ili da izdajas? Zeznuto je to bas.

Eto drage moje, nadam se da ste sve ostale dobro i zdravo i da cete sve danas u setnjicu sa svojim medicimma.

Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 10198
6.4.2011 11:49:12   
Medi_87
Mila sutra ce nalazi biti gotovi aBd ja sva strepim i mrzim čekanjeuser posted image

(odgovor članu Sulty)
Neposredna veza do poruke: 10199
6.4.2011 11:56:56   
Sulty
Joj znam kako ti je. Tacno se sjetim sebe. Minute ko godine. Cekala sam nalaze ko ozeblo sunce. Ali bice to, ako Bog da, u redu. Javljaj nam cim stignu nalazi...

Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 10200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  406 407 [408] 409 410   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  406 407 [408] 409 410   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Kefir ili jogurt
Admin

Kupujem jutros doručak za raju i neko naručuje kefir a neko jogurt, pa me zainteresova da vidim šta ljudi više vole. Po mom iskustvu stariji ljudi više kefir naručuju a mlađi jogurt.

kefir (31%)

jogurt (69%)

Broj svih glasova: 62

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *