Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Helena, a ja sad nešto kontam, rekoh shvatiće me Helena pogrešno, pa će se naljutiti a ja se zezaaaam ! Al kužimo se ja i ti... Ja idem na onaj spisak što sam dogovrila s Leenom i Sulty čini mi se dogodine, već sam s mm dogovorila, a pošto mi je on neophodan za taj poduhvat, voda teče kako babo reče
Ma samo da ja prva ne odem sa tog spiska ... ja jednom imala vjesticu i nikako vise. Sve govorim sebi ma to je zbog dojenja, ali mozda je i nesto drugooooo .... Odem u apoteku da kupim test kad imaju samo onaj Clear Blue (ali ovdje neki sto ti odmah pokazu koliko si sedmica trudan) i kosta 20 eura ... ma reko sto bacati pare .... znat cu 5-6 mjeseci i bez njega Kazem ja mm reko zamisli ja trudna ...reko sve slike u albumu bi bile il sam trudna il sam rodila
hahah jest ti svekrva koma majke mi, joj meni je moja prosle sedmice probila glavu Emina malo pocne da se buni ona na mene daj djetetu da jede tako da je ova moja prosle sedmice jela bez ikakvoga reda, ne slusaj sveki molim te.
Helena, nadam se da će se tvoja roda malo uozbiljiti, pa ovaj put na vrijeme ispuniti svoju dužnost ;) Pristajem na spisak! Koja sam na redu? Samo nemoj da mi poslodavac sazna za taj spisak i još gore za mene na njemu, momentalno ću postati nezaposlena majka maloljetnog djeteta :) Naša roda se nama prvi put javila sama, nije baš da smo je zvali, ali nas je jaaaaako obradovao taj poziv. ABd ostaćemo s rodom u dobrim odnosima i ubuduće :)
Uh kako bi i ja voljela na taj spisak, ali kada mome muzu pomenem da bih zeljela drugu bebicu on pobudali, on nece biti spreman ni za 2-3 godine tako da cu ja vjerovatno biti posljednja na tom spisku, jedino eto da se slucajn desi...
A ja... u Sarajevu sam, godina 29 od prošlog mjeseca, a kilograma, čini mi se 100 :D Muku mučim s njima, nikako da krenu dole, puno sam dobila u trudnoći, a čini mi se da i dalje napreduju. Dijeta zbog dojenja ne dolazi u obzir, meni vruće, jedva da mi nešto može, a ogledala uglavnom zaobilazim
Nas dvije smo izgleda slicne kilaze a i sto je najgore i dalje napredujemo
Uh kako bi i ja voljela na taj spisak, ali kada mome muzu pomenem da bih zeljela drugu bebicu on pobudali, on nece biti spreman ni za 2-3 godine tako da cu ja vjerovatno biti posljednja na tom spisku, jedino eto da se slucajn desi...
Vala sunce, kao da će on rađati a ne ti ...čega se je on prepao ?
Ja jedva čekam...uh, kako sam uživala u trudnoći, nadam se da ću ako Bog da i u sljedećoj, još ako nebudem povraćala do 6. mjeseca k'o sa I., ma odmah ću i treće
Dovoljno je da samo kazem da smo nakon 5 godina braka dobili prvu bebu, ne sto nismo mogli vec zbog nekih njegovih glupih strahova, kazem ako budem na drugu toliko cekala, onda cu je dobiti u cetrdesetim.
Hehe, Bebacha ja bih tebi digla spomenik! Ne mogu da vjerujem da pored dva zvrka mala vec zelis treci:)))). Hajde, cekaj da jos malo porastu, taman da se zazelis malene bebice:). Tako ja moje zezam, oni otkako su se vjencali imaju bebu, prvo mene i brata (13mj. razlika), kad smo im mi porasli, sestra (13 godina razlika) i kad je ona porasla sad unuka:)
Jelena, pogledala sam onu susilicu, electrolux je. Nisam je jos probala, trebam zua vikend tek da joj nadem neko mjesto hehe. Ali ima neku foru da ispusta paru, a ne vodu, pa joj treba zdracni ventil, a ne odvod... Ne kontam se u to, ali je muz zbog toga izabrao
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
hahahaha, iman, krv nije voda i A. isto to prica. Kaze Esmi jutros, ona gleda susilicu, konta valjda dijete sta je to, kaze joj on: Kupio tajo da susimo Esmine haljine, i sekine, i bracine, i opet sekine ili bracine i tako to
Leena tako se ako bog da i biti,uvjek vu imat bebu:)ma najvise zbog njih dvoje nebi mogla sad trece(mada ima jos razloga)jer se onda nebi mogla nijednom dovoljno posvetit.sad nam je super ovako. nego svida mi se ta tvoja susilica koliko KM-cica.jel velika joj nemam mjesta u kupatilu a nemam pojma gdje da susim ves kad dode jesen.imam ga punooo a pojavila nam se vlaga
hehehehehehehe.tako ja sad govorim svojim cuvajte odjecu seki i bratu a muz me samo sasjece pogledom i komentarom"znao sam da nisi normalno al toliko nisam"
Uzivaj sada u njih dvoje, pa kad ti porastu malo na posao Ista stvar sa vlagom! Ljeti imam gdje susiti ali zimi uzas... Na balkonu se i smrzne i usmrdi ves, a u kuci vlaga... Tako da je ovo super doslo. 700 KM je. Nije neka jeftinoca, ali sta se moze. A ja je kontala staviti na ovu masinu za pranje. Vidjela to kod komsinice, najnormalnije mozes upaliti i jednu i drugu i rade, a ne zauzimaju prostor. Samo mora ova za susenje biti gore.
IZVORNA PORUKA: bebacha
Leena tako se ako bog da i biti,uvjek vu imat bebu:)ma najvise zbog njih dvoje nebi mogla sad trece(mada ima jos razloga)jer se onda nebi mogla nijednom dovoljno posvetit.sad nam je super ovako. nego svida mi se ta tvoja susilica koliko KM-cica.jel velika joj nemam mjesta u kupatilu a nemam pojma gdje da susim ves kad dode jesen.imam ga punooo a pojavila nam se vlaga
Drage mame i bebe, pozdravljaju vas nove članice. Do sada smo vas samo virile, krale vaše savjete, jutros se nakanile prijaviti i postati punopravne članice foruma :) Dok bebača spava ja čitam morske teme, a zanima me i uvođenje krute hrane, jer nas oboje uskoro čeka.
Nego vidim da je Helenu iznervirala (ne)prijateljica. Teško je odreagovati u trenutku, kasnije se sjetiš šta si sve mogla reći i budeš ljuta na sebe da nisi. Doživjela sam slično i slažem se sa ostalim mamama da je takve osobe najbolje izbjegavati, ali kad se ipak sretnete i kad pređu granicu, ma treba uzvratiti istom mjerom. Ja bih joj rekla da sam sretna što svom djetetu pružam najbolje što mogu i da je šteta da ona "nije imala mlijeka", možda bi drugačije razmišljala. Takve zlobnice i treba dirnuti tamo gdje boli, možda će sljedeći put dobro razmisliti prije nego izvale takvu glupost. Ona kao pametna, a mi, dojilje, glupe i još pri tome odvratne :)
Poseban pozdrav za ladyblue, velika pusa našoj N, prepoznat će ona svoje drugarice :) a nadam se da ćemo i ostale vremenom bolje upoznati.
dobro ste se sjetile da se javite . samo se ti nama priduži, ovdje ti je upiš svaki dan... ljubi nam drugaricu
Sunce moje malo :), znači obje smo bucke :) Ja još treniram tri puta sedmično, pravo se iznojim, ali ništa. Priznajem, apetit mi je golem, ali ipak ne pretjerujem, jedem kvalitetnije zbog bebice, pijem pregnital, dr mi preporučio da nastavim dok dojim. Pun je B kompleksa, pa mislim da i to utiče na apetit. Živa muka :( Kakva je situacija kod tebe?
dojenje do godine OK a sve preko ODVRATNO i FUJ!!!
Joj nemam sad one svoje inspiracije
Moram vam priznati da ja prva ne znam odgovoriti onog momenta kad me neko žacne. Ja sam vam od onih što se kaju "što ne rekoh", a vrlo rijetko od onih što se kaju "što rekoh". Ali poslije, dok peglam veš, ihaj... mogla sam joj ovo, mogla sam joj ono. Zato znam poslije po gotovu poslu
Napraviš se luda "a meni je tek sad postao merak, ono do godinu mala, pa se brineš da nije gladna, a sad baš merakamo, mogla bih vako koliko hoćeš"
Skineš je po kratkom postupku "meni nije!"
Okreneš pažnju prema njoj "a koliko si ti dugo dojila?"
Anketa
Maženje malena27 RR
Sa koliko mjeseci/godina je vaše dijete počelo da pokazuje emocije, da vas je pozeljelo i na koji nacin je to iskazivalo? Kad je pocelo da trazi fizicki kontakt (mazenje, umiljavanje)?
navedite dob (94%) navedite spol (6%)
Broj svih glasova: 54
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!