|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  761 762 [763] 764 765   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   [Obrisana poruka]
19.7.2011 11:16:35   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu stefania)
  Neposredna veza do poruke: 19051
   RE: Bebe od 0 -1 godine
19.7.2011 15:11:09   
Super Beba
stefania - čisto da znaš da količina mlijeka izdojenog izdajalicom nije realna količina mlijeka kojeg imaš u (.)...što reče Iman, znala sam nekoliko dana se izdajati za 100 ml..nekad mogu samo 20 ml, nekad šikne da se i ja iznenadim...a što se tiče vremena dojenja - moj mali nikad nije dojio preko 10 min, od samog početka...i hB evo ga prav zdrav i napreduje...a s koliko ti je beba rođena i sa koliko je izašla iz bolnice? Nemoj računati kilažu rođenja sa sadašnjom kilažom...svaka beba izgubi oko 200 gr, pa i više, u bolnici...a druga stvar, dobro je kad bebe dojene samo mlijekom dobiju "samo" 300 g...no sikiriki, biće sve OK...

< Poruku je uredio Super Beba -- 19.7.2011 15:12:20 >

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 19052
19.7.2011 15:15:29   
HAHA
Dobar dan,kako ste nam svi?Nešto nema javljanja previše,da nisu uvedene kakve sankcijeuser posted image ?Moji dječaci se evo igraju na podu,rasuli kocke,autiće,lopte,ma veselo pravo.

< Poruku je uredio HAHA -- 19.7.2011 15:16:28 >

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 19053
19.7.2011 15:16:32   
Medi_87
Pozdravcic, izgleda da ce kisa cim moj M jos spava za cudo u azdnje vrijeme odspava sat vremena turu od 12-13 a evo ga jos se nije probudio od 12 user posted image user posted image
Stefania moj M je prvi mjesec dobio 700 gr, ja msilim da je i tvoja beba dobra bitno je da je zdrava da fino jede, a tezinom se ne treba opterecavati, znam sve smo takpo na pocetku pa i ja je li malo, jede li dovoljno itd i izdajanje ti as i nije neka mjera meni uvijek ujutro najvise bude  znam kad bi M izdaja kad sam na ispite isla a kanije oko 12 recimo manje, nista se ti ne brini, sve je to super, mi se prevrcemo u 16user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 19054
   [Obrisana poruka]
19.7.2011 15:21:04   
Brisani uporabnik

Neposredna veza do poruke: 19055
19.7.2011 15:43:45   
Cickolini
Halooooo

evo da se i mi javimo... Stigli smo u nedelju u Sarajevo. Put super prosao. D sve prespavala... ma ja se odmorila malo od nje. Topim se ovdje, ali svejednone ulayim u kucu samo hodam. D izmorim po danu pa se navecer dijete komira hahah

Srele smo Rose i S ... S me je opet sarmirala. Masala ko med je,.. Zena poznala muza i kolica ... mene sa mojih novih 10kg viska nije mogla hahahhahahahahaha Cim sam dosla narucila sam se kod raznih doktora ... kod gospodina ginica i kod gdjice endokrinologa za ove hormone ... Moram pozuriti dane nakvasam kao klofnica hahahhhah

Hajd se dogovorite za kaficu ... mozemo i sutra. bilo bi lijepo s bebama da vassve fino upoznam. Sad sam se cula s Medi ona bi mozda mogla ....

Poslala sam Rose broj, a sad cu i Lady posto je ona glavni organizator kafa hahahhahahhahhaha

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

Neposredna veza do poruke: 19056
19.7.2011 15:46:56   
Super Beba
Cickolini - dobrodošlaaaaa!
Ja sam za tu kafu, ali vjerovali ili ne, meni bi pravooo odgovarala jutarnja varijanta...a obzirom da smo sve ranoranioci, pa eto :))

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 19057
19.7.2011 15:49:14   
Medi_87
Cickolini ja morem ionako moram zubaru u 13 biti na Kosevu, a krenucu od kuce ranije i imam nekih obaveza pa eto ako kome odgovara od 11 pa nadalje a morem user posted image user posted image user posted image i poslije zubarauser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 19058
19.7.2011 15:52:56   
Super Beba
I zaboravih se pojadati - mali mi je od jutros jeo samo 2x...i to ujutro u 9h, pa negdje oko pola 1, 1...maloprije se nešto uskenk'o, vidim spava mu se, pa rekoh i da jede usput - ja na siku, on neće, poče se gicati...a nisam navikla na njega takvog...on jede kad god mu se (.) ponudi...ili je prestao da mi jede na svaka 2h user posted image :)) i naravno, nije čitav dan kakio, k'o kad nema šta...a i tu navikla da mijenjam pelene k'o luda...nakon svakog podoja..uh, ili je do ovih vrućina, pa sve naopako...odoh, izgori mi riža :) danas sam vrijedna, čak pravim i ručak user posted image

Neposredna veza do poruke: 19059
19.7.2011 15:57:16   
Medi_87
user posted image user posted image user posted image i ja sam danas vrijedna recept mog muza corba od svega i svacega, mesa najviseuser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 19060
19.7.2011 16:32:44   
Anoniman
Oooooooooo Cickolino, pa ti nam stigla.... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Meni odgovara ili ujutru ranije ili uvece posle pola sedam, jer po ovome paklu ja stvarno ne mogu, a ni Anuska mi se ne izvodi po vrelini.

(odgovor članu Medi_87)
  Neposredna veza do poruke: 19061
19.7.2011 18:12:20   
esmina i bebina mam
Evo mene kod prijateljice cijoj je bebi danas 13 dana,koliko se ja sjecam ja sam bebu i preko pupka koji je otpao kupala(mislim kupali su ga),oni ne kupaju preko pupka pa da vidimo sta je ispravno user posted image
I u pupku je nakon otpadanja velika krastauser posted image ja mislim da je to granulom da li je neko imao s tim iskustva

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19062
19.7.2011 19:00:32   
Cickolini
Esmina ja sam bebu kupala preko pupka uvijek. Tako su mi u bolnici pokazali. Za mene je to pravilno :)

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu esmina i bebina mam)
Neposredna veza do poruke: 19063
   [Obrisana poruka]
19.7.2011 19:13:25   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Cickolini)
  Neposredna veza do poruke: 19064
19.7.2011 19:16:26   
ElmaB
Staviš ruku direktno na pupak i voda ide niz leđa i slijeva se, ali ne dodiruje pupak. Beba je glavom okrenuta vodoravno. I meni su to pokazali.

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

Neposredna veza do poruke: 19065
19.7.2011 19:48:07   
esmina i bebina mam
elma kada otpadne pupak onda koliko dugo treba paziti ja sam poslije otpadanja pupka kupala sve i sve kvasila.

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 19066
19.7.2011 20:19:04   
rose

IZVORNA PORUKA: Super Beba

Cickolini - dobrodošlaaaaa!
Ja sam za tu kafu, ali vjerovali ili ne, meni bi pravooo odgovarala jutarnja varijanta...a obzirom da smo sve ranoranioci, pa eto :))

ja ne radim cetvrtak i petak pa mogu i ja u tu jutarnju...jedino mozda S odvedem na kontrolu u cetvrtak a ostalo sam slobodna...vikend nismo tu user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Neposredna veza do poruke: 19067
19.7.2011 20:21:12   
rose

IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam

Evo mene kod prijateljice cijoj je bebi danas 13 dana,koliko se ja sjecam ja sam bebu i preko pupka koji je otpao kupala(mislim kupali su ga),oni ne kupaju preko pupka pa da vidimo sta je ispravno user posted image
I u pupku je nakon otpadanja velika krastauser posted image ja mislim da je to granulom da li je neko imao s tim iskustva

mislis preko ruke ebu kupaju? to tako cini mi se i treba...a za granulom kazu da ga treba posoliti i do jutra se istopi

Neposredna veza do poruke: 19068
19.7.2011 20:23:01   
rose

elma kada otpadne pupak onda koliko dugo treba paziti ja sam poslije otpadanja pupka kupala sve i sve kvasila.

i mi smo sve kvasili...samo poslije dobro posusis...i jos par dana sam stavljala hidrogen i bivacin i prestala

Neposredna veza do poruke: 19069
19.7.2011 20:24:17   
ElmaB

I ja sam poslije otpadanaj kupala cijelo dijete, ali ako primjetim da kvasi dobro natresem bivacin praha i još malo utrljam da bolje primi.

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

Neposredna veza do poruke: 19070
19.7.2011 20:27:33   
Hanady RR

ako je pupak suh i ne kvasi sam odn aje ok i dijete s ekupa normalno bez čuvanja mjesta...
već je to trebala patronažna pogledati ako treba očistiti ga hidrogenom nakon otpadanjauser posted image

a evo ti tema
http://www.ringeraja.ba/forum/m_4950/mpage_5/key_/tm.htm
na 5 strani imaš citorane postove prenešene sa teme kupanje bebe po rođenjupa sve u vezi sa pupkom, dlajnjim čišćenjem i čivanjem su forumašice ukrako rekle iz svoga isustvauser posted image

< Poruku je uredio Hanady RR -- 19.7.2011 20:31:52 >

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 19071
19.7.2011 21:05:18   
esmina i bebina mam
Hvala na odgovoru

već je to trebala patronažna pogledati ako treba očistiti ga hidrogenom nakon otpadanja

user posted image user posted image user posted image user posted image kakva crna patronazna nemamo mi u manjim mjestima tu privilegiju

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 19072
19.7.2011 21:07:32   
ladyblue RR
evo mene brzinski. Jos sam na vikendici,vracam se u cetvrtak. Cickolini se javila pa da vidimo za kafu. Posto rose radi a imamo i trudnica,predlazem subotu ujutro oko 10h. Mozemo ispred BBI,pa cemo se negdje uvaliti sa silnim kolicima. Ako imate kakve druge prijedloge,recite pa da se dogovorimo. Kiss svima

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

Neposredna veza do poruke: 19073
19.7.2011 21:07:54   
tukica
evo mene padobranca user posted image kod nas kada je babica prvi put dolazila, okupala je bebu bez obzira sto joj pupak nije otpao... okrenula ju je na ruku, tako da se voda slijevala niz ledja i nije bas isla direktno na pupak... a kad je otpao, normalno smo je kupali, polozenu ledjima na nasim rukama... cistili pupak i prasili bivacinom i to je to...

mi se zvanicno kuhamo... klima radi li radi, ali opet vruceeee... mala je zaspala, ali def. vise ne znam sta da radim sa njenim nocnim budjenjima, prije se budila samo 2 puta i to da jede, a sada haman svaki sat... i to zmiri i vrti se dok se ne probudi... 
sinoc je nisam htjela podojiti kada se sat nakon dojenja probudila, nego sam joj dala cuclu koju inace nece i pustila joj zvuk fena... i zaspala je i spavala 2 i po sata i onda se opet probudila u pola 5 i tad sam joj dala da doji jer je vec mogla biti gladna... buuuhuuuuu, razmazila sam je sa sikom...

Neposredna veza do poruke: 19074
19.7.2011 21:09:45   
Hanady RR

Hvala na odgovoru

već je to trebala patronažna pogledati ako treba očistiti ga hidrogenom nakon otpadanja

user posted image user posted image user posted image user posted image kakva crna patronazna nemamo mi u manjim mjestima tu privilegiju

e a starno nemate patronažen an vašem kantonuuser posted image

Nisma nznala...al baš me rastuži...mislim ogroman broj mladih mama sgurno bi imale potrebu da je nešto pitaju, d aih ohrabri d aim obiđe bebu...
baš mi je žao...user posted image
a evo napisah ti sva iskustav s ajednog mjesta, možda vam pomogneuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 19075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  761 762 [763] 764 765   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  761 762 [763] 764 765   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Menstruacija
vila_7

Da li su vam menstruacije poslije poroda (ne mislim samo na prvu) :

obilnije (48%)

oskudnije (16%)

iste (36%)

Broj svih glasova: 69

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *