|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  322 323 [324] 325 326   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
19.4.2015 21:41:37   
mrvicado
Harmonika ja sam prosli put isla sa cistom na jajniku i miomom na materici i kazu kao to nesmeta,operisala sam miomom u medjuvremenu al mi ga nisu uspjeli sve otkloniti,i sad sam i na drugu opet otisla sa istim problemom,mada ja laicki mislim da nebi trebala da nesmjes imati nekih problema ali oni suprotno tvrde.

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 8076
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
19.4.2015 21:58:27   
harmonika
već smo navikli na površnost doktora,ne treba više trošiti riječi. ovaj put ti želim više sreće!

(odgovor članu mrvicado)
Neposredna veza do poruke: 8077
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
20.4.2015 18:50:43   
dobro
Mene isto danas zvali iz medica da mi zakazu pregled za prekosutra,kao guzva im je velika,dr sanja ode u bg;ostade samo de brankica a imaju osam aspiracija;nije ni cudo sto u zadnje vrijeme tako lose zene prolaze,to je ipak proporcijonalno vremenu i paznji koju svaka od nas dobije..jos mi nesto nije jasno;u drugim klinikama sve zene dobiju po 8-9 jajnih celija-ovdje cetiri maksimum-ne znam to je neko moje zapazanje..e sad ne znam jesam li u pravu ili ne..

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 8078
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
20.4.2015 19:15:28   
anandi
Evo i mene user posted image
Vidim ima novih clanica, pa dobro dosle i jos brze otisle na veselije teme.

KONFUCIJE
zao mi je draga zbog bete, kao sto kazes ima nade uvjerila si se da moze doci do prirodne trudnoce. Cim krvarenje stane ponovo u akciju.

Sta je sa ostalim kad cete raditi bete, ja cekam da zaigram user posted image


A sad izvjestaj koji sam obecala... Prvo da vam kazem da sam zaboravila kako je dr Delveta fina i pristupacna, bas smo se ispricale...ako se ne varam bila sam u ordinaciji 40min. Nije da rijesi jednu u nizu bas mi se posvetila. Rekla sam joj da joj muz Adem treba doci na konsultacije user posted image user posted image

Odradila sam papa test i bit ce gotov za koji dan i rekli su da ce me nazvat.
Takoder odradila mi je kolposkopiju i gin pregled, po njoj je sve uredno. Kad sam joj spomenula tu pregradu sto je vidjela prije 6 godina nasla je taj nalaz u arhivi a naravno ostala je pri svojoj prvobitnoj misli, cak sta vise na uz mi je pokazala. Kako sam ja nju shvatila ta debljina maternice 1,4cm a taj mali septum je 4mm i da nema potrebe za histeroskopijom, ona se radi kad je ta visina do 50% a posto je kod mene 4 milimetra nema potrebe. Danas sam saznala da imam i sedlastu maternicu user posted image kao i da mi jajnici lice na PCO

Trazila mi je sve nalaze koje sam radila da pogleda i odmah je rekla zasto mi Adem nije rekao da odradim inzulonemiju jer u porodici imam dijabeticara ito moze da ima velike veze sa zanosenjem. Posmatrajuci nalaze hormona TSH koji je bio 3,85 (a granice su 0,25 - 5) znaci na srednjoj granici trebala se ukljuciti neka terapija i ne ulazit jos u postupak iui... i pitala me jel mi mama imala problem sa stitnom kad sam rekla da jest zena se sva zacrvenila i bas joj je bilo neprijatnozbog Ademovog brzanja.

Pricale smo i oko vto rekla sam da smo planirali ove godine uci u postupak, gdje me u startu prekinula jer hoce prvo sve da ispita i ako dode do vto nece biti prije avgusta.
Kako god na meni je sad da ponovim nalaz hormona (FSH,LH,TSH,T3,T4,prolaktin,estradiol,progesteron,testosteron) od 2do 5dc i da odradim inzulonemiju sa ogtt testom, pa kad bude imala sve te nalaze dogovarat cemo se za dalje.

Ne znam drage moje zene imam neki dezavu i da se vrtim u krug, al sta mogu nemam drugog izbora nego radit sta mi se kaze i dok novcanik ne presusi.Vjerujem da cu istrajat u svojoj borbi.
Ljubim vas user posted image
user posted image

(odgovor članu dobro)
Neposredna veza do poruke: 8079
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
20.4.2015 19:17:15   
mikica81
Hej drage moje.
Dobro ne znam sta bih ti rekla. Kod nas su dr inace takvi. Ja sam kod njih prosle godine bila u postupku. Mogu ti reci da sam zadovoljna sto se tretmana tice. Dr Sanja mi se poprilicno posvetila. U aspiraciji sam imala cak 20 js od cega se 13 oplodilo. 9 su zamrznuli, a od preostalih 4 su 2 dostigle stadij blastociste I njih su vratili. Uspjelo je od prvi put i beta je bila pozitivna. Nazalost nije se odrzalo. Sad u martu sam bila naFET-u i nije uspjelo. Preporucili su mi da uradim trombofilije i insulinemije i bas sam danas bila kod svog dr da mi da uputnice i uputio me na komisiju. Tako da cu sve to uraditi na racun FZO. Ostale zene koje trebaju ove nalaze raditi neka pokusaju preko svog dr. Sto bi placale kad imamo zdravstveno osiguranje.
Sretno svima koje su u postupku, a nasoj trudnici velika pusa

_____________________________

2012/2013 - 4 inseminacije-rezultat=0
2014 - ivf vraćene 2 blastociste, beta54,8; 186; 547; na kraju nista :-( otislo
2015 - Fet, vraćena 3 embriona, ....beta 0, idemo dalje...

(odgovor članu dobro)
Neposredna veza do poruke: 8080
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
20.4.2015 22:06:05   
mexin
KONFUCIJE jako mi je zao sto nije uspjelo da se izbori., kao sto rekose i ostale zene na ovom forumu, dat ce Bog da ti nama ostanes vec sljedeci ciklus. priroda je cudo.
Ja sam dobro , zakazala za 28 ultravuk.
DOBRO nebih se slozila za jajne celije. I ja sam na Medicos radila imala 12 jc i zadovoljna sam dr. Brankicom bas. Samo mi je jedna sestra strasno picila po zivcima jer je stalno nadrndana.
Za 3 dana je 23 april mrvicado i nikitan user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mikica81)
Neposredna veza do poruke: 8081
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
21.4.2015 9:35:20   
mrvicado
NIKITAN nema te,kako si imali kakvih promjena prikucava pomaliuser posted image user posted image

(odgovor članu mexin)
Neposredna veza do poruke: 8082
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
21.4.2015 9:58:38   
nikitan
evo me mrvice
isla jutros u laboratorij vadit krv za krvnu sliku,hematolog mi to trazio,da kontrolisem trombocite,jer dajem sebi svaki dan fragmin ampule zbog trombofilije,i moram priznati da sam bila u iskusenju da kupim kucni test na trudnocu,ali opet nisam,strpit cu se jos malo,do bete,
kako si ti?

(odgovor članu mrvicado)
Neposredna veza do poruke: 8083
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
21.4.2015 10:02:35   
nikitan
a ja neznam sta bih ti rekla za simptome,malo mi stomak kao natecen,jedva sam farmerke zakopcala,grudi malkice boluckaju,neznam ili je to zbog velike zelje pa sebi umisljam,nesmijem se radovati dok beta ne pokaze,a i ti simptomi isti kako kad trebam dobiti menstruaciju,pa je tesko tu bit pametan,uglavmom zasad nema jos krvarenja,a to je dobro,moram priznati da svako malo trcim u wc,da pogledam da nije stigla user posted image .sama sebe izludih.

(odgovor članu nikitan)
Neposredna veza do poruke: 8084
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
21.4.2015 11:58:02   
mrvicado
Nikitan ista stvar i kod mene samo sto ne uz sve to posla danas bolit krsta,mene uopste nevuce da radim test,cekam strpljivo betu,prosli put sam bas bila nestrpljiva pa sam radila betu 12 dan bila 0,15.dan dobila tako da uopste nisam htjela da ponavljam,a sad se samo moliti da nedodjeuser posted image ,da bude user posted image

(odgovor članu nikitan)
Neposredna veza do poruke: 8085
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
21.4.2015 12:00:16   
mrvicado
Mexin mi je bas dala nadu da nemora biti los znak jer se sve predznake imala da ce doci vjestica a na kraju beta trostruka.

(odgovor članu mrvicado)
Neposredna veza do poruke: 8086
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
21.4.2015 12:09:01   
nikitan
pa i ja tako kazem,ja sam odradila sve sto sam mogla,sad samo mogu da se molim kao i ti,da beta bude visoka
a i kad se sjetim prije 13 god.kad sam ostala trudna sa blizankama,isto nisam imala nikakvih simptoma,i beta bila 1000,pa sam opet dan prije prvog uzv dobila pravo krvarenje,mislila trudnoca otisla,i odem na uzv i otkucaji srca dvije bebe,znaci i pored krvarenja bebe ostale i hvala bogu rodila zdrave djevojcice,
nema tu pravila,i nemozemo se mjeriti sa simptomima jer kod nas je poseban slucaj,sve je drugacije od prirodne trudnoce

(odgovor članu mrvicado)
Neposredna veza do poruke: 8087
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
21.4.2015 12:10:24   
nikitan
ajde drzim ti palceve,navijam i za tebe i za sebe,he he

(odgovor članu nikitan)
Neposredna veza do poruke: 8088
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
21.4.2015 12:27:00   
harmonika
A ja navijam za obadvije! izdržite još malo!
znači dobro,i ti si u petak? gužva kažeš? najbolje bi bilo da popijemo po jednu žesticu pa da onda idemo,da se ne nerviramo. čekaćemo sigurno po sat vremena a onda kad dodjemo na red sve bude gotovo i prije nego što počne. uz traje čitavih 30 sekundi. šta će dr Brankica sama? ja joj se divim. dr Sanja lijepo ode u Beograd,a nju ostavi samu na nas milion paćenica,pa normalno je da nam se ne može posvetiti. znači i ovaj put mogu se nadati NIČEMU!

(odgovor članu nikitan)
Neposredna veza do poruke: 8089
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
21.4.2015 17:56:06   
dobro
mikice i mexin,mislim da ste vas dvije jedine na ovom forumu od trenutno aktivnih zena koje su dobile toliko jajnih celija i kojima je naravno uspjelo..vi ste cisti primjer koliko su ljekari i embriolozi vazna karika u cijelom lancu..mexin koliko sam skontala ima samo problem zapusenih jajovoda-naravno da je uspjelo-fala bogu..al ne moze me niko ubjediti da je dobro uradjen posao;ako mlada zena kao sto je harmonika dobije samo cetiri jajne celije..harmonika ,nemoj se razocaravati odmah,sacekaj bar da vidis koliko ces dobiti jajnih celija ovog puta-meni jd to parametar..

(odgovor članu jabuka21)
Neposredna veza do poruke: 8090
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
21.4.2015 18:22:12   
mexin
Ja nisam zeljela nikog uvrijediti mojim postom a pogotovo ne Harmoniku koja mi je puno pomogla u ovom mukotrpnom cekanju,
DOBRO opet se nebih slozila s tobom mislim da i zaliha jajnih celija kod zene igra veliku ulogu.
a ja zelim svakoj zeni na ovom forumu da u narednom mjesecu bude trudnjaca. ljubim vas

(odgovor članu dobro)
Neposredna veza do poruke: 8091
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
21.4.2015 18:24:23   
harmonika
Dobro,ja se potpuno slažem sa tobom. Na forumu sam godinu dana,i iščitala sam ga od prve stranice,ne znam da li je bilo više od 5 žena koje su imale više od famoznih 4 jć. Ma neka ih i ovaj put bude 4,nije problem u tome. problem je u toj konstantnoj žurbi,vidjećeš u petak,mislim da još nisi okusila čari uz kada su "u gužvi". ne tražim ja pola sata za sebe ali brate dragi ono što nam rade je tragi-komično. Mogu samo reći-NAŠA POSLA. Mi u RS barem imamo ta dva besplatna pokušaja,pa poslije krediti,prodaja svega što imamo dok ne postignemo cilj. a šta ovi jadni parovi iz FBIH? koliko znam oni nemaju ništa besplatno,ispravite me ako se varam. i onda im ona gospoda u Tuzli uzme 10 000 km za postupak!!!! toliko ne košta ni u pragu,ni mariboru,nigdje. očigledno je da smo im samo vreća para. izvinite cure morala sam da kažem šta mislim,da se ispraznim...obećala sam sebi da ću ovaj put biti opuštenija s obzirom da znam kakva me ludnica čeka. prosto mi se njihova gužva popela na vrh glave. neka naručuju razuman broj žena,ali što više žena više para.
eto,tako...neću više. moramo pozitivno misliti.
pozzzz za sve

(odgovor članu dobro)
Neposredna veza do poruke: 8092
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
21.4.2015 18:31:58   
harmonika
MEXIN nisi me uvrijedila,ne brigaj draga. Ti uživaj u svom stanju. Nadam se da ćemo i mi ostale sa foruma uskoro tvojim stopama.
samo da dodam da je dr moju zalihu jć okarakterisala kao izvanrednu ( niko mi nije tražio taj nalaz ali sam ga uradila na svoju ruku) pošto vidim da se u recimo srbiji taj amh obavezno radi a kod nas niko ništa

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 8093
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
21.4.2015 19:39:45   
dobro
Harmonika,ja sam sutra na pregledu..da li ce mi odmah dati svu terapiju i obuciti me za aplikaciju injekcija? Nivo fsh u organizmu je takodje pokazaoc ovarijalnih rezervi;visoke vrijednosti su znak hipofunkcije jajnike;al ajmo biti realni kako zena sa 30 moze imati ispranjene zalihe jajnih celija..mislim.da u nasem slucaju broj jajnih zavisi samo od toga da li je terapija adekvatna ili ne

u pragu je vto 6000 eura i znam par kojem nije uspjela..




(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 8094
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
21.4.2015 19:41:01   
mrvicado
Znam samo da o vlastitom trosku nebi isla u Medicos ni Balicima nista nisu bolji mozda i gori jel da sam njih slusala izvadila bih jajovode,a malo posle te nje preporuke ostala trudna al trudnoca otisla,znam ako mi nedo Bog sad neuspje idem u Prag jer svi parovi koju su isli na tu kliniku od prve uspjela a cijena kao i kod Balica 10000-12000 sa svim izadje,sretano nam svima da nemoramo dalje od Medicos.

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 8095
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
21.4.2015 20:52:36   
harmonika
DOBRO,sutra počinje bockanje. Daće ti dekapeptil i ako planiraš sama da se bockaš pokazaće ti kako se radi. Ja sam išla kod porodičnog ali sada ću probati sama,jer ću svakako morati i clexan primati pa moram to već jednom sama uraditi. dekapeptil je gotova ampula,znači nema mućkanja a menopur moraš da mućkaš odnosno idu dva praha jedna voda (rastvor). Sa menopurom počinješ 3.dan ciklusa ali dobićeš sutra šemu pa će ti sve biti jasno.
SREĆNO TI BILO!!!

(odgovor članu mrvicado)
Neposredna veza do poruke: 8096
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
21.4.2015 21:08:05   
Rijada
Ja bih samo da vam pozelim svima srecu koje krecu u postupak harmonika monta i sve ostale zelim vam od srca da ovaj put uspijete.
nikitan i mrvicado zelim i vama visoku betu.user posted image user posted image

I da napomenem da su mi inekcije jos na raspolaganju ako kome trebaju 11 komada Menopura dala bih za 400 km.
Pa ako kome treba neka se javi.
Lijep pozdrav za sve i sretno svima.

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 8097
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
22.4.2015 11:16:21   
KONFUCIJE
Harmonika ja sam na prvoj dobila odmah da uradim amh i na osnovu njegove toliko male vrijednosti odmah dobila pravo na vto....e onda sam se bacila na citanje o njemu i iskreno vec sam se vidjela kako za par godina pocinje da me trese klimaks,jer pobogu jc su na totalnom izmaku...sada sam skontala da sve dok ima i jedna postoji sansa....sto se tice ovog mog slucaja i kako oni nazivaju biohemijske trudnoce,stvarno sam svih 9 god molila Boga da se i to desi pa da samo znam da postoji sansa bilo kakva i zato sada nekako vjerujem da ipak moze i da ce biti...ti se samo opusti koliko mozes,sve smo mi veoma jake zene,koje se sa ovim bore godinama al niko nam jos nije potpisao i udario pecat da nikada necemo uspijeti...ljubim vas i nadam se u ovom periodu sto dolazi da ce biti punoooooo pozitivnih beta...

(odgovor članu Rijada)
Neposredna veza do poruke: 8098
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
22.4.2015 12:37:01   
An Nur
Pozdrav djevojke!
Evo im mene malo da se javim... Putovala sam, imala obaveza i tako...
Svima koje su u postupku zelim puno strpljenja i na kraju najljepsu radost.

konfucije
Zao mi je sto je otislo... tuzno je to.
Ipak, kao najsladje dane zivota ja pamtim bas te dane kad mi se desila "biohemijska trudnoca".
Isto sebi govorim da ima nade jer ako je krenulo, jednom ce i uspjeti.Mora uspjeti ako ne odustajemo.
I to za te rezerve celija... I meni je to glupost kad kazu, mala rezerva.
Ne treba nam stotinu, samo jedna, dvije, pet da se oplode i rode...
Nedaj se draga, uspjet cemo i mi jednog dana.
Meni user posted image vjestica i ovaj mjesec stigla uredno na 28 dan... Bas je user posted image


_____________________________

20.10. '13 inseminacija 1
4.11. '13 beta 6,58
7.11. '13 :((((

(odgovor članu KONFUCIJE)
Neposredna veza do poruke: 8099
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
22.4.2015 12:46:51   
An Nur
Radila sam i imunoloske pretrage.
Jucer podigla nalaze.
Same brojke i slova. Za mene Spansko selo.
Od 18 nekakvih analiza, nisu mi dobre 3.

U subpopulacijama limfocita

Aktivni HLA-DR-Poz T-Limfociti 13 parametar 1-8 %
HLA-DR-Poz T-Limfociti 261 parametar 20-200 broj/yl

Auto-antitjela (IgG) prema TPO (AMC) 20,19 parametar 0,0- 10,0 IU/ml

Ima li ovome lijeka???
Kome da se obratim?

Ostalih 15 analiza mi je u nekim granicama normale jedino mi je Antifosfolipid skrining 0,5, a parametar je od 0,0 do 10 MPL-U/ml sto mi se cini prilicno nisko...
Pomagajte!!!

_____________________________

20.10. '13 inseminacija 1
4.11. '13 beta 6,58
7.11. '13 :((((

(odgovor članu An Nur)
Neposredna veza do poruke: 8100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  322 323 [324] 325 326   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  322 323 [324] 325 326   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *