budućamama
|
IZVORNA PORUKA: dorotea Citam ovo vezano za abortus, i nemogu odoliti a da ne napisem svoje iskustvo.Prije 6 godina sam imala abortus, i tada sam to napravila jedva.To je bila najteza odluka koju sam u zivotu donijela, i tada sam znala da je pogresna, ali sam bila u takvoj situaciji da sam teska srca to napravila.plakala sam cijelo vrijeme, i prije nego su me uspavali, i prvo sto sam napravila kada sam otvorila oci- nastavila sam plakati. Nikad to nisam prezalila. Nakon toga moj zivotse popravio, i tada sam mogla i finansijski imati bebu, a i nisam bila sama. Medjutim, sada par godina pokusavam ostati trudna i jednostavno- nemogu. Mislila sam danascu, sutra cu, ali iz mjeseca u mjesec samo bi se razocarala, i padala u depresije.Moj muz je radio pretrage i on je o.k. kod mene je problem. Dali je abortus,samo onaj jedan abortus kriv za to, neznam, jer tek sam sada smogla snage da krenem na detaljnije pretrage da vidim u cemu je problem, i dali cu ikada moci postati majkom. Žao mi je da si to prošla, sigurno ti nije bilo lako. Ipak, abortus ne mora značiti da više nećeš moći zatrudniti. Moje je jedna prijateljica uradila abortus, a sada, par godina kasnije ima dvoje prekrasne djece. Čak šta više, nikada se nije ništa posebno trudila da zatrudni, kad je poželjela trudnoću, već je isti ciklus i uspjela, a ja se trudim od septembra prošle godine i još uvijek ništa... Nema pravila. Svakako odi doktoru, vidi u čemu je probelam. Ja ti želim što skoriju zdravu trudnoću i zdravu bebu