Leena
|
Drage moje, vrijedne ste mi, tesko vas vala upratiti Ja se evo kanim da pocnem raditi, trebam veceras nesto od kuce uraditi i poslati, a nesposobna sam, blago receno... Ja bih o ovoj svojoj vec trebala pisati u fazama dvogodisnjaka, jucer je ujela za prstic drugaricinu kcerku (onu sto je i prosli put udarila) i jadno dijete se izvristalo.. ma strasno. Ja nju i ruzila i pucnula po guzi (preko pelene, nemam ja srca za jace, mada bi izgleda njoj trebalo), i ignorisala i nema sta nisam probala, nema rjesenja... A veceras bili kod druge prijateljice koja ima kcerku od tri godina, i ona fino Esmu namlatila, da joj je vratila za sve sto ona maloj Tajri radi... Nesto se oko igracke posvadale i ona je namlatila, a Esma se kocila od placa... Ali ja sve kontam mozda je sada napokon skontala koliko je grozno kada ona drugu djecu dira... Neka mi je Bog na pomoci. I da, htjedoh vam ispricati koliko sam glupa! Odemo drugarica i ja na kafu (na kraju smo otisli do njih, jer su djca bila nemirna, pa svakako nismo mogle popiti kafu) u Altu. Ja vidjela ona igraona fina, skontam njih dvije damo u igraonu, nas dvije sat vremena pijemo kafu i kuci. Ostavim ih ja u igraonu, kad za deset min. zove me ta teta koja ih cuve, kaze: Ova vasa mlada kcerka place, trazi mamu!, ja siđem dole k'o bez glave, Esma malo kenka, uopste me ne trazi, vjerovatno joj neko uzeo igracku s kojom joj se igralo... Mislim, znam svoje dijete. Meni se vec kafa ne pije, uzmem ja Esmu, kaze i ova curica da nece da ostane bez Esme i ja s njima krenem, kad ova teta meni da platim... Kontam ja, mozda mi je vrijeme proletjelo, mozda su bile recimo 40ak min, pa ipak treba platiti. Naplati ona meni puni sat za obje, ja gore, kad kaze meni drugarica: Pa sto si platila, bile su 10 minuta! (ona pogledala na sat kad sam ih ostavila) i pri tome ne znam koji klinac naplacuju kad nisu u stanju zabaviti dijete od godinu i po' kojoj je bilo dovoljno dati neku igracku ili nesto slicno... Ma iznervirali su me beskrajno. A prijateljicinoj curici mokri bili rukavi skroz, valjda dijete uslo u kupatilo (imaju ono slatko majusno za djecu) i pralo ruke sta li... A kako su je pustile da se pokvasi, ne znam. Ma fuj, bas razocarenje... Vidim pricate o bakrenom setu. Ja ga dobila od najbolje prijateljice, a znam da su preskupi, nego ona ih pravi Stvarno. Zena zavrsila gimnaziju i studirala i obnovi jednu godinu, pa da ubije dosadu zavrsi kazandzijski zanat (a stari joj ima radnju), sada je nastavila sa faxom, ali ja imam najljepsu tacnu i dzezvu , ali stvarno su prelijepi, vidjet cu da vam uslikam, samo nista ne obecavam, lijena sam Helena, nadam se da si, ipak, trudna. To sve ovisi o tome kad je bila ovulacija. Meni je vjerovatno bila ranije, jer sam uradila test 7 dana prije nego sto sam trebala dobiti i bio je , a pri tome se i Esma rodila 7 dana ranije u odnosu na termin koji su mi rekli doktori. A nije nemoguce ostati trudna dok dojis, ja imam 13 mjeseci mlađeg brata, a mama me dojila... I mislila da je to dovoljna kontracepcija Cickolino, ni moja Esma ne voli cokolino... Nista slicno. Cak ni mljeveni keks. Zato joj jos uvijek dajem AD, jer joj ne mogu nista staviti u mlijeko, odmah slaze face, bas te kako si je dobro opisala , a onda joj kravlje mlijeko nije dovoljno, pa ga popije preko litar dnevno... Tako da sam se vratila na AD, povremeno dam kravlje, ali nadam se da ce zavoljeti cokolino nekada... Jedino ponekad pojede frutolino, ali on se pravi sa vodom, pa mozda zato... Emica, djeca su ti preslatka, masallah! Jelena, otkad ja svima govorim da su kisobran bubu zakon! Mi imamo ona najobicnija, sa samo sjedecim polozajem, ali imaju 3kg, a ona druga kolica sto i ti imas nam imaju 10! Ma vala, ne penjala se ja na svoje brdo sa kolicima od 10kg i djetetom od isto toliko... Ova k'o perce. Btw, htjedoh vas pitati, presvlacite li vi pelene bebama u toku noci? Mene juce pita prijateljica (bebi je 1 god.), kad sam odvikla esmu od nocnog presvlacenja... A ja je nikada nisam ni presvlacila po noci.. Mislim jednom da sam je presvukla, kad je imala neki proljev, pa se ukakila i bas zasmrdilo.. Inace samo piski po noci i nikada je ne presvlacim do jutra. A ona kaze 2x najmanje presvlacenje u toku noci... Ladyblue, e.. ja sam ti 20.4. 2010. gledala utakmicu Barcelona-Inter... A, inace, veeeeliki navijac Barce... I tako ja vicem i psujem k'o kocijas... A mm svako 2 min.: Stani, zeno, porodit ces se... I da... Barca izgubila, tu noc ja otisla u bolnicu da je rodim
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm) *Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm) Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm) All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
|