|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  481 482 [483] 484 485   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
26.4.2011 14:07:08   
rose
U DM, caj od komoraca (pakovan u konzervi)

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu NejraS)
Neposredna veza do poruke: 12051
26.4.2011 14:08:25   
rose
IZVORNA PORUKA: ladyblue

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: ladyblue

joj drage žene jesam se prepala...pala mi Nađa sa kreveta. spavala na našem krevetu i vrtila se, vrtila i pala između našeg kreveta i svog krevtića. direktno glavom na parket. samo sam čula onaj tupi udarac i njenu vrisku. prepala se ona, prepala se ja. sreća, nije joj ništa bilo nego je plakala od straha. kad sam je smirila odmah se počela smijati i evo je sjedi u hranilici i igra se. ja sam se oduzela. jedva sam sebi došla. 

lutka mala...od danas je zagradjuj dobro ili nek spava u svom kreveticu user posted image

sada sam je stavila u krevetić i eno je zaspala.
baš mi je bilo žao koliko se prepala. a dobro je i glavom opalila od parketuser posted image

ima li kakve modrine ili sta?

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 12052
26.4.2011 14:09:51   
rose
IZVORNA PORUKA: Iman83

A joj Ladyuser posted image ! Nadam se da se nije puno prepala, mogu misliti kako je tebi bilo kad si je vidjela.
Srce slatko.

Nama se opet pojavio sekret u nosu i ja joj čistim onim sprejem. Odličan je Boga mi, a i ona se navikla pa se ne buni kad joj špricam. A poslije njega sve se izlije van.user posted image

Čičkolini, D je med medova, a trakice za kosu, majko mila.

Ženice, gdje u Sa ima kupiti onih lijepij trakica za glavu, da potražim?

ma nigdje...ili ako su slatjke onda su nake cvrste...ja narucila od babysaurus da mi sasije najobicnije pamucne, u pet boja...moram joj samo jos poslati obim glave

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 12053
26.4.2011 14:18:15   
samedi
Hej zene moje drage,ja cu samo nakratko,nisam vas stigla citati,nemam pojma sta se desava,valjda cu kasnije ako N.zaspi :)
Mi smo hodale ovih dana,a jutros sam je vodila na pregled(bilo je uzasno jer je toliko plakala i bjezala sa vage i od doktora) Uglavnom dobila je vakcinu hep B a ima jos dvije da primi prije one MMR,mi kasnimo s tim vakcinama ali nema veze. Sad ima 8650 gr ako ju je dobro izvagala jer se ona vrpoljila i bjezala,sto znaci da je dobila 200gr za desetak dana,zadovoljna sam.Nalazi krvi i urina su dobri hB a sve je sad do nas tj.do nje,hoce li jesti ili nece. Odoh sad ljubim vasss

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 12054
26.4.2011 14:18:48   
NejraS

znam za caj od komoraca ima svugdje i u merkatoru, ali ima bas se zove caj za probavu gledala sam i na stranici hipp-a ali nema nigdje da se kupi...

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 12055
26.4.2011 14:33:08   
ladyblue RR
Nejra, ne može tvoja beba taj čaj. on se daje tek nakon 4. mjeseca. imam ga ja.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu NejraS)
Neposredna veza do poruke: 12056
26.4.2011 14:33:46   
vila_7
IZVORNA PORUKA: samedi

Hej zene moje drage,ja cu samo nakratko,nisam vas stigla citati,nemam pojma sta se desava,valjda cu kasnije ako N.zaspi :)
Mi smo hodale ovih dana,a jutros sam je vodila na pregled(bilo je uzasno jer je toliko plakala i bjezala sa vage i od doktora) Uglavnom dobila je vakcinu hep B a ima jos dvije da primi prije one MMR,mi kasnimo s tim vakcinama ali nema veze. Sad ima 8650 gr ako ju je dobro izvagala jer se ona vrpoljila i bjezala,sto znaci da je dobila 200gr za desetak dana,zadovoljna sam.Nalazi krvi i urina su dobri hB a sve je sad do nas tj.do nje,hoce li jesti ili nece. Odoh sad ljubim vasss

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image super. Ma nek je plakala,dijete se boji,i ja bih da me nije stid user posted image .

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 12057
26.4.2011 14:34:41   
ladyblue RR
uh, nije...greška. evo sad pogledah. nakon 2 mjeseca. ja sam ga kupila u Mercatoru na Ilidži

Neposredna veza do poruke: 12058
26.4.2011 14:39:29   
ladyblue RR
helena, što se tiče spavanja...ne znam kako da to sada postigneš kada je bebi 8 mjeseci?! moja od dana 1 je stavljana u krevetić i ostavljala sam je da sama zaspi. malo se bunila prvu sedmicu ali tada nije znala ni da se rođilauser posted image  a ne da treba sama da se uspava i kada smo to pregrmile nemamo više problema. nikada je nisam uspavljivala.

rose, ima čvorugu na glavi. jadnica, boli je pa sam joj malo oblogu stavljala.

a nešto se i zabrinuh...kada sam je to smirila, zaspala je i spavala više od sat vremena. probudila se, malo se igrala, jela i eno je opet spava. ona inače ne spava duže od pola sata u komadu. tješim se da je ova promjena vremena "baca" jer inače više spava kada su promjene vremena. pratit ću je kako se ponaša. za sada mi se čini ok.

Neposredna veza do poruke: 12059
26.4.2011 14:43:40   
vila_7
Lady...mozda je vise jadnica spavala jer se umorila od plakanja....ako je vesela mislim da nemas razloga za zabrinutost.
Ispocetka je moja znala zaspati sama u kreveticu al odjednom se prekontala user posted image

Neposredna veza do poruke: 12060
26.4.2011 14:45:29   
ladyblue RR
nije se ona prekontala, ti si je prekontala. ako je sama spavala a ti je počela nosati-onda nosaj. nema ti druge ili da je odvikavaš ali to ide jaaaako teško kod djece koja su naviknuta da ih se uspavljuje. moja kolegica muku muči a maloj je skoro 2 godine.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 12061
26.4.2011 14:46:28   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: NejraS

znam za caj od komoraca ima svugdje i u merkatoru, ali ima bas se zove caj za probavu gledala sam i na stranici hipp-a ali nema nigdje da se kupi...

nejra, imam ja skoro pola kutije. ako ne nađeš pošalji muža do mene pa ću ti ja dati moj. N ga i onako ne pije.

(odgovor članu NejraS)
Neposredna veza do poruke: 12062
26.4.2011 14:46:34   
NejraS
ne brini se lady, vidis i da je dan nekakv za spavanje, moj mali spava od pola 11, samo se budi da jede i kad hoce da se napregne da kaki pa ga to bolucka nesto ne moze da kaki...inace mislim da bi u komadu sve spavao...

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 12063
26.4.2011 14:47:32   
NejraS
i hvala otici ce muz do merkatora na ilidzi pa ako ga n tamo ne bude javnem ti se ja user posted image hvala jos jednom user posted image

(odgovor članu NejraS)
Neposredna veza do poruke: 12064
26.4.2011 14:51:28   
samedi
IZVORNA PORUKA: helena_7

IZVORNA PORUKA: samedi

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image super. Ma nek je plakala,dijete se boji,i ja bih da me nije stid user posted image .

Joj Helena,da si tek vidjela na sta je licilo sinocnje kupanje,Boze dragi user posted image user posted image user posted image tolika cika i vriska,ja sam bila sva mokra,sto je najgore mm nije bio u kuci pa mi nije imao ko pomoci (sveki spavala a svekar gledo 60 minuta user posted image user posted image user posted image ) jedva sam je nekako okupala,vise saprala nego pravo okupala,dijete istraumirano od vode,ne znam sta da uradim da zavoli kupanje user posted image

Prohodala 6.6.2011.<3

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 12065
26.4.2011 14:54:09   
Super Beba
lady - i moj je nešto snen..od jutros je već 2x spavao po sat, sat i po...a ja se uvijek žalim kako moj mali po danu nikako ne spava :))evo, i sad bi da spava :))
auuu, kakav je ovo vjetar vani, samo što mi prozore ne izvali...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu NejraS)
Neposredna veza do poruke: 12066
26.4.2011 14:55:46   
vila_7
Samedi Pa jel ti ikad voljela kupanje? Moja od pocetka voli jer uvijek kad sam je stavljala kao ja se odusevljavam aaaaaa. Tako da sad obozava i jedva je uspijem skinuti od dreke kad vidi kadicu. Al je zato 2 dana huja hvata sta god joj ne damo ili necemo da je spustimo da "hoda",odjednom je poceo pasjaluk hvatati-nije nikad takva bilauser posted image

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 12067
26.4.2011 14:56:37   
Anoniman
samedi mila malena je medic lijepiuser posted image
Sto se tice vaganja i dokt. moj A. cim stupimo u bolnicu pocne plakat od strahauser posted image a tek vaganje scena neznam dal uopce tacno kad ga izvagauser posted image .
Mi kupanje Volimo user posted image Taj cim kazem idemo se pupati, trci i vice mi kini(skini) ga..user posted image
Nebi izlazio kad bi mogao jos ja iz zeze uzmem tus pa ga prscem po licu on se odvaljuje od smijeha user posted image .
Pa stavi neku igracku sa njom , da je kupa naspi joj dosta sapunice pjene da dira.

(odgovor članu samedi)
  Neposredna veza do poruke: 12068
26.4.2011 14:57:57   
samedi
I moja je danas uspavana ljepotica :) Jutros je probudila u 7 da idemo na pregled,dosle u 9,popila mlijeko i odvalila spavati do pola 1,ja se prepala jer je primila vakcinu jutros i odem i probudim je,nesto me strah user posted image eno je sad u basti s nenom uziva,kod nas suncano danas user posted image

Prohodala 6.6.2011.<3

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 12069
26.4.2011 14:58:11   
vila_7
mogla bi ovo sto felix kaze,stavi igracku u kadu i nju pored nek je gleda i nek prvo malo samo rukicama dira igracku i ti diraj vodu i igracku

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12070
26.4.2011 15:03:21   
samedi
Helena,nikad nije voljela kupanje,od prvog dana se dere da se zacene od placa user posted image probala sam na razne nacine da je okupam i svasta nesto ali uvijek je scena,u zadnje vrijeme je bila dobvra pa pocne histerisati samo kad joj pocnem kosicu prati,a sinoc user posted image aaaa,pocela je vriska cim je vidjela kadicu i da sam je pocela skidati gotovo je,histerisanje uhh user posted image user posted image

Felix,hvala draga user posted image user posted image i ja sam gledala Anelove slicice na onoj drugoj temi,ali ne stigoh komentarisati,by the way,imas li ti vec snahu ? Ako nemas ni snahu ni priju da te ja rezervisem za ovu svoju user posted image user posted image user posted image user posted image
I jutros cim je usla u ordinaciju i ja je spustila na onaj pomocni lezaj da je skinem,dreka,cika,vriska,uhvatila se za mene,ne mogu je otrgnuti user posted image a sljedeca vakcina nam je 27.maja moram se psihicki pripremit za pregled. Doduse mislim da je strah cika doktora jer je musko a ima i cvike,a ona se boji cvika i muskaraca. Od sljedeceg puta idemo kod druge doktorice jer ce ona napuniti godinu a kod ovoga su samo bebe do godinu dana.

Prohodala 6.6.2011.<3

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 12071
   [Obrisana poruka]
26.4.2011 15:04:39   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu vila_7)
  Neposredna veza do poruke: 12072
26.4.2011 15:04:54   
samedi
IZVORNA PORUKA: helena_7

mogla bi ovo sto felix kaze,stavi igracku u kadu i nju pored nek je gleda i nek prvo malo samo rukicama dira igracku i ti diraj vodu i igracku

Stavila sam joj par puta neke gumene igracke,jednom joj stavila kornjacu od spuzve,ono bas za kupanje beba,ona jadnu kornjacu rascerecila,otkinula joj glavu,povadila oci,one ruke i noge il kako se to vec zove kod kornjace sve pocupala vise joj ne smijem ni staviti user posted image user posted image user posted image

Prohodala 6.6.2011.<3

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 12073
26.4.2011 15:05:59   
samedi
IZVORNA PORUKA: Iman83

I moja plače kad se vadi iz kade, luda za kupanjem, nikad ne plače.

A tako je mala od moje jetrve, i dan danas zna plakati a 4 joj godine, čim joj kvasi glavu ona zaplače.
Mislim da nebi bilo loše staviti patkicu ili neku igračkicu, skinuti je u pelenu, nasuti vodu u banjicu i igrati se, pa sve polako pa onda i nju u banjicu.user posted image Ja bi tako pokušala.

Kod nas je tmurno vrijeme, nikud ni makac.user posted image

I to sam pokusala i bude mirna i igra se,ali cim se priblizim glavi ona bjezi iz kade,ne zanima je nista,samo da pobjegne user posted image

Prohodala 6.6.2011.<3

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 12074
   [Obrisana poruka]
26.4.2011 15:08:31   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu samedi)
  Neposredna veza do poruke: 12075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  481 482 [483] 484 485   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  481 482 [483] 484 485   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Prednost pri prijemu u DZ
veeseelaa

Smatrate li da bi bebe do jedne godine trebale imati prednost pri prijemu kod doktora u Domu zdravlja, nad starijom djecom?

Da, uvijek (54%)

Ne, i starija djeca su takodje bolesna (8%)

Ovisi od stanja djeteta (38%)

Broj svih glasova: 142

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *