|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  592 593 [594] 595 596   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
2.6.2011 10:18:58   
Emica_sa
jutro i od nas sretan mali rodendan sunce,medi i amanuser posted image user posted image user posted image

Danas je i mom sinu punih 19 mjeseci ljubi ga mama,jeste da me nista ne slusa i da sve skrsi,ali oprastam muuser posted image user posted image

Da vas pitam  gdje ima kupiti onih vrtica za bebe i koliko se krecu,ja moram kupiti da mogu curicu ostaviti i otici u wc,a da je brat ne rascerupauser posted image
I  bodica na  bretele,ja nisam nigdje vidila imamo neke haljinice bez rukava,pa mi ruzno kad oni rukavi vire

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 14826
2.6.2011 10:23:45   
dubravka01
Jutrić i od nas,

Sunce,Medi,Amani user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sretni vam rođendani.

A za sve nove avatare user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Što se vezivanja tiče, ja još ne primjećujem neku pretjeranu vezanost malenog niti za mene niti za mm, par puta je samo ostao bez nas dok smo išli u kupovinu i sve je bilo ok..a spavanja što se tiče, kod nas je u fazama, imali smo do sada fazu uspavljivanja s krpicom, fazu uspavljivanja sam za sebe (nesto pjeva ko fol i zaspe),pa fazu dude-cucle, fazu u krevetiću cijelu noć, i sad smo trenutno u fazi stjesni mamu jer je kod nas u krevetuuser posted image

A za tu user posted image meni svi govorili bit će ne redovna poslije poroda,nećeš odmah dobiti bla bla bla, ne računajuće 40-nicu ja dobijem 2mj poslije poroda regularno kao i prije i do sad ni jednom ne izostade svaki put dođe, a baš mi je u trudnoći bilo lijepo bez nje, još se ponadala u ove priče, reko ihhhh ja ću dojiti aBd baš ću da se odmorim, al' eto ništa od toga.

Mi smo jučer ugrabili jednu dužu šetnju,a i dans ćemo van samo da ne pada...

I da, da vas pitam, vezano za vrtić, mi bi malog od septembra/oktobra aBd u vrtić (kad prođe rođendanko). E sad, vidim neki konkurs sad ima za upis, jel to zmači ako ga sad ne odvedemo na taj upis, poslije neće moći krenut u 9./10. mjesecu???

I još samo ovo,hoću da vam napišem ima skoro mjesec, od suneta našeg malenog,kako smo počeli koristiti kantarion ulje za čundicu,ja sam posipala i guzu istim jer me bilo strah da mi krema ne ode na čunu,nikad nismo imali niti jednu tačkicu,crvenilo ili bilo šta...znači sad će skoro 2 mj. kako mu sve dolje zalijevam s kantarionom,skroz rijetko koristimo kremu,baš kad moramo.

Šta napisah....kafa mi oči otvorila pravo user posted image

19-09-2010 najsretniji dan u zivotu :))

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 14827
2.6.2011 10:28:15   
vila_7
Emice...mislim da imas svugdje gdje ima oprema za bebe - bolje da si rekla da ti neko kupi,jer evo i ja sam ga dobila,al mi sluzi fakat samo za WC jer nece duze od 10 min. u njega-dok je npr.bratova mala uzivala igrati se u vrticu! Probaj vidjeti polovni ima li preko interneta-imas na PIK.ba ja mislim

dubravka...meni eto bas neredovna-ne znam kako cu skontati za more....al sto je najgore sad mi i obilnija-nikad mi ne procuri,a sad ako preko noci ne ustanem-procuri UZAS.user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu dubravka01)
Neposredna veza do poruke: 14828
2.6.2011 10:34:32   
dubravka01
dubravka...meni eto bas neredovna-ne znam kako cu skontati za more....al sto je najgore sad mi i obilnija-nikad mi ne procuri,a sad ako preko noci ne ustanem-procuri UZAS.user posted image

Ma joj meni je moj ginekolog na onoj kontroli poslije poroda rekao,kao ok ako si dobila,samo da znas da je normalno da ti izostane ili čak i dođe 2x u mjesecu,kao zbog dojenja i da me ništa ne iznenadi.
Hvala Bogu pa je sad ovako..što ti reče ne znam kako bi more planirala.
I kad kažu da manje bole user posted image poslije poroda, niđe veze u mom slučaju, mene boljelo i prije a evo i poslije isto.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 14829
2.6.2011 10:36:52   
taurus
dubravka to je konkurs za djecu koja kreću od septembra
ti se ne moraš sada prijavljivati
moj sin je krenuo od marta i nije bilo nikakvih problema oko upisa

Neposredna veza do poruke: 14830
2.6.2011 10:43:39   
vila_7
dubravka,mene boli manje ali ja sam prije trudnoce imala zavaljenu maternicu i jake zaista bolove,pa mi je gin.bio odmah i rekao da ce manje boljeti poslije poroda ali samo ako se maternica vrati u normalni polozaj,a ako se opet zavali-opet isto.Eto mene manje boli a sad koji je polozaj zauzela user posted image user posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 14831
2.6.2011 10:45:40   
dubravka01
IZVORNA PORUKA: taurus

dubravka to je konkurs za djecu koja kreću od septembra
ti se ne moraš sada prijavljivati
moj sin je krenuo od marta i nije bilo nikakvih problema oko upisa

Hvala Taurus.user posted image

Znači ako odlučimo da pođe u npr. Novembru neće biti frka da ne može.?

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 14832
2.6.2011 10:51:25   
Rimljankaa
Jutro..
Sretan rodjendan mali i Nasoj lijepoj Amani (Vila Vilica) , Mehmedaliji i Emice_Sa i tvom sincicu sretan rodjendanko !!!! Da su zivi i zdravi!

Evo i nas nakon neprospavane noci. A je zaspala oko 20h i probudila se u 2h naspavana. Nije htjela nikako da zaspi. Ja sma s njom bila do 4h,a muz nakon 4h. Zaspala je opet u 7.30h i evo do 10h spavala. Jojjj... Hajde i ja sam malo odspavala,ali muz je nikakav,a kad je ona zaspala on na posao.

Za menzes se ne sikiram toliko. I ja sam citala da je normalno. Ali uzecu test svakako.

Jelena,odkud temperatura odjednom? Nadam se da se nece vracati vise tokom dana..Ljubni Anci...

Esmina,jesi li bolja?

Lady,sretan put!

Cickolini,naravno da su zubici. Emina,kako ima 3 mj.a vec joj je iznikao zubic. I moja A sve trpa u usta,strasno bali,tako da ja isto ocekujem uskoro.
A za ljulju,moja ne moze ni da stane vise.Nju samo polje zanima. A u kuci nosanje. Nikakve igracke ni folovi je nezanimaju.

Taurus,jesi li ti redovno pocela E davati cvrstu hranu? ja sam A probala nekoliko puta i super prihvata,ali joj nedajem svaki dan. Jos mi je rano.

< Poruku je uredio Rimljankaa -- 2.6.2011 11:03:44 >

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 14833
2.6.2011 10:55:05   
Super Beba
Emica_sa - sretan i vama mali rođendanko i da vam je sretan i veseo!A za te vrtiće, mislim da imaju od npr. 80 km, pa nadalje...U Amku na Mojmilu sam vidjela Brevi za 120 kM...Ali k'o što rekoše, svaka baby prodavnica ima i te vrtiće...
Jelena - pusa za Anči i da brzooo ozdravi!
dubravka - znači, kod tebe nije bilo ono k'o manje boli...ja se sve nadam da će kod mene to biti, jer ne znam kako ću dan predeverati bez painkillers-a :) - obzirom da dojim, a ne znam da je paracetamol baš neka pomoć za user posted image

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

Neposredna veza do poruke: 14834
2.6.2011 11:10:22   
dubravka01
Super Bebo meni je isto bilo nezamislivo bez boba protiv bolova, izdržim nekako,kod mene je baš bolna nenstruacija, pa se prevrćem od bolova a samim tim i zabavim malog user posted image Sreca pa mi taj bol traje prvi dan-dva i onda opet malo pred kraj.

Izdržat ćeš i ti, no sikiriki user posted image

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 14835
2.6.2011 11:10:46   
HAHA
user posted image za ljepoticu Anu,da brzo prođe.rime mogle smo kakvo sijelo organizovati za ove što se do 2 naspavajuuser posted image ,ja sam jutros u 4 otvorila prozor,malo prozračila i on zaspa do pola 7.Menstruacije što se tiče,od 2 mjeseca poslije porođaja svakih 15 dana je imam,jednom za pravo,a drugi put pomalo i samo me glava boli u pms,a prije prvog porođaja sam znala na injekcijama završiti.

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

Neposredna veza do poruke: 14836
2.6.2011 11:12:08   
Medi_87
Jutro evo ja okupala M i stavila da spava malo se vrtio i zaspao u krevetiću, ni ja od samog pocetka ga ne uspavljujem niti ninam ni imamo kakav ritual uspavljivanja, on sam zaspe nekad na siki pa ga ja stavim u krevetac a nekad u krevecu zaspe
Hvala svima na cestitkama ljubimo vas sveuser posted image user posted image user posted image
Emica cestitamo i tvom bebironcicu rodjendancic, nasoj dragoj Eminici i Amaniuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 14837
2.6.2011 11:13:00   
Leena
Samo da pozelim dobro jutro, ja na poslu, a frka, pa ne mogu citati, ni pisati, ali ne mogu da vam barem ne mahnemuser posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 14838
2.6.2011 11:19:31   
vila_7
super beba...mozes LEKADOL ili neki sl. Ja sam mislila da ne moze pomoci al fakat pomogne i ako me glava boli i stomak (doduse nisu to bolovi ko prije kad sam znala zavrsiti na inekcijama). On je OK kad se doji...mislim ne valjda nijedan lijek,ali ako moras taj je medju sigurnijim jer je zapravo vecina sastava paracetamol

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 14839
2.6.2011 11:32:52   
zeze
Pozdrav drage mamice.
Prvo se izvinjavam sto upadam ovako. Nisam se dugo javljala, a vi ste vec odavno u fazonu user posted image
Eh mojoj bebi je sutra aBd punih 10 mj.
Ukratko, zanima me "tersaju " li vase bebe? Moja se ukoci i sva pocrveni ako nije po njenom. Stvarno ne znam sta da radim. Nekad je uspijem skrenuti paznju, a nekad uzasssssuser posted image user posted image
Ona je jako nemirna, nestasna i umori me za sekund. user posted image
Samo trazim utjehu, ako znam da nisam sama odmah mi je lakse. user posted image user posted image

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 14840
2.6.2011 11:38:23   
canim
Da se i mi malo javimo

Mi smo se isto nocas budili, ovo nam je mozda drugi ili treci put da se u noci razbudi,user posted image inace doji i spava...nocas se probudila mozda oko 2 i prvo je kenkala, nije htjela da doji i ja je vratim nazad u krevetac i ona se pocela igrati user posted image dira svoje nogice, lupa ogradicu i okrece se na stomak, jedva je zaspala, ali eto bar nije plakala. Vjerovatno je tad imala stolicu ili mokru pelenu jer do jutra joj je sve icurilo na krevetic pa smo je okupali jutros i eno spava ko top user posted image

Sto se tice user posted image moja jos nije stigla, maloj ce sad 5 mjeseci ako Bog da a ja se odmaram od user posted image .Ja sam na kontrolu isla poslije 40 dana i dr. mi je pogledala na UZV  i rekla da necu za dugo dobiti.

Sto se tice uspavljivanja ja imam jednu kao lezaljku za bebe i tu je ljuljam kad hoce da zaspi iako ponekad zaspi na siki, svi su mi govorili nemoj je navikavati na ljuljanje ali ako je neljuljam ona hoce da se igra i onda bude pospana pa se unervozi. Ako neko zna gdje se imaju vece ljulje kupiti nek javi trebat ce mi za poslije.

i da ne zaboravim sretni mali rodjendancici user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 14841
2.6.2011 11:39:03   
rose
IZVORNA PORUKA: sunce27

IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

Ama pazim,kako cu da nepazim. Kaze muz moje nije,hahahhaha... A ja kazem,nije ni ovo tvoje,pa se pika kao da jeste. I sta ti fali? Hahaha... A Adna ista on!

Ma garant su hormoni. A znas kako,kako nedolazi,normalno je da se pitas sta li je?!
Ides li daleko na put?
Blago tebi pa je mozes ostaviti. Adna se vezala za mene,kad me duze nema,place odmah. A ne mogu je ni zbog dojenja nigdje.
Imamo svadbu krajem mjeseca,pa ne znam sta cu. Imam je kome ostaviti,ali se bojim problema. Na kraju cemo je sa sobom,svakakako djete voli guzvu

Eh Rime pa dugo si bila odsutna od kuce ko zna hehehehe. Ma uzivaj sigurno su hormoni. Ja sada u subotu imam svadbu i vodim moju E, ali samo nekoliko sati dok se obavi procedura vjencanja a za vrijeme derneka je ostavljam sa mojom mamom jer mi je od stana hotel u kojem ce biti svadba udaljen 2 minuta pa tako cu moci dolaziti da je nahranim, a ti A svakako povedi najsigurnija si kada je uz tebe.

i mi imamo jednu svadbu sad za vikend...dolazi mi sveki da je pricuva a postojala je i opcija da je povedemo pa da odemo ranije sa svadbe kad se njoj prispava user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 14842
2.6.2011 11:40:58   
rose
IZVORNA PORUKA: sunce27

Hvala Rime, takodjer sretan mali rodjendanko nasem Mehmedaliji i Amancici user posted image user posted image user posted image

sretan rodjendan tvojoj bebici, mehmedaliji i amani...RR trojkama user posted image user posted image

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 14843
2.6.2011 11:47:14   
rose
ova moja ni jutros nije htjela da doji...izujedala me ko kakav cuko i onda sam odustala...stisne vilicu ko velika user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 14844
2.6.2011 11:48:31   
rose
IZVORNA PORUKA: canim

Da se i mi malo javimo

Mi smo se isto nocas budili, ovo nam je mozda drugi ili treci put da se u noci razbudi,user posted image inace doji i spava...nocas se probudila mozda oko 2 i prvo je kenkala, nije htjela da doji i ja je vratim nazad u krevetac i ona se pocela igrati user posted image dira svoje nogice, lupa ogradicu i okrece se na stomak, jedva je zaspala, ali eto bar nije plakala. Vjerovatno je tad imala stolicu ili mokru pelenu jer do jutra joj je sve icurilo na krevetic pa smo je okupali jutros i eno spava ko top user posted image

Sto se tice user posted image moja jos nije stigla, maloj ce sad 5 mjeseci ako Bog da a ja se odmaram od user posted image .Ja sam na kontrolu isla poslije 40 dana i dr. mi je pogledala na UZV  i rekla da necu za dugo dobiti.

Sto se tice uspavljivanja ja imam jednu kao lezaljku za bebe i tu je ljuljam kad hoce da zaspi iako ponekad zaspi na siki, svi su mi govorili nemoj je navikavati na ljuljanje ali ako je neljuljam ona hoce da se igra i onda bude pospana pa se unervozi. Ako neko zna gdje se imaju vece ljulje kupiti nek javi trebat ce mi za poslije.

i da ne zaboravim sretni mali rodjendancici user posted image user posted image user posted image user posted image

mislim da su sve te lezece do 9 kg...S je svoju prerasla po tezini..ali je nekad oslonimo o krevet i ona tako malo sjedi u ljulji i gleda tv user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 14845
2.6.2011 12:01:06   
canim
Rose ja sam prije 2,5 godine na poklon rodici kupila prelijepu vecu ljulju, kao sjedeci je polozaj (ako hoces lezeci podmetnes malo dekicu unutra user posted image )  i konstrukcija je bas cvrsta.Pre neki dan bas bili kod nje i jedno djete od 6 godina sjedilo u toj ljulji i ljulji nista user posted image , bas sam kvalitetno kupila user posted image . kupila u merkuru na otoci, zadnji put kad sam bila nije bilo, pa cu pitati hoce li narucivati jer mi bas takvo nesto treba... nego rekoh da nije neko vidio jos negdje nesto slicno.

< Poruku je uredio canim -- 2.6.2011 12:04:15 >

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 14846
2.6.2011 12:29:33   
Sulty
Mi danas vec bile vani. Otisl ai kupila joj onog gumenog cuku. Joj srece njene. Onaj sto se jase. Morala sam ga sakrit da bi zaspala. Ja malo zaspala s njom, evo sad rucak pravim, ali mi izgori. Pricala s drugom i tamo mi rucak izgori. Hajd valjda ce se nesto dati iskoristit.

Tukice, nije hladno vani, ali mi smo pozurile ujutro da prosetamo, jer nesto popodne predvidjaju opet kisu.

Zeze, join the club. Ima puno tersa ovdje user posted image .

A sto se tice user posted image , kod mene je sada bezbolno dole, a prije je znalo bolit. Al sad me glava boli grozno. To prije ije nikad. Ma, hajd, izdrzi se

Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 14847
2.6.2011 12:31:57   
lejla80
Moj mali za ne povjerovat sinoć sam zaspao. Ja ga nahranila,stavila u krevetić i ugasila svjetlo,rekoh da vidim šta će biti...kad ono dijete zaspalo hehhe...baš me iznenadio, dušica draga...Probat ćemo ponovo,pa možda se i naučimouser posted image A preko dana barem jednom odspava u AS..evo upravo je u njojuser posted image user posted image

Što se tiče dobivanja...ja već četiri puta dobila a mali nema još ni punih pet mjeseci..šta da vam kažem....

2011.
2016.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 14848
2.6.2011 12:34:58   
zeze
Uh sta se desi od onako mirne bebe user posted image user posted image

ja sam dobila prosli mjesec 26. prvi put. I evo sad mi kasni, imam sve simptome ali gdje.nema. Pms je za poludjet user posted image

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 14849
2.6.2011 13:00:32   
taurus
rime ja već 4 dana dajem po jedan obrok na kašikicu
prvo smo 2 dana jeli kašicu od riže pa 2 dana mrkvicu
sutra prelazimo na brokuluuser posted image

ti pošto dojiš ne trebaš žuriti

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 14850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  592 593 [594] 595 596   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  592 593 [594] 595 596   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Dali ste u djetinjstvu

bile

"princeze" (59%)

muskobanjaste (41%)

Broj svih glasova: 86

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *