|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  645 646 [647] 648 649   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
17.6.2011 22:15:56   
esmina i bebina mam
Ej drage moje da se i ja prijavim evo pilici zapsali cekam da MM dode s posla pozelila sam se vala s njim i ispricati user posted image
Jutros vodila Salku na kontrolu i na zadnju inhalaciju on je masalah dobro,pije jos prospan jer je poceo iskasljavati.
Dr nam kaze da dodemo u utorak na kontrolu ako se pogorsa stanje da mu dadne Pancef sirup ili Zinnat i ja je pitam kako moze nakon Sumamaed sirupa drugi antibiotik u kratkom periodu.Ona meni kaze da je ta studija zastarjela da su to babske priceuser posted image A zaista je jako dobar pedijatar ja stvarno ne znam sta vise da mislimuser posted image

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 16151
17.6.2011 22:18:33   
Cickolini
Hej drage moje niste mi nesto aktivne  haha ... evo D pajki pa mama malo na netu. Sutra sam planirala s mm malo u kupovinu. Valjda netso fino kupim hehe

Super Bebo i ja se nadam da cemo se kutarisati svih bajkica hehhe

Iman ja ne bih koristila korstikoide jer su to hormonske kreme. Meni su ih isto neki doktori davali za Daanijin ekcem, a kod nje se zna bas upaliti pa nisam. Dosta mi je doktora reklo da ga uzmem samo ako bas prokrvavi od cesanja. A kako se ona ne cese ja to ne koristim. Te kreme se izdaju na recept i ja sam neki dan na jednoj koju sam dobila od dermatologa procitala upustvo i zaprepastila se. Operi ruke nakon koristenja, kontrola napredovanja bebe poslije toga .. Cim ja moram oprati ruke poslije koristenja e pa zamisli kako na bebu djeluje. TI odluci, ali ja ne bi.

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 16152
17.6.2011 22:19:55   
Rimljankaa
Lady procitah d analaz Papa nije bas najbolji. Nemojs e sikirati i odmah panicariti,mada znam ja da si ti hrabra zena. A nije to nista,uvijek bude bolje nego sto se nadamo da ce da bude...

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 16153
17.6.2011 22:22:59   
ladyblue RR
ma daaaaj, samo kljukaju djecu antibioticima. kad ne znaju šta bi-odmah antibiotk. i kako misli ako mu se pogorša stanje?! ona je tu da poboljša stanje a ne da gata hoće li dijete biti bolje ili ne...pa eto ako ne bude, mi ćemo opet antibiotik. probaj mu malo nekog sirupa ili nešto uključiti da mu taj imunitet podigneš. pusti se više antibiotika.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu esmina i bebina mam)
Neposredna veza do poruke: 16154
17.6.2011 22:23:21   
esmina i bebina mam
lady user posted image user posted image user posted image user posted image

Ovo ti je i za odgovor i kao podrska za nalaz

< Poruku je uredio esmina i bebina mam -- 17.6.2011 22:24:43 >

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 16155
17.6.2011 22:26:08   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

Lady procitah d analaz Papa nije bas najbolji. Nemojs e sikirati i odmah panicariti,mada znam ja da si ti hrabra zena. A nije to nista,uvijek bude bolje nego sto se nadamo da ce da bude...

ja vjerujem da nije ništa strašno ali opet se zabrineš. vjerovatno imam neku upalu pa je od toga. vidjet ću šta će mi u utorak reći...
nisam ti ja nikakav paničar ali ne možeš ni ignorisati. nadam se najboljem...

Neposredna veza do poruke: 16156
17.6.2011 22:28:19   
ladyblue RR
"pristavila" sam sebi Uvod u anatomiju da mi se skine jedna epizoda pa da malo gledam...mm nije kući pa mi je baš lijepouser posted image , uživam uz vas i odmaram. dijete mi spava a sad ću i ovo drugo poslati u krevet pa sa s mirom gledam seriju...

Neposredna veza do poruke: 16157
17.6.2011 23:33:28   
rose
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

Samo da vas pozdravim,nemam vremena citati vas.

Mi idemo sutra malo odmarati,pa se vracamo ili u petak navecer ili u subotu ujutru,je ru subotu navecer imamo nekakvu svadbu....

Ljubim vas sve,pa se cujemo....

P.S. Rose zadeverala si me oko krivljenja,primjetila sam dana sda se i A krici u kolicima,fino na jednu stranu stalno. Ja je sve vozala i vracala,a ona se opet nakrivi

rime...ucestalost krivljenja nasih beba (citaj skoro sve bebe ovih mama s RR) mi kazuje samo jedno...da je uobicajeno i normalno user posted image user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Neposredna veza do poruke: 16158
17.6.2011 23:35:12   
ladyblue RR
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 16159
17.6.2011 23:53:40   
Rimljankaa
Pa vjerovatno je normalno,cim to puno beba radi. Ona i u AS se naginje u desnu stranu,tj prema meni,a tako i u kolicima. I koliko god je ispravljam u AS da sjedi ravno,i da joj lijepo glavica legne,jok..ona se nekako naginje i gloca kais od AS. Tako i kaiseve od kolica stalno trpa u usta. Ja joj dma glodalicu ili dudu,ona smo pljune i nastavi kais da gloca...

lady,samo se odmori i opusti. Bice to aBd sve uredu. Znam da razmisljas,jer ne mozes biti ravnodusna,sve nas zabrine i obicna temp. ali bice to sve kako treba,uopce nesumnjam u to...

Moja A nikako d akaki. Znam da dojene bebe ne moraju po nekoliko dana kakiti,ali ona toliko prdi da to nije normalno.A tek sto to smrdi,pa se ja sve bojim da je stomacic nemuci?! Evo napravila sam joj kompot od suhih sljiva,bez secera naravno. A sljive skuhane,sam ogulila,pa ih izmiksala,valjda ce moci cekati do sutra ujutru u frizderu da to pojede..Pa nadam se da ce pomoci

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

Neposredna veza do poruke: 16160
18.6.2011 0:00:57   
ladyblue RR
moja je znala da ne kaki po 4-5 dana,dok je dojila. Sve je to ok.

Neposredna veza do poruke: 16161
18.6.2011 0:07:18   
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: ladyblue

Znam d aje ok,ali kazem,ima gasove uzasno. Majke mi me sromata kad mso nekad u drustvu,jer tacno bi se covjek zacudio da tako beba moze da smrdi... Smrdulja moja...

Zato mislim da je mozda malo muci,jer kad kaki onda prestaje da prdcuka,ili ako prducka onda ne smrdi

Ja sam najbogat

Neposredna veza do poruke: 16162
18.6.2011 8:08:41   
m.i.n.a.
Jutro...
Lady..ma ti si nasa Lady vidjeces da ces u utorak navece se samas ebi cuditi sta ti bi da se sekiras..nego sta nego ce biti ok..
Rime i A se krivi al mi ne djeluje kao nesto opasno jer u globalu je prav..hahahhaaha recenice.....ma to je stvar ravnoteze mislim..neki dan sam vidjela bebu od sva mjeseca i stajale smo pet minuta a kod nje svo vrijeme glava na jednu stranu naslonjena pa se ovog sjetim i ja je okrenem na drugu stranu ona opet leti nazad tako da mi to ne djeluje ok a ovo bar po slikama meni Adna djeluje savrseno..:))a nisam pedijatar:))
Super bebo..lijep provod i uzivajte..
Iman..dobro nam dosla...
A se evo probudio,bas je sinoc slabo spavao,valjda vruce a ovdje u sobi ko u sporetu...meni dodje da budem gologuza:))on pije prospan,nisam ga sad vodila doktoru,prosli put kaze da sam bezz ga dovela a kasljo je i opcenito mi djelovo gore nego sad tako da sam odlucila mu koji dan dat prospan pa ako se ne smiri onda odvesti..
pusa:))

Neposredna veza do poruke: 16163
18.6.2011 8:10:59   
m.i.n.a.
I da,to za prdez..A prdi ko veliki..sto moze prdnut i podrignut da se zacudis..al koliko znam po sebi bolje da prdi znaci da crijeva rade..ja bar imam problema sa stolicom i znam koliko je olaksanje kad ga ispustis...doduse mi smo jendom smao imali tvrdu stolicu a uvijek je bila redovna svaki drugi dan i to uvijek cim presvuive novu pelenu..:))

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 16164
18.6.2011 8:18:43   
mamin cvjetić
Jutrić ja samo da se prijavim i odo popiti kaficu i ko zna dokle stignem danas.

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 16165
18.6.2011 8:46:32   
sunce27
Evo i nas.E je super spavala ali ja ne znam da li sam sastavila i 2 sata kako treba. Danas imam puno posla ali prije toga svega idem sa bebi da prosetam dok jos nije ugrijalo, izgleda da ce i danas biti pakleno. Sve vas ljubimo.

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu mamin cvjetić)
Neposredna veza do poruke: 16166
18.6.2011 9:17:07   
gagach

IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.

I da,to za prdez..A prdi ko veliki..sto moze prdnut i podrignut da se zacudis..al koliko znam po sebi bolje da prdi znaci da crijeva rade..ja bar imam problema sa stolicom i znam koliko je olaksanje kad ga ispustis...doduse mi smo jendom smao imali tvrdu stolicu a uvijek je bila redovna svaki drugi dan i to uvijek cim presvuive novu pelenu..:))

moja ti ja mislim da je M sampion u prduckanju razlicitih intenziteta...sta ce jadan kada samo to i radiuser posted image

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 16167
18.6.2011 9:20:50   
gagach

IZVORNA PORUKA: ladyblue

kad smo kod kakanja ja mislim da niko ne muci muku kao ja...M kaki svakih 7 danaauser posted image obicno subotom...i to nekad ja moram provocirati...nista zivo ne pomaze a sve sam probala...ne znam koliko jee to normalno...nakon cetvrtog - petog dana se bas pocne muciti i grciti i naprezati i prduckati i na to sve pocne se bas prejedati i konstantno trazi siku valjda da pogura....a onda kada se ukaki to je haos zlatno zute kakice i po zidovima bude...
ne znam sta da radim...nadam se da ce proci samo od sebe...

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

Neposredna veza do poruke: 16168
18.6.2011 9:51:35   
selmoni
Jutro drage mama kako ste. Evo ja muku mučim  sa osipom po licu kod moje Ajše neznam da li joj je to od znoja jer ne vjerujem da joj je od hrane imate li neki savjet kako da to tretiram. Sinoc nakon redvnog tusiranja malo se povuklo i smirilo osip je bez boje nije crven i ne svrbi je kao sitni griz izgleda. HVala vam ljubni te bebe svoje.

Zdravlje je na prvom mjestu
Mala lopuža stiže 20 septembra 2010 a možda i ranije Akobogda( Bogami stigla ranije i to dobro 25 augsta 2010)

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 16169
18.6.2011 10:48:34   
ladyblue RR
gagach, pa gdje si ti ženo?! sto se te stolice tiče, i kod moje sestre mali je imao iste probleme. probaj mu malo soka ili kompota od šljive dati. ako je baš frka, stavi glicerinski čepić ali to nemoj često da radiš jer će mu se crijeva ulijeniti i trebati česta stimulacija.

selmoni, to je vjerovatno od vrućine. briši joj lice kamilicom i probaj naveče kada se više neće znojiti namazati Jekoderm. ako ne pomogne, javi pa ću ti reći koju kremu sam ja koristila.

mi smo u 9h bile vani. izvela je prije vrućine. eno je jela i zaspala....

(odgovor članu selmoni)
Neposredna veza do poruke: 16170
18.6.2011 11:29:23   
tukica
evo i mene... moja je sinoc odvalila 5 sati u komadu da spava, probudila se da doji, uspavljivala je pola sata, i jutros sve do 10... ljepota ziva... kad bi uvijek ovakva bila... nego da vas pitam zene drgae, idem na dernek jedan zvani svadba i pitam se smijem li ista popiti buduci da dojim, npr. casu vina ili pivo... da se ne zanesem user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 16171
18.6.2011 11:44:19   
ladyblue RR
možeš pivo. od njega nadolazi mlijeko ali nemoj da pretjerašuser posted image

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 16172
18.6.2011 11:44:44   
m.i.n.a.
Tukice,ja ne dojim ali mislim da ne bi trebala nista piti..izuzev sokica i to opet pazi kpojih,nadam se da znas da npr.jagoda ne pije se zbog moguce alergije..mozda bi bas trebala navaliti na sokove i to negazirane da mlijeko dodje..lijepo se provedi i uzivaj...
vidis kako polahko dodje sve na svoje a koliko si ludila na pocetku

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 16173
18.6.2011 11:50:41   
tukica
hahahaha ma meni mlijeko nadolazi i bez toga... znam za jagodu, a moram paziti da ne unesem previse tekucine, da ne bih tamo explodirala po gostima user posted image user posted image user posted image user posted image a stvarno je mala puno bolja ili sam ja oguglala user posted image sala mala, puno se popravila, ja sam se navikla na nju i sad samo muz da polozi test user posted image ostaje s njom sam danas, pa cemo vidjeti na sta ce to liciti, da ne bi bilo: zeno, vracaj se sa vjencanja user posted image

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 16174
18.6.2011 12:45:40   
Sulty
Cao svima,
Mi jos muku mucimo sa temperaturom. Vodili smo je opet doktoru. Pojavila joj se alergija na ili paracetamol i ceclor, ne znam tacno na sta, kad oboje pije, a ima ukus jagode. Zvali Lutvu da mu kazemo poslije 4 dana da i dalje ima visoku temperaturu, on htio da joj da injekcije. Ja odmah odlucila drugom doktoru. Odvedemo je Gordani. Ona kaze ni posto injekcije, posebno sad zbog ove alergije. Nego joj dala nesto da popije protiv alergije i promjenila antibiotik u Ospen. Sad smo joj dali to protiv alergije. Eno je spava, ali joj se izgleda povuklo. Mi oblijecemo svako malo oko nje, vise u strahu i panici.
Kad se probudi dacemo joj ovaj novi antibiotik, pa se nadadm da ce proci kako treba. Inace, dr. Gordana kaze da je Vegic super i da misli da c enoj biti bolje za dan, dva. Ima upalu grla, ali ona kaze nije nista toliko strasno da se mora davati Sumamed ili injekcije. Sad mi je bas drago sto sam odbila Sumamed.
Pitala sam kako da joj i pojacam imunitet, jer ja Vegicu stvarno kljukam vocem i jede jako zdravo, ali izgleda da to nije dovoljno. Rekla mi je da pocnemo sa propolisom. To i moja sestra daje djeci i hvala bogu nikad nisu bolesni.
A da, kaze krenule joj gornje dvojke. Ja znam da stalno govore da ove temperature i upalice nemaju veze sa zubicima, alli mojo Vegi cim krenu zubi ona se meni razboli.
odoh vam sad lijeciti dijete. ljubimo vas sve...

Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.

(odgovor članu esmina i bebina mam)
Neposredna veza do poruke: 16175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  645 646 [647] 648 649   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  645 646 [647] 648 649   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Nevjerstvo
ljubičica 28

Smatrate li da je moguće da je neko pogriješio broj ako na muževom mobitelu pronađete dvije ljubavne poruke (s nepoznatog broja) u razmaku od mjesec dana? (voljela bih čuti komentare)

da (29%)

ne (39%)

možda (33%)

Broj svih glasova: 181

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *