zeze
|
Pozdrav i od nas za mamice i bebice Moja Naida je pocela slusati ovih dana, daj Boze da ostane ovako, kao da smo se poceli odvikavat od ruku i nosanja. Ja je spustim i ona lijepo se igra, nekad joj mi pricamo a nekad je sama i guguce . Jest da jos uvijek je ponekad moram uljuljat da zaspe, al pocela je i sama da spava kad je spustim. Molim Boga da ostane ovako . E sad sto se tice uroka, ja ne znam i nemam pojma sta je to i kako se desi, ali svekrva je nasla crveni pasic jos od mm i stavljamo ga oko struka. Iako js nekad izostavim , al onaj mm odmah ga stavlja i hB stvarno jos nije oplakala nijednom, a gostiju uvijek imamo. Sad jel do toga ili je ona sama od sebe dobra, ne znam. Seks-keks ughh ne mogu, ne zelim i ne smijem . Poslije poroda sam bila tako slaba i sad me sve boli jos uvijek. Ja sam tek 17ti dan mogla da sjednem malo, jos sam se prala i kamilicom i cajom od hrastove kore, te sam koristila i bivacin sprej, ali opet bolilo i sporo zarastalo. Onda sam izgubila puno krvi, nisam smjela uopste Naidu da uzmem u ruke, strah me bilo da mi ne ispadne.Tresla sam se i nesvjestilo mi se. I sad nekad probudim se , mislim da se poradjam. Mozda nije uredu , al ja sam se iztraumirala. meni je gore bilo poslije poroda, porod uopste nije bio toliko tezak. Eh eto odoh sad da jedem, pa svekrvi na rucak.. jos da vas pitam, smijemo li mi dojile jesti hranu sa rostilja? Meni je patronazna rekla sta smijem, a sta ne, al sam malo pozaboravila I da vam se pohvalimo, Naida je bila u srijedu na vakcini, dobra je bila, slusala je. I imamo 5,500 kg za mjesec dana 1,5 kg. Moja debeljuca mala