|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  672 673 [674] 675 676   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   [Obrisana poruka]
24.6.2011 10:52:06   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu lejla80)
  Neposredna veza do poruke: 16826
   [Obrisana poruka]
24.6.2011 10:53:17   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 16827
   RE: Bebe od 0 -1 godine
24.6.2011 10:56:00   
vila_7
Lejla fino ti to rasporedila! user posted image

mala...vi kupujete vakcine jel?

bubice
...moja je imala sitan po bradi al to je stvarno bilo od pljuvacke,a ovakav nije mada mi ne izgleda nesto strasan,al eto valjda se nadje neka kojoj je beba imala slican!

Iman
pa jel dr.kaze ista sto ti je beba samo 2 cm? user posted image user posted image user posted image user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 16828
   [Obrisana poruka]
24.6.2011 10:57:31   
Brisani uporabnik

(odgovor članu vila_7)
  Neposredna veza do poruke: 16829
24.6.2011 10:57:43   
vila_7
IZVORNA PORUKA: Iman83

Ahmede, mashaAllah.

Koliko je to individualno, uvjerih se neki dan. Prvo sretnam kolegicu malenoj 13 mjeseci ima 8500gr, a navečer kod prijateljice(isto jedan slatki Ahmed) ima 5 mjeseci i 8500 gr.

user posted image user posted image user posted image

zato sam se i ja vise prestala brinuti o kilazi jer su bebe fakat skroz drugacije. I mi nemamo boce do godine (a i tu cu malo odgoditi), ali se nismo uspjeli kako treba izvagati jer je digla ambulantu od placa,pa je kontam odnijeti u apoteku neku da izvagam!user posted image

Neposredna veza do poruke: 16830
24.6.2011 10:59:14   
vila_7

Kaze da je malo nabijena user posted image user posted image user posted image !

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image a ludo jedna bas sam sad bukvalno oplakala - pita sefica sta je tebi,ma reko poruku mi MM poslao-sreca pa mi je mob.na vibraciji

Neposredna veza do poruke: 16831
   [Obrisana poruka]
24.6.2011 11:07:28   
Brisani uporabnik

(odgovor članu vila_7)
  Neposredna veza do poruke: 16832
24.6.2011 11:10:45   
vila_7
Zašto je more tako zdravo? user posted image Osim morskih specijaliteta, plivanja ili trčanja po pijesku, more je ljekovito i ako samo sjedite na obali i promatrate valove. Što je to tako dobro u morskoj vodi i zraku koji tamo udišemo?Odlazak na more definitivno je ljekovit, potvrđuje to i moderna znanost. Ako dnevno provedete uz more samo 15 do 30 minuta, čak i u hladnoj klimi, možete znatno unaprijediti vlastito zdravlje. Evo i zašto.

Morski zrak
Specifičan miris mora uzrokuje plin dimetil sulfid, koji dolazi iz mora. Nadišete li se morskog zraka, navečer ćete bolje spavati jer je morski zrak pun negativnih iona vodika, zbog čega lakše apsorbiramo kisik (ovo je posebno dobro za one koje muče problemi s dišnim putovima). Negativni ioni bore se protiv slobodnih radikala i uravnotežuju razinu serotonina – hormona sreće.

Morska voda
Morska voda ublažava i neke kožne bolesti, poput dermatitisa. Sol i kalijev klorid pospješuju zacjeljivanje oštećene kože. Iz Britanske udruge dermatologa objašnjavaju da morska voda može pospješiti povlačenje ekcema zbog antiseptičkih sastojaka, ali da se koža može popraviti i zbog drugih faktora, poput opuštanja i promjene klime i prehrane koji idu uz more.

Ipak, na moru se treba paziti isušivanja kože, stoga se trebate tuširati i naknadno nanositi kreme. Morska voda na glasu je kao lijek za sinuse, alergije i prehlade. Djeluje kao dobar antihistaminik te otvara dišne putove.

Sunčeva svjetlost
Paranoja zbog melanoma neke je dovela u situaciju da se panično boje sunca. A sunčeve zrake su iznimno zdrave za ljude. Tako zapravo dobijemo nužne količine vitamina D, koji više djeluje kao hormon nego vitamin, jer regulira zdravlje kostiju, mišića, imunitet, san i raspoloženje. Dr. Marilyn Glenville, stručnjak za zdravlje žena, ističe da je to najbolji način prevencije osteoporoze. Studija objavljena 2005. u Clinical Endocrinologyju pokazuje vezu između vitamina D i razine glukoze u krvi – što imamo više D vitamina to je razina glukoze niža. Izbjegavanje sunca može pridonijeti i razvoju dijabetesa tip 2.

Dr. Glenville ističe još neke koristi od sunčanja, odnosno vitamina D. ''Može biti koristan u prevenciji srčanih bolesti, raka dojke i prostate, potiče imunitet i usporava starenje. A jedno irsko istraživanje ukazuje da suzbija upalne procese koji štete pamćenju. Dakako, bit je u ravnoteži, ne smijete izgorjeti. Tijelo može uskladištiti vitamin D za 60 dana, i to samo nakon kratkog dnevnog izlaganja.''

< Poruku je uredio helena_7 -- 24.6.2011 11:11:55 >

Neposredna veza do poruke: 16833
24.6.2011 11:14:02   
vila_7
ovo je bilo maksuz za moju dusu i zbog cickolini (ekcem) user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 16834
24.6.2011 11:23:52   
canim
Evo i nas malo da se javimo
Vidim deverate sa osipom po licu, mojoj se opet pojavio malo osip po vratu, valjda od vrucina.
Cickolini sretan D mali rodjendanuser posted image

2.1.2011 aBd ocekujemo najdrazi poklon :)

Nas najdrazi pokloncic dosao 4.1.2011... mamina curica :)

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 16835
   [Obrisana poruka]
24.6.2011 11:31:33   
Brisani uporabnik

(odgovor članu vila_7)
  Neposredna veza do poruke: 16836
24.6.2011 11:36:25   
mala_sa
"Malo nabijena" -blago receno oplakah user posted image user posted image user posted image user posted image
Helena- ovdje sve kupis i sve preglede platis ti, i onda sve racune odneses u zavod za socijalno i oni tebi odmah uplate na racun sav iznos koji si platio.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

Neposredna veza do poruke: 16837
24.6.2011 11:36:50   
lejla80

E i ja sam prolupala, a ja kontam ti meni hoćeš reći da i Ahmed ima toliko user posted image

72 cm, ne 2 cm, davno smi bili tako sićušni user posted image

user posted image user posted image user posted image

2011.
2016.

Neposredna veza do poruke: 16838
24.6.2011 11:49:10   
Anoniman
Iman draga moze visnja, samo moj savjet oguli kozicu kad se skuva i kuvaj je sa jabukom jer je oporog ukusa sama, a sa jabukom pravo lijep ukus ima. Ja sam stavljala samo cetvrtinu jabuke cisto da ubije onu ljutinu visnje.

Mala najbolje je lijek protiv te histerije ignorisanje, ali na ulici bas i nije preporicljivouser posted image , zatim malo hladnom vodom poprskati o okrenuti se i otici, tako ja kuci radim, ali na ulici je to tesko, a ubija u pojamuser posted image

D sretan mali rodjendan i sve najljepse od teta Jelene, Ane i user posted image

(odgovor članu lejla80)
  Neposredna veza do poruke: 16839
   [Obrisana poruka]
24.6.2011 11:53:07   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 16840
24.6.2011 12:06:21   
m.i.n.a.
Evo i nas opet....
Nista od mog sisanja dans,kontala kad Armanikus krene spavat da ga izvedem i da zaspi u kolicima dok ja to obavim al jok..sestra dodje sa faxa,rastaje se sa dusom od menstrualnih bolova tako da sam nju lijecila,oboje uspavala i ja osta grozna:)))ne mogu vjerovat koliko je boli,ona jauce,place ko dijete a inace je ko od celika...
Armanko ce danas dobiti hipp kasicu:))

Neposredna veza do poruke: 16841
24.6.2011 12:09:52   
vila_7
Mina nek proba Ketonal čepiće - ja sam imala bolove svaki mjesec da sam znala na pod od muke sjesti,a s njima nista ne osjetim!

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 16842
24.6.2011 12:10:33   
vila_7
Iman...jesi vidjela kako sam lijepo ispala! user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 16843
24.6.2011 12:44:07   
Admiraaa

Ja se zagubim, al doslovno.

Taurus, evo šta sam ja upratila:

Ti ideš kod gine(nemoj zaboravitiuser posted image )
Rime išla u hodanje,
Jele planira malo pobjeći a ide i kod mame i tate,
Daanijici nam je danas 5 rodjendanko,
Leena ima novi komp(OT, znam)user posted image
Minin Armnako papao uljevka(hajd to je bar zdravo,user posted image )
Lady i Nađa u ilegali, sole guzicu piiiiip
Soraja papa ko velika,
Bubicina mala ima neko crvenilo

Eto, dobro sam i upratila koliko ste se raspisale user posted image

Bas ti hvala Iman na ovim informacijama, ja bas kontam ima da se I probudi dok ja sve iscitamuser posted image user posted image user posted image ..
Mi evo dosle iz setnje prije 1 sahat i I spava, bas sam je umorila imala nekih obaveza u gradu jer sutra putujemo kod mojih pa cemo nas dvije ostati jedno 15 dana a M nazad na posao.
Vidim zalite se na crvenilo kod moje I pojavilo se doduse na guzi, ali nikad do sad nije imala pa sad nesto stalno tusiramo i susimo. Ja sam nekih vise krema probala u ova 3 dana ali nije nesto pomoglo. Ne znam sta bih jos mogla probati...Juce mi teta dade u apoteci neku orginal bademova kaze  da samo njom mazem pa vidjecemo.

Neposredna veza do poruke: 16844
24.6.2011 12:47:02   
Admiraaa
IZVORNA PORUKA: helena_7

Iman...jesi vidjela kako sam lijepo ispala! user posted image

Vidi ti preplanulog tenauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 16845
24.6.2011 12:50:24   
taurus

Ja se zagubim, al doslovno.

Taurus, evo šta sam ja upratila:

Ti ideš kod gine(nemoj zaboravitiuser posted image )
Rime išla u hodanje,
Jele planira malo pobjeći a ide i kod mame i tate,
Daanijici nam je danas 5 rodjendanko,
Leena ima novi komp(OT, znam)user posted image
Minin Armnako papao uljevka(hajd to je bar zdravo,user posted image )
Lady i Nađa u ilegali, sole guzicu piiiiip
Soraja papa ko velika,
Bubicina mala ima neko crvenilo

Eto, dobro sam i upratila koliko ste se raspisale user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image iman svaka čast
nećemo te mijenjatiuser posted image user posted image user posted image user posted image
sve si dobro upratila, samo tako  nastaviuser posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 16846
24.6.2011 12:52:22   
taurus
bubice šta je tebi dr rekao za ovaj osip

meni ovo liči na dermatitis
jeste li uvodili nove namirnice u ishranu pa da nije reakcija na njihuser posted image

od mm brat ima dječaka kod kojeg se ovakav identičan osip pojavi oko usta ako jede namirnice na koje je alergičan

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 16847
24.6.2011 13:01:17   
vila_7
taurus pa gdje si ti,slabo mahalaš! user posted image Kako bebica ?

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 16848
24.6.2011 13:04:59   
vila_7
evo vam jedan vic :

Uđe Mujo u kafanu i naruči pivo. Kelner mu donese čašu piva i podmetač. Mujo popije, naruči još jedno, ovaj mu donese još jednu čašu sa podmetačem... Tako Mujo popije 7 piva. Naruči osmo, a kelner mu ovoga puta donese času piva bez podmetača, na šta će Mujo:
• A GDE JE KEKSIĆ?

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 16849
24.6.2011 13:06:44   
mamin cvjetić
Pozdravčić za sve mamice i bebice

Drugu Salki sretan 7 mali rođendanko da nam bude živ i zdrav još godina stouser posted image user posted image user posted image Ljubi nam i esmicu i druga puno.

Pošto ništa od jutros ne pročita jer sam se tek maloprije u kuću uvukla odosad da vas isčitam i da vidim šta nam je to tema dana user posted image .

Mi smo ok jutros rano išli u šetnjicu sada mlo dječica pajke a mama da se malo druži sa ženicama i da malo mozak odmori user posted image user posted image

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 16850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  672 673 [674] 675 676   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  672 673 [674] 675 676   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Najbolji losion za tijelo?
Neky

Koji vam je najbolji losin, mlijeko za tijelo? I koliko cesto se mazete?

odg (94%)

odg (6%)

Broj svih glasova: 95

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *